Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Inquisitor

    Klasika. Úspěch žánru od fromsoftware a teď to budou všichni do zblbnutí ždímat, až se všichni přežerou:)

    • ravux

      Ted? Vzdyt to se deje cca od roku 2012 :D

      • Inquisitor

        To je možný, ale já jsem to zaznamenal až teď:D

        • lito

          teď je to ve větší míře. Elden Ring přes 300 GOTY, přes 20 milionů kopií prodaných, prostě naprostý průnik do mainstreamu. X hráčů Elden Ring poprvé objevili Dark Souls či Bloodborne, což byl původně niche žánr, takže teď je ideální doba dojit formuli.

          Jenže pokud nezvládneš to formuli na hodně vysoké úrovni, tak zjistíš, že je to kopr a je lepší hrát průměrnou hru z jiného žánru než i nadprůměrnou z toho žánru a budeš se více bavit. Alespoň za mě.

  • Dvě soulsovky, takhle krátce po sobě, ještě v té záplavě her co poslední dobou vyšly. Jsem zvědavej na prodeje. Mám obavu, aby se brzo někde nepropouštelo.. 

    • lito

      taky si myslím. Tohle mělo být odloženo na březen např. Zaprvé je tam dost technických problémů a vyšlo to v záplavě her. 

  • lito

    no, hra dostává od některých webů pěknou bídu. 

    • 77 na Metě, to je podle mě slušné.

      • Slušné by to bylo u filmu. Hra s průměrným hodnocením pod 80 na Metacriticu je průměrná, v mnoha případech až shitka.

      • lito

        no, já čekal přes 80% spíše k 90%, ta hra vypadala fakt dobře v trailerech. 76% PC verze 73% PS5 verze. Nic moc, na tohle a vyšší hodnocení se dostalo letos přes 300 her. 

        Hlavně tam bylo od tvůrců srdíčko, takže jsem ji přál vyšší hodnocení. Dobře víme, že pro vývojáře hodnocení je důležité i kvůli prodejům.

        • Jo, taky jsem čekal víc. Ale třeba ti původní Lords  mají na Steamu jen "Mixed" a na Metě jsou ve žlutých číslech, ale mně bavili hodně, projel jsem tje třikrát, fakt super hra. A prý prodali 3 miliony kopií. Takže bych to neviděl černě, časem se nějaké bugy vyřeší, Elden Ring se po vydání trhal jako blázen a nikdo už na to nevzpomene.

  • ravux

    "příběh vám hra nastíní v epickém intru (které si navíc můžete opakovaně užívat při každém spuštění)" - uz je tohle mozne napriklad v Diablu 4 po nejakem update? Hru jsem smazal mesic po vydani, tak nevim, ale tehdy jsem nepochopil, proc si nemuzu pustit intro znova (na PS5), potazmo vsechny odemcene filmecky.

    • J.V.Stalin

      To je nejmenší problém co ta hra má...

      • ravux

        Myslis Diablo 4? Tak to, ze si mohu pustit intro jen jednou (!), je z pohledu hry samotne samozrejme detail, ale absolutne nechapu ten duvod. Jinak D4 pro me ztratilo smysl, kdyz jsem zjistil, ze si po dohrani nemohu zahrat kampan na vyssi obtiznost (???) a end-game me nezajimal. 

        • J.V.Stalin

          No já tě obdivuju, že jsi to vůbec zvládl dohrát.

  • Jarisko84

    Neznasam v hrach napr casove limity ... ale aj to ked sa daco neda zabit a je nutne pred tym utekat cize tu to pre mna konci...

    • Ten časový limit se resetuje, když z podsvětí vyskočíš a zase skočíš zpátky. V některých recenzích si spíš stěžujou, že to je moc jednoduché a nevzniká tam potřebné napětí.

    • Casovy limit taky nesnasim, klidne i u tahovek, vetsinou nasleduje uninstall. Stejne tak utikat pred necim a nemit cas si vsechno v klidu prozkoumat a posbirat, ale tady to vetsinou kousnu, treba vsech resident evilu by byla skoda : )

      Jinak mam vazne radost, ze se to aspon podle recenze takhle povedlo, cekal sem standartne strasnej prusvih.

      • J.V.Stalin

        Tak zrovna u Residentů byl časovej limit v drtivé většině až v tom posledním dějství a spíš mi to vždycky přišlo jako takový povzbuzení atmosféry samotnýho útěku. Ještě k tomu byl nastavenej pokaždý dost velkoryse. Osobně se mi třeba nikdy nestalo, že by mi ten čas někdy došel (takže ani nevím jak to vypadá když k tomu dojde - asi se podívám na YouTube 😀).

      • uaxpk

        U tahovek to taky nemám rád, přeci jenom ty hry hraju pomalu z podstaty. Ale když je část hry udělaná jen pro utíkání před něčím, tak to mám rád. 

        Např. v Price of Persia: Warrior Within se několikrát utíká před Dahakou a poté co se ti to povede,  se můžeš vydat na ta místa znovu a prozkoumat je (většinou). Nebo Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth a útěk z hotelu. Ty hry jsou (nejenom) díky tomu parádní. 

        • honcka

          Časový limit u takovek? To je tak max v multiplayer ne? Tahovky hraju ráz a zatím jsem se s tím nesetkal, max je limit na počet tahů.

          • uaxpk

            limit ne u taktické části (tam jsem to nikde neviděl), ale u strategické části. Např. X-COM (potažmo česká UFO série), kdy v určité fázi hráč uvidí game over.

            • Tam uvidíš game over, jen když to poděláš, ne? Nejde o časový limit, ale o nějakou formu převahy nepřítele. Já teda českou UFO sérii hrál vždycky až po absolutní nadvládu a nové X-COMy (a vlastně i ty staré) jsem taky neuspěchával - všechen výzkum hotový, všechny negenerické mise splněné a tak. Nikdy jsem neměl s časem problém. Samozřejmě jsem to zkoušel i prohrát tím, že jsem nechal volně běžet čas a nechal ufouny, ať se snaží. Pak to skončí, ale ne kvůli času.

              • uaxpk

                Reakce na příspěvek:

                V UFO sérii to byla ta biomasa co se rozrůstala na Zemi a pokavaď jsi to "nechal" být (soustředíš se nebo musíš dělat jiné věci), tak po určitém času konec hry. 
                Máš pravdu že to poděláš a konec hry, ale to je princip časového limitu - alespoň pro mě. Stejně jako u Lords of Fallen - jsi pomalý/děláš něco jiného a konec. 

                Ještě mě napadl limit u Falloutu, kde to bylo kruté při prvním hraní.

                • Reakce na příspěvek:

                  Šířící se biomasa byla jen v prvním dílu a šlo s ní bojovat. Plnil jsi úkoly na jejím povrchu (ano, hodně otravné) a likvidoval ufonské základny (taky otravné, protože byly furt stejné). Pokud ses na to vykašlal, tak to samozřejmě dopadlo blbě, ale to dopadne blbě i v Civilizaci, když se vykašleš na spokojenost obyvatel, v Cities Skylines na čistotu vody nebo ve střílečce na sbírání nábojů. Je to součást hry, která se nedá ignorovat.

                  Ve Falloutu to bylo nepříjemné, když jsi nevěděl, kam jít. To chápu. Ještě horší limity byly v Daggerfallu. Nestihneš schůzku? Sorry, nedohraješ hru a ani se nedozvíš, že už ji nemůžeš dohrát.

          • Možná myslel limit na na počet kol.

            Někdo si prostě chce hrou procházet vlastním tempem. Taky nejsem úplný fanda časového presu, ale někdy je to zajímavá změna rytmu nebo výzva. Co nemám rád, je limit na odpověď v rozhovorech typicky u RPGček. Než si stihnu pořádně přečíst možnosti, už je po něm (jo, moc rychle nečtu). Tohle by měla být kategorie v nastavení obtížnosti. Přece jen by měli brát ohled na lidi, kteří to hrají v pro ně cizím jazyce, který neovládají zrovna na expertní úrovni.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit