Jaká je naše preferovaná herní platforma?
-
Ti musí upadnout ruce, abych hrál v leže, tak k tomu jsem nechtěl nikdy klesnout.
Ják vidím děcka s mobilem co nehrajou “velké” hry, protože by u nich museli sedět, tak je mi nějak divně :)
-
Jo, ale na tom TV hraješ asi z konzole, ne? Ono je trochu něco jiného tam posílat obraz z konzole a nebo z PC.
Ono se bavit o konzolích, které maximálně dají 60fps, ale většinou sotva 30fps, je trochu zbytečné.
Když vyzkoušíš TV a k tomu připojený počítač, kde máš fakt výkonou grafickou kartu, tak fakt oceníš ten vyšší počet snímků. Kdysi jsem tak hrával s 60Hz, ale už jsem si zvyknul na 120Hz a od té doby nemůžu jít níž.
Když teď hraju nějakou akční hru s velmi rychlým pohybem kamery, tak i jenom při 60Hz mám blbý pocit a po delší době hraní mě trochu začne bolet hlava. Prostě tam vidím ten rozkouskovaný pohyb předmětů. Ale při 120Hz to působí fakt plynule a jsem úplně vpohodě.
Shrnu to: můžeš si myslet, že je vše vpohodě. Ale jak vyzkoušíš něco lepšího, tak se pak už nebudeš moci vrátit a budeš se divit, jak jsi to mohl jen vydržet. Něco podobného třeba kdysi byly CRT monitory. Přidalo mi to vpohodě, ale po příchodu LCD panelů jsem na CRT už nemohl podívat.
-
RE: Rupeak - nic si z toho nedělej. Nemusíš nutně chápat úplně vše.
-
K PS4 není vůbec problém připojit myš a klavír, jde úplně snadno. Dáš to do USB :)
Jen to musí podporovat hra, a pokud to nepodporuje strategie, tak to vídím problém hry, ne playstationu
-
No já už víc jak 10let hraju na TV a ta je určitě v 60Hz.
-
On je port konzolový prakticky vše “velké”. A vlastně vše jsou pro někoho v něčem “blbě”, ale Dead1 jsem to nějak vůbec nezaznamenal :-/
-
A proč bych měl dát pokoj? To se tedy nesmí říkat, že Switch je zastaralý?
-
Jestli ten Hori nemá gyro, tak u Zeldy těžce zapláčeš, hlavně u svatyní ale i u střelby z luku a ovládání rune powers, ať nakonec vezmeš cokoliv tak ať to má gyro, čtečku na amiibo předpokládám nepotřebuješ, ale gyro je základ, pokud nechceš utrácet za originální pro controller od Nintenda doporučuju spíš 8bitdo.
-
Mám to v plánu. :) Už jsem si k němu koupil wireless, ale nefungoval, protože nemám bluetooth. Ale jinak jej určitě koupím. A zase to bude od HORI, ta ergonomie je ještě lepší.
-
Ty s tím Switchem nedáš pokoj. To, na co žehráš, sis mohl zjistil před koupí, a nemusel bys pak ve fórech opakovat, jak to nemá výkon.
-
Jakožto hráč už 30 let jsem dospěl do stádia, že je těžké mít preference a ideální je mít všechna "major" zařízení. Prošel jsem si etapou "jedině PC", a byl jsem za to ochoten bojovat na fórech, ale dneska už vybírám zařízení zkrátka podle toho, kde se dočkám největšího komfortu, nebo kde daná hra vůbec vyjde. Srdce mě pořád táhne k PC, a hraju tam některé své milované kousky, ale srdce už tyhle volby neřídí.
-
Hlavně tenkrát dal člověk několik platů za high-end a za 2 roky už to mohl vyhodit, protože na tom nic nového nerozjel. Jak ty konzole nemám rád, tak v tomhle jsou dobré, že PC díky nim vydrží déle, protože hry se dělají tak, aby je utáhla i konzole, případně jsou i lépe optimalizované, že stačí snížit detaily a pořád to chodí.
-
Geforce Now jede úplně krásně bez problémů. Používám více jak dva roky. Není to pro toho kdo má herní pc, ale pro lidi jako já, kteří by si jinak nové hry nezáhráli. Já jsem za tu službu rád.
ping mám 12, pády žádné, fps stabilní, hry jsou normálně aktualizované, to nevím kde si sebral.
-
Gameboy
-
Přesně tak. Ve firmě jsem dal na slovo cloud ban. Samozřejmě je to módní a manažeři toho mají plnou hubu, ale co je doma, to se počítá a nikdo mi to nevymluví. Navíc, ceny HW vzhledem k platům nejsou zas tak závratné. To když mi naši v 90 kupovali první Pentium, to byl masakr.
-
U Cloudu mne nejvíc děsí to, že už nejste pány obsahu. Typicky dost hraju i starší hry a v případě, že by cloud byl mainstream, tak už si hru třeba za 5 let nezahraju, protože prostě zmizí, pokud se bavíme o ryze cloud službách a ne jen placení výkonu ke hraní jako to má Nvidie.
-
Tak u tahovky máš čas bojovat s ovládáním a nic ti neuteče a zrovna XCOM mi přijde, že od základu dělali pro konzoli, protože ten interface je hodně jednoduchý.
-
Hele jestli se máš aspoň trochu rád pořiď si pro controller, mám oboje od začátku a když hraju na tv nedokážu si představit, že bych si degradoval zážitek, hraje se to mnohem lépe než na gripu, nehledě na to, že tím šetříš páčky na joyconech, na šedivých jsem je měnil 2x na barevných jednou. Taky hraju Zeldu roky, ale problém není ani v rukou ani v ovladači, ale ta hra je tak dobrá že jí hraju cca každý půlrok. Joycony nejsou špatné na to, co jsou určené, což je univerzální použití, ale co se týče ergonomie, výdrže akumulátoru a hlavně dosahu signálu je pro controller o celé ligy dál.
-
Pc, PS a Nintendo. Switch byla chyba, kvůli těch pár her jsem si spíše nel koupit Steam Deck a emulovat je. Nejhorší je, že to má výkon jak můj mobil a je evidentní, že s tím Nintendo ani nic nechce dělat. PS kvůli exkluzivním hrám (letos dohraný poslední Horizon) a zbytek lak řeším na pc, přestože na něm pracuji.
Co mě spíše děsí, že se stále najdou redaktoři, co si pochvalují Cloud. Hlavně v dnešní době cen SSD disků si stěžovat na místo mi přijde už jenom legrační. K tomu si připočíst ty řeči jak z brožury propagace Cloudu. A o té bezproblémovosti bych rád slyšel. A ano Geforce Now nebo Stadia byly tak problémové, pády, fps lagy, neaktualizované hry, ping někdy i 999+. A ne, netem to fakt neni:)
-
Pěkná anketa. Vždy PC. Rozmanitost žánrů, velká nabídka, nezávislé hry, módy. Vždy jsem obdivoval historii PS. Xbox mi vždy přišel jako zbytečnost, která ztratí jednou dech. Mobily nikdy. Není to pro mně pohodlné a techniky a zírání do monitoru si užiji ažaž. :) Kapesní konzole jsem vždy sledoval a fandil jim.
Nedávno jsem si pořídil Switch, protože chci zažít něco nového, neotřelého a přesto AAA produkci. Nemám absolutně žádný skill na ovladače a koupil jsem si i speciální klávesnici od HORI (výborné na bojovky)a uvažuji i o volantu na Maria a jine závodní hry. Ty mám moc rád, ale nemohu šlapat na pedály. Užívám si každou minutu.
Obě Zeldy budu patrně hrát roky, protože přeci jen prsty dostávají zabrat. Mám obrovské ruce a dlouhé prsty. Nicméně i tak jsou Joy Cony pohodlné přímo v chargeru. Takže Gamepad nebude snad ani potřeba. Navíc mně velmi mile překvapilo, že když jsem jej předal na vyzkoušení své lepší polovičce, která je zvyklá pouze na Simíky a myšku, šlo ji to velmi dobře. :)