Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • sylens

Hru mám na PS4, bugy tam sice jsou, ale nic příšernýho, jak se někteří snaží naznačovat...jednou jsem musel save&load kvůli glitchi...

So far nic ani zdánlivě dramatickýho, co se týče technickýho zpracování hry. 

Čekal jsem hru z prostředí kyberpunku. Takovou hru jsem dostal. 

Nejsem děťátko, abych plakal, že hra, která vyjde na x platformách bude v den vydání 100% bezchybná. Dřív to možná platilo, ale dnes už je jiná doba, sorry dědo. 

Příběh zatím TOP, vizuál za mě splňuje účel, beztak nejlepší grafiku má život sám, zvuk naprosto bezkonkurenční, interakce s okolím zatím taky na jedničku. Jediný, co mě štve jsou lidi, který se snaží druhým kazit úspěch tím, že hledají kdejakou malou krávovinu...

• iSpirit

https://www.youtube.com/watch?v=XF-HeAeEynY

Tady video zkoumající fyziku/AI/policii.

Fandové CDP ať se raději nedívají.

Lépe to zvládá jakákoliv Ubi hra. Neskutečná ostuda. Ty recenze 10/10 :D.

Co na to řekne Derp? 

Samozřejmě hráno na PC. 

• Takovejch věcí ti vytáhnu u Red Dead Redemption 2 tuny. Na zasmání dobrý, ale jestli to živý tvojí nenávist tak je to spíš k pláči....

• iSpirit

spíše to ukaž v GTA IV/V, protože to je blíže Cyberpunku. Těším se :)

• Spades

Ale GTA neni blize Cyberpunku, protoze Cyberpunk vubec neni o tom co tady rikas ze tam je spatne.

To neni spatne, je to nedotazene, protoze to neni jadro hry.

Stejne jako ja muzu namitat, ze GTA 5 ma spatne udelane volby v dialozich, FPS kameru, RPG elementy a customizaci postavy.

Jsou to prvky, ktere v GTA nejsou dulezite.

• Tak kompilaci bugů najdeš na youtube u každé hry. Včetně toho gtav a rdr2.

Ale ono je i otázkou jak moc který bug ovlivňuje hru. Cyberpunk není gta. Mám nahráno přes 30h a s policií jsem se tam nenaháněl ani jednou, protože tady ty mise a herní náplň o tom vůbec není. Takže to jak se chovají ti fakt hru nezkazí.

• iSpirit

https://www.youtube.com/watch?v=1coBF2_0--k

Tohle je taky vtipné. Jedna rána pěstí a zastaví se celý život CP2077.

Drsné😂.

• nj, nekteri asi chteli nove GTA, aby mohli pobihat po ulici a kockovat se s policii

• iSpirit

od hry s největším hypem v historii, by se asi dalo očekávat, že tam bude fungoval A.I alespoň na úrovni GTA IV, což je 12 let stará hra. 

• Takhle vypadá déšť. :-( Kapky nikde nenaráží: dešť

Auto není mokrý, lidé také ne. Jen se míhají kapky před kamerou. 

• Derp_1337

Tak efekty dopadu kapek můžeš sledovat na kalužích nebo mokré vozovce. Taky uvnitř auta můžeš sledovat, jak kapky stékají po oknech.

https://youtu.be/wGR0SsU-ax4?t=128

• Ale když si venku tak na autě žádné kapky nestékají, ani se neodráží. 

• Maxianimal

Vždyť je evidentně mokrá, země taky, co si to vymýšlíš? :D

• Není, ta zem před deštěm vypadala stejně, jen změnila barvu. 

• Derp_1337

Nepleteš se? Na gameplay videích na YT je vidět, že když prší, tak postupně cesty začínají být mokré a tvoří se na nich kaluže. Na těch kalužích je dokonce vidět efekt dopadu kapek vody.

No je možné, že nemáš dostatečně výkonný hardware, a tak se ti tyhle efekty na PC neobjeví.

• ok. díky za info. Ale za je super, ne?

• Hra se mi líbí, ale grafika moc ne. :-(

Tohle přeci není hra z roku 2020 nocni mesto

• KronosDeret

Tohle psát mě fakt bolí, ale jak jsem napůl ze srandy horoval za Early Access CP2077 z nedočkavosti, tak sem přesně to dostal. Nechápejte mě špatně, já v tý hře opravdu vidím spoustu pozitiv, vizuál je přenádherný, postavy skvělé, scénář jedna báseň. Ale herní mechaniky jsou slušně řečeno nedotažené, herní svět je mělký a obecná AI NPCček skoro nulová, interakce s městem mimo mise prakticky neexistuje, policie je absurdní. To co by měly obstarávat systémy otevřeného světa je kašírované skripty. Loot systém je nedotažený, pocit ze zbraní nic moc. Samotný systém vývoje postavy mě ... no.. nenadchnul. Těšil sem se až bláhově na systém instalování cyberwaru, který by mě ještě víc vtáhnul do trans-humanistické fantazie ve stylu první návštěvy Viktora ripperdoca, ale všechny pozdější nákupy waru jsou prostě jen kliknutí na ikonu, přičtení %bonusu a šmitec. Craftování equipu je směšně zjednodušené a stejně tak upgrady. Představa že si na ulici z 6 popelníků poskládám pistoli ... ehm. Přitom by bylo tak super mít v bytě molekulární vyráběč, krmit ho šuntem, shánět blueprinty na síti nebo v misích a pak si je doma tisknout. Jinak bugy a HW nenažranost přehlížím. Je mi z toho celkově dost smutno, nejsem žádný fanatický fanoušek, ale fakt sem se těšil. Držím chlapcům a děvčatům co na tom budou ještě rok+ dřít palce a až si příští rok smontuju nový kompl (když už třeba budou ke koupi komponenty) rád si to nainstaluju znova a snad už si i zahraju hotovou hru.

• No v podstatě jsi vystihl moje pocity. Hra je to hodně dobrá, ale rozhodně ne nextgen. Asi nejhorší mně přijde ta interakce s městem, ale i stealth je takový... no moment kdy jsem se začal hodně řehtat byl když Jackie mne upozorňoval na to, že mne nepřítel uvidí ve chvíli kdy to složitě obcházel do úkrytu přímo mezi dvěma strážci. Taky není moc k uvěření, že by super vytunění spec-ops neměli nějakou termo vizi (Bylo by fajn to udělat trochu složitější). A teda už mne moc nebaví ve stealth hrách obecně jak když někoho vezmeš pod krkem tak se vůbec nebrání. K tomu by mohla existovat aspoň u tužších nepřátel minihra, kdy ho musíš zpacifikovat aby se ti to povedlo. Jak naznačujes, AI blboučká což by nevadilo (kde je v dnešní době dobrá AI?), ale ona má solidní výpadky. U řízení auta mi chybí zpětný pohled... No dalo by se pokračovat.

No CD PROJEKT je známý svým vstřícným přístupem, tak snad to časem trochu víc vylepší, ale asi se nedočkáme toho, že by se člověk podíval do mrakodrapu nebo dělal nějaké civilnější činnosti, které by trochu posunuli dojem na jiný level... Snad si připravili základ a pokračování bude zajímavější...

• Ohledně toho stealthu, zrovna v Cyberpunku se částečně bráněj. Respektive když někoho chytíš pod krkem, můžeš ho odtáhnout před tim, než mu trhneš vaz. A když ti to trvá moc dlouho, tak se ti vysmekne. Neni to moc, ale je fajn, že nemůžu táhnout týpka přes půl mapy.

• J.V.Stalin

Jo, to měl už Metal Gear Solid 2 před dvaceti lety. Dokonce jsi tam mohl vojákovi prostřelit vysílačku a tak když se ti vysmeknul, nemohl zavolat posily.

• Tak že bude mít MGS lepší stealth, než open world RPGčko se asi dalo celkem čekat. Každopádně se přiznam, že jsem, co se týče, Metal Gearu extrémně nevzdělanej ignorant, pamatuju si akorát, že i v pětce se v tomhle ohledu dala dělat spousta skopičin. Ale mechanika s rozbitím vysílačky se mi dost zamlouvá.

• J.V.Stalin

Jo, pokud si dobře mířil, tak si mu ji mohl dokonce vyřadit i ve chvíly, kdy už ji držel v ruce a chystal se k hovoru. A pokud třeba stihnul jen část komunikace a ty si ho buď zabil, nebo mu třeba poškodil to rádio, tak si hned slyšel jak mu volají ostatní aby se ohlásil a když to neudělal, tak za ním hned poslaly další jednotku aby zjistila co se stalo.

• Tak aspoň něco! Asi jsem ho nezkoušel táhnout dostatečně daleko :D

• Já na to narazil víceméně náhodou, když jsem chtěl vytáhnout týpka před barák a šoupnout do kontejneru. Nešel jsem s nim ani tak daleko. Možná 20 metrů. Nejspíš to bude nějak závislý na levelu stealthu a rozdílu úrovně mezi nepřítelem a hráčovou postavou. Ale to bych musel ověřit experimentálně.

• 23h za mnou a po zvyknutí si na místy špatnou grafiku je hra solidní. Více film, než hra, ale má to spád a mise jsou každá jiná. Možností jak je splnit přehršel. U mě ale zatím stále 7/10. Je možný, že u konce přidám. 

Ale třeba tohle prostě není grafika hry 2020: screen 01

Naopak zde je grafika solidní, když je správně nasvícená scéna: screen 02

• Reload

Na akej zostave to je hrané a na akom nastavení ?

• Ve FullHD, krom zrcadel vše na max, EVGA GTX1060 6GB SC, 4770K@4.3, 16GB RAM. 

• Reload

Tak ak to ide skoro na max na 1060ke a je to hrateľné, tak to je práve celkom v pohode ten druhý obrázok. 

A čo sa týka toho prvého - v meste je oveľa viac vecí (odlesky, AI, ...) čo musí grafika počítať, tak preto to rozhodí sharpness, atď. Ale tam isto ešte bude posun optimalizácou a možno aj ďalšie drivery pomôžu. A niekto tu aj písal, že bloom a ešte niečo treba vypnúť a je to krajšie tak skús pozrieť. 

BTW - mám takú subjektívnu otázku - strašne mi vadí to červené pozadie mapy mesta - som jediný ? nejaká light zelená, siva alebo modrá by sa tam hodila 100 krát viac.

• Moje nastavení na EVGA GTX1060 SC 6GB 

nastaveni 01

nastaveni 02

Ale ve složitých scénách je fps jen 25-30. 

• Reload

Ďakujem za info.

• tak je to bez RT - ten ubira nejvic vykonu

• Graficky je to slabší. Když prší, kapky nenaráží, voda nikde neteče. Nezůstávají nikde žádné stopy. 

• Reload

Tak ja budem CP77 hrať až po novom roku niekedy v marci - apríli, lebo plánujem zaobstarať nové PC.  Ale už teraz viem, že sa budem kráľovsky baviť. Z tej hry je cítiť srdiečko presne tak, ako bolo cítiť z KCD. To som hral rok po uvedení a ani jeden bug. Všetko bude do vtedy opravené a bude už aj prvý datadisk. 

Napr. taký AC Odyssey som po 10 hodinách jednoducho vzdal - už nemám chuť a ani čas hrať tie ich copy - past hry. A to môj posledný AC bol Black Flag.

Ale späť k veci - aj keď som hru nehral, s hodnoteným súhlasím - 9ka s ohľadom na množstvo nedoladených vecí OK. Len keby sa dával aj pol bod tak 9,5 by mi tam pasovalo viac - predsa len ten rozsah hry, to množstvo odvedenej roboty - to je niečo fakt nevídané. 

• Jak to muzete hodnotit, kdyz jste to nehral? To mi hlava nebere. Ja bych si nedovolil hodnotit ani hru u ktere bych mel nahrano mene nez polovinu, predpokladane herni doby. Akorat tim pletete ostatni, kteri zde hledaji pravdiva hodnoceni.:-(

• Reload

Tak videl som prvú hodinu hrania v 4k. Videl som nekomprimovaný gameplay, ktorý nie je skazený Youtube kompresiou. Videl som implementáciu RPG prvkov, mám dlhoročné skúsenosti s RPG všetkého druhu a viem odhadnúť, že ma to bude baviť. Príbeh je tiež chválený (ja o ňom skoro nič neviem, ale drvivá väčšina si ho pochvaľuje). Ak dám difficulty na maximum, bude dôležitejší aj crafting. Tak snáď môžem prehlásiť, že sa asi budem kráľovsky baviť v marci, keď budú všetky bugy opravené. 

A čo sa týka hodnotenia 9,5, ktoré by som tomu pripísal ja na základe hore uvedeného, tak sa líšim o 0,5 bodu od prevažnej skupiny všetkých recenzentov, ktorý ju hrali (+0,5 od tých čo dali 9 a - 0,5 od tých, čo dali 10). 

To akože: 

Musím sa previesť na Ferrari, aby som vedel, že to je super ?

Musím bývať v luxusnom dome pri mori, aby som vedel, že to je super ?

• iSpirit

spíše než srdíčko z toho jde cítít podvod, lži, prachy, PR. Prostě to co děla herní průmysl bahnem. 

Už jak angažovali celebritu bylo jasné, že je zle. 

• Reload

Hmmm, takže veľké množstvo DLC (kozmetických a iných) zadarmo a 2 alebo 3 veľké datadisky za super cenu a dlhodobá podpora a starostlivosť o hru je podvod ? Veď robia všetko tak ako si hardcore PC komunita praje. Vydávajú všetko hneď  aj na PC (niekto by povedal - ja napríklad tiež že PC je ich priorita). Spôsob vydávania hier bez mikrotrans. + DLC zdarma + veľké datáče, CZ titulky - veď to je všetko čo chceme nie ??

Áno sú na burze a preto už museli ísť s hrou von. Áno hra nie je 100%ná ale to sa všetko doladí. Tá hra je rozsahom a množstvom detailov niečo nevídané.  A kto to nevidí, tak je podľa mňa nie len slepý, ale aj hlúpy. 

Ale aby si nepovedal - jednu vec ti uznám - to zdržiavanie konzolových recenzií bolo fakt veľmi veľmi za hranou. 

• iSpirit

žadný DLC zadarmo nebylo. To vytrhli ze hry, aby si slabodušší mysleli, že jim CDP dává něco zadarmo. Sami i přiznali, že to už ve hře bylo. Takhle se dělá PR pro ovce. 

• Derp_1337

Spirita ignorujte. Místní troll nesnáší CDP a bude psát negativní kritiku i kdyby žádné vady nedokázal najít a musel by si je vycucat z prstu.

• Reload

Tak aj keď do diskusií veľmi neprispievam, tak ich zbežne sledujem už roky a ako troll mi zas tak neprišiel. Preto som na neho aj reagoval. 

Games.cz vyslovene trolla asi ani nemá. Aj Vesko, Justin GGG, alebo Jack sú v pohode a názormi konzistentní. 

• iSpirit

projel jsem x videií a prostě dle mého CDP nejsou vůbec umělecky talentovaní. Tolik peněz, tolik prostředků a tolik příležitostí a Night City ve finále vypadá jako kýč. Myslím si, že Praha v poslední Deus Ex natrhává prdeel celému Night City. 

• yeniczek

Ti nekdo z CDP obtah pritelkyni? Nebo co to jako je, tenhle spam?...

• LessPh

Vždyť žádnou nemá:D:D

• Wolfcastle

Tady jsou lidi co maj čas hrát hry jako cyberpunk 2077... tady nikdo žádnou nemá 😉

• Derp_1337

trololol

Opět si cucáš hloupé úvahy z prstu. Srovnáváš koridorovku Deus Ex Mankind Divided s (pseudo) open world hrou Cyberpunk. Kdyby v té koridorovce nebyly detailnější ulice, tak by to bylo něco divného.

• iSpirit

trololo.

Cyberpunk hra s největší hypem v historii a vypadá jako plastové Borderlands inspirované cyberpunkem. 

Nic si necucám, to že hra má nádech plastična, jsou prostě fakta a ani největší kultista CDP s tím nic neudělá.

Nesrovnám detailnější ulice ty trololo, srovnám umělecký styl/sloh, kde cyberpunk v Deus Ex totálně převálcoval styl Cyberpunku 2077. 

CDP jsou extrémně netalentovaní v umělecké stránce. 

• Derp_1337

trololol

Takže tvůj celý názor nám říká, že tobě ten umělecký styl nesedí a osobně preferuješ něco jiného. Ale to nevypovídá nic o kvalitách hry, ale jenom o tvém subjektivním vkusu.

• iSpirit

ano, samozřejmě že je to subjektivní! Nikde nehlásám, že byste se měli mým názorem řídit. Za mě je to strašně plastické, umělé a za očekáváním. Je mi jedno, že Deus Ex je semi-open-world s úzkými ulicemi. Ta hra má styl, atmosféru a skvělou stylizaci Cyberpunku. Od CP2077 jsem čekal velký Deus Ex kombinovaný s Akirou a GitS. Za mě zase obrovské zklamání. Z Witchera low fantasy udělali Witchera High fantasy a teď tohle :(.

• Derp_1337

"Od CP2077 jsem čekal velký Deus Ex kombinovaný s Akirou a GitS"

Opět jsme zpět u tvých neskutečně přehnaných očekávání a tvých osobních preferencí. To ale nic nevypovídá o kvalitách hry.

• iSpirit

Reakce na příspěvek:

tak nemyslíš si, že skoro každý měl velké očekávání? Ty prachy v tom lítaly obrovské. Přísliby byly obrovské. Navíc název Cyberpunk přímo v názvu hry je taky značná zodpovědnost. 

• Reload

Nehnevaj sa, ale tvoje názory sú hlúpe. Z videí na Youtube to množstvo detailov nezistíš. Tá grafika je parádna. Pozri si to video od DF čo tu bolo postnuté skôr. A ešte lepšie, stiahni si ho z internetu v originále a uvidíš tú grafiku v celej svojej kráse. 

• iSpirit

nebavím se o grafice. Bavím se o ztvárnění futu světa a světa cyberpunku. Celé to na mě působí plastově, přeplácaně. Umělecká složka je na bídné úrovni a to můžu posoudit klidně i z videí.

Posuzuji i staženou verzi právě od DF, kde jasně ukazuje, že ta hra je umělecky dost za očekáváním. Sry. 

• Reload

Tak sorry pán "Umelec", že podľa tvojho fundovaného a široko - ďaleko rešpektovaného názoru je grafika preplácaná. Ale OK. Niekomu sadne to - niekomu niečo trochu iné. 

Fakt však je, že po technickej stránke (technológie - nie bugy - tých je tam mnoho) je CP77 špička. Ak neskôr pridajú ešte lepšie textúry a poladia trochu RPG systémy, bude to fakt naj hra posledných 20 rokov.  A ešte to chce asi aj ďalšiu generáciu grafických kariet 🙂.

• Za cca 30 let co hraju videohry jsem nikdy nechapal, kdyz nekdo brbla nad bugama. V Cyberpunku jich je ale tolik a vsude, ze uz to chapu a taky musim brblat, protoze to je strasna ostuda a kazi to jinak docela dobrou atmosferu hry. 

Asi by mi to bylo u zadku, kdybych poslednich par tydnu nevidel na hernich webech aspon 1 opevujici clanek na Cyberpunk za den. Ta hra me moc nezajimala, ale tahle medialni masaz me, priznam se, donutila hru koupit, protoze si prece nenecham ujit nejlepsi hru stoleti. Jaj, a ona to je docela ptakovina plna chyb. 

Takze hrozny to urcite neni a je dobre, ze bude co hrat pres svatky, ale letos vyslo nekolik mnohem lepsich her.

• prave, ze letos to byla bida a nic poradneho nevyslo

• dworkin

Pokud někdo zápasíte s mouse lagem, pomůže:

V nastavení Controls zapnout Advanced Options a obě položky Turning bonus stáhnout na nulu a položku Curve nastavit na Raw.

Vypnout Vsync v ovladačích grafické karty i ve hře.

Zapnout in-game limiter FPS tak, že grafická karta nejede na 100 procent. To jsem udělal tak, že jsem se podíval, kolik mi to tak průměrně hází a odečetl jsem 15 procent. Samozřejmě pomůže, pokud i po této úpravě máte aspoň 60 FPS, takže zvažte, jestli to nezpůsobí víc problémů, než kolik jich to vyřeší.

Pořád to ještě není úplně ono, ale je to MNOHEM lepší než předtím. To bylo plně nehratelné.

Jo a nevím, jak na konzolích, ale na PC je rozbité HDR. Doporučuju zatím jet v SDR a počkat na patch.

Samotné dojmy ze hry jinak - rozpačité. Hra neumí moc dobře vysvětlovat svoje vlastní mechanismy. Ovládání některých věcí klávesnicí tam, kde by měla stačit myš, je vyloženě blbé (například hackování - chápu to dobře, že musím držet Tab a k tomu na klávesnici zvolit, co se bude hackovat? proč to proboha nejde potvrdit myší jako u každého jiného "wheel" systému v jiných hrách?). A NEJDE PŘEMAPOVAT KLÁVESA PRO POUŽÍVÁNÍ, takže pokud jste zvyklí na E, tak tady je to F a nazdar hodiny. Tohle nejsou bugy, ale naprosto zbytečné blbosti.

Grafika - místy to vypadá jako hra z roku 2010. Místy jako hra z roku 2015. Místy jako hra z roku 2020. Kočkopes.

• iSpirit

Mě než nářky nad špatnou optimalizací spíše děsí ty user recenze ve stylu, že je tam naprosto mizerný RPG systém(opět jako U Witcha3). Akce je opět clunky(Jako Witcha 3),  A.I neexistuje, je to bez přesahu, je to celé takové prázdné.

• User recenze na metacritics nepodvídají realitě. 

User Score: 6.4 je vytrollený výsledek. Hra chyby má, ale score si zaslouží samozřejmě vyšší. 

RDR2 taky vytrollili, 5.6. Jedna z nejlepších her poslední doby a tak nízké hodnocení. :-( 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit