Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Úprimne, pri "argumente" , že konzola preto, že niekto na PC pracuje ma celkom rozosmiala. Každopádne za mňa jednoznačne PC, variabilita ovládania, mody, najširšia ponuka žánrov a hw možností či pri výkone, mobilite alebo ovládaní.

  • tomisco

    Moje primární platforma je XSS. Díky GP jsem s ní navýsost spokojený. Sekundární starší PC, kde už nerozjedu moc her na slušné detaily. Holt bydlet s manželkou v malém bytě, kde mám PC dva metry od televize, si žádá kompromisy. Monitor Full HD, takže čistý next gen nemá zatím smysl.

    Minulou generaci konzolí jsem kompletně vynechal, protože jsem tisíce hodin nechal v D3 a PoE na PC a nic jiného mě moc nebralo. Za měsíc vyjde D4, takže opatrně připravuji manželku na nutnost koupě nového PC. Ale nechám to raději až na dobu po letních dovolených. :) Do té doby bude D4 na XSS, neb díky crossgenu nebude problém přejít později na PC a nepřijít o progres.

    I do budoucna pojedu kombo Xbox a PC (na arpg). Exkluzivity na PS5 mě vůbec nelákají a s manželkou mám dohodu, že si budu hledět svého herního koutku a k TV (4K žena stejně odmítá) žádnou konzoli připojovat nebudu. Pokud půjde dobře D4 na Steam Decku nebo podobném handheldu, budu uvažovat i o něm.

    • PC 2m od TV si přímo říká o propojení, pak si z toho můžeš udělat i "gaučovou" konzoli, což je mimo jiné také jeden z nepochopitelných argumentů konzolistů, že si radši sednou s gamepadem na gauč, přitom s PC to jde taky a dneska už jsou konečně i pěkné a minimalistické bedny, protože konečně někoho napadlo, že herní PC nemusí být jen černá s blikající diskotékou.

      • tomisco

        No, byt je fakt malý (1+kk). Jak píši výše, žena nechce žádnou konzoli připojenou k TV. Tak sleduje na TV seriály a filmy, a já hraji na PC nebo XSS, které mám připojené oba k monitoru, nebo se dívám na VOD či fotbal a pouštím si to do sluchátek. V rámci skromných podmínek win win situace. Až časem koupíme větší byt, jenž bude mít samostatnou místnost, tak se budu moct realizovat.

        • unicz

          Připojené PC k TV nijak neporušuje podmínky manželky 🤔😉

          • Derp_1337

            Tam jde spiš o asi o konflikt času než že by manželce vadilo, že je k TV připojený kablem nějaké PC či konzole.

            Aby se prostě nestalo, že chlap chce večer hrát, zatímco žena chce koukat na seriály. Kdyby to vše bylo připojené k jedné TV, tak by to byl problém.

  • kdysi na PC a teď už jak mám rodinu a závazky, tak hraji na konzoli. Myslím si, že čím je člověk starší a má závazky, tak ten směr jde prostě na konzoli. 

    • Derp_1337

      Jo, tady jde hlavně o čas a jednoduchost. Máš méně času na hraní a méně času na udržování PC. A fakt nechceš aby ti tvoje malá děcka podrbala PC.

      A tak si volíš jednodušší volbu, koupíš na konzoli. Tam nemají děcka co pokazit. Stačí vložit BluRay (a nebo kliknout na ikonu v menu) a děcka hrajou.

      • unicz

        Eee slyšel jsi někdy o funkci jménem "uživatelské účty"? Ve Windows nebo Linuxy k dostání již dnes 😁

        • pořád ti ještě zůstává dražší HW, který to může odnést fyzicky

        • Derp_1337

          Hele, podceňuješ lidskou kreativitu a stupiditu.  To, že někomu vytvoříš nový profil, neznamená, že ti nedokáže domrvit počítač. 😉

      • Jestli to není špatné uvažování jim to takhle zjednodušovat. Já už ve školce odkoukal jak si zapnout PC s MS-DOSem. Vypisování příkazů mi ještě tak nešlo, ale stačilo vědět, jak zapnout m602 a pak už jsem se šipkama a entrem dostal ke hrám. Pak bylo super kolik člověk znal už na nižším stupni základky anglických slovíček, které mu ale většinou při hodině moc nepomohly, protože na průmysl z transport tycoonu málokdy přišla řeč a na slovní zásobu o štítech, mečích, lektvarech nebo samoplech už vůbec.

  • kotty

    I já se hlásím k PC(MR). Vyhovuje mi svoboda a univerzálnost této platformy, zároveň mi nic z toho, co vychází exkluzivně na konzolích na PC nechybí nebo si počkám, až vyjde PC port (stejně mám spoustu her, které čekají, až si je zahraju). Hraní na mobilu i na Switchi jde úplně mimo mě. Zas tolik necestuji (nebo řídím) a doma radši zapnu právě to PC. Když už handheld, tak mě zaujal jedině Steamdeck. Ale uznávám, že jsem možná trošku zaujatý 🙂

    • unicz

      Tak nějak. Vždyť ta konzole stojí 1/2-1/4 platu....

      • vonTossis

        Nebo i méně než 10 %. :-)

  • Inquisitor

    Gameboy

  • Veskoslav

    Pc, PS a Nintendo. Switch byla chyba, kvůli těch pár her jsem si spíše nel koupit Steam Deck a emulovat je. Nejhorší je, že to má výkon jak můj mobil a je evidentní, že s tím Nintendo ani nic nechce dělat. PS kvůli exkluzivním hrám (letos dohraný poslední Horizon) a zbytek lak řeším na pc, přestože na něm pracuji.


    Co mě spíše děsí, že se stále najdou redaktoři, co si pochvalují Cloud. Hlavně v dnešní době cen SSD disků si stěžovat na místo mi přijde už jenom legrační. K tomu si připočíst ty řeči jak z brožury propagace Cloudu. A o té bezproblémovosti bych rád slyšel. A ano Geforce Now nebo Stadia byly tak problémové, pády, fps lagy, neaktualizované hry, ping někdy i 999+. A ne, netem to fakt neni:) 

    • kotty

      Já myslím, že pro příležitostné hráče má cloud smysl. Pokud například hrají jen 2-3 AAA hry ročně (a navíc se k nim neplánují vracet), tak proč utrácet za herní PC nebo konzoli, když jinak jim stačí TV a malý, lehký notebook.

    • vonTossis

      Ty s tím Switchem nedáš pokoj. To, na co žehráš, sis mohl zjistil před koupí, a nemusel bys pak ve fórech opakovat, jak to nemá výkon. 

      • Veskoslav

        A proč bych měl dát pokoj? To se tedy nesmí říkat, že Switch je zastaralý?

    • Inquisitor

      Geforce Now jede úplně krásně bez problémů. Používám více jak dva roky. Není to pro toho kdo má herní pc, ale pro lidi jako já, kteří by si jinak nové hry nezáhráli. Já jsem za tu službu rád.

      ping mám 12, pády žádné, fps stabilní, hry jsou normálně aktualizované, to nevím kde si sebral.

    • U Cloudu mne nejvíc děsí to, že už nejste pány obsahu. Typicky dost hraju i starší hry a v případě, že by cloud byl mainstream, tak už si hru třeba za 5 let nezahraju, protože prostě zmizí, pokud se bavíme o ryze cloud službách a ne jen placení výkonu ke hraní jako to má Nvidie.

      • ravux

        LOL, a uvedomujes si, ze panem obsahu nejsi ani na Steamu a v podstate nikde, s vyjimkou offline instalatoru na gogu, ktere jsou ale stejne obvykle na cizim serveru? Vsechny ostatni herni klienty vcetne nejvetsiho jsou cloud a ty nejsi panem niceho. Cloud a stream jsou dve ruzne veci; to, ze si to jinde instalujes a nestreamujes neznamena, ze to neni under the hood uplne stejny cloud, jehoz obsah neni tvuj.  

        • Technicky ano. S GoG offline instalačkou plně souhlasím, ale u Steamu se pokud vím zatím ještě nestalo, že by mi zmizelo něco z knihovny po té co se to z nějakého důvodu přestalo prodávat. U cloudu, kde si platíš jen předplatné se ti spíš stane, že ti hra zmizí úplně. Stačí se podívat na Netflix, HBO nebo podobnou platformu. Máš rozkoukaný seriál a než ho dokoukáš, tak už tam najednou není a dají ti max. krátké avízo, že ti to odstraní z nabídky.

      • Přesně tak. Ve firmě jsem dal na slovo cloud ban. Samozřejmě je to módní a manažeři toho mají plnou hubu, ale co je doma, to se počítá a nikdo mi to nevymluví. Navíc, ceny HW vzhledem k platům nejsou zas tak závratné. To když mi naši v 90 kupovali první Pentium, to byl masakr.

        • Hlavně tenkrát dal člověk několik platů za high-end a za 2 roky už to mohl vyhodit, protože na tom nic nového nerozjel. Jak ty konzole nemám rád, tak v tomhle jsou dobré, že PC díky nim vydrží déle, protože hry se dělají tak, aby je utáhla i konzole, případně jsou i lépe optimalizované, že stačí snížit detaily a pořád to chodí.

  • Stephano

    Pěkná anketa. Vždy PC. Rozmanitost žánrů, velká nabídka, nezávislé hry,  módy. Vždy jsem obdivoval historii PS. Xbox mi vždy přišel jako zbytečnost, která ztratí jednou dech. Mobily nikdy. Není to pro mně pohodlné a techniky a zírání do monitoru si užiji ažaž. :) Kapesní konzole jsem vždy sledoval a fandil jim.

    Nedávno jsem si pořídil Switch, protože chci zažít něco nového, neotřelého a přesto AAA produkci. Nemám absolutně žádný skill na ovladače a koupil jsem si i speciální klávesnici od HORI (výborné na bojovky)a uvažuji i o volantu na Maria a jine závodní hry. Ty mám moc rád, ale nemohu šlapat na pedály. Užívám si každou minutu.


    Obě Zeldy budu patrně hrát roky, protože přeci jen prsty dostávají zabrat. Mám obrovské ruce a dlouhé prsty. Nicméně i tak jsou Joy Cony pohodlné přímo v chargeru. Takže Gamepad nebude snad ani potřeba. Navíc mně velmi mile překvapilo, že když jsem jej předal na vyzkoušení své lepší polovičce, která je zvyklá pouze na Simíky a myšku, šlo ji to velmi dobře. :)



    • 0011

      Hele jestli se máš aspoň trochu rád pořiď si pro controller, mám oboje od začátku a když hraju na tv nedokážu si představit, že bych si degradoval zážitek, hraje se to mnohem lépe než na gripu, nehledě na to, že tím šetříš páčky na joyconech, na šedivých jsem je měnil 2x na barevných jednou. Taky hraju Zeldu roky, ale problém není ani v rukou ani v ovladači, ale ta hra je tak dobrá že jí hraju cca každý půlrok. Joycony nejsou špatné na to, co jsou určené, což je univerzální použití, ale co se týče ergonomie, výdrže akumulátoru a hlavně dosahu signálu je pro controller o celé ligy dál.

      • Stephano

        Mám to v plánu. :) Už jsem si k němu koupil wireless, ale nefungoval, protože nemám bluetooth. Ale jinak jej určitě koupím. A zase to bude od HORI, ta ergonomie je ještě lepší.

        • 0011

          Jestli ten Hori nemá gyro, tak u Zeldy těžce zapláčeš, hlavně u svatyní ale i u střelby z luku a ovládání rune powers, ať nakonec vezmeš cokoliv tak ať to má gyro, čtečku na amiibo předpokládám nepotřebuješ, ale gyro je základ, pokud nechceš utrácet za originální pro controller od Nintenda doporučuju spíš 8bitdo.

          • Stephano

            Díky za tipy. Mělo by tam být gyro, přeci jenom na to ještě mrknu. :) No střelba s lukem je hodně těžká, ale dá se. Naštěstí mám svatou trpělivost a nevadí mi dělat jeden úsek na 15 pokus. Naštěstí Zelda dobře zvládá ukládání a já to taky občas dělám pro sichr. Nintendo Switch budu brát hlavně jako zábavu pro dva. Nedávno jsem si koupil nový PC a se Switchem jsem se rozmýšlel skoro dva roky. Ten počet her je dostačující. Zrovna druhý díl Zeldy budu mít ve sběratelce, hodně se těším na ten obraz, jenž se fakt povedl. Na PC mám klasické žrouty času, když jsem líný hrát něco složitějšího. Pustím si třeba hokejový podcast a hraji Hockey Managera, nebo přednášku o nějakém tématu a do toho dávám bez zvuku třetí Crusadery. Spoustu her mám v ultimátních edicích, ale většinou je nedohraji. Ne že bych nechtěl, ale jsem ten typ, co plní všechno. Když už mně něco hodně zaujme, tak kupuji i EA. Třeba Patrik dává super věci. Sem tam mně zastihne touha si jen zastřílet, ale většinou zvolím retro střílečku, či už se opravdu zaměřím na něco special, jako je třeba Insugerency nebo Ready or Not, koupil jsem si Tarkov, ale je to je to samý bug. Naopak Stalkera 2 kupuji, a většinou koupím i starší hry od stejné firmy. Jinak ale opravdu velké hry hraji jednou, maximálně 2x, ale komplet. Teď jsem si jen tak z legrace namódoval Vice City a na jedno odpoledne perfektní oddech. Ta hudba! Samozřejmě mám hry dohrané víckrát. Ale třeba Detroit jsem dohrál jen jednou a přitom jsem měl naprosto děsný konec jedné z postav, protože jsem se nezachoval jako prospěchář. Prostě jsem se slitoval nad jednou civilistkou při marasmu. :D Jestli budu hrát i něco online jako Warcraft,TES, SW, to fakt nevím, takový multiplayer mně musí zaujmout. Otevřený svět taky. :)

  • Playerthv

    Já vždy byl xboxak ale přiznám že Xbox one byl celkem k hovnu až one s a one X, ty mi dávaly pocit toho že Xbox mám radši než ps. Na PC hraju jen fps a strategie. Závodní hry miluju stejně jako hry sportovní a to je na ovladači určitě o mnoho lepší.

  • frank.horigan

    PC, protože zásadní mody všeho druhu, od čestiny, přes reshade až po 3D stereoskopii.

    Konzole jsou “nahrány” rovnou v PC. S gamepadem jsem se taky naučil.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit