Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To vypadá, že to sekání bylo způsobeno problémem s kompilací shaderů a v launch verzi je ten problém opraven, viz např tohle video kde k žádnému zasekávání nedochází:

    https://www.youtube.com/watch?v=WiYglmS7AzM

    A teď otázka, nakolik validní jsou recenze založené na preview verzích kde jsou chyby, jež v prodávané verzi nejsou? Pro recenzenty tohle není jednoduché, chápu.

    • Derp_1337

      Ty technické problémy jsou boj s větrnými mlýny.

      Když recenzent nezmíní bugy (protože předpokládá, že to vývojář brzy opraví), tak se hned objeví hromada lidí, co si stěžují, že hra je nehratelná a recenze to nezmínil.

      A když recenze zmíní bugy a vývojář je stihne ještě před vydáním opravit nějakým rychlým patchem, tak máš neaktuální recenzi, která upozorňuje lidi na problémy, které nejsou.

      • Dali jim takovou verzi, tak nezbývá než napsat jaká byla. Problém vývojáře/vydavatele.

        • Derp_1337

          Samozřejmě že to je problém vývojáře či vydavatele. Ale vždycky se najdou lidi, co si budou stěžovat v recenzi, že něco neodpovídá jejich zkušenostem.

    • Za mě - taková recenze je napsaná z verze, ze které vydavatel chtěl recenzi udělat a kterou posílal v takové kvalitě o které chtěl, aby se hráči z recenzí dozvěděli. Za mě naprosto validní.

      • To je sice hezký, ale pro zákazníky je taková recenze přesto k ničemu.

        • jack

          Souhlasím, je to opět hon za tím mít recenzi co nejdříve. 

          Málo lidí půjde do detailu a podívá se na platformu. Už prostě zde bude toto hodnocení.

          A zde by ještě více mělo platit, že by se recenze měla opravit-přepsat, pokud to spravil první patch.

    • Ve finále za to budou moct recenzenti, že jim UBI poslal nedokončenou hru co můžou zrecenzovat...no to se poXeru, já bych na to měl takovej návrh...dokončit hru a pak ji poslat k recenzování, i když tohle je chyba Managmentu a vývojáře z toho nevím, je to jako u RedFallu který v takový verzi nikdo dělat nechtěl ale týpek v polotričku na schůzi v kanclu řekl že to musí být do data XY

      • Kdo tvrdí že za to můžou recenzenti?

  • Jevo83

    Chcel by som panom, co nizsie vedu dolezitu diskusiu o PC vs Konzole, dat namety na dalsie dolezite diskusie:

    1. Brambory vs ryza

    2. Pivo vs vino

    3. Rock vs Pop

    4. Tricko vs kosela

    Az to vyriesite, vymyslime nieco dalsie.

    Avatar je sklamanie, Ubisoft by uz mohol zacat investovat aj do scenaristov, open world sandboxy im idu, ale bez pribehu to je fakt ako hrat excelovu tabulku.

    • zanek.s

      A Pepsi vs Coca Cola. To doma řešíme furt   😀

  • unicz

    Pokud se nepletu, tak i z místní ankety vyšlo, že máte výrazně PCMR publikum, do kterého hustíte konzolový obsah....

    Takže poslech nahoru, za užitečnou a dobře cílenou recenzi 👍

  • Žádné překvapení se nekoná, vyzkouším za několik let až bude ve slevě za pár babek. Zatím hraji Assassin's Creed Valhalla a jsem spokojený, tady se jim podařilo vytvořit celkem fajn svět...I přestože má svý větší hluchý místa a questy při kterých jsem si vyloženě nudil. Ubi jsou přeborníci na vytvoření hezkých světů, obsah těch světů je ale bohužel většinou bída a někdy i přímo tragédie.

  • michaelfoucault

    Omg, autor recenze pravděpodobně ani za mák nerozumí vlivu nastavení hry na svůj HW... Kámo, aby sis to to zahrál v tak šíleně vysokém rozlišení na ultra, navíc s Ray tracingem, bys potřeboval alespoň 4090.

    • medveddd

      Vzhledem k tomu, že píšeš "alespoň" 4090, předpokládám, že je tvůj komentář žertem, ale kdyby náhodou ne, 3840*1080 je cca stejný počet pixelů jako standardní 1440p, takže rozhodně žádná divočina :)

      • unicz

        Nezapomněl jsi na ten ultrawide? 😉

        • medveddd

          Nezapomněl, 32:9 UW 1080p je 4.1 milionu pixelů, 16:9 1440p je 3.7 milionu.

          Oproti tomu 4k je přes 8 mega.

    • Pavel Makal

      Omg, autor recenze v textu jasně píše, že vyzkoušel všechny kombinace nastavení včetně low a snížení rozlišení. 

      • frank.horigan

        Každopádně bych byl velmi opatrný s výsledným hodnocením, kde se nějak výrazně do známky promítá technický stav. Ten se za pár týdnů zlepší, ale známka tam už zůstane viset na věky. 

        Je možné, že zrovna po této hře tak jako tak za měsíc ani pes neštěkne a tak nějak s tím počítáš.

        Ale představ si, kdyby dala Šárka Cyperpunku 6/10. Dneska by určitě litovala.

        Pokud jde o nároky, řídil bych se tabulkou, kde je vše uvedeno s FSR a to je třeba brát v potaz. Vydavatelé už na nativ evidentně komplet zanevřeli

        • 6/10 si Cyberpunk při vydání rozhodně zasloužil protože se recenzujou hry při vydání a ne jaký budou za 3roky...v tom tvojem komentáři je všechno nejhorší v kontextu toho, proč si firmy dneska dovolej vydávat hry ve verzi ,,jsem sraxka,, a nebo vystrhli jsme pul obsahu a budem ho prodávat jak DLC...ale když si připlatis dalších 200Euro tak budeš mít tu správnou hru a pak recenzuj! 

          • frank.horigan

            jojo jako prostého konzumenta - který si "možná" tu hru i zaplatí  tě chápu.  Jak už jsem psal níže, touto metrikou by TloU vyfasoval 3/10, Survivor 2/10 a BG3 5/10 - protože to běželo blbě ve městě.

            Nicméně světového vydavatele si tím "nevycvičíš" - jakože nějaké Tiscali z Prahy to BG3 setřelí, tak se Lariani příště poučí a už si to nedovolí.. 

            Akorát tím nasmolíš všechny distributory, výrobce případné češtiny a všechny zainteresované v tom řetězci.  Myslím že review bomby na Staemu stačí úplně. Vzhledem k tomu, po kolika minutách a s jakými argumenty tam zprvu "recenzovali" TloU, tak mi stačilo. 

            • Ne nedostalo protože u tlou všichni už věděli o co jde, a a to si cením recenzentů co napsali, že je to ždímačka prachů...u BaGu3 by to taky nikdo nenapsal kvůli občasným technickým potížím, to je trošku rozdíl když to má pár bugu co spraví dayonepatch a nebo je to na sraXcky jak sníh na magistrále... u CP77 musejí bejt lidi co maj jen PS4 a koupený na tom dost naštvaný...když dali za hru plnou cenu a skončili na 1.6 přičemž ten ,,pravý Cyberpunk,, je až 2.0

              • frank.horigan

                Reakce na příspěvek:

                S PC verzí TloU souhlasím, jako velký fanoušek "dospělého realistického světa" kde a jak se ty hry odehrávají, měly ty hry raději zůstat na PS a na PC vůbec nejít. Stejně to nikdo neocenil, jen se šíří kecy o ždímání prachů, a že 10let stará hra za 60E blabla. Myslím že to celé nestálo za to. dobrá polovina lidí myslím ani nepochopila, že to není verze z roku 2013.

                CP77 na staré konzoli rovněž velký špatný, tady myslím zasáhla chamtivost akcionářů, kteří těch her chtěli prodat za každou cenu ještě víc než vůbec bylo prodáno nových konzolí. Takže to muselo i na XO, což prostě nemohlo dopadnout použitelně. Škoda. Já hrál na PC s patchem 1.3 a taky to byl "pravý Cyberpunk". Čekat 3roky jen proto, že teď je tam metro, nebo to hrát s každým dalším patchem furt znovu a znovu to opravdu neee. 

        • "Každopádně bych byl velmi opatrný s výsledným hodnocením, kde se nějak
          výrazně do známky promítá technický stav. Ten se za pár týdnů zlepší,
          ale známka tam už zůstane viset na věky."

          A já bych s tím třeba vůbec opatrný nebyl. Ať se vydavatelé snaží vydávat hry hotové. Když by to byl ojedinělý případ, tak bych s tebou asi souhlasil. Ale vzhledem k tomu, že je to čím dál víc standard, tak si nemyslím, že by se to mělo začít obecně ignorovat a zvedat hodnocení jen proto, že ta hra si tu známku nezaslouží, ale oni to možná někdy v budoucnu ignorují.

          • frank.horigan

            Na jednu stranu plně souhlasím, ale vzhledem jak ohromné množství 3A vychází ve více či méně špatném stavu, bral bych to na zřetel. V podstatě jsem zatím slyšel snad kromě RE4 naprosto na všechno kňourání.

            A co si budem říkat, pokud by redakce tlačila bezezbytku tvou strategii, přestanou jim posílat s předstihem klíče, přestanou komunikovat a nebude co recenzovat.


            • Kup si auto za plnou pálku a ber na zřetel, že to má motor v říti, destičky nebrzdej a gumy to má sjety jak polskej kamion

              • frank.horigan

                Reakce na příspěvek:

                Ano rovněž se stává, vygoogli si Ranaulty s 1.2TCe a mnoho dalších

            • Jevo83

              Ked si v den vydania kupis hru za 60+ eur, tak asi nechces cakat dalsie 3 mesiace, kym to daju technicky do hratelnej podoby. Recenzuje sa predsa verzia produktu, ktoru ma redakcia k dispozicii, nie nejaka optimisticka predstava buduceho stavu. 

              • frank.horigan

                Reakce na příspěvek:

                RE: Jevo83 - Jo tak to nehrej, protože všude je nějaký problém. Naprosto všude. Jediná v klidu hra v době vydání za rok 2023 je RE4.

                A to se stejně ještě někteří nervovali, že když tam s 8GB kartou narvali všechny táhla doprava, tak se hra ani nezapnula - protože VRAM. To že existují i 24GB karty majitele 8GB nejspíše nezajímá :)

                • Jevo83

                  Reakce na příspěvek:

                  To ze vsade je nejaky problem nie je pravda. Aspon nie co sa tyka rovnakeho dopadu na hratelnost. Je rozdiel, ak sa ti niekde rozpadnu textury a je rozdiel, ci sa dostanes na 9FPS.... a je rozdiel ak sa ti to stane raz vs kontinualne. Napr BG3 som hral okamzite po vydani, 150hodin a padlo mi to cca 3-4x za cely cas, inak ziaden problem.

                  Riesenie nie je "jo tak to nehrej", ale "jo tak to pred vydanim poradne otestuj drahy vydavateli"


                  • frank.horigan

                    Reakce na příspěvek:

                    Podívej, on je problém v tom, že ten problém často nezaznamená úplně každý. Tady Pavel Makal měl problémy technického rázu, v jiných recenzích to zas není tak dramaticky vypichováno.

                    TloU bylo opravdu špatné, ale já to dohrál na verzi 1.0.2.1 (pvrní velký patche) a tam už zcela v pohodě, dnes to pravda běží ještě lépe. 

                    BG3 někdo řeší někdo neřeší - ve městě je logické že to poběží pomaleji než na louce, ale slyšel jsem i takové ohlasy že to "ve městě špatně optimalizované" - no co k tomu říci.

                    Poslední roky ukázaly, že hry jsou už tak obří monstra, že dokonalé fungování na miliónu konfigurací a pod low level API DX12 (tam je proti DX11 velký rozdíl) není ihned samo sebou. Pokud to někomu hodně vadí, nezbývá než hru hrát po 2mes a nebo úplně přeskočit.  

  • celá tato značka avatar mě připadá neuvěřitelně nudná a plitká, už první film... a ta eko tlačenká je fakt úsměvná.... dejte mi možnost hrát za lidské kolonisty a ty modré hipíky pěkně zadupat do země a pak si možná nějakou hru z tohoto světa zahraju.

    • redicius

      tak taková hra s avatarem byla přece ta minulá ne?


      • tehdá mě nějak unikla a teď už je příliš složité ji legálně koupit. A ta prý stejně nebyla moc dobrá.... no je tu spousta jiných scifi značek, co si mohu užít.

        • redicius

          no já to tehdy hrál a dobrá byla, akorát dnes už pravda v konkurenci neobstojí asi :D

    • Cameron vzal reálie z devadesátkového RPGčka Albion. Trochu je upravil, aby to nebilo do očí. No a jelikož je příběh v té hře na průměrného diváka moc složitý, tak na to narouboval něco ve stylu pohádek od Disneyho. Celé to obalil úžasným vizuálem ve 3D a jak je vidět, mělo to úspěch.

  • Vzhledem k tomu, že nikde jinde podobné stěžování na technickou stránku nevidím, tak bych byl ohledně závěrů založených na této recenzi opatrný.

  • Na PS5 sa sice technicke problemy vyriesia aj ked 30FPS by nemalo existovat v hocakom rezime v roku 2023

    Hra ma neuveritelne hlupe a repetetivne misie, dokola otvarate/zatvarate ventily, hackujete alebo ovladate paky. Cloveka tam nema co drzat, lebo aj ten pribeh by sa dal zhrnut do jedneho odstavca. 7 rokov prace, niekolko odlozeni a ono je z toho nieco co clovek nechce nazvat pravym menom ....

    • medveddd

      Dokud je tam i 60 FPS mód, stěžovat si na přítomnost 30 FPS módu mi přijde zbytečné. Však ti ho nikdo nenutí :)

  • Skoda, kdyz uz i herni novinari citi potrebu vypustit rant. Doufam Pavle, ze to treba za rok zkusis a uzijes vic uz opatchovane a snad plynule.

  • Taronyu

    Človek je kľudný že má dobre PC a je mu to na nič. To je už smutné toto. 😠

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit