Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • red.eagle.792197

    Supr, už jenom počkat rok až do toho výjde čeština a všechna dlc.

    • Derp_1337

      Počkat rok na češtinu? Nebuď naivní. 😂

      Ta hra má masivní tuny textu. Navíc je to text hodně bohatý na lore. Tohle nějaký amatér nepřeloží jen tak. 

      Nevím, zda se vůbec někomu bude chtít pouštět do překladu tak velké hry. A jestli jo, tak to bude trvat dlouhou dobu.

      • Sultnsulimn

        Ai čeština už je venku

        • Derp_1337

          Tak to jo. Jestli ti to stačí projeté přes AI.

          • Sultnsulimn

            Tak určitě nelze porovnávat roky dělanou češtinu s ai, ale tyhle konkrétní češtiny, se přeloží pomocí ai a pak na nich pracuje obrovská spousta lidí, aby se to postupně blížilo kvalitnímu překladu. V tomto konkrétním případě se může podílet kdokoliv, třeba i ty. A je to cesta, jak si neanglictinar užije tu hru víc.

            • Derp_1337

              Největší problém AI je ten, že občas dokáže vyhodit pěkné blbosti, když to nikdo nehlídá. Ale jestli tam probíhá korekce od lidí, tak v tom případě to asi bude o několik řádů lepší.

              To jsem nevěděl, dík za info.

  • tuco

    Pan Malcharek se dobre zapracoval :)

    Jeste jsem nemel prilezitost hrat, pouze jsem videl kusy gameplay, takze recenze mi potvrzuje prejate dojmy. Ted uz jen dostat covid nebo neco na ten zpusob. 

  • dworkin

    Recenze jako řemen! W4K nesleduju, ale tomuhle dám šanci.

    • To je zbytečný. 

      • matejhanc

        Asi jako Váš komentář.

        • dworkin

          On tam měl Tomáš zas nějakou nechutnost, protože měl ataku své nemoci. Na současnou verzi to opravil až potom.

          Jinak tu recenzi čtu už podruhé a je fakt povedená. Takhle by se mi líbily všechny.

  • tak na tohle se vysloveně těším. Owlcat dělá hry rychle (co dva roky) a fakt kvalitní kousky. Další hra má být tuším z prostředí Starfinder (což je Pathfinder posunutý do boucnosti)

    • Ano. Co dva roky vydají pecku. Zatímco na opozitní straně máme x let ohlašovaný starfield, který bych nominoval na cenu "provar roku 2023".

      • korporátní průmyslový přístup k tvorbě umění (her, filmů) prostě skutečnou kreativitu nenahradí. Hry musí člověk dělat z lásky k tomu, a s tím že má nějakou vizi, a ne je dělat s cílem maximalizace zisku. Proto i studium o pěti lidech může vytvořit lepší hru než studio o stovkách lidí a stamilionovém rozpočtu

  • uf, mám to koupené, ale ještě jsem neinstaloval, říkal jsem si, prý je tam dost bugů, počkám půl roku, toto mě dost nahlodalo to rovnou zkusit.

  • V prvé řadě děkuji za vyčerpávající recenzi. A za druhé musím říct, že hra je zatím pro mě také o level výše než BG3. A to zejména atmosférou a tím, že na rozdíl od BG mě svět WH dokonale v téhle hře pohltil. Postavy jsou mi z nějakého důvodu výrazně sympatičtější než ty v BG3. Nevím proč, ale tam mě děsně štvaly a nedokázal jsem si pořádně žádnou oblíbit. Tady je mám takové jaké si je představuji. Fanatickou sororitas, vycukanou psycherku... prostě tak jak to má sakra práce být a ne žádné divno-experimenty zralé na léčbu na psychiatrii.

    Zatím mám za sebou jen prolog, takže to berte s rezervou, ale pokud to bude dále stejně peckoidní, tak za mě 10/10 určitě. 

    Suma sumárum, Owlcat se zase předvedl jak se sluší a patří.

    • Derp_1337

      Tak dle tvých slov se dá usoudit, že Warhammer univerzum dost dobře znáš.

      Nějaké postavy ti mnohem snadněji přirostou k srdci, když o nich (nebo o jejich původu) něco víš. 

      Zatímco když nic nevíš o Forgotten Realms, tak budeš mít trošku obtíže se sblížit s postavami.


      Ale to platí i obráceně. Fanoušci Forgotten Realms rychle pochopí postavy z BG3. Zatímco lidé, co nikdy neslyšeli o Warhammeru, budou mít problém pochopit Rogue Trader a ty postavy.

      • Tak to prrr. Forgoten realms jsem něco četl už na střední... jakpak se to jmenovalo? Řádila tam nějaká bestie či co. Ale je pravda že pak už jsem toho moc nečetl.

        • Derp_1337

          Haha. Tak něco jiného je "docela znát univerzum Warhammer" a něco jiného "kdysi na střední jsem četl nějakou knihu, už si ani nevzpomenu, jak se to jmenovalo". 😂

          • Hele zjednodušil jsem to. Jmenovalo se to Bestie na moonshae. Samozřejmě jsem pak četl X věci od Salvatoreho (Drizzt). Problém je, že jsem pak co se týká Fantasy svět Forgotten realms opustil kvůli lepším autorům jako Erikson apod. Nic proti tomu, rád na to vzpomínám, ale už by mě to nebavilo. 

            Pozor. Porad mam rad klasickou fantasy, ale bg3 mě nějak neoslovila. Ještě ji dám samozřejmě šanci, koupena je a čekal jsem na patche. Což už snad jsou. Ale porad trvám na tom, že postavy ve hře mě nějak neoslovili. Já nevím proč a ani se mě to nechce pitvat. U rogue tradera je to proste jinak.

  • No pro me je tahle hra o lvl vys nez BG3.

    • delO

      to bude tím světem, BG3 má ve finále strašně nezimavý svět, nezajímavé lokace a art direction, který neumí tak vtáhnou. Je to další přebarevné klišoidní fantasy, naopak tady ten svět exceluje a dokáže vtáhnout ihned.

      • Castecne mas pravdu, ale pro mne je

        RT mnohem lepe napsany

        ma mnohem vic vrstev - od spravy postavy, po partu, pres lod az po planety

        veci typu originalni reseni obchodovani, neexistuje omezeny prostor inventare....boze jaka uleva

        spolecnici jsou opet pro me mnohem lepsi a lepe napsani nez ti v BG3

        tempo hry, ktere je opet rozmanite - od klasiky, kdy ve velkem meste ma clovek nekolik Q, ktere postupne plni az po faze, kdy hra pripomina spise jednotlive mise na ktere se vydavate. Do toho vseho nahodna setkani a eventy.

        epicke momenty a rozhodnuti...

        Tohle vse zpusobuje, ze BG3 ktere je dotazene do detailu na me ve srovnani RT pusobi neuveritelne plose.

      • jakoze wh40k neni prabervene a etalonem klise? 😂

        • delO

          otázka je, jak to bereš. Já za etalon klišé v rámci RPG považuji právě styl Divinity a BG. Tenhle typ fantasy je ten nejlacinější a nejčastěji kopírovaný, i když v rámci toho kopírovaní to teď dohání styl ala Giger. 

          Netvrdím o Warhammeru, že je to etalon originality, ale kdykoliv si vyberu svět Warhammeru před stylem světa ala BG3, protože v rámci mého osobního nastavení je pro mě mnohem přitažlivější a troufnu si říci, že to tak bude i u těch lidí, co píší, že je to lepší než BG3. Já si nemyslím, že je to lepší hra, já si myslím, že Lariani neumí dělat dobré světy a svět je např. pro mě půlka dobré hry. 

  • Koupeno 🥲 Těším se a doufám že mě to vtáhne jako již dlouho žádné cRPG. Trochu mě mrzí že není již k sehnání Collector's edice....oh well, there's nothing we can do.

  • lito

    ta stylizace je parádní, tohle mít rozpočet BG3 tak instant GOTY.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit