Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • celoush

    Fanoušci na herních serverech, kde již vyšla recenze: "Jak to, že už máte recenzi na Cyberpunk tak rychle? To jste to určitě odflákli, pořádně nehráli a neprozkoumali!!!"

    Fanoušci na herních serverech, kde dosud nevyšla: "Jak to, že ještě nemáte recenzi?"

    Prostě zlatíčka :)

    • LiarForHire1

      Co bys čekal od komunity, kdy je 30 procent děti, které dostávají peníze na hry od rodičů a dalších 30 jsou emocionálně nevyrovnaní mladí muži, kteří pláčou nad tím, že jsou ve friendzone ? 

  • KronosDeret

    Tohle psát mě fakt bolí, ale jak jsem napůl ze srandy horoval za Early Access CP2077 z nedočkavosti, tak sem přesně to dostal. Nechápejte mě špatně, já v tý hře opravdu vidím spoustu pozitiv, vizuál je přenádherný, postavy skvělé, scénář jedna báseň. Ale herní mechaniky jsou slušně řečeno nedotažené, herní svět je mělký a obecná AI NPCček skoro nulová, interakce s městem mimo mise prakticky neexistuje, policie je absurdní. To co by měly obstarávat systémy otevřeného světa je kašírované skripty. Loot systém je nedotažený, pocit ze zbraní nic moc. Samotný systém vývoje postavy mě ... no.. nenadchnul. Těšil sem se až bláhově na systém instalování cyberwaru, který by mě ještě víc vtáhnul do trans-humanistické fantazie ve stylu první návštěvy Viktora ripperdoca, ale všechny pozdější nákupy waru jsou prostě jen kliknutí na ikonu, přičtení %bonusu a šmitec. Craftování equipu je směšně zjednodušené a stejně tak upgrady. Představa že si na ulici z 6 popelníků poskládám pistoli ... ehm. Přitom by bylo tak super mít v bytě molekulární vyráběč, krmit ho šuntem, shánět blueprinty na síti nebo v misích a pak si je doma tisknout. Jinak bugy a HW nenažranost přehlížím. Je mi z toho celkově dost smutno, nejsem žádný fanatický fanoušek, ale fakt sem se těšil. Držím chlapcům a děvčatům co na tom budou ještě rok+ dřít palce a až si příští rok smontuju nový kompl (když už třeba budou ke koupi komponenty) rád si to nainstaluju znova a snad už si i zahraju hotovou hru.

    • No v podstatě jsi vystihl moje pocity. Hra je to hodně dobrá, ale rozhodně ne nextgen. Asi nejhorší mně přijde ta interakce s městem, ale i stealth je takový... no moment kdy jsem se začal hodně řehtat byl když Jackie mne upozorňoval na to, že mne nepřítel uvidí ve chvíli kdy to složitě obcházel do úkrytu přímo mezi dvěma strážci. Taky není moc k uvěření, že by super vytunění spec-ops neměli nějakou termo vizi (Bylo by fajn to udělat trochu složitější). A teda už mne moc nebaví ve stealth hrách obecně jak když někoho vezmeš pod krkem tak se vůbec nebrání. K tomu by mohla existovat aspoň u tužších nepřátel minihra, kdy ho musíš zpacifikovat aby se ti to povedlo. Jak naznačujes, AI blboučká což by nevadilo (kde je v dnešní době dobrá AI?), ale ona má solidní výpadky. U řízení auta mi chybí zpětný pohled... No dalo by se pokračovat.

      No CD PROJEKT je známý svým vstřícným přístupem, tak snad to časem trochu víc vylepší, ale asi se nedočkáme toho, že by se člověk podíval do mrakodrapu nebo dělal nějaké civilnější činnosti, které by trochu posunuli dojem na jiný level... Snad si připravili základ a pokračování bude zajímavější...


      • Ohledně toho stealthu, zrovna v Cyberpunku se částečně bráněj. Respektive když někoho chytíš pod krkem, můžeš ho odtáhnout před tim, než mu trhneš vaz. A když ti to trvá moc dlouho, tak se ti vysmekne. Neni to moc, ale je fajn, že nemůžu táhnout týpka přes půl mapy.

        • J.V.Stalin

          Jo, to měl už Metal Gear Solid 2 před dvaceti lety. Dokonce jsi tam mohl vojákovi prostřelit vysílačku a tak když se ti vysmeknul, nemohl zavolat posily.

          • Tak že bude mít MGS lepší stealth, než open world RPGčko se asi dalo celkem čekat. Každopádně se přiznam, že jsem, co se týče, Metal Gearu extrémně nevzdělanej ignorant, pamatuju si akorát, že i v pětce se v tomhle ohledu dala dělat spousta skopičin. Ale mechanika s rozbitím vysílačky se mi dost zamlouvá.

            • J.V.Stalin

              Jo, pokud si dobře mířil, tak si mu ji mohl dokonce vyřadit i ve chvíly, kdy už ji držel v ruce a chystal se k hovoru. A pokud třeba stihnul jen část komunikace a ty si ho buď zabil, nebo mu třeba poškodil to rádio, tak si hned slyšel jak mu volají ostatní aby se ohlásil a když to neudělal, tak za ním hned poslaly další jednotku aby zjistila co se stalo.

        • Tak aspoň něco! Asi jsem ho nezkoušel táhnout dostatečně daleko :D

          • Já na to narazil víceméně náhodou, když jsem chtěl vytáhnout týpka před barák a šoupnout do kontejneru. Nešel jsem s nim ani tak daleko. Možná 20 metrů. Nejspíš to bude nějak závislý na levelu stealthu a rozdílu úrovně mezi nepřítelem a hráčovou postavou. Ale to bych musel ověřit experimentálně.

  • takurcite

    Tak jediné o čem jsem se něco dozvěděl je systém přidělování bodů. A to že takový že nemá na nic moc vliv. Že větší vliv na hratelnost má zvolení za koho budeme hrát. Super atmoška a detaily. Na prd technická stránka kterou budou záplatovat. To se dalo čekat. Dobře tedy a jaký je vlastně ten gunplay? Jaké je to řízení vozidel? Arkádové jak je dnes zvykem nebo tak nějak na půl jako v GTA IV? Recenze jak když mi chlapi v práci popisují oběd. Nechci recenzi hanit jen mám teď asi stejně informací jako včera. Čekal jsem víc od tak očekávané recenze.

    • Duchino

      Ale dozvěděl jsi se, že tam není neslušný sex, jen ten chytrý ;-)

    • Maxianimal

      To víš, deprivace, crunch, potřeba být první... Taky mě to zklamalo.

  • sylens

    Hru mám na PS4, bugy tam sice jsou, ale nic příšernýho, jak se někteří snaží naznačovat...jednou jsem musel save&load kvůli glitchi...

    So far nic ani zdánlivě dramatickýho, co se týče technickýho zpracování hry. 

    Čekal jsem hru z prostředí kyberpunku. Takovou hru jsem dostal. 

    Nejsem děťátko, abych plakal, že hra, která vyjde na x platformách bude v den vydání 100% bezchybná. Dřív to možná platilo, ale dnes už je jiná doba, sorry dědo. 

    Příběh zatím TOP, vizuál za mě splňuje účel, beztak nejlepší grafiku má život sám, zvuk naprosto bezkonkurenční, interakce s okolím zatím taky na jedničku. Jediný, co mě štve jsou lidi, který se snaží druhým kazit úspěch tím, že hledají kdejakou malou krávovinu...

  • homeles8

    Tak po 20 hodinách pořád paráda. Spíš mě to baví čim dál víc. Dokonce mě víc baví chodit pěšky než autem. Asi se ve hře málo rozhlížíte kolem sebe, nebo si nedokážete užít už nic. Možná je to tim, že nepotřebuju na nikoho interaktovat. Prostě jdu ve městě v davu lidí a nevšímám si těch lidí, stejně jako ve skutečnosti. Všímám si hezčích věcí, i když apolu s audiem většina scenérií působí depresivně, ale ti vlastně líp. A Johnny je geniální nápad, to jsem ještě nikde neviděl. Jestli to bylo v nějakým filmu, tak jsem ho neviděl, protože se kouknu max na 2 filmy za rok. Ale baví mě. I ty akční pasáže jsou pro mě tak trochu logická hra, protože se plížim a hackuju a když se prozradím, zemřu skoro hned, brokovnice mi dá instakill :-) A grafika je taky krásná, nevím co by jste furt chtěli proboha, asi máte slabý počítače, nebo konzole. A když to vezmu celkově ze všech webů, tak když nepočítám bugy, tak lidem na hře vadí strašný pí*oviny co vůec nevadí. Ale to tak je u každý hry. Možná by jste je neměli hrát tolik. Ale paradoxně mi ti recenzenti co hrajou furt něco přijdou víc v pohodě. Asi je to daný tou ''blbou většinou'' a projevuje se to i zde.

    • Za mě je právě třeba se nerozhlížet a jet mise :D Protože jak se začnu rozhlížet, tak vidím ty levitující předměty, bouchající lahve, NPCčka zasekávající se v tuctech o zdi a přeskakující mezi různýma animacema, načítající se textury a spawnující se všechno :D

    • Grafika se nepovedla, resp. nasvícení + minimum stínů. Člověk v tom světě ztrácí orientaci. Je to škoda, jinak dobrá hra. 

    • Carnage666

      Arkham Knight měl hodně podobný systém jako taky s Johnym. Batman byl infikovaný krvý už mrtvého Jokera a viděl ho všude možně po svetě.

    • Nj, tak grafika je asi subjektivni, me pripada super a nekterym se zase nelibi...

      Jinak tady je hodnoceni grafiky na max:

      https://www.digitalfoundry.net/2020-12-10-cyberpunk-2077-visual-tech-tour-the-maxed-out-next-gen-pc-experience

  • Jsem cca v půlce hry, občas hraji i vedlejší mise, 42h za mnou a musím říct, že ta hra je boží. CD Projectu odpouštím drobné chybky, i místy ne moc hezkou grafiku, protože příběh, rozmanitost misí, postavy, ale i hratelnost je prostě FAMÓZNÍ. Je to rachot! Nenechte se odradit a hrajte dál, je to zážitek. Na začátku jsem byl otrávený, ale nyní dávám 10/10. 

    • pojďme už přestat předstírat, že je to 10/10 hra. Nikdo ti nebere názor, že tě hra baví, ale pokud je tohle 10/10, tak 10/10 klidně může být každý Assassín, každý CoD. Myslím, že si zasloužíme více. S přístupem 10/10 u takové hry více nikdy nedostaneme. 


      • To určitě ne, u Assassinů jedeš dokola furt ty samé věci. Doslova na každém kroku vidíš mise ve stylu Copy&Paste. Jinak proti nim nic nemám, ale Cyberpunk je jinde. 

        Zkus si hru vážně zahrát a až jí dokončíš, tak se vrať. :-) 

        • A v Cyberpunku neděláš to samé dokola, že? 😂. Víš, co je nejhorší na CP2077? Ta průměrnost, to je že je to úplně obyčejný open-world, kterých tu byly desítky a výjimečný je jedině v tom, že je úplně nefunkční, což se nepodařilo ani Ubi. 

          • Ne. Neděláš. 

      • To je zase diskuse o ničem. Nikde není definováno co to je nebo není 10/10 hra. Je to subjektivní hodnocení na subjektivní stupnici. Prostě každému se hra líbí jinak a ještě k tomu mají lidi různé názory na to, za co má padnout jaká známka. Jak chceš definovat jestli to je 10/10 nebo není, fakt nechápu. Pro mě to je ukázková 10/10 hra. Pro tebe není. Oba budeme mít pravdu. A to že se neshodneme je ve výsledku stejně naprosto jedno :-D

        A v budoucnu přijdou hry, které nabídnou víc. To jestli Cyberpunk označíš za 10/10 nebo neoznačíš na to vliv mít fakt nebude.

    • Ti co to hrají ví. Ti co to nehráli, ty nepřesvědčíš. Ti se budou dál navzájem přesvědčovat, že ta hra je nehratelná.

      • Derp_1337

        Přesně tak. Něco podobného nastalo i u TLOU2. Ti, co hráli, byli spokojení. Ti, co nehráli, se zapojili do flame war a bombardovali diskuze tím, jak je hra špatná a jak je to tajná propaganda LGBT komunity.

  • Inquisitor
    • Maxianimal

      No jo, to je tak, když někdo čekal GTA v kyberpunkovém prostředí, a dostal open-world RPG. Názor naprosto k smíchu.

      • Inquisitor

        Kdo čekal GTA je zklamaný, kdo čekal RPG je zklamaný. Takže je logicky zklamaných hodně lidí. Příliš velká očekávání, vytváří hodně rozčarování. K tomu uspěchané vydání a kauza je na světě.

        • Maxianimal

          Já čekal RPG s parádním příběhem a dostal jsem - světě div se - RPG s parádním příběhem. 

          • ne, nedostal jsi parádní RPG, dostal jsi nefunkční zmetek mezi FPS/Stealth/RPG, kde nefunguje pořádně ani jeden aspekt. Sry, buď jsi to nehrál(mrk), nebo máš nízké nároky, nebo to úmyslně ignoruješ. Pokud tomuhle říkáš parádní RPG, tak je párádní RPG i AC:Valhalla. 

            • Maxianimal

              Mám nahráno 43 hodin. Valhalla šla po 20ti hodinách z disku, je to šílená nuda s příšerným příběhem. 

              CP2077 je zábavný RPG (míň než Skyrim, ale mnohem víc než Fallout 4). Hraju to na stealth a baví mě to. Hackuju, scanuju, pinguju, stealthuju, a funguje to. Když to zkazím, střílím a funguje to, jak chytrý, tak technický zbraně. Dal jsem i cyberware double jump, takže některý mise jdou jako po másle, ale pro případ nouze mám i rakety v ruce. Krásně jsem si to přizpůsobil svýmu hraní. Když chci, vycraftím si lepší kus vybavení. Protože prostě můžu.

              A to se bavím čistě o gameplayi, příběh je další skvělá kapitola sama o sobě.

               Sám máš nízký nároky, co to je za blábol proboha. Hra mě baví, stejně jako mě bavil Wasteland, Original Sin, Fallout nebo Deus Ex. A všechny tyhle měli spoustu chyb. Evidentně  ti z toho praská žilka, ale to je mi u zádě. Takže buď dál smutným hejtrem, jakým jsi, otravuj ostatním život, ale nemysli si, že někoho svejma kecama ovlivníš, nebo nedejbože přesvědčíš. Na to seš fakt hodně malinký hovínko ;)

      • koukám, že všechny názory, které nejsou pochvalné, jsou pro tebe k smíchu, na argumenty se ovšem nezmůžeš. V tomhle případě jsi k smíchu pouze ty.

        • Maxianimal

          Kdepak, ta hra má spousty chyb a uvědomuju si je, hlavně v AI. Ale všude je to porovnávané s GTA, a to je prostě naprosto mimo. Nicméně mám nahráno 43 hodin a až na jeden bug v questu je to jízda jako blázen. To ale hateři nezjistí, protože ztrácí čas brekotem na diskuzích, jak je všechno špatně a GTA to mělo lepší. Jak říkám, k smíchu :)

          • Tak jelikož CDP sliboval živý, funkční svět, který žije, tak si to člověk může srovnat klidně s GTA, protože tam to žije. Jinak jsi ten článek přečti znova, o GTA je tam toho minimum a více se tam řeší, že CDP vykradl Borderlands. 

            Popravdě ta hra nedělá dobře vůbec nic. Nedělá dobře RPG, nedělá dobře FPS, nedělá dobře melee, nedělá dobře stealth, nedělá dobře otevřený svět, nedělá dobře vylepšovaní postavy. Je úplně jedno, co očekáváš, vždy je tam nějaké ale.

            • Derp_1337

              Hru nemůžeš hodnotit na základě toho, co v ní není. Někdo chtěl lepší stealth, ale není tam. Někdo chtěl kopii GTA, ale není to ono. Někdo chtěl maximum prvků z žánru cyberpunk, ale není to tam, protože hra se inspiruje určitou stolní hrou.

              Není důležité co tam není, ale jenom to, co tam je a jestli je to zábavné.


              A co to je za bezvýznamný argument, že Cyberpunk vykradl Borderlands?? To by klidně někdo mohl argumentovat, že Borderlands vykradl Serious Sam. Víš, mezi umělci panuje takové pořekadlo: kopírování je nejvyšší forma pochvaly.

  • Reload

    Už som to písal aj nižšie, tak ale dám to do hlavného vlákna.

    Prečo je neškodné slovo ako hov*o blokované, keď vo Figjt Clube a iných videách a lets play sa nadáva jedna radosť ?! Dáva to nejaký zmysel ? Nie je to pokrytecké ? 

    • Derp_1337

      Nerad bych kecal, ale myslím, že cenzuru dělájí lidi najatí Tiscali a ne redakce Games. Proto se měří dvěma různými metry.

    • Maxianimal

      Je.

  • 0011

    Uff tak dohráno po 45 hodinách, i přes špatný technický stav bych tomu taky dal 9, ale kdyby všechno fungovalo tak jak má tak si to imho tu desítku zaslouží. Jedno vím jistě - dohraju i dlc až budou, ale příště to dám na silnější mašině a
    doufám, že do té doby vychytají většinu bugů, nejlépe všechny. Co jste měli za nejvtipnější bugy? U mě to bylo asi když jsem se pokoušel prolézt nedostatečně rostříleným oknem a ohodilo mě to o 150m dál do pustiny.

    • nejvitpnejsi bug jsme mel, kdyz jsem vystrilel nejakou skupinku a porad tam na me nekdo porvaval a ja ho nemohl najit, nakonec jsem nasel lezici telo bez hlavy co na me kazdou chvili volalo jak me dostane...tak jsem mu odsekal ruce a nohy ale nepomohlo to a volal dal...takove Monty Python tema

      • 0011

        😀 tak tos vyhrál bludišťáka za nejvtipnější bug

    • yeniczek

      Ten bug s odhozením od okna se mi stal právě včera, to jsem se zasmál :D Ale nic hrozného. Dokonce ani žádný hru ničící se mi neobjevil. Vidím sám sebe plešatého v zrcadlech, když mám na hlavě klóbrc..

    • untentrauer

      Za co máš odehráno a jakou obtížnost?

      • 0011

        Za korporátní holku a obtížnost normal ale mám takový divný kočkopsí build kdy umím od všeho trochu ale nejvíc crafting, kdybych se soustředil čistě na boj tak bych si dal větší obtížnost, ale na první průchod si hru chci vychutnat a osahat než se pustím do vyšší než standardní obtížnosti.

        • hm nad craftingem jsem premyslel, ale nijak jsem nevymyslel jak ho rozumne zakomponovat do nejakeho silneho buildu, ktery by me lakal

          • 0011

            S vysokou technical ability můžeš i otevírat dveře - v jednom kontejneru jsem našel super zbroj (ale bohužel až od úrovně 30) a vypínat kamery - ne na dálku, musíš se pod ně připlížit, ale jsou zato zkušenosti. Dál ti každý bod dává 5% zbroje a to se hodí, já si namaxuju postavu co to půjde, dodělám questy a pak si ten konec dám znovu, protože jsou tak divně popsaný, že jsem to pochopil špatně a dal si ten co jsem nechtěl, ale stejně mi přišel dobrý.

    • Já mám taky dohráno a čekání na nějaké dlc nebo silnější hw nedám a dnes rozjíždím druhou postavu :-D

      • 0011

        To že mám dohráno neznamená že jsem skončil 🙂 splnil jsem hodně vedlejších questů, ale ještě mi jich dost zbývá třeba ty s tím detektivem. 

        • hm, ty s detektivem jsou dobre

  • CBRPNK

    Jsem fakt happy, ze jsem se nenechal odradit kecickama o tom, jak moc je to na kkt. Za plnou cenu jsem dostal presne co jsem chtel. A nelituju ani koruny. Muzu se prochazet po svete, co se mi libi, ridit auta a vylepsovat se do absurdnich rozmeru cyberwarem. Stealth mechanika a hackovani vseho mozneho, aby te behem mise nezmercili je taky zabavnejsi nez Rambo style. Nemam odehrano zatim moc, ale to, ze vetsinu meho herniho casu tvori free roaming a ne mise znamena, ze to uplne koridorovka neni. Bugy se zatim impotentni policii se snad brzo fixnou a Night City bude jednou fungovat stoprocentne. Letajici pistole nad zastrelenyma protivnikama jim taky ze zacatku odpoustim, protoze napsat takovy kus softwaru proste neni sranda.

    Btw, opravdovej cyberpunk je parit CP2077 pres cloudovou platformu na mobilu s gamepadem a do toho poslouchat vaporwave/synthwave ze streamu na televizi. Funguje to dost lip, nez jsem cekal. Konecne nemusis mit na hrani nejakou stupidni krabici plnou predrazenejch nesmyslu, kamo. Chapes?

    Podle toho, jak tu ctu od zacatku tuhle diskuzi cas muzu ztriggerovat vsechny hatery dohromady. A je mi to uplne ukradeny, protoze si uzivam skvelou hru na kterou cekam uz od GTA: San Andreas a par honimiru v diskuzich na games.cz mi to fakt nezkazi...

    • Asi tak. Ale lidem co to nehráli, protože už před vydáním se rozhodli, že je to celé špatně to stejně nevysvětlíš. I když by mě zajímalo co třeba aktuálně hrají lepšího :-D

    • sylens

      konečně rozumnej člověk...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit