Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hidden

    Ono to casto, co tak slychavam, neni ani o nedostatku casu, ale o nedostatku casu v kuse. Znam par pripadu, kdy lidi utopili more casu ve hrach typu "na 15-30 minut si ji pustit a pak zase jit pryc" a za ten cas by pohodlne dohrali i kdejake rozmachle RPG, ale jen si to proste neuvedomuji, ci nechteji nebo nemohou si casu v kuse vysetrit vice. Byt je to silne individualni, bud lze jen brblat a nebo i zkusit neco zmenit. Jak se rikava: "Jake si to kdo udela, takove to ma." :)

    • Morlang

      Hrani her typu bg3 stylem na 15-30 min to zapnu a pak zase jdu, se rozhodne neda povazovat za pohodlne

      • No zrovna u BG3 mi to přijde docela v pohodě. Ta hra má hlavní příběh dost upozaděný. A je to spíš taková snůška událostí, které s ním méně či více souvisí. Ale úplně v pohodě to prostě nemusíš hrát jako "jdu zahránit svět", ale jeden den "jdu zachránit kluka na pláži", druhý den "jdu prozkoumat támhleten les" třetí den "prolezu tuhle jeskyni". Tahle hra nemá focus na main story jako třeba last of us, takže i když si to roztrháš a dohraješ během x měsíců, tak to bude úplně v pohodě.

        • Morlang

          Za 15-30 minut kolikrat nedas ani jeden fight, natoz celou jeskyni

      • Hidden

        To ani netvrdim. Myslel jsem to tak, ze kdyby misto treba deseti ctvrthodinovych "odbehnuti" ten cas radeji venovali necemu jinemu, pak by mohli mit misto toho dve a pul hodiny v kuse. Samozrejme, vztazeno jen ciste na cas jako takovy, ne na ostatni podminky kolem. :)

        • Morlang

          Jasny, ttj

    • LessPh

      Steam deck!

      • frank.horigan

        Jako nicproti SD, osobně si tedy velké hry na SD nekazím, ale hrát BG3 na tom SteamDecku to musí být vyložená šílenost.

        Co tam člověk uvidí?

        • Uvidíš, co vidět potřebuješ pro hru jako takovou. Samozřejmě to není na velké kochání. Na to je opravdu potřeba velká obrazovka a pořádné rozlišení.

          Občas bývá problém s tím, že některé hry mají moc malá písmenka (X-COM2) nebo jim nesedne rozlišení SD a texty vypadají blbě (System Shock remake), ale většinou si na to jde zvyknout (první případ) nebo to upravit (druhý případ).

          Taky jsem díky Steam Decku trochu pohnul s knihovnou. Pro mě je to hlavně na středně dlouhé cesty (kolem hodiny) autobusem či vlakem. Doma radši hraju s myší a klávesnicí na větší obrazovce, ale i to se dá kombinovat se Steam Deckem. Buď pomocí cloudových savů a herního PC nebo zapojit Steam Deck do USB-C docku nebo ze SD streamovat na kanceléřské PC/TV s aplikací.

        • honcka

          Já dohrál Divinity 2 na Ipadu a hrálo se to parádně

          • frank.horigan

            Divinity 2 pro iPad jsou pro iPad uzpůsobeny. A iPad nemá 1280x800. 

            Velké PC hry s malým textem a ikonami a hromadou malinkých tabulek to nevim.

            Asi raději 130cm obrazovku. 

            • Pokud má hra konzolovou verzi a vývojáři nejsou líní, tak je k dispozici interface a velikost fontu používané na konzoli i na PC v režimu hraní na připojené TV (a tím pádem i na Steam Decku). Pokud to k dispozici není, na Steamu je většinou varování, že s tím na Steam Decku mohou být problémy.

              Nikdo neříká, že velká obrazovka není lepší, ale tak nějak z principu musí mít stabilní místo a není ani úplně vhodná pro občasné chvilkové hraní.

              Pokud jde o to rozkouskované hraní samotné, tak mě nejvíc štvou dlouhé cutscény, dialogy a realtimové souboje. Dohrávat tahový souboj na několik etap mi velké problémy nedělalo. Odehrál jsem na SD kompletní X-COM2 a celkem v pohodě.

        • LessPh

          Je vidět, že si Steam Deck nikdy nevlastnil... Hry jako BG se tam hrajou parádně, obecně na tahovky nebo starý náročnější tituly, platform věci je to perfektní..

          Právě Steam Deck je perfektní na 15 - 30 minut, kdy konzoli jen uspíš během 2 vteřin a když chceš resume, tak taky během 2 vteřin jseš zpátky, proto Steam Deck na hry jako je BG když máš opravdu omezený čas... takhle stihneš odehrát i 90 minut za den! 

          A ano, RDR 2, GTA V, Starfield a jiný triple milion A, nemá cenu hrát na Deck.. ale od toho deck nejni.. já díky Decku prošel oba Ori, Steamworld Heist a hromadu dalších titulů, který bych nikdy na velkém PC nehrál... a ta kvalita těhle her převyšuje AAA produkci aspoň pro mě.. je to inovativní, zábavný a osvěžující... než hrát hry na jedno brdo jako God of War, The Last of Us a zbytek full-full-double-full herní produkce...

          • frank.horigan

            Já nevím, když to jinak nejde, tak asi lepší než drátem do oka.

            Ale že bych chtěl hrát Cyperpunk stylem, že zajedu za roh, vlezu do dveří a pak za další den vyběhnu po schodech a v půl cutscény to stejně musím uspat....

            to ne. 

  • mr.clayman

    No, mně běžně trvá měsíce dohrát hru a to ani nemám děti nebo podobný starosti. Forbidden West jsem hrál, ani už nevím, jak dlouho -- možná třičtvrtěrok? A zrovna hry typu Horizon jsou v tomto opravdu mor -- pořád je tam co dělat a člověk se musí vědomě rozhodnout, že dneska prostě ten příběh o něco posune.

    Nepřímo související myšlenka -- shodou okolností jsem dnes dohrál Ratchet & Clank: Rift Apart. Fajn jednohubka, chápu, proč tady dostala absolutní hodnocení. Nicméně s věkem zjišťuju, že hrát hry na nejvyšší obtížnost přestává být pro mě a krom toho mi Ratchet znovu připomněl, že mě boss fighty na několik kol čím dál víc rozčilujou. Prostě dejte mu jeden pruh; je mi jedno, jestli bude rozdělenej na deset částí, ale jakmile ho v potu tváře dobiju, chci, aby prostě zdechl a šmitec. 😀

  • no, já si troufnu říci, že začátku takhle po večerech BG3 jde hrát, problém nastává, že hra postupem času se nafoukne do takového abomination, které je tak obrovské, vše neskutečně dlouho trvá a hře brutálně dochází šťáva a u mě nastalo brutální vyčerpaní. 

  • Souhlas, jako otec od dvou deti pod dva roky - tedy takovych, ktere jeste nelze nijak zapojit do hry a vyzaduji imrvere tunu pozornosti zjistuju, ze se normalne bojim dvojklikem nejakou hru vubec zapnout. 


    A tak casto bezradne sedim pred PC, zhlidnu par videi na Youtube a zase to potupne vypnu. Na tech 30 minut, co clovek nekde urve preci takovy Horizon nebo AC skutecne nema smysl zapinat. 

    • Hele, malou jsme naučili chodit spát v 19:00 (15 měsíců) a pak mám času habaděj. Ale stejně jsem na tom jak ty... koukám co bych zahrál, pustím to a za 20min vypnu. Nějak mě už ty náročnější hry nedokážou vtáhnout. A tak jsem skončil jako kolega výše u hall of torment apod.

    • Morlang

      Ja mam jen jednoho prcka ale dojizdim do jiného mesta za praci tak taky moc casu neni...postupne jsem si oblibil kratke roguelike hry, jako napriklad ted stars of providence (drive monolith) nebo hall of torment. Jedna hra je tak na pul hodky max hodku a pri kazdym runu se posouvas dal, takze ideal

    • LessPh

      Steam deck!

    • honcka

      Neboj, to zas přijde, Mám dceru 9 a syna 12 a buď hraju něco s nimi (teď hraju Trine 5, nebo stálici Overcooked 2), se synem jsem rozjel SW: Old Republic a i jinak mám mnohem víc času hrát sám, než když děti byly malý.

    • Jsem na tom dost podobně… je mi z toho normálně smutno :) kolik nás takových je. Nikdy bych si nemyslel, že ty nejlepší hry budu odkládat, protože prostě zaberou moc času.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit