Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • to: Stan
    28.01.2011 12:53 Stan (anonym)
    Když ti to nevadí, tak nemáš co řešit, tomu komu licence vadí tak jí neodsouhlasí a ten komu vadí ale ví, že její vymahatelnost je sporná či dokonce nulová to odsouhlasí taky a je šťastnej jako ty : )
    Jasně, však říkám, využila svého práva, sice na to aby šlapala po právech jiných, ale to už je holt ten negativní důsledek demokracie, takže at se soudí : )
    .....
    Tak to potom jo, takže asi ti spíš vadí politika Sony?

    P.S.: sorry že to píšu sem ale začalo to být trochu nepřehledné...
    • Take uz PS3 nevlastnim.

      Sam IBM rozhlasoval jak je PS3 otevrena platforma a skvely (levny) zpusob jak si vyzkouset vyvoj pro Cell procesory a pak Sony udela takovou prasarnu *11*

      Diky politice Sony jsem se take zbavil ostatnich Sony zarizeni uz z principu.
      Tim nemyslim, ze jsem je vyhodil, ale proste postupne poumiraly a pri reklamacich jsem si je vymenil za jine znacky. Nyni doma nemam ani jedno Sony zarizeni *5*
    • V pohodě, bude to přehlednější :)

      Ač nejsem majitelem ničeho od Sony, tak ano, vadí mi jejich politika kterou prezentují prostřednictvím téhle kauzy, vadí mi z principu protože má širší zásah než jen tuhle kauzu.
      • Tak pak tomu už rozumím... *3*
  • to Phobos. Seš si jistej, že tam měli stejnej firmware jako běžní herní zákazníci?
    • Ano. Vyuzili Other OS, kdyz jeste byla moznost. Od doby, co jej Sony zakazalo prodavali ty PowerCelly (ne, ze by jim neco jineho zbyvalo - krome hacknuti FW).
      • Takže na farmu použili omezený procesor a vyplou grafiku? To zní pravděpodobně...
        • Je videt, ze absolutne nevis, o cem mluvis.

          PS3 ma 8 SPE, z toho je jen 1 vyhrazen pro interni pouziti. Takze muzes pouzit 7 SPE.

          Kazdy SPE ma:
          vektorovy procesor.
          MFC - DMA komunikace s ostatnimi SPE (blbe se pro to programuje).
          128b registry!!

          Samozrejme nepouzivas graficky vystup (RAMDAC) na monitor, ale ten je uplne obycejny jako i u tech nejjednodussich graf. karet (to jsi myslel tou "vyplou grafikou"?)...
          • Cell ma 8 ano. 1 vypnute a 1 pre systemove poziadavky (pre beh OS).
            Takze na programovanie mas tak akurat 6.
            Tot vsetko
          • WTF? Každej PS3 CPU má jedno PPE a 7 SPE. Jedno z těch sedmi je u her pro systém (= 6). U linuxu si viděl jen dvě jádra a vše ostatní bylo schováno někde pod emulací. Jak teda probíhala alokace zdrojů na farmách, když tam nebylo nic vidět?
            • Je jich 8, z toho 1 pro interni pouziti a dalsi SPE se pouziva pro selftest, ale nekdo jej dokazal pro OtherOS pry vyuzit.
              S temi jadry co vidis v Linuxu to zalezi na kernelu, takze jestli vidis 1 nebo 14 je celkem irelevantni.
              Zarizeni jsou normalne sesitovana.

              Nevim, co na tom nechapes? Videl jsi nekdy dedikovany server? Tam take nepouzivas (v99% pripadu) display. Proste pristupujes uzivatelsky pres konzoli/vzd.plochu a systemove pres sitovy protokol.
  • Nedopustil se myslím ničeho, co by mělo být trestáno. Tady je spíše vidět, že pravidla tu jsou pro služby mocných a ke svazování jejich oveček. Řešení? Formality jako petice, propaganda proti Sony a odklon zákazníků od jejich produktů, popř. celé značky, aby to pocítila v peněžence. Pokud jde o mne, nemám s tím problém. Nenapadá mne žádný produkt Sony, jenž bych "potřeboval".
    • Hacknul konzoli, prolomil ochranu a zverejnil klice. Obchazeni ochran trestne je.
    • My spokojené ovečky sme rády za PS3 a její bezkonkureční knihovnu her. Chápu, že zábava oveček není nic pro tebe, ty raději něco jiného.
      • V absolutnich cislech je pocet her nasledujici: PC > XBOX360 > PS3 > Wii. Staci mrknout na cesky herni velkoobchody - tedy relevantni nabidka her v CR. Samozrejme neresim fakt, ze nektere hry jsou hrozne blbiny ;)
        • A?
          • Že by reakce na ono "bezkonkurenční knihovnu her" ? Jen hádám, ty si tu odborník.
            • Pokud jde o pocet kvalitnich her, spatne je na tom jen Wii, ktere ma podle nekolika statistik polovicni pocet kvalitnich her (podle hodnoceni v recenzich) nez ostatni platformy (PS3, XBOX).
              Pokud jsi to myslel takto, tak take na te "knihovne her" nevidim nic "bezkonkurencniho".
              Mam dokonce pocit, ze nejaka statistika a srovnani her konzoli byla i tu na tiscali.
            • Možná bude lepší když vysvětlíš význam toho "bezkonkurenční knihova her" a ušetříme spoustu času.
            • A kde píšu o počtu?
            • bezkonkurenční knihovnu her chápu jako širokou nabídku her, jiný uživatel ti oponuje nějakou oficiální informací o celkovém počtu her v nabídce pro jednotlivé platformy a tvou bezkonkurenční knihovnu to jaksi vyvrací.

              Proč do toho pleteš kvalitu netušim, já z toho čtu jen ty počty o kvalitě ani slovo.
            • Jen nechápu, jak souvisí bezkonkurenční kvalita her s prodejem. Takže vůbec nevím, co s tím mám dělat.
  • Já vím moc dobře o co GO, že chtěl použít výkon PS3 ale sony to ale z pádného důvodu odmítla, já bych ho rovnou zabil, hackeři, campři a cheatři ničí herní průmysl KUN.Y!
  • Hacker George Hotz neudělal nic špatného a stejně jako kutil Přemek Podlaha by měl dostat vlastní televizní pořad, v kterém by radil nadšencům technověku.
    • Kutil třeba něco vyrobí? Myslíš, že Geo navrhoval Cell i s jeho zabezpečením? Až ti zmizej z účtu všechny peníze, tak zkus najít toho "kutila" a zaplatit mu (z čeho?) vlastní pořad.
      • geohot někomu tim hackem cucá love z účtů? *7*
      • Bez kutila co zjistí chybu v zabezpečení, nebudeš moci mít systém dobře zabezpečen. Ber to z té lepší stránky. Sami prostě nebyly na takové úrovni, aby nabourání nebylo možné. Teď se to jen ukázalo a mohou s tím něco udělat, aniž přišli ke škodě - tedy kromě sebepoškození image a jména.
        • Nabourání je možný vždy. Zámek na dveřích u bytu taky nemáš proto, aby se ti tam nikdo nedostal. Když by byl Geo chytrej, tak by nejdřív kontaktoval Sony. Teď už s tím nic udělat nemůžou, protože PS4 přijde nejdřív za 4 roky a další revize PS3 je nákladná.
      • a co to s tím má společného? to jako by jsi hnal Přemka k odpovědnosti za to, kdyby někdo skleníkovou odpařovačku vod, použil jako plynovou komoru k zabití tchýně...zahrádkářská lobby si z Přemka sama udělala celebritu, protože zahradnictví zpopularizoval a nikdo se neoháněl licencema a ušlými zisky, tak jako to děla Sony v herní branži, ti vidí jen samá negativa, která však schválně umýslně vytváří.
  • Problém je ten, že řada lidí ani neví, nebo má zcela skreslené informace o tom co GEOHOT dělal.

    Společnost Sony od začátku vypuštění jejich Playstation 3 dělala reklamní kampaně na téma toho, že jejich produkt je defakto počítač připojený k televizi, dokonce i fakt, že se prodává k PS3 i klavesnice o něčem svědčí. Geohot od začátku sliboval, že tu konzoli prolomí né kůli tomu, aby se na konzoli pařili pálené hry, ale aby ta konzole z hlediska (tzv počítače měla co nabidnout), protože i když byla funkce OTHER OS přístupná, nemohli jste na Linuxech dělat řadu věcí.

    Počínaje spouštěním řady aplikací, protože nebyly podepsány společností Sony. Ve výsledku ten OTHER OS byl prakticky nevyužitelný a jednalo se jen o marketingovou reklamu, kterou se po tvrzení GEOHOTA raději rozhodli utípnout.
    Z tohoto hlediska jasně společnost Sony ukázala jak moc jí záleží na platících zákaznících (respektivě jim nezáleží na uživatelích vůbec, jejich hlavní vidina jsou peníze aneb prodej licencí na jakýkoliv software na jejich kouzelnou skříňku, která jen defakto omezuje uživatele)

    Když přišla ona omezení od Sony tak GEOHOTOVI nabídla pomoc skupina Fail0verflow. Se kterou se nakonec podařilo prolomit a dokonce totálně svléct celou konzoli, protože jejich ochrana nesázela na generující čísla, ale jedno jediné číslo, které pak ochraňovalo jednotlivé klíče každé časti segmentu té konzole (hry, firmware a SPU) v tomhle případě je to opravdu amatérizmus ze strany sony. Každá čast oné konzole je pak dále šifrovaná ale jakmile znáte základní Master Key tak zbytek rozšifrovat už není tak složité i přes to ani GEOHOT nebo skupina Fail0verflow nezveřejnili klíč který by autorizoval nelegální kopie her a přes to jsou společností Sony a některými zdejšími mameluky "kteří nevědí ani která bije" odsuzováni.

    Pokud si nainstalujete CFW od této skupiny, pak zjistíte, že hrát pálené hry na tom nelze, ale co lze například spustit různé hry, které běží na Linuxech dokonce na youtube jsem viděl video ze hraní Quake 2 na PS3 a jine podobné věci. Oni to jsou v začátku jen krůčky, ale časem věřím tomu, že se na tom bude moct hrát plno her i možná nějaké to MMO, díky těmto lidem to půjde, takže nadávat jim a ponižovat je je hlavně hloupé!
    • Xcomik
      Stane Mega Drive byl luxus si pamatuji jak jsem na něm pařil Predatora 2 :) Já měl všechny konzole předchozí generace :)

      "Gamecube - Turok, NFS MW,, PS2- NFS Underground 1,2 Onimusha, RE4,, Xbox - Midnight Club 3 Dub Edition, Burnout Takedown ajine"

      Jinak pro to malé pískle "sdfsd" netvrdil jsem, že jsem neměl PS3 v rukou mí dva kámarádi z oboru (IT) měli satré PC, tak si každý z nich pořídil PS3 tuším v roce 2008 a věř mi hodněkrát sem byl unich na návštěvě (bydleli spolu) Jeden zabral obívák druhý svůj pokoj a proti sobě pařili na linuxech nějakou online hru postavenou na Quake 2 engine docela jsem koukal :)
      • Já začal na nějaký No Name konzoli, takovej ten stroj kde bylo instalováno asi 300 her, jedna lepší než druhá, pak přišel Master System a to byla věc, předinstalovaný Alex Kidd bezkonkurenční, no a ultra silný 16bit Mega Drive, na tom jsem vyrostl : )
        • Xcomik
          jo to byly osmibiťáky :P na tom mě bavilo pařit tanky nebo Contra či Mortal Kombat :P Jedna kazeta u čanghajšků stála 150kč :) si taky pamatuji staré dobré časy doma 386 SX40 na ní Prince of Persia: http://www.youtube.com/watch?v=_zyQ_OVyhNE
          Retaliator: http://www.youtube.com/watch?v=qwJmlWdmP2M
          Prehistorik: http://www.youtube.com/watch?v=xtvTKvjfVl8
          Doom: http://www.youtube.com/watch?v=JoGR1RnqAag
          Wolf 3D: http://www.youtube.com/watch?v=C00n4rDUMNo
          Pushover: http://www.youtube.com/watch?v=LzHPbo_ZPX0 (to jsem žral jako malej :P)
          Dune: http://www.youtube.com/watch?v=qXet4BqZV4w

          a kvantum jiných na telce jsem pak měl ještě konzoli si pamatuju při koupi Sega Master system jak jsem na tom hral hru s Jackesonem jak tam hazel tim svim kloboukem :P
          • Super byl i StarReach (skvela hudba) a Golden Axe (mazec ve 2 lidech). Jinak jsi vyjmenoval vetsinu mych oblibenych her te doby *3*
          • To kazeta na 16bit Mega Drive koštovala přes litr, takže jsem si většinu jen půjčovali z půjčovny za pár šupů, fláky jako Light Crusader, Mortáč, The Story of Thor, Warlock, Pitfall, ooze, Sonic, Streets of Rage, Jungle Strike atd., jedny z nejlepších her co jsem kdy hrál : ) ne nadarmo tak 3/4 herního času strávim s emulátory : )

            Znám všechno, ale ten Pushover ne, vypadá dost našlápnutě, tomu týpkovi se roztomilostí vyrovnaji snad jen Lemmings : )

            jj, Jackson, to byl Moonwalker a zachraňoval tam malý dětičky, prostě hra z jeho života :D
            • My jsme si Lemmings užili hlavně při multiplayeru, každej jeden ovladač a jelo se, ty mapy pak byly vždycky rozvrtaný jak ementál, nejlepší bylo posílání záškodníků do pracně vybudovaných cestiček :D Já se k pc dostal nejdřív v knihovně kde jsme pařili Golden Axe, nikomu to nevadilo :D

              Ta nostalgie, jedno oko nezůstane suchý, u genesis emulátoru mám skoro 50 her co hraju a další x co ještě čekaji až se k nim dostanu, ale na ty starý fláky nedám dopustit.

              Dobrej zdroj najdeš tady - http://www.romnation.net/ je tam snad všechno co kdy vyšlo na konzole všeho druhu, doporučuju emulator MAME, takovej Mortal Kombat tam má luxusní grafiku, jinak jako nejlepší emulátor pro segu se mi zdá Fusion.
            • Xcomik
              Krucipísek máš dobrý přehled a Lemings byly taky dobrý hlavně když se ti něco nepovedlo a chudáčci ti pak šli pod sekyru jako ty ovečky xD... Pushovera jsem hrál když táta donesl 386ku domů to bylo někdy tuším léta páně :) 1992 možná 93
      • Bez grafiky, takže se softwarovým renderováním. To je dobrá investice v roce 2008. Kamarádi budou asi velmi schopní.
        • Xcomik
          Už mě nebaví ti vysvětlovat že na těch nejznámějších linuxovích distribucích jsou od uživatelů napsané ovladače pro RSX GPU co je v PS3 od Nvidie.... Opravdu mě nebaví ti to vysvětlovat!
          • Jenže ten linux k tý grafice přístup neměl. To je jako chtít u virtualizovanýho systému, kterýmu si dal jedno jádro, aby používalo dvě, protože máš v mašině 4.
            • Znám reálnou situaci, takže mě odkazy na google moc nedojmou. Kdybych chtěl něco s rychlým procesorem a akcelerovanou grafikou, tak si pořídím počítač. Je to rychlý, je to levný a je to v případě dobrýho výběru i otevřený. PS3 je konzole na hraní a Geo maximálně zařídí konec herní divize Sony. Když by Sony umožnila od začátku používat HW PS3 na linuxu, je to zase o něčem jiném. Takhle je to o ničem a je to dobrý jen na hry. Což je taky účelem konzole.
            • Xcomik
              Tam toho je kvantum na google bral jsem prvni jinak je to co jsem presne rikal ted to pujde podstatne jednoduse kdyz je master key v tomhle nemej obavy... Plnohodnotna 3D akcelerace na PS3 bude tak do 6 mesicu

              Tady je o tom článek http://www.ps3news.com/PlayStation-3/rumor-ps3-rsx-driver-in-development-may-arrive-soon/ Nakonec ještě budeš děkovat za Hota :)
            • "Bad news. Several reports are now stating with the recent firmware update the limited rsx access has been blocked. "

              Na konci roku 2007. I tamto bylo "limited".
            • Xcomik
              Kdyz nemas paru tak se nevyjadřuj http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/600893
    • PS3 je a vždy byla -herní- konzole s -uzavřeným- systémem. To, že někdo má problém to pochopit, je nějak neopravňuje k tomu, co dělají. A to nemyslím z právního hlediska ale z hlediska logiky. Když někdo chce hrát Q2 (který předpokládám originální nebyl), proč si proboha nekoupí počítač, kde tohle řeší OS? A instalování aplikací? Proč? Aby dotyčný mohl v CoDu pobíhat s aimbotem? Nebo aby si nainstaloval software, který mu dovolí hrát pálené PS3 hry? A to v důsledku tohoto rádoby výkřiku svobody a boje proti velkým zlým korporacím.

      "kouzelnou skříňku, která jen defakto omezuje uživatele" - splňuje svůj účel: provozuje hry a k tomu dokonce pustí na web a přehraje film. Jestli potřebuješ něco víc, máš špatnou krabičku.
      • Bože bože zač mě trestáš :) Playstation 3 byl uveden nikoliv jako konzole ale jako multimediální zařízení a dost si na tom společnost potrpí. Pro společnost Sony je slovo "konzole" jako urážka ve spojení s PS3.

        Na samotné prezentaci z E3 tuším roku 2006 těsně před vydáním PS3 sám prezident SONY jasně proklamoval že Playstation 3 byl navržen tak aby ho mohli uživatelé užívat jako počítač díky tomu byla už od prodeje vybavená funkcí OTHER OS a díky tomu řada Linuxovích přívrženců přešla ze staršího PC na PS3 protože PS3 dokázala nabídnout možnost hraní her a zároveň i možnost šťourat se v Linuxech, proto se například k PS3 prodává klávesnice s integrovaným touch padem a jiné doplňky. Takže než zas plácneš nějakou ptákovinu, tak tě prosím napočítej do desíti třikrát si to rozmysly a nejlépe ušetři nás svích doměnek když o tom víš úplné kulové :)

        Tím se vracím k tomu že si tahle firma dělá z uživatelů totální idioty, protože nejdříve tvrdí jedno a po několika letech prozměnu otáčí! Ve výsledku je tu pak hromada nespokojených zákazníků, kteří se obracejí proti Sony a tvoří různé CFW pro konzole, které pak vrací funkce které Sony zatrhla naspět.

        To že se najde nějaký ignorant, který Master Key využije k pirátství to není problém GeoHota ani té skupiny! Tvrdíte tady vy konzolisté, jak jste poctiví platící zákaznící a mi pcčkáři a xboxáci jsme jen šunti, co všechno stahují a vy největší slušnáci... Což jak se ukázalo zas tak pravda není!
        • Ano, říkají tomu "systém PS3", to je dost obecné slovo. Bohužel, protože lidi jsou idioti, Linux a relativní otevřenost původního PS3 způsobily, že pirátění se stalo jednoduchou záležitostí.
          "Takže než zas plácneš nějakou ptákovinu" "když o tom víš úplné kulové" Tak tyhle nadřazené řeči banuji kde můžu. Laskavě ušetři -mě- tvých doměnek o mé osobě a nemluv na mě jakoby za všechny.
          Drtivá většina zákazníků je nespokojena jenom z toho, co Sony dělá kvůli těm třem procentům, kteří mají potřebu se šťourat kde nemají.
          Drtivá většina lidí prostě bude pirátit, když bude jednoduchá možnost. Taková už je povaha lidstva, zvlášť té části v české kotlině.
          • Za prvé, tomu neříkají systém ale multimediální zařízení. Pdobně takhle říkají i Windows 7 akorát nikoliv zařízení ale Multimediální operační systém. Který je připraven jak na tu zábavu( hraní her čučení na filmy až po samotné psaní a tvoření různých kodů v tomto případě na Linuxech:)

            Za druhé, to jsem rád že ty takový inteligentní člověk mě tu zabanovat nemůžeš :) Tvůj problém je ten že málo čteš a hlavně se málo informuješ o tom na čem hraješ (jestli teda máš PS3) já osobně ten přístroj nemám a když vidím jaký zvěrstva se na něm dějí tak jsem i celkem rád ovšem to neznamená že bych se neinformoval co ta mašinka umí a nejlépe od lidí který ho zaměnili za svůj starodávný PC právě kuli podpoře Linuxu :)
            • Sony konat může, ale jestli jí to bude něco platné to nevim, já doufám, že ne, mám svoji svobodu rád a nerad bych podobné manýry tam kde se mě to může i týkat.

              Ano, svoboda končí tam kde začíná svoboda jiného, pravda, právě proto podle mě neni Sony v právu, u prodeje PS3 zákazníkovi totiž začíná sovboda zákazníka a Sony končí. To sice neznamená, že je to správné, ale to je relativní, z pohledu zákazníka to správní třeba je, on si koupil PS3 s možností využít Linux, Sony mu to ztrhla (to ti správné přijde?) a on se tímhle brání aby opět získal to co mu bylo odepřeno.

              Vše je realtivní, já vim, že by si chtěl všechno spravedlivé a aby se nedělo nic co je podle tebe špatné a že by si všechny omezil v jejich svobodě tak aby nemohli páchat zlé věci, ale kromě toho že by si klesl níže než oni by nesměli existovat lidé jako takoví, pak by to šlo.
            • @Stan: Ach, vy bojovníci za svobodu. Ano, my můžeme jen sedět a hádat se mezi sebou o kravinách. Sony ale může konat. A co se týká svobody ve stylu "svoboda končí tam, kde začíná svoboda jiného" na to ještě není společnost připravená a pravděpodobně nikdy nebude vzhledem k chamtivosti a nedostatku tolerance i ohleduplnosti. A je sice hezké, že v zákonu nikde není uvedeno, že prolomení ochrany je zločin, ale to ještě v žádném případě neznamená, že je to správně.
            • Aoyagi, možná to netušíš, ale pojem SVOBODA zahrnuje i svobodu si na svém zařízení dělat nelegální věci ať se ti to líbí nebo ne, můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést diskuzi, ale to je tak vše co se proti tomu dá dělat, takže nějaký procenta o tom kolik lidí chce ten hack kvůli Linuxu(dobré účely) a kolik lidí jen pro hraní pirátských her (špatné účely) zde nehrají roli, svoboda je jen jedna a i kdyby to chtěli jen na pálený hry, tak s tim nic dělat nelze, zločinem je totiž až stažení hry, ne prolomení ochrany na vlastněném zařízení.
            • Ha. Kdy jsi naposled koukal na stránky Sony? Je jedno jestli české, americké nebo japonské. Je to System PS3.

              Chápu :) . Taky bych tu nikoho za tohle nebanoval, to bych tu byl skoro sám. Taky ho nemám, ale plánuji nákup. V čem že jsem tak neinformovaný? Ve správném názvu té konzole nebo v potenciálních možnostech toho HW? Obojí vím. Taky vím, že z brambory se dá udělat slabý zdroj napájení. Ale nepoužívám jí tak, protože k tomu není určena a protože mi to tak vyhovuje víc. A kdybych přišel na to, jak z brambory udělat neutronovou bombu, tak bych se o tom v žádném případě nešířil na netu.

              Ty se tváříš jako velmi informovaný člověk, víš taky statistiku, kolik procent lidí vlastnících PS3 si nainstalovalo Linux a kolik z těch to udělalo za jiným motivem než potírání protipirátských ochran?
            • Nic o tom nevím, ani jsem to neměl v ruce, ale všechno vám vysvětlím :-D
        • To je zajímavý, že mi to nevadí. Jejich podpora linuxu byla minimální a jeho použitelnost taky. Mělo ho tam i proto minimum lidí, a tak se na ztrátový konzoli nevyplatí řešit nějakej nefunkční linux. Hlavně z toho udělali počítač snad kvůli lepšímu clu?

          Kupuju jak na PC, tak na Xbox a také na PS3. Když ale Sony skončí s konzolema, protože jsou prodělečný, tak mi to vadí. Bude za to moc i Geo? Možná. Hlavně si má založit vlasntí firmu a tam si zkoumat cokoli. Žijeme v civilizovaným světě a nějaká pravidla jsou potřeba.
          • Tvrzení že na PS3 na Linuxech nelze nic dělat je nesmyslné jakmile dáš do ruky Linuxákovi Linux a k němu klávesnici věř mi tam se najde plno věcí co na něm dělat a to i když ten linux bude na PS3!
            • To tě zklamu, PS3 ani jinou konzoli nemám, takže si vedle, vlastně pardon, mám tu stařičký Mega Drive, to ze mě asi hádám ale sejně dělá gumu.

              Jinak jak jsem řekl, plýtváš zde talentem, běž to těm všem majitelům PS3 říci, už jsi dokázal jaký si odborník :D
            • On je problém v tom, že ten linux nejel přímo na HW, ale měl omezení přes SW. Od Sony, ale to vy dva nemůže vědět, protože na tom jen hrajete. Sem zase narazil na odborníky...
            • sdfsd - jistě, ty tisíce lidí využívající PS3 jako výpočetní sílu se prostě MUSI mýlit, protože to nějaký sdfsd na tiscali řekla tak to bude.
            • boha mojho ale to přece není problém ve světě linuxu napsat kognitivní driver který to GPU rozchodí v linuxech na plné otáčky :) a 256 VRAM není zas tak málo jsou rychlejší než DDR3 a pokud jde o Linux tak ten si klidně veme i 32MB Ram takže 256 je pro něj hodně nikoliv málo... Koukám že ty o Linuxech víš starou bačkoru :)
            • Pořád to nic nemění, že máš 256 MB na systém, nefunkční grafiku, pomalej disk a skoro žádnej přístup k procesoru. Proč bych to používal? Ty budeš celkově nějak pomalejší, ne?
          • ach jo, znovu, to že ty osobně nepotřebuješ linux neznamená, že neni potřeba jinde, např. renderfarmy kde se PS3 používají tisíce najednou! nemluvě o lidech co si PS3 koupil i kvůli linuxu.

            Kam na tyhle názory lidi chodíte? když to nepotřebuju já, tak nikdo *7*
            • to jo a stálo to za to, trocha pokory by ti rozhodně prospěla.
            • Už dříve jsem četl, že toto není pro ně (firmy které využijí Linux na PS3) problém, nepotřebují přístup na PSN. Problém je s reklamací a dodávkou nových PS3 v případě poruchy, protože pozdější verze už podporu Linuxu neobsahovaly. Prý to ale nějak se Sony vyřešily....
            • Já už taky reagoval o něco vejš :-D
            • Přečti si mojí odpověď výše, nebo svoje moudra napiš na ty všechny univerzity v USA kde se PS3 používá jako výpočetní výkon, oni chudáci asi nemají tvé znalosti, plýtváš zde talentem, tak honem.
            • Tak ještě jednou. Ten linux na PS3 byl k ničemu! 256 MB paměti pro systém, pomalý disk, žádná akcelerace grafiky a omezený procesor. I komp za 300,- na linux lepší, tak proto.
      • Mluvíš mi z duše... *3*
      • Asi tak.
    • A co když to i sníží prodeje her? Sony na PS3 strašně prodělala a pokud by se jí teď nedařilo, tak by třeba už do další konzole nešla. Možná se hry budou prodávat stejně, ale i takový cheateři dokážou dost lidí omezit.
      • Nebude konzole - budeš hrát na PC nebo nebudeš hrát vůbec. Jednoduché, ne? *3*
      • Ano tohle chápu a beru i fakt takový, že ten kdo používá CFW nesmí na PSN ale ničit celý přístroj lidem, kteří PS3 využívají jako počítač. To už mi přijde zase moc přehnané. Navíc jsem slyšel řadu věcí o tom, že si mnoho lidí v té skupině samostatně upravují hry, dělají si tzv DLC ke svím hrám, což není na škodu zbytečně čekat na vývojáře/vydavatele než něco vypustí a ještě za to platit, když to někdo může udělat sám a vydat to jako mod je si myslím mnohem zajímavější... Ale v tomhle se najde daleko více věcí, které s CFW se dají dělat jen nebýt slepý a hlavně, nebýt jak tupé stádo ovcí, které žere všechny argumenty SONY!
        • Ale já to beru. Svoboda je sice důležitá, ale zase není třeba to přehánět. Oni si využili PS3 ke svým účelům a já to chápu, ale neměli by to pak dávat na net. Všechno lze obejít, to každý ví, ale oni si tim jen honili ego. Zneuznaní "géniové", co alespoň něco dokážou. Sony se nemá ja bránit a jsou miliardy dolarů v mínusu. Co teď můžou dělat? Nic. Myslím si, že hry se budou prodávat stejně, ale i tak je to zbytečná nepříjemnost. Stačí mi kvalitní herní zařízení a to PS3 je.
          • sdfsd - Linux neni žádná zbytečnost a jeho ztráta neni nic minimálního, už jen to, že se z PS3 stavěli a staví renderfarmy o tisícech kusů snad dává tušit, že to asi zbytečné není, to že to ty nepotřebuješ je tu úplně irelevantní.
            • O těch farmách sem taky slyšel, docela zajímavé, ale tak on ten procesor nebyl hloupý z hlediska výpočtu, akorát mi nikdy moc nesedl na hraní her.....
            • sdfsd - aha, tak ty si jasnej :D
            • sdfsd: Cluster computing.
              Firmy jako napr. Terrasoft Solutions (nyni pod Fixstars) prodavaly predinstalovane PS3 farmy. Ted prodavaji farmy s PowerXCell procesory (vylepseny PS3 procesor).
              Stejne tak nekteri lide a firmy pouzivaji stream procesory (NVIDIA CUDA) pro urychleni nekterych vypoctu (paralelni, desetinne)...
            • Někde sem něco čet a vůbec o tom nic nevím, ale to nevadí, nacpu to na tiscali, abych byl za machra :-D Fajn.
            • ježiš, taky si napiš na University of Massachusetts, kde takovou farmu maji a počítá jim gravitační vlny nebo pohlcení hvězdy černou dírou, nebo napiš jinam kde maji taky farmu z PS3, nebo napiš grafikům, kteří používají PS3 jako levnou výpočetní sílu, já takovou farmu nemám, ale když ji používají astrofyzici tak to asi funguje, nebo si myslíš, že to tam maji jako topení? *7*
            • To by mě zajímalo, jak ty farmy fungovaly. Grafika nebyla skoro přístupná a procesor taky ne. Co ty si programoval na PS3, že to tak víš?
          • To nejsou zneuznalí géniové, ale všechno to jsou vesměs ještě děcka. Od střední po vysokou školu (tzv budoucí géniové naší doby). Na net to dávali pro všechny ty, kteří nejsou chytrý jak rádia, ale mají zájem na své konzoli cokoliv skusit.

            Mít větší prostor pro kreativitu na tom já nevidím nic špatného, stejně tak museli odhalit Master Key, aby mohl kdokoliv vytvořit program (mod) pro různé hry software a mohl fungovat na PS3, protože jak všichni víme pokud dotyčný software nejde přes sony a ta ho neschválí nebude ten software fungovat, na to je potřeba onoho Master Keye....

            Zase nic složitého na pochopení jen prostě problém ten, že mnoho lidí o tom vůbec neví, ale brečí, když je čím dál tím víc sony omezuje, protože se najdou lidé, kteří nechtějí být omezováni. V základu si za tohle Sony může sama. Udělat reklamu na PS3, která podporuje Linux jako other os a přilákat tak linuxáky na tuhle platformu a pak jim to zamknout, když kde kdo ví, že největší machři na PC a software jsou právě linuxáci :)
            • Ohledne vykonu pro hry je Cell dost dobry. Skvely pro vektorove vypocty, pocitani fyziky a vypocty s desetinnymi cisly, moznosti paralelniho zpracovani.
              To je vlastne vse, co hry potrebuji. Navic se to hodi pro vedecke vypocty fyziku, zpracovani videa, apod. Napr. by se mohl Cell pridat do obyc. grafickych karet jako dekoder videa, nebo take dekoder do televizi - diky paralelnim schopnostem by zvladl nativne PIP treba s 8mi a vice obrazy :)
            • Zajimala by me jeste jedna vec, ktera tu zatim nepadla: Sony si za schvaleni a podepsani takoveho modu nechavala platit? Protoze treba na linuxech s balickovacim systemem je taky samozrejmost, ze kdyz nekdo chce pridat svuj vytvor do repozitaru, tak mu to musi nekdo (provozovatel repozitare) zkontrolovat a schvalit. A pokud si za to sony nechavala platit, tak podle me nemohli ani cekat nic jineho. V dnesni dobe, kdy existujou nadsenci, co pomalu pisou programy pro digitalni hodinky, je posetile takhle striktne omezovat elektronicke zarizeni.
              Jinak sam jsem linuxak, priznivce open-source, kdyby sony trochu zauvazovala, tak zjisti, ze to muzou delat jako google a vydelavat na svem vlivu, ktery se da ziskat i poskytovanim neceho zadarmo.
            • Ti jsou právě nejhorší, protože si myslej, že jsou chytří, akorát to nemaj jak dokázat, tak si něco najdou. Snad to není naše budoucnost.

              Všechno to překrucuješ. Využít konzoli pro své účely asi nějaký smysl má, ale také tu konzoli někdo prodává. Kdybys ty něco vymyslel a chtěl na tom vydělat a někdo by ten tvůj nápad dal na net, tak asi taky nebudeš nadšenej a možná ho už od tebe nikdo nekoupí. Možná jo, kdo ví. Možná neseženeš práci a možná ti vemou barák. To jsou reálný důsledky tý tvý svobody.

              Kdybys ten linux zkoušel, tak víš, že to bylo dost k ničemu, takže ta ztráta byla minimální. S těma machrama je to taky blbost, asi se moc díváš na televizi.
  • Přečetl jsem všechny příspěvky a přijde mi to tady jako v poslanecké sněmovně. Každý normální člověk vidí, že se něco stalo a kde je problém. Ale tady všichni diskutují, jestli vůbec nějaký problém vznikl. Ano vznikl. Ten kluk naboural v podstatě základ konzole a zveřejnil to. Neznám všechny práva ani zákony, ale když to člověk vezme normálním selským rozumem, tak ví, že udělal špatnou věc. A věty typu: "Hardware, který kupujeme nám nepatří" nebo "Playstation3 máme pouze pronajaté" atd. jsou pouze populistické výkřiky. A každý, kdo je opakuje, je jenom ovce. Je to stejné, jako když Američané na začátku podporovali válku v Iráku a po roce to bylo úplně naopak. Prostě se většina lidí tady se řídí trendem. "Podpořit hackera je cool, tak to udělám". Také mě překvapuje, jak všichni najednou potřebují na svojí konzoli nutně instalovat Linux. Pokud bez něj nedokážete žít, tak si ho nainstalujte na PC. Tahle kauza se jednoduše vyznačuje stejnými znaky jako každá jiná. Vznikne nějaký problém, normální člověk ho vidí, ale přiběhne stádo ovcí a začne tancovat tak, jak někdo chytřejší a vyčůranější(GeoHot) píská. Samozřejmě tomu klukovi nepřejí vězení. V jeho věku by mu to zkazilo život kvůli takové hlouposti. Podle mého názoru k tomu Sony přistupuje stejně. Jenom chce, aby se to už neopakovalo a chce udělat bububu pro další potenciální hackery. Přejí, ať se jim to povede.
    • Hacknul konzoli, no a co? Tobe kdyz dali ridicak, tak te taky hned obvnili z toho, ze si nekoho srazil autem? Mit tu moznost neznamena to udelat, takze vytahovat nejaky piratstvi je uplne zcestny. Pochopil bych, kdyby ho zalovali za neco jineho, ale to co pisou v clanku je smesny.

      Libi se mi, jak firma, ktera je vlastne "tak moooc hodna" na hrace, najednou zacne kopat a kousat, kdyz hraci dostanou vlastni svobodu...
    • Sorry, ale píšeš hlúposti. V skutočnosti to vôbec nie je také jednoduché a očividné ako sa tu snažíš (stádovito) prezentovať. Samotná konzola je len kusom hardwaru, ktorý si kúpiš presne tak isto ako auto, holiaci strojček alebo práčku. V týchto troch menovaných sa môžeš "vŕtať" koľko chceš, môžeš zverejňovať návody na vylepšenie, schémy, nové zapojenia atď. (viď hlavne tunerská scéna) a nikto proti tomu nič nemá, ak sa teda potom nesnažíš takto "rozvŕtané" zariadenie reklamovať. Zaujímavé je aj to, že presne takýmto spôsobom je povolené modifikovať si celé PC alebo aj len jeho časti (a tak isto zverejňovať). Akým právom sa teda spoločnosť Sony snaží preventívne potrestať človeka, ktorý sa snaží upraviť ZAKÚPENÉ zariadenie? A myslíš si, že by takéto divadlá robili aj vtedy, keby sa snažil "vytuniť" napríklad Sony televízor alebo MP3 prehrávač?
      • Jenže i tuning má své meze, zejména u aut. Konzoli si také můžeš tunit jak chceš, třeba vyměnit šasi nebo přidat chlazení, ale jakmile se začneš vrtat tam, kde nemáš (ochrana konzole), musíš si to nechat pro sebe. Když si do auta nacpeš motor z formule, také s ním nesmíš vyjet na silnici...
        • Ještě mi řekni, který zákon zakazuje se vrtat v ochraném zabezpečení přístrojů, které mám ve svém vlastnictví a legálně koupené a zákon, který mi zakazuje se o tuto úpravu podělit, děkuji. Podle tvé logiky je trestná činnost legální pokud si ji nechám pro sebe a to je jak jistě uznáš úplná hovadina. Jinak t y zákony prosím.
          • Tady se snad sešla celá právnická akademie. Tolik žvástů o zákoně jsem ještě neslyšel. Co ty víš o zákoně? Víš akorát kulový. Viděl jsi tři díly Perryho Masona a teď si myslíš, že znáš zákony. Každý stát má jiné zákony, navíc ohledně herní branže je to ještě dost děravé, protože ještě se spoustou věcí nemá nikdo zkušenost. Ale hlavně o zákon jako takový tady vůbec nejde. Jako u každého procesu, jde hlavně o motiv. Je to jako když někoho zabiješ. Jde o to, jestli to bylo zabití v afektu nebo v sebeobraně anebo (nejhorší případ) to byla vražda. Na odhaleném motivu také stojí výše tvého trestu. Stejné je to tady. Zatímco GeoIdiot se brání tím, že poskytl pouze přístup k Linuxu, který Sony slíbilo a zatrhlo a nic víc. Sony se snaží prokázat, že svým činem poskytl ostatním uživatelům možnost, jak hacknout konzoli pro pirátské hry. Teď to bude souboj argumentů. Komu se povede lépe prokázat motiv, ten vyhraje proces. Já stojím za Sony. A byl bych rád, kdyby to skončilo u mastné pokuty. Opakují, nejsem zastánce toho, aby šel do vězení. Někteří zdejší pisatelé mi přijdou jako mimoňové. Dokážete už, ku*va-drát pochopit, že tohle ubližuje celé herní branži? Spousta lidí zde píše o tom, že všem jde hlavně o peníze. A o co myslíte, že v podnikání jde? Pokud jste někdo někdy podnikal, tak víte, že bez peněz to nejde. A pokud to někdo naruší, tak mě o ty peníze připravuje. Ale ve výsledku si to odskáčeme všichni. Pokud bude možné(nějakým jednoduchým způsobem) na konzolích piratit hry, tak to zasáhne nás všechny. Protože vývojáři(vydavatelé) budou mít menší zisky a tím pádem bude méně her nebo budou méně kvalitní anebo se přestane riskovat a budou se vydávat pouze jistotky typu Call of Duty nebo Fifa. Ale vy jste jak banda Somálců s Kalashnikovem. Pořád si řvete to svoje. Uvědomte si, že každý takový zásah odvádí finance a pozornost tvůrců jiným směrem. A kdo tím trpí? MY PŘECE. Proč myslíte, že některé série přešly z PC na konzole(Halo, Fable atd.)? Nebo proč všichni velcí vydavatelé, kteří začínali na PC, nejdříve plánují konzolové vydání a až potom přemýšlejí o PC verzi(Bioware, Epic atd.)? To je důsledek té vaší svobody. Je to kvůli ziskům. Protože na konzolích mají jistotu zisků daleko vyšší. A proto s tím Sony tolik bojuje. Jak byste reagovali na to, kdyby např. Bioware najednou řekl, že další Dragon Age už nevyjde, protože se prostě bojí, že se jim nevrátí náklady? Nebo (nedej Bože), že s velkými hrami končí a budou dělat buď už jenom MMO nebo nějaké hry na PSP apod.? Nad tímhle se zamyslete, protože to je důsledek nedostatečné prevence. Já chci, aby vývojáři a vydavatelé měli finance, aby vycházeli nejenom jisté hry, ale i experimenty(Mirrors Edge) nebo nezávislé hry(Amnesia). Protože teď mi přijdete jako ty zaměstnanci, kteří pořád křičí, ať zvýší daně pro podnikatelé, protože mají peněz dost, ale neuvědomují si, že se to dotkne i jich, protože právě ten podnikatel je zaměstnává. "Neptej se, co pro tebe může udělat tvoje...".
            • Ty si riadny chuj chalan...chod sa hrat na tvojej PS3-ke a prestan tu pisat voloviny akoze si najmudrejsi.
              Precital som tvoje "gagy" a nemas o nicom ani sajnu iba pises same zvasty.
              Nadavas,kritizujes ohovaras a pritom sam patris do toho tvojho "stada" .
              Ak sa ti nieco nepaci chod sa hrat na pisekovisko a nepis tu eseje.
            • Nevím jistě jestli jsi reagoval na mě, protože i když mi na výsledku soudního sporu nezáleží, také jsem v tomto případě spíše na straně Sony *3*
              Nepsal jsem nic o zákonech, jen o principu běžném v demokratických státech (bez ironie prosím *3* ) že každý má právo dovolávat se spravedlnosti u SOUDU.
              To jen tak pro upřesnění.... a kdyžtak příště prosím bez osobních invektiv *3*
            • Celé jsem to opravdu nečetl, ale hádám, že ty zákony neznáš, jinak by si nepsal ten sloh o ničem.

              Právě proto, že nejsem odborník, tak žádám o ty konkrétní zákony, které toto jednání zakazují, protože co není zakázáno je povoleno (tohle vim, viděl jsem jednu epizodu Matlocka)
          • stále nejde reakce
            reaguji na:
            proč? to je známá věc, takových případů už bylo, jde jen o to, že běžný člověk se o licence nestará, neví že musejí ctít zákony státu a obyčejnej člověk to prostě neřeší nebo neví, a z té neznalosti se pak v takových sporech těží, já osobně to také nevěděl.

            Já sa taky nestarám, chci hrát na netu? - musím souhlasit s licencí, vadí mi to? - ne. Co ale v případě člověka kterému to vadí? Má se soudit se Sony? Jen mi není jasný tvůj postoj... to máš doma PS3 na které nenahráváš nový firmware?

            Cituji: Jestli to bereš takhle ,tak to pak jo, v tom máš pravdu, i ten sebevětší idiot může podat tu nejidiotštější žalobu na koho bude chtít, v tom je krása svobody a práva po kterých che Sony šlapat : ) Ale dovolim si nesouhlasit, co je zločin neurčuje soud, ono když máš prostředky a možnosti tak ti soud udělá zločin z čeho budeš chtít.

            Nerozumím po čem chce Sony šlapat? Využila jen práva, které jak jsi psal má i "sebevětší idiot" a rozhodne soud, osobně jak dopadne je mi jedno *3*
            • Když ti to nevadí, tak nemáš co řešit, tomu komu licence vadí tak jí neodsouhlasí a ten komu vadí ale ví, že její vymahatelnost je sporná či dokonce nulová to odsouhlasí taky a je šťastnej jako ty : )

              Jasně, však říkám, využila svého práva, sice na to aby šlapala po právech jiných, ale to už je holt ten negativní důsledek demokracie, takže at se soudí : )
        • Na silnici nemůžeš, ale můžeš si jezdit všude kde je to možné, tak kde vidíš problém?

          To ti jako přijde normální aby mě výrobce auta zažaloval za to když si u svýho auta deaktivuju alarm? To ti přijde normální?

          Myslete lidi
          • nejde mi reagovat-

            napsal jsi: Jakou licencí? pokud neni v souladu s legislativou daného státu tak ta licence nemá vůbec žádnou váhu! už to píšu asi po milionté.
            To ti měla Sony zaplatit za právní služby :)

            napsal jsi: Nabourání ochrany svého přístroje neni zločin, zločin je až stáhnutí nelegální hry!
            Neznám přesně, předpokládám stejně jako ty, obsah žaloby. Sony si zřejmě myslí něco jiného. Co je zločin určuje až soud. Každý může podat žalobu proti komukoliv a čemukoliv *3*
            • proč? to je známá věc, takových případů už bylo, jde jen o to, že běžný člověk se o licence nestará, neví že musejí ctít zákony státu a obyčejnej člověk to prostě neřeší nebo neví, a z té neznalosti se pak v takových sporech těží, já osobně to také nevěděl.

              Jestli to bereš takhle ,tak to pak jo, v tom máš pravdu, i ten sebevětší idiot může podat tu nejidiotštější žalobu na koho bude chtít, v tom je krása svobody a práva po kterých che Sony šlapat : ) Ale dovolim si nesouhlasit, co je zločin neurčuje soud, ono když máš prostředky a možnosti tak ti soud udělá zločin z čeho budeš chtít.
          • Moc nerozumím těmto příměrům
            S PS3 si taky můžeš (mohl sis) dělat co chceš (chtěl), než jsi podepsal příslušný souhlas s licencí s dalším firmware, a tudíž jsi si s ní mohl dělat vše co v takové situaci šlo.
            Takže vlastně souhlasíš s postupem sony...
            • Jakou licencí? pokud neni v souladu s legislativou daného státu tak ta licence nemá vůbec žádnou váhu! už to píšu asi po milionté.

              A pokud v licenci stojí zkráceně něco jako "zakazuje se pod hrozbou žaloby a sankcí modifikace tohoto přístroje" tak se s tim akorát můžou vyfotit, protože to nemá vůbec žádnou hodnotu.

              Nabourání ochrany svého přístroje neni zločin, zločin je až stáhnutí nelegální hry!
    • Svatá pravda tohle! *3*
  • Ok,Sony mi odedneska nesmi do domu. To c osi posledni dobou dovolujou je do nebe volajici.
    Doufam ze spor prohrajou a budou platit nahrady.
    Jak si muzou dovolit omezovat mi vec kterou vlastnim? jak si muzou dovolit vypinat funkce ktere proklamovali pri prodeji? ja svou vlastni konzoli pri reklamaci vratil a nechal si vratit penize(rozpor z kupni smlouvou).
    • Správně, to by měli udělat všichni nespokojenci.... dávám "líbí" *3*
      • Suhlas nepaci nekupuj a Sony padne na hubu a do dlhov s touto politikou ak Vas bude dost.
  • Přeju mu hodně štěstí :)
  • aky uspech, nic nedosiahla, kluc je raz na nete a uz tam ostane, sony prehrala

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit