Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • untentrauer

    30 hodin za mnou a přestal jsem hru hrát. Přes prvotní zklamání a následné nadšení mě začalo to množství chyb a nedodělků natolik odrazovat, že mě už ani nezajímá, jak příběh dopadne. Počkám si na opravy, pak se do toho pustím znova. za mě je hra za 6 z 10.

  • Dal jsem si další konec, 62h za mnou a je to stále super. ;-) 

    • Mě ty konce příjdou hodně divné a nevypovídají o tom, za koho začínáte. Průbšh hry na to mám pramály vliv, je to jen o rozhodnutí při závěrečné misi. Dohrál jsem to za nomáda a měl jsem konec, který by se hodil spíše zakorpo.

      • Maxianimal

        No, to taky hlavně záleží na tom, jestli se rozhodnete, že vám pomůže Panam, Hanako, Rogue a nebo.. vy sami. Ale taky se může stát, že s Panam nemáte takový vztah, takže to ani není možnost. O dalších nevím.

      • Souhlas.

  • TheGGG

    tak toto mě rozsekalo---- stejně jako fakt, že voda ani pneumatiky ve hře nereagují na střelbu...

    https://www.youtube.com/watch?v=g3Nvx8zhq2A&ab_channel=EGOELITEGAMING

    https://www.youtube.com/watch?v=wuw_RK-4Dg8&ab_channel=ENXGMA

    • redicius

      Njn, ale pak si vzpomenu, jak sem v GTAIV umíral nudou, když mě hra posílala neustále jen někam jezdit, neexistovaly checkpointy blízko, takže furt cesty přes celý město, musel sem tahat babu na kuželky atd .. nudaaaa... a pak si řeknu, GTAV bylo přece pecka a vzpomenu si, jak sem to jednou dohrál na konzoli, tak sem sem to pak koupil na PC, že si to parádně užiju a nedostal sem se přes úvodní honičku s autama.. bylo to k uzoufání a věděl sem, že mě vlastně nečeká nic, jen furt to samé dokola .. v bezvadným nudným světě ..

      CP77 sem dohrál za 20 hodin. Posledních 18 hodin byla masakr nuda a doufal sem, že za každým rohem už bude konec hry. Všichni bossové se mi bugli, stáli na místě a nic nedělali, takže jsem je upižlal na první pokus.. Ale svět je tam rozhodně hezčí než v GTA4/5.. Nicméně vracet se nehodlám rozhodně ani do jedné hry :D

      • TheGGG

        asi by jsi měl hrát jiné žánry...

        • redicius

          Tak to snad asi platí pro všechny ne? :) Nehledě na to, že to je argumentace stylem - nelíbí se ti tahle hra? měl bys hrát jiný hry..  To je důvod, proč nehraju simulace a sportovní hry.. Pokud se budem bavit o mainstreamu (GTA), tak tam bych to bral asi jinak ..

          • TheGGG

            hrát si můžeš co chceš, ale když tě městské akce nebaví a furt je přesto hraješ, tak to pak vypadá jak s tím týpkem co neměl rád chleba ze sádlem....

            • D3sert

              https://youtu.be/zEWJ-JgVS7Q

            • redicius

              no, naopak hraju městské akce primárně, v podstatě všechno co vyjde... jen mě nebaví nejnudnější GTA všech dob (IV) a u GTAV mě odradil jízdní model a střílení, který je hodně slabý.. a protože se bavíme o subjektivním dojmu, takže to nepotřebuju s tebou rozporovat..

    • Femto

      asi není tajemství, že nejsem nějaký fanda CDP. Zaklínače 3 považuji za nejvíce přehypovanou hru historie. Cyberpunk jsem si ale užil náramně a hra mě bavila více než jakékoliv GTA. Jo, je dobré se vyprdnout na nějaké blbosti ve světě a je dobré přistupovat k tomu jako k normální hře a ne nějaké revoluci. Má to fakt moc pěknou atmosféru, grafiku a žánr je tam zpracovaný za mě velice dobře. Pokud to ale budeš hrát jako GTA a uvěřil jsi těm slibům o tom žijícím městě, tak můžeš být zákonitě zklamán. Můžeš být zklamán, i když očekáváš nějaké propracované RPG. Tohle vše jsem od hry ani nečekal, takže za mě spokojenost! 

      Opravdu škoda té zbytečně velké reklamy a masáže. CDP vždy nejlépe fungovalo jako menší studio, které umělo překvapit, tady ta EA nálepka jim prostě nejde. 

      Hra má navíce potenciál růst, věřím, že se tomu budou věnovat a bude to pecka! 

    • Fakt je, že voda je hodně mizerná. Kaluže při průjezdu autem nijak nereagujou (žádné šplíchání, žádný zvukový projev, nic). Navíc díry v cestě jsou jen plochá textura (hodně je to patrné v pustině).

    • Derp_1337

      Trololol

      Když to tak zmiňuješ, jak je to hrozně velký problém, tak nám prosím tě řekni, v kolika hrách voda reaguje na střelbu???

      Moc jich nebude. Tohle jsi jako fakt nedal.

      • TheGGG

        ehm.... voda šplíchne skoro v každé hře, když do ní střelíš (a že jsem stříleček hrál dost)... spíš mě zajímá, ve které hře to nebylo? Rozhodně bych víc čekal od "nextgen" projektu od "králů" z CDPR. Ty taky každou kritiku bereš jako trolling. Jediný kdo to zatím nedává je CDPR no... asi je bude čekat perný rok u soudů.

        • Derp_1337

          Realistické fyzikální a zvukové efekty s vodou nebyly v úplně skoro každé hře. Akurát se s tím problémem většinou potýkaly spíš projekty od méně známých herních studií. I když by se našli i nějaká velká studia jako Ubisoft, co s tím měli pár let zpátky velké problémy (např. Watch Dogs, AC Unity a Origins).

          Je pravdou, že CDP se už řadí mezi ty větší studia a takových kiksů by se neměli dopouštět.

        • Můžeš být konkrétní co znamená že to nedávají a že je čeká rok po soudech? Prodali za deset dní přes 13 mega. (z toho těch prvních 8 zaplatilo celý vývoj, takže těch dalších pět už je čistej zisk) Jsou za vodou a snad každé studio by si přálo to takto "nedávat". A po soudech fakt celé studio lítat nebude :-D Pokud jim nějaká obsílka přijde, tak za ty vydělané prachy tam pošlou nějakého právníka a pak max z té kupy peněz zavyplatí nějaké odškodné (pokud vůbec). Mimo to se tam žádného managera ani programátora soud týkat nebude. Zase bych to nehrotil a nemaloval si obrázek, jak management vysedává roztřepaně po soudních síních kde je do očí hejtuje nějakej soudce :-D

  • Femto

    mně se to líbí, jsem připraven odpustit nedokonalosti, protože se CDP pustil do žánru, který nikdo v takové formě do áčkove herní produkce dlouho nedodal. Takže jim ještě tady pěkně poděkuji. Páčko. 

  • aspa

    https://www.youtube.com/watch?v=aWwqcqxWaDM

    tady pro člověka dole, co píše, že je fyzika dobrá.😂

    https://www.youtube.com/watch?v=wuw_RK-4Dg8

    • Jen ze zvědavosti - kolik času denně tý hře věnuješ? :-D (a teď nemyslím, jen hraí, ale sledování videí, čteční článků, psaní o ní....)

      • Londo_Mollari

        ..myslím, že tvůj příspěvek má číslo 666..

    • redicius

      Včera jsem čirou náhodou zjistil, že oddělit končetiny v CP77 jde, tak jak je to s tím tvým videem, není to nějaká čínská (titulky) cenzurovaná verze? Není to zbytečnej hate? Mě se líbí ten svět a město, proč bych měl hrát western nebo nejhorší gta všech dob (IV, věc názoru), když můžu projíždět tak parádním městem? :D

      Každej asi hledáme něco jinýho, ty zřejmě jen flame war ;)

      • aspa

        končetiny oddělit jdou, je to i na jiných videích i na tom kanále a mně se to taky podařilo, ale to je asi to poslední...

        • uplne to posledni je tvoje marna snaha udelat neco s tim, ze se ta hra lidem libi a prodava se skvele

          • aspa

            😂 lidem se libí a skvěle se to prodává, musím se smát, co fanboyům zůstalo. Tohle můžeme říci i Call of Duty či jakékoliv AC, u posledního AC ještě můžeme přidat, že to má i lepší hodnocení :D. Jinak co koukám, tak se to lidem líbí i nelíbí. 

            • Derp_1337

              není tohle tvůj druhý účet, iSpirite?

              • aspa

                Reakce na příspěvek:

                sedmý :). Všichni hateři jsou jedna osoba. Hru jinak všichni milují kromě iSpirita a jeho alter eg...

                Jinak ty musíš mít akcie v CDP, takový fanboy se jen tak nevidí.😂. Na všechnu kritiku hry tu máš přísvěvek. Ti z té hry úplně přeskočilo...

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  A ty jsi zase zanícený hater, který všude vidí konspirace akcionářů/fanboys jenom protože si někdo dovolil nesouhlasit s tvým názorem. Tvými slovy: Úplně ti z té hry přeskočilo. 😎


                  Doporučuji nasadit si aluminiovou čepičku, ta tě prý ochrání před konspiracemi zlých fanboys. 😉

  • schali

    Dohráno a je čas na zhodnocení. Hra mě sedla a od toho se to odvíjí. Za největší klad považuji hlavní linku - děj, zpracování, dialogy, postavy.  Všechno tohle se dá označit za vynikající. Velmi mě potěšilo, že to dává smysl, že nehaprují motivy a dialogy, že to vypadá přirozeně a normálně. Nejsou zde žádné stupidity. Děj hlavního příběhu je dostatečně naléhavý a udržuje si neustále vysoké tempo.  Není složitý, ale je důsledný a srozumitelný. Prostě paráda a za mě je to nejlépe zpracovaný příběh ve videohrách. Jedinou slabinu vidím v závěru, není zde žádný zvrat a překvapení, nic šokujícího,  všechny náboje jsou vystřílený.  Dalším kladem je samotný svět, který je velmi pěkně udělaný. Nejsem žádným fanouškem žánru, mam rád jen Ubik a Blade Runner. Nicméně snad proto se mě nejvíc líbí noční Cyberpunk. Jsou tam některé náznaky a konotace, které lze spojit se starými legendami. Klub Afterlife je opravdu kouzelný. Hudební motiv občas potěší  a navodí tu správnou zasněnou atmosféru. Ano, atmosféra je dalším kladem, ale chápu pokud ji tam někdo nevidí. Mohla být mnohem lepší, ale jsem rád i za to co se povedlo. 

    Zápory se taky najdou. Kromě hlavního příběhu není hra nijak zvlášť komplexní. Vedlejší questy nejsou snad až na dvě linky žádnej zázrak. Opět se potvrdilo, že otevřený svět je oříšek. Naplnit ho úkoly, které vám přinesou satisfakci v podobě emocionálního zážitku nebo splnění nějaké těžké výzvy, je pro vývojáře velký problém. No, tady se zlepšení nedá v nejbližší době čekat. Uměla inteligence je primitivní. Zde začíná jeden z hlavních problémů, pokud bych vnímal hru jako RPG. Hru je možné bez problémů dohrát aniž byste investovali byt jediny skill point. Víc asi netřeba říkat. Celá nastavba RPG je jen na oko, potemkinova vesnice. Je to škoda, protože je to velmi pěkně udělaný a propracovaný.   Je to ovšem jenom jako. Kdyby ve hre neexistovala jedina statistika(armor, dps, damage, cokoliv co vás napadne), tak se nic nezmění. Takze pozor, neni to RPG a je to tak potřeba brát. Ostatně i Zaklínač je mizerný rpg. 

    Není to zdaleka všechno, dalo by se napsat hodně na jednu i na druhou stranu.  Mě to však vychází jako hra roku. Bohužel to není RPG, ovšem kompenzace se povedla na výbornou. Je zde krásně vidět jak vývojáři přemýšlejí. Už nejde o hraní, o herní systém, o herní výzvy. Kdepak, to by bylo moc složitý a nemuselo by to sednout každému. Jde o emoce a v tomto směru se Cyberpunk povedl a naplnil očekávání. 


    • Jen škoda, že na průběh hry nemá výraznější vliv, za koho hrajete (mám hotového nomáda a teď jedu korpo), jen pár jiných narážek při rozhovorech.

      • aspa

        tam neovlivníš nic, protože to není RPG. Je to mainstremová akční adventura pro konzolisty. Paradox je, že to na konzoli nefunguje :D. Lol tohle je fail roku.

    • Asi nejvíc mne zklamaly konce, které se v zásadě nijak výrazně neliší. A žádný zvrat v příběhu se také nekonal. :( 

  • 57h a konec. No čekal jsem jiné finále, ale co se dá dělat. Prozrazovat nebudu nic. 

    Hra výborná. Za celou dobu ani jeden pád. 2 vedlejší mise nešly dohrát. 

    • Taky dohrano, vcetne vedlejsich misi (vyjma zapasu). Jen mi to prislo celkem jednoduche. 

    • tak ma to 4 +1 konce, takze zalezi ktery jsi zvolil

      • Záleží jak se to počítá. Nomádský konec má 2 ukončení. "Městský" taky 2. Arasaka konec taky 2. + tajný konec, který má taky dvě ukončení. + 1 sebevražda :) to znamená, že to musím ještě 8x dohrát :D

      • Vím, ale i tak. 

        Takže finální hodnocení hry 9/10. (začínal jsem na 7, pak dal 10 a u konce dávám 9) :-) 

  • dworkin

    Teď jsem vyzkoušel SMT mód jako součást tohoto modu:

    https://github.com/yamashi/PerformanceOverhaulCyberpunk

    Je tam odkaz na wiki, kde je návod na instalaci.

    V zásadě to na vícejádrových procesorech AMD umožňuje správné využití všech jader.

    Hotfix 1.05 to měl spravit, ale spravil velký kulový.

    Ofiko to má pomoct jen na čtyř a šestijádrech, ale na 3700x (osmijádro) pozoruju velké zlepšení, a to zejména co do plynulosti vykreslování. Zmizel takovej ten efekt, že FPS nikdy neklesnou pod 70 FPS, ale stejně se hra občas nepatrně škube (nebo spíš jako by se měnila rychlost rozhlížení). Teď je to hezky plynulé. Bohužel se mi stále nedaří odstranit mouse lag na 100 %, ale když to srovnám s tím hnusem, co jsem hrál těsně po vydání - nebe a dudy.

    Existuje i SMT mod, kde se edituje exáč v hex editoru - pro cyberpunkery samozřejmě jasná volba, mně stačí tohle.


    • Ten mouse lag je také AMD issue a nebo nějaký obecný problém? 

      • dworkin

        Bůh suď. Lidi si na to stěžovali zleva zprava, ale nekoukal jsem, jaké měli procesory. Něco psal CD Projekt v patchnotes, že opravili problém s raw inputem (nevím ale komu,  mně rozhodne ne). V každým případě mně na AMD to lagovalo hrozně a teď mi to laguje, dejme tomu, lehce znatelně. Bohužel jsem na to citlivý a dokáže mi to zkazit zážitek. 

  • Zdarec, po nočním updatu hra nejde spustit :)

    • Mě jede normálně. 

    • Derp_1337

      Tipnul bych to na poškozené soubory, takové věci se můžou stát při downloadu větších updatů. Zkus na Steamu kliknout na "verify game files."

      • Ted mi to stahlo dalsich 7,5 giga a jede. Sice klesli FPS, ale jede. 

        • dworkin

          Hmm, a já myslel, že se mi jenom zdá, že mám o něco nižší FPS.

  • CBRPNK

    Jsem fakt happy, ze jsem se nenechal odradit kecickama o tom, jak moc je to na kkt. Za plnou cenu jsem dostal presne co jsem chtel. A nelituju ani koruny. Muzu se prochazet po svete, co se mi libi, ridit auta a vylepsovat se do absurdnich rozmeru cyberwarem. Stealth mechanika a hackovani vseho mozneho, aby te behem mise nezmercili je taky zabavnejsi nez Rambo style. Nemam odehrano zatim moc, ale to, ze vetsinu meho herniho casu tvori free roaming a ne mise znamena, ze to uplne koridorovka neni. Bugy se zatim impotentni policii se snad brzo fixnou a Night City bude jednou fungovat stoprocentne. Letajici pistole nad zastrelenyma protivnikama jim taky ze zacatku odpoustim, protoze napsat takovy kus softwaru proste neni sranda.

    Btw, opravdovej cyberpunk je parit CP2077 pres cloudovou platformu na mobilu s gamepadem a do toho poslouchat vaporwave/synthwave ze streamu na televizi. Funguje to dost lip, nez jsem cekal. Konecne nemusis mit na hrani nejakou stupidni krabici plnou predrazenejch nesmyslu, kamo. Chapes?

    Podle toho, jak tu ctu od zacatku tuhle diskuzi cas muzu ztriggerovat vsechny hatery dohromady. A je mi to uplne ukradeny, protoze si uzivam skvelou hru na kterou cekam uz od GTA: San Andreas a par honimiru v diskuzich na games.cz mi to fakt nezkazi...

    • Asi tak. Ale lidem co to nehráli, protože už před vydáním se rozhodli, že je to celé špatně to stejně nevysvětlíš. I když by mě zajímalo co třeba aktuálně hrají lepšího :-D

    • sylens

      konečně rozumnej člověk...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit