Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To nemá co do činění až tak s volným časem, ten si člověk většinou (alespoň příležitostně) udělá, ale ten volný čas už prostě věnuješ úplně jinejm aktivitám, než aby si freneticky klikal myškou po monitoru. Je to vcelku přirozené. V dospělosti už si taky nehraješ s legem a zadnici si prostě utřeš sám. Nebudeš čekat, až to udělá tvoje přítelkyně/manželka.


    S harním je to velice podobné. Jasné, jednou za čas přijde prostě nějaká subjektivní pecka (pro každého to bude jiný titul, ale věřím, že v dospělosti hrajeme podobné hry) ale už ten čas prostě nevěnuješ každé hova*ině, která vyjde. To jsme totiž mnozí nedělali ani v těch 9 - 15 -20 letech. I tehdy jsme si vybírali, v čem utopíme volný čas. Je dobře, že se člověk postupem života přirozeně vyvíjí. Pak ti YT v nabídce vyhodí nabídku na nějaké lobotomní, DOSPĚLÉ, hova*o, které streamuje z dětského pokojíčku, kvíká při tom do mikrofonu nějaké ubber tvrďácké infantilní skřeky a máma mu do toho přinese svačinu. Takhle dopadnout fakt nechceš, to je životní marast a zoufalství jedince.

    • Ještě mě napadlo raději dopsat, lidé bývají občas zbytečně vztahovační. Ta urážka lobotomních, zastydlých a přesto dospělých streamerů se týká výhradně jich a nikoho jiného. Já nemám nic proti například Retro pořadům, nebo recenzím soudobých titulů. Třeba tady na Games jsou redaktoři vcelku v pohodě, vystupují profesionálně a na úrovni, ale YT je plný normálních pacientů, kteří potřebují pomoc psychologa. 

  • vonTossis

    Je to o prioritách. Nejsem nerd ze sklepa, a stejně mám času na hraní vcelku dost. Prostě koníček číslo jedna. 

  • Kverulant

    U mě (jakožto kompletisty) panuje spíš znechucení příliš dlouhými hrami, kde je délka nastavována různými otravnostmi typu vybíjení stovek malých základen, vysbírávání collectibles, bloudění po velké mapě nebo stereotypní rubačkou kvůli vytěžení materiálu na craftovací prvek.  Typický pro série typu Assassin´s Creed, kde jsem si naposled užil Syndicate, v Origins už jsem otráveně jezdil po prázdné poušti a vysbírával a Odyssey jsem ani neměl chuť po 30 hodinách generického stereotypu dohrát. Elden Ring pro mě jako fandu DS je sice propracovaná hra, ale oproti designově sevřeným a vypiplaným DS tu hru o podstatnou část prodloužil prvek open world, kde prostě buď cváláte po velké mapě nebo v obrovském podzemí, abyste neminuli důležité kouzlo nebo prsten schovaný za sloupem ve tmě. Pillars of Eternity 2 - monstrózně rozhlehlá hra jako jednička a ještě k tomu mám menedžovat loď? Proboha.

    Pak se z takových her musím léčit u zábavných indie her, které jsou svěží a hraju je třeba jen pár dní.

  • já nehraju pravidelně, naštěstí, ale mám spíš binge epizody hraní asi v ročních nebo dvouročních intervalech mezitím. Tj teď jsem třeba půl roku vůbec nic nehrál, a pak zničeho nic chytne chuť si něco zahrát, a tak doháním ty největší herní resty co jsem si vytipoval. Při poslední binge epizodě to byl Elden Ring, Amnesia Rebirth, Pathfinder WOTR. Je to vždycky jako jet nějak na dovolenou, vypadnou na čas z reality, pobavit se. Neumím si ale představit že bych hrál pořád, z toho bych brzy vyhořel a přestalo by mne to bavit. Docela mi to takto vyhovuje, takže i jako čtyřicátním jsem občas schopen zažívat takovou tu radost ze hry jako to bylo za mlada, a myslím že je to právě tím že hraju takto epizodicky.

    • uaxpk

      Mám to stejně. Nějakou dobu nic a pak se na měsíc nezastavím. Musí se mi prostě chtít, před cca 20 lety se chtělo pořád (snad to takhle nebudu mít s "postelovými hrami" v daleko pokročilejším věku 😉).

  • No, já se spíš přistihl, že hraju hrozně pomalu. Když dohraju hru s polovinou achievementů (nijak je nehoním, zvlášť ne ty časově náročné), srovnám svůj herní čas s howlongtobeat a vidím, že jsem se hrou strávil víc než dvakrát tolik času než průměrný completionist, tak si říkám, že bych toho vlastně mohl odehrát dvakrát tolik. Jenže když mě baví ve hrách se kochat, prolézat každý kout, roleplayovat i tam, kde to není herní náplní, zkoušet, co se stane, když provedu nějakou blbost...

    • Podle mě to děláš "správně". Cílem her by mělo být užít si hraní, ne se honit za efektivitu a nějakými virtuálními achievementy.

      Já měl konflikt s kamarádem u Valheimu, on chtěl grindit na zabití dalšího bosse, mě bavilo stavět cestičky a domečky.

    • uher

      No já popravdě nevím jakej vzorek hráčů se na těch časech v HLTB podílí.  Třeba Elden Ring má u Completionist 133 hodin. A popravdě nechápu jak je tohle možný. Třeba na takovej Frenzy Ending jsem přišel po více než 300 hodinách hraní a to ještě úplnou náhodou. Fakt bych chtěl vidět člověka jak to všechno v tak rozsáhlé hře objeví za 133 hodin. 

      • dle wiki či návodu na získání trofejí to hrají. Ne, každý si může dovolit investovat do hry 300hodin, aby sami všechno objevili. Já se tedy přiznám, že jsem hrál kombinovaně, první průchod jsem hledal sám, přesto jsem přišel o spousty questů, což jsem napravil při druhém průchodu právě pomocí internetu.

        • uher

          Tak to mi potom přijde úplně ujetý, proč dávají do HLTB čas jakýho dosáhli při hraní s návodem.  Taková informace nedává vůbec smysl.

      • To by mě taky zajímalo, občas jsou ta čísla trochu zvláštní. Nicméně že hraju pomalu jsem si párkrát ověřil i sledováním různých gameplay videí. Koukám na to hodinu říkám si, že to hrají jako ponocní, že bych byl rád, kdyby aspoň nakoukli do další lokace a stream skončí těsně před ní. A pak si to zahraju sám a v první lokaci strávím tři hodiny.

  • QueenBee

    Je mi pětatřicet, a času na hraní mám mraky. Je to o tom, jak si člověk ten život zařídí a jaké má priority.

    • mousekrup

      To asi ano, otázkou je, jestli dává smysl utápět v hraní "mraky" času, když jde vlastně jen o jinak vyjádřené "nic jsem nedělal" ;).


      • vonTossis

        "Nic jsem nedělal" je úplně všechno. Stejně chcípneš. 

  • Stále  vyhlížím den, kdy si konečně najdu čas zahrát si Kingdom come deliverance… o RDRII nemluvě.

    • Morlang

      Den? :D spis rok

  • To je všechno o prioritách. Čas se vždycky najde. Buď chcete mrhat čas prací kde to stejně nikdo neocení, trávit čas s manželkou a dětma, který vás nakonec opustí, nebo zažívat rozmanitá dobrodružství ve hrách, které s váma budou navždy a když vás nahodou budou štvát, tak se dají narozdil od manželky vypnout. Za mne je volba jasná 😁

  • flash789

    U RPG je třeba čas na to aby se rozvinuli mechaniky, příběh, postavy a tak. Za mně rpg na 10 hodin ztrácí smysl. To samé hry které těží z velkého světa, tam už z principu krátkost moc fungovat nemůže. Jsou žánry kde krátká herní doba stačí aby to bylo ok. Fps, survival horory, bojovky a tak.

    Jinak pokud má někdo náročnější práci a rodinu logicky chuť a čas na hraní ztrácí. Ale tak to přeci chtěl ne? Nechtěl do smrti zůstat nerdem ve sklepě s hrami, tak jim není. Ale nebojte, ono se to vrátí až budete mít aktivní část života za sebou, když pak budete chtit sedět u hry od rána do noci v pohodě to půjde. :)

    • Přesně tak, podepisuju do písmene. Taky už se těším, až děcka odrostou a já budu v důchodu stovky hodin pařit Kingdom Come 4 od starýho nerudnýho dědka Vávry :D

      • Úplně vidím ty rychlé reakce roztřesených rukou sedmdesátníka, který se právě dohrabal do důchodu…

  • LessPh

    Ja bych mel na hrani casu dost, ac mam dve male deti.. ale k PC usedam az tak kolem osme... kdy mam za sebou sporty a veceri. No pustim internet, postu, reddit, utube a je deset.. pak se jeste premlouvam, ze bych mel zapnout nejakou hru aspon do jedenacti.. tak hraju 45 minut a jdu spat.. takze u me je to spis o prioritach a chuti.. a posledni dobou na hry nemam chut, tak snad to prejde s podzimem a zimou.. jinak Jagged Alliance 3 na jeden sektor, spravu inventare a vedlejsi operace je 45 minut naprosto perfektni😊

    • mousekrup

      Souhlas, hry jsou dobré jako "relax" (ostatně jako jakákoli jiná zábava). Trávit většinu svého času už bych tím asi nechtěl :).

    • Mám to dost podobně, i když teda děti nemám. Dřív jsem u toho sedel furt. Pak jsem si to nastavil a začal to dávat za odměnu( až po povinnostech a sportu/cviceni )A musím říct , že jsem takhle spokojený i to hraní mě baví víc.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit