Jaká je naše preferovaná herní platforma?
-
pořád ti ještě zůstává dražší HW, který to může odnést fyzicky
-
Nebo i méně než 10 %. :-)
-
Tam jde spiš o asi o konflikt času než že by manželce vadilo, že je k TV připojený kablem nějaké PC či konzole.
Aby se prostě nestalo, že chlap chce večer hrát, zatímco žena chce koukat na seriály. Kdyby to vše bylo připojené k jedné TV, tak by to byl problém.
-
Hele, podceňuješ lidskou kreativitu a stupiditu. To, že někomu vytvoříš nový profil, neznamená, že ti nedokáže domrvit počítač. 😉
-
Tak nějak. Vždyť ta konzole stojí 1/2-1/4 platu....
-
Eee slyšel jsi někdy o funkci jménem "uživatelské účty"? Ve Windows nebo Linuxy k dostání již dnes 😁
-
Připojené PC k TV nijak neporušuje podmínky manželky 🤔😉
-
No, byt je fakt malý (1+kk). Jak píši výše, žena nechce žádnou konzoli připojenou k TV. Tak sleduje na TV seriály a filmy, a já hraji na PC nebo XSS, které mám připojené oba k monitoru, nebo se dívám na VOD či fotbal a pouštím si to do sluchátek. V rámci skromných podmínek win win situace. Až časem koupíme větší byt, jenž bude mít samostatnou místnost, tak se budu moct realizovat.
-
Jestli to není špatné uvažování jim to takhle zjednodušovat. Já už ve školce odkoukal jak si zapnout PC s MS-DOSem. Vypisování příkazů mi ještě tak nešlo, ale stačilo vědět, jak zapnout m602 a pak už jsem se šipkama a entrem dostal ke hrám. Pak bylo super kolik člověk znal už na nižším stupni základky anglických slovíček, které mu ale většinou při hodině moc nepomohly, protože na průmysl z transport tycoonu málokdy přišla řeč a na slovní zásobu o štítech, mečích, lektvarech nebo samoplech už vůbec.
-
PC 2m od TV si přímo říká o propojení, pak si z toho můžeš udělat i "gaučovou" konzoli, což je mimo jiné také jeden z nepochopitelných argumentů konzolistů, že si radši sednou s gamepadem na gauč, přitom s PC to jde taky a dneska už jsou konečně i pěkné a minimalistické bedny, protože konečně někoho napadlo, že herní PC nemusí být jen černá s blikající diskotékou.
-
Technicky ano. S GoG offline instalačkou plně souhlasím, ale u Steamu se pokud vím zatím ještě nestalo, že by mi zmizelo něco z knihovny po té co se to z nějakého důvodu přestalo prodávat. U cloudu, kde si platíš jen předplatné se ti spíš stane, že ti hra zmizí úplně. Stačí se podívat na Netflix, HBO nebo podobnou platformu. Máš rozkoukaný seriál a než ho dokoukáš, tak už tam najednou není a dají ti max. krátké avízo, že ti to odstraní z nabídky.
-
Já myslím, že pro příležitostné hráče má cloud smysl. Pokud například hrají jen 2-3 AAA hry ročně (a navíc se k nim neplánují vracet), tak proč utrácet za herní PC nebo konzoli, když jinak jim stačí TV a malý, lehký notebook.
-
Úprimne, pri "argumente" , že konzola preto, že niekto na PC pracuje ma celkom rozosmiala. Každopádne za mňa jednoznačne PC, variabilita ovládania, mody, najširšia ponuka žánrov a hw možností či pri výkone, mobilite alebo ovládaní.
-
Jo, tady jde hlavně o čas a jednoduchost. Máš méně času na hraní a méně času na udržování PC. A fakt nechceš aby ti tvoje malá děcka podrbala PC.
A tak si volíš jednodušší volbu, koupíš na konzoli. Tam nemají děcka co pokazit. Stačí vložit BluRay (a nebo kliknout na ikonu v menu) a děcka hrajou.
-
Moje primární platforma je XSS. Díky GP jsem s ní navýsost spokojený. Sekundární starší PC, kde už nerozjedu moc her na slušné detaily. Holt bydlet s manželkou v malém bytě, kde mám PC dva metry od televize, si žádá kompromisy. Monitor Full HD, takže čistý next gen nemá zatím smysl.
Minulou generaci konzolí jsem kompletně vynechal, protože jsem tisíce hodin nechal v D3 a PoE na PC a nic jiného mě moc nebralo. Za měsíc vyjde D4, takže opatrně připravuji manželku na nutnost koupě nového PC. Ale nechám to raději až na dobu po letních dovolených. :) Do té doby bude D4 na XSS, neb díky crossgenu nebude problém přejít později na PC a nepřijít o progres.
I do budoucna pojedu kombo Xbox a PC (na arpg). Exkluzivity na PS5 mě vůbec nelákají a s manželkou mám dohodu, že si budu hledět svého herního koutku a k TV (4K žena stejně odmítá) žádnou konzoli připojovat nebudu. Pokud půjde dobře D4 na Steam Decku nebo podobném handheldu, budu uvažovat i o něm.
-
kdysi na PC a teď už jak mám rodinu a závazky, tak hraji na konzoli. Myslím si, že čím je člověk starší a má závazky, tak ten směr jde prostě na konzoli.
-
LOL, a uvedomujes si, ze panem obsahu nejsi ani na Steamu a v podstate nikde, s vyjimkou offline instalatoru na gogu, ktere jsou ale stejne obvykle na cizim serveru? Vsechny ostatni herni klienty vcetne nejvetsiho jsou cloud a ty nejsi panem niceho. Cloud a stream jsou dve ruzne veci; to, ze si to jinde instalujes a nestreamujes neznamena, ze to neni under the hood uplne stejny cloud, jehoz obsah neni tvuj.
-
Díky za tipy. Mělo by tam být gyro, přeci jenom na to ještě mrknu. :) No střelba s lukem je hodně těžká, ale dá se. Naštěstí mám svatou trpělivost a nevadí mi dělat jeden úsek na 15 pokus. Naštěstí Zelda dobře zvládá ukládání a já to taky občas dělám pro sichr. Nintendo Switch budu brát hlavně jako zábavu pro dva. Nedávno jsem si koupil nový PC a se Switchem jsem se rozmýšlel skoro dva roky. Ten počet her je dostačující. Zrovna druhý díl Zeldy budu mít ve sběratelce, hodně se těším na ten obraz, jenž se fakt povedl. Na PC mám klasické žrouty času, když jsem líný hrát něco složitějšího. Pustím si třeba hokejový podcast a hraji Hockey Managera, nebo přednášku o nějakém tématu a do toho dávám bez zvuku třetí Crusadery. Spoustu her mám v ultimátních edicích, ale většinou je nedohraji. Ne že bych nechtěl, ale jsem ten typ, co plní všechno. Když už mně něco hodně zaujme, tak kupuji i EA. Třeba Patrik dává super věci. Sem tam mně zastihne touha si jen zastřílet, ale většinou zvolím retro střílečku, či už se opravdu zaměřím na něco special, jako je třeba Insugerency nebo Ready or Not, koupil jsem si Tarkov, ale je to je to samý bug. Naopak Stalkera 2 kupuji, a většinou koupím i starší hry od stejné firmy. Jinak ale opravdu velké hry hraji jednou, maximálně 2x, ale komplet. Teď jsem si jen tak z legrace namódoval Vice City a na jedno odpoledne perfektní oddech. Ta hudba! Samozřejmě mám hry dohrané víckrát. Ale třeba Detroit jsem dohrál jen jednou a přitom jsem měl naprosto děsný konec jedné z postav, protože jsem se nezachoval jako prospěchář. Prostě jsem se slitoval nad jednou civilistkou při marasmu. :D Jestli budu hrát i něco online jako Warcraft,TES, SW, to fakt nevím, takový multiplayer mně musí zaujmout. Otevřený svět taky. :)
-
I já se hlásím k PC(MR). Vyhovuje mi svoboda a univerzálnost této platformy, zároveň mi nic z toho, co vychází exkluzivně na konzolích na PC nechybí nebo si počkám, až vyjde PC port (stejně mám spoustu her, které čekají, až si je zahraju). Hraní na mobilu i na Switchi jde úplně mimo mě. Zas tolik necestuji (nebo řídím) a doma radši zapnu právě to PC. Když už handheld, tak mě zaujal jedině Steamdeck. Ale uznávám, že jsem možná trošku zaujatý 🙂
-
Ne hraju na PC a konzole mám nahrané v něm. Mám i jiné PC s monitorem. Televize je asi nějaká dobrá- prože je to opravdu ok. Ale já jsem takový ten starý nenáročný, kterému bude 60fps stačit už furt. Mozek se nějak zázračně nezrychluje, takže co stačilo v roce 2013, stačí i v roce 2023. Navíc ještě často hraju v 3D a to i dlouho. Hlava cajk nebolí :)