Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Sakra jdu pozde do kotle XD

• To co je psáno v článku je pravda, série DA byla vždy LGBT+ pozitivní a dávala hráči na výběr hrát tak, aby se cítil komfortně. Problém který ale má většina YouTuberů kteří hru recenzovali, jsou špatně napsané dialogy a svět který není dostatečně reaktivní na hráče kteří nechtějí hrát za "dobráky".

Takže ačkoliv bych asi neměl až takový problém s do očí bijícími LGBT+ tématy, tak u RPG velkých rozměrů mi určitě budou vadit divně napsané dialogy a posun od temně laděného prvního dílu až po Veilguard o kterém se objevují názory že je to v podstatě Guardians of Galaxy - takový "ňuňavý svět" asi může být pro někoho fajn, ale potom by mi dávalo smysl kdyby se jednalo o novou IP.

Tak snad alespoň někomu udělá nový DA radost, vím že pro mě to hra nebude.

• Morraw

Souhlasím. Z těch dialogu co jsem zatím viděl, to vypadá ještě na větší bídu než Inquisition. A u něj mi trvalo 7 let než jsem se ho dokopal dohrát. Ale nechám se milerád vyvést z omylu recenzemi na Steamu.

• Přijde mi že jsem zatím hrál pouze jediné RPG s DEI tématy které mělo relativně temný svět a narativ (BG3). U většiny ostatních her mám pocit jako by tvůrci přizpůsobili celý lore a narativ tomu že zahrnují DEI politiku a proto takové hry působí často až dětinsky.

Další výjimkou bude nejspíš TLoU2 které jsem ale nedohrál, protože mi příběh přišel strašně plochý navzdory tomu že se jednalo o dost brutální svět a narativ.

Jsem celkem zvědavý jak si s DEI poradí například CD Projekt na jejich Witcheru 4, jelikož Witcher 3 bylo sakra temně laděné RPG, takže bude zajímavé sledovat jestli si dokáží udržet podobný temný narativ s morálně šedými volbami.

Než se do mě ostatní pustí, píšu že nevím o dalších hrách které by byly zároveň temné a obsahovaly DEI - jestli takové někdo zná, tak prosím o doporučení. Rád vyzkouším abych si udělal vlastní názor.

• aspa

BG3 má temný narativ asi jako Odstíny šedi. 

• BG3 mělo své temné momenty, ale máš pravdu že jsem hrál i daleko temnější hry. Navzdory tomu že mi například svět Warhammer přijde občas až edgy, tak Rogue Trader mě díky skvělým dialogům a zajímavě napsaným postavám neskutečně bavil :)

Jak píšu, uvidíme jak se s tím popere CD Projekt :) především na ně jsem zvědavý. Zahrnout DEI tématiku do světa cyberpunku totiž není takový problém jako zahrnout ji s citem do fantasy světa, tak aby nepůsobila rušivě a příliš "na sílu".

• aspa

Lariani nejsou schopni napsat temné story. Píši pořád to samé. 

Nevidím důvod, proč by měl CDP zahrnovat DEI tématiku do Zaklínače. Zaklínač je dle knih a tam se tyhle věci neřešily, takže pokud budou respektovat předlohu, tak se není důvod bát. CDP sice v posledním Zaklínači předlohu ohýbal, ale pořád tam byl respekt, takže věřím, že jim to vydrží.

Pokud by tam mělo být DEI, tak je jednoduché řešení a to Ciri. Bude to respektovat předlohu a zavděčí se uřvanému davu.

• aspa

proč by se měl někdo řídit recenzemi na Steamu?Máš vlastni rozum. Víš, co tě baví, pokud máš nějaké zkušenosti v rámci gamingu, tak dokážeš zhodnotit, co tě bude bavit. Jestli se ti líbí art style, jestli se ti libí postavy, prostředí, combat. Vypovídající hodnota Steam recenzi je pro mě nula, jelikož tam se dost často řeší technicky stav a ne obsah hry. Dost často jsou tam extrémně kladné recenze u naprosto prázdných her. Pokud nejsi schopen sám zhodnotit, jestli tě to bude bavit, najdi si na internetu člověka, co má podobný vkus a zkus to takhle, ale řídit se masy je začátek konce.

• Morraw

Ptže recenze na Steamu poskytují nejlepší vzorek toho, co se dá od hry očekávat. Rozhodně lepší, než sledovat jednoho člověka. A ano, v drtivé většině případu vím co mě bude a nebude bavit, ale tady si počkám jaká bude realita kolem storytellingu a dalších kontroverzních témat.

• Omlouvám se, ale nikde jsem v mém komentáři nezmiňoval že se řídím primárně Steam recenzemi?

Ano, beru je v potaz. Úplně nejdříve si ale najdu krátké gameplay video když se jedná o už vydanou hru abych viděl jaké pocity z dané hry mám (slova jsou fajn, ale z videa si člověk často udělá lepší představu). Nebo si stáhnu demo když je na Steamu k dispozici. Až poté se podívám na Steam recenze, protože ne všechno je z gameplay videií zřejmé na první dobrou.

• aspa

to bylo Morrawovi.

• Aha, nestihl jsem si všimnout že už na mě reagoval další čtenář :) V tom případě se omlouvám.

• SkillUp to stejně udělal geniálně, když na preview poslal kolegu kterej vyplodil nadšený preview díky kterýmu dostali klíč, aby pak SkillUp mohl hru totálně a validně, za použití spousty příkladů, zkritizovat po takřka všech stránkách a vypotit nejsledovanější recenzi široko daleko. To se EA opravdu povedlo, vskutku PR majstrštyk.

• Aleši jsi zbytečně diplomatický, vždyť dobře víš, že tohle se dělá běžně a je to pochopitelně vždy kvůli manipulaci skóre na Metacriticu v prvním klíčovém týdnu od vydání. Dělalo se to, dělá a bude dělat, protože to funguje.

Jen z nedávné doby si pamatuju, že některá velká herní média nedostala klíče na Hogwarts Legacy nebo že Bethesda nedala klíč na Starfield třeba Guardianu nebo Eurogameru. A Ubisoft léta bojkotuje třeba Kotaku. A to jen z hlavy. 

Takže ano, je skoro jisté, že EA vadily ty vaše lehce skeptické previews. 

• No ale to, že recenzi dostala spíše média, která hezky zdůrazňují diversity month a dělají žebříčky lgtb firendly her, nebo neznámá youtuberka dostala kód jen když napsala, že je nebinární... a na druhé straně hru nedostávají média, která jsou známá přísnějším známkováním (za kterým prostě není hejt, jen prostě 8mičku dávají dobré hře a desítkama šetří) nebo ti, kteří v rámci preview nepěli chválou, ale dovolili si kritizovat (opět ne kvůli woke tématice, ale jiným věcem) to docela smrdí pokusem o neetické ovlivnění metacritic hodnocení, ne?Prostě ten výběr toho kdo review kód má a kdo nemá tu dost smrdí. Já hru ještě úplně neodepsal. Ale rozhodně počkám na recenze od médií, která EA hodilo na blacklist.

• viac to teda smrdi klasicky konspiraciami od "hracov"

• Ty jsi taky konspirátor. Tohle se děje naprosto běžně, třeba před rokem byla aféra, že předběžný kód na Starfield nedostal Eurogamer (ani Guardian nebo Edge), který pak Starfield pořádně natnul a dal mu 3/5. Asi Bethesda něco tušila. A na Hogwarts Legacy nedostaly kódy některé "politické" herní weby, protože Rowlingová že jo. Je to úplně normální praxe. Tady vyjádřil Aleš Smutný určité mírné pochybnosti ohledně preview, a tak měly Games utrum. Jediný český kód dostali na Zingu, kde jak známo mají schopnost kritického hodnocení na úrovni malého dítěte v hračkářství.

• SlavicBes

podla mna hovori rozumne

• KronosDeret

Mě spíš fascinuje, že je někdo šokován tím, že umění/fantasy reflektuje
    realitu a dnešní témata. TWL to dělá fantasy a pohádky od věků, jen to
    halí do estetiky draků a princezen. Jeezus, co bude příště, scifi co
    klade filosofické otázky o lidství?

• aspa

můžeš mi doporučit nějakou fantasy knihu od předních novelistů, kde se tohle řeší na úrovni Dragon Age:Veilguard. 

• KronosDeret

milerád, například: Gentlest of Wild Things od Sarah Underwood

• aspa

what?

https://www.legie.info/index.php?search_text=Sarah+Underwood

Tohle je přední novelista? 

Umíš číst? Pokud ano, tak to zkus ještě jednou.

• KronosDeret

https://www.knihydobrovsky.cz/autori/sarah-underwood-280371

musím je i učit googlovat....

• aspa

takže nadále mi tady před svědky tvrdíš, že tohle je dle tebe přední novelista fantasy v současnosti? 

Ano/ne poprosím.

• ono nacistsické umění taky krásně reflektovalo realitu - židé byli správně zlí, árijci udatní a modroocí....stejně tak komunisti, jak pěkně reflektovali realitu - kapitalisti byli řádně zákeřní.....atd....

no a dneska se dle mě a mnohých děje totéž - do umění proniká pokřivená verze reality, viděna optikou lidí z jednoho konce politického spektra.

Osobně mi nevadí zástupci lgbt - ať už le..ba, gay či transsexuál....ale např. taková nebinární postava je čistě výmysl dnešní doby a nemá dle mě ve fantasy co dělat. 

A dle Vašich komentářů - zaměňujete to, že někdo kritizuje vměšování dnešní politiky do her s tím, že někdo nemá rád menšiny - častý argumentační faul progresivistů....

Abych dal příklad - dnešní politika rovná se třeba kvóty na menšiny a klanění se diversitě - nejde o to že je někde černoch, jde o to, že je např. ve středověké Evropě (nebo v jiném zasazení), kde nemá co dělat. Dále nelze např .čekat, že postavy ze středověku budou vyjadřovat názory studenta genderových studií z Kalifornie, pokud už to patří někam,  tak třeba do takového "Life is Strange" 

Mnozí mají pokrk toho, že je progresivní politika úplně ve všem, a třeba chtějí pohádku o Karkulce bez nebinárního vlka

• KronosDeret

je mi velice líto že jste se narodil do tohoto času a ne do Viktoriánské Anglie, vás světonázor by tam seděl víc. 

• Dle komentářů jste typicky povýšený člověk, který si myslí, že je snad nějak tolerantnější a velkomyslnější než zbytek populace, ale bohužel, pravdou je pravý opak....a tudíž bohužel do dnešní doby zapadáte velice dobře....

• Co taky jiného čekat od Bareše....

• aspa

tihle lidi jsou tolerantní vždy jen v rámci svého vidění světa, pokud jim někdo naruší jejich vidění světa, tak začnou padat fauly, zákeřnosti.  Ve finále jsou opak toho, čím se prezentují.

• aspa

že ty jsi jenom generátor náhodných slov?

• KronosDeret

krása je v náhodnosti dočasných úspořádání hmoty a energie. 

• Mě třeba šokovalo, když jsi včera někomu, kdo se podivil, že v rámci vziti do postavy nejde vytvořit postavu větších ženských tělesných parametrů odkázal na po**o. Jakoby holky s velkým hrudníkem nebo pozadím byly dobrý jen pro něj a neměly mít právo vžít se do postavy za kterou hrajou. Přitom jsi ho tam obviňoval z ignoranství a z mého pohledu je tohle neméně ignorantskej pohled na věc. 

• KronosDeret

coomer je nejnižší forma mužské existence. Sorry, not sorry. 

• Daver

manželka si natěšeně dělala postavu a zjistila, že tam prostě nedáš větší prsa :D Nebyla moc happy.

• Nazývat človeka coomerem na základě pár komentářů je hodně odvážné.   

• KronosDeret

komentář byl založen na nemožnosti vytváření masturbačních objektů, hodnocení je tedy přesné. 

• honcka

Nevím v jaký bublině se pohybuješ, u mých vrstevnic (40-45) pokud nejsou fakt vysportovaný je celkem obvyklé, že jsou to ženský krev a mlíko, včetně mé manželky. Já třeba hraju RPG s manželkou a ta má ráda, když některou postavu vytvořím podle ní. Fakt doporučuju jít do reálného světa ve kterém se nepohybují pouze vysportované hubené ženy, ale můžou mít nadváhu, větší prsa a větší zadek.

BTW masturbační objekty si člověk vytváří většinou podle toho, co nemá.

• Problém je v tom, že podobné ženy vidíš jako masturbacni objekty. Nevím jak ty, ale já znám osobně násobně víc žen s podobnou postavou, než lidi co prošli tranzici, identifikujou se jako nebinarni apod. Ty mají možnost vytvořit si postavu tak, aby pro ně bylo snadný se do ní vcitit. Nebo se tím často argumentuje. Přitom je to daleko minoritnejsi skupina populace. 

• KronosDeret

Reakce na příspěvek:

víš že když sleduješ  onlyfans tak to nejsou tvoje známé, viď?

• Reakce na příspěvek:

Ale aby jsi mě nechytal za slovo. Of znám, možná tam mám i nějakou historickou registraci. Když někde vidím ER tvorbu, s krikem nevypinam prohlížeč. Nic to nemění ale na tom, ze tohle s tím nemá nic společného. Odpověz si na otázku, jestli existujou ženy s proporcema o kterých byla řeč. Pokud bude odpověď ano, jako že bude, tak nevím o čem se bavíme.. Ty jsi napsal, že jsou masturbacni materiál a to je prostě úlet 

• KronosDeret

Reakce na příspěvek:

:D to bylo rychlých 180, nebolí tě za krkem?

• Reakce na příspěvek:

Ne, to není žádných 180. Platí všechno co jsem napsal. Nikdy jsem of neměl zaplacený, ale vím co to je. Nemíním že sebe dělat zadnej vzor morálky narodil od tebe, tak píšu jak to je. Ale nic to nemění na to, že jsi se chytl kraviny a neodpověděl na podstatný. Znáš nějakou takovou ženu? Nepochybuju že ano. Vážně si o ní myslíš, že není nic jinyho než masturbacni materiál? 

• KronosDeret

Reakce na příspěvek:

:D

• Reakce na příspěvek:

Děkuju za informaci. Zklamu tě, ale of jsem nikdy předplacený neměl. Pokud neznáš osobně žádné ženy s podobnou postavou, buď žiješ v nějaký podivný izolaci, nebo lžeš. Pokud je pro tebe jakákoliv žena čistě masturbacni materiál, možná by jsi se měl zamyslet sám nad sebou namísto moralizovani z pozice morálního dna. 

• MartinStary

Protože vše nad velikost košíčků C je v podstatě hned jen pro potěchu v nepřístupné zábavě a C už je na hraně když má náhodou na čem sedět. Jo to dává smysl to ani troch nezní jako forma "Ženského šovinismu" Holka s křivkami to je pak tedy jasná kariera dle tebe. To potom holky tady znevážily tvé utlocitné pohledy na svět a vlastně by se rovnou mohly prodávat u D1 - https://vzperacky.cz/e-shop

• KronosDeret

Reakce na příspěvek:

pravda je samozřejmě to, že je jedno kde tvůrce nastaví limit chargenu, tento argument by šel použít i kdyby šlo vytvořit jen chodící ňadra. 

• MartinStary

A zas to jeho vstřikování jedu do kopit koně jen pro potěchu ze škodolibosti. "Šokován" - ses probudil na Woodstocku u nohou Kazatele co? a Pohádky ?? - Jo čert ví proč = krásně reflektoval eurocentrické smýšlení nebo Princezna ze mlýna = potrhovala Anti muslimskou povahu lidí jako špatný zvyk a Anděl páně = je ukázka kritiky antisemitismu ... Fantasie jako třeba Eragon či Pán Prstenů přiznaně a na každém rohu reflektuje realitu tehdejší dní kdy to autor psal v každé princezně (Určitě to je minimálně Margaret) i drakovi (to bude minimálně B17)

• KronosDeret

Já samozřejmě rád pomůžu s trochou mediální gramotnosti bližního svého. Například naše Hrátky s čerty bylo o síle strachu, kterou Bolševici používali jako hlavní nástroj moci a ohýbání hřbetu lidí. Pán prstenů je přiznaně o hrůzách první světové a zlu žijících v srdci každého člověka, kterého snadno změní na zrůdu z mýtů. Válka s Mloky byla o nástupu nacismu a o tom jak je kolaborace se vzdáleným nepřítelem nakonec sebezničující. Podivný regiment od Pratchetta je o holkách co se líp cítí v tradičně mužských rolích a Čertí brko je o nebezpečí populismu a uplácení voličů 

• MartinStary

1. OK 2. "...a zlu žijících v srdci každého člověka..." to zní jako že je LOTR o odstínech šedi a zlo není jednoznačně definováno. No a jinak je o hrůzách a strachu obecně z přímočarého zla a i bolesti z války určitě taky víc obecně něž válku co zažil - i když to že autor reflektoval své vnímané strachy v různých situacích ve válce kde ho strach stíhal, je to že jen využíval osobní zkušenosti a pomáhal si určitě i touto formou vyrovnávat se s dlouhodobým působením dopadů války přímo na něj. (Válka s mloky trochu nezapadá k tématu draků a princezen) 3. vše od Pratchetta reflektuje něco vždyť je obecně známe že psal "satyru" prakticky ve všech ohledech 4. Čertí brko - jsem bohužel neviděl třeba doženu a jinak jde spíš jak kreativně odkaz podáš a to co jsi podal a co z toho znám jsou opravdu ukázky dobře podaného reflektování zapracováno do reálií daného "Fantasy světa" a tak je na snadě jen otázka s jak kvalitním zapracovámím takových témat se spokojíš nebo radši vše blíže přímočarému prolomení čtvrté zdi v každém příběhovém médiu? 

• KronosDeret

já osobně si nejvíc užívám příběhy, které jsou zároveň metavyprávěním, tedy příběhem o příbězích a o tom, jak vyprávěním reflektujeme realitu a jak ji tím spoluvytváříme. Je něco na soběpodobnosti, co mě správně hladí po míše. Někdy může být paralela přímo na ksichtě příběhu a funguje to, někdy může být zahrabaná za třema vrtsvama abstrakce a je to tak lepší. Ono často záleží, jak moc musí autor svoji message schovávat, ať už kvůli státní moci nebo společenským tabu. Vlastně mi ani nevadí když autor mluví přímo ke čtenáři/divákovi, když to udělá chytře.

• Corvus

Velký dík za tento text. A především pak tento odstavec, který 10x podtrhávám a podepisuji!

"Samozřejmě největší vlna hejtu přišla ze strany youtuberů, kteří se hodně snaží nachytat prokliky na tom, že budou vytvářet kontroverze ohledně „woke“ kultury, protlačování LGBTQ+ a nevím čeho ještě. Přemýšlím, kde byli, když se Iron Bull v Inquisition otevřeně hlásil k pansexualitě, ale v jeho družině se řešilo i trans téma. Kde byli, když už v Origins byl Zevran velmi výmluvný ohledně toho, že nemá preference, zda s ním ulehá muž či žena."

Nenávidět DA:TV za tohle, je doslova klauniáda. Jsem strašně rád, že v tom "boji" nejsem sám a najde se někdo i z českého herního webu, kdo Dragon Age skutečně hrál a tudíž ví, že pestrost party (genderu/sexu) byla v Dragon Age doslova odjakživa. Stejně jako v Mass Effectech, protože na tom si DOSLOVA udělali Bioware jméno. Díky, Aleši!

• kotty

Já ti nevím, s tímhle citovaným komentářem Aleše nemůžu úplně souhlasit. Jasně, uričtě se najdou i tací youtuběři, kteří se vozí na vlně "woke" kritiky. Ale viděl jsem například recenzi od SkillUp a tam, pokud si to pamatuji dobře, nepadlo o transgender či sexuální orientaci postav ani slovo. Zato tam bylo spousta jiné a validní kritiky, ať už je to slabší vyprávění příběhu (např. absence važnějších/temnějších scén), špatné dialogy, nezajímavé vztahy mezi postavami, nudný soubojový systém, změna vzhledu (např. Qunari teď vypadají úplně jinak a víc jako lidé, ne jako unikátní rasa), možnost přenést rozhodnutí z předchozích hry je omezená pouze na DA:I a to ještě jen 3 rozhodnutí, a mohl bych pokračovat. Dále jsem také viděl video od Fextralife, kteří jsou jedni z těch, kdo byli na promo akci ke hře, včetně možnosti zahrát si preview hry. Bylo jim přislíbeno, že dostanou review kód, nicméně po vydání ne zcela pozitivného preview na hru s nimi EA/BW přestalo komunikovat, kód neobdrželi a nedostali od nich ani žádné vysvětlení proč. V tomto videu taky nepadlo ani slovo o "woke" propagadně. A zároveň zmiňují i několik dalších YT recenzentů, které potkal po méně lichotivém preview stejný osud (např. Luke Stephens). Jasně, je předčasné dělat závěry o tom, že je to podplacené nebo něco podobného, ale zároveň shodit (ze strany Aleše) veškerou kritiku těchto youtuberů, že pouze kritizují "woke" prvky ve hře je dost velké zjednodušení.

• Derp_1337

Hele, trošku jsi zaspal dobu. Už i původní Dragon Age dostával bídu za propagaci "pestrosti" party. Ale v té době, to bylo jen okrajové téma a široká herní veřejnost to moc neřešila.

Zatímco teď se ten střet woke a anti-woke názorů dost vyostřil a je to mnohem více na očích.

• Kverulant

Souhlas, ty gay/bi romance měli Bioware v DA i Mass Effect na úrovni a speciálně napsané (ne jen překlopení pohlaví) a byla to poctivě napsaná romance a erotika, nic levného typu copy/paste dialogů pro kteroukoliv konfiguraci pohlaví. 

Je strašná otrava, že se pořád věnuje nějaká pozornost "anti-woke" aktivistům, jde jim jen o umělé pěstování konfliktu ve společnosti a tím vlastně paradoxně opodstatňují to, co údajně nejvíc nesnáší - různé zákazy, omezení a cenzuru. Tihle lidi jsou pro mě stejná verbež jako radikální náboženští fanatici, prostě si jednoho dne vybrali, že budou někoho nesnášet a dělají jen bordel ve společnosti.

• Nemyslím si, že lidi nenávídí lidi Veilguard za "tohle". Přečti si tu dole můj komentář na Zevrana ( nechci to tu psát 2x).

• Avelyn

Vynikající komentář, pod tohle bych se podepsal, díky za něj ;)

• Inquisitor

No tak kritika se ani tak netýká, že tam něco takového je. Jasně to už bylo v mass effectu a o to nejde. Jde o ten novodobý woke slovník, který je ve fantasy světě, potažmo v dragon age universu jako pěst na oko. To myslím někteří nechtějí pochopit, že jde o tu necitlovou integraci, kdy to vůbec nepůsobý přirozeně. A nemusím hned nenávidět gay komunitu. 

• KronosDeret

kdy si naposledy četl moderní fantasy? tipuju že nikdy. 

• honcka

Co to je moderní fantasy?  Já teď čtu třeba The Stormlight Archive od Sandersona (4 díl 2020, 5. má vyjít na vánoce) a na žádné sexuální minority jsem nenarazil

• JamesFaith

No a při tom Cestu králů zrovna Sanderson uvádí v jednom rozhovoru jako příklad své knihy, kde má homosexuální postavy. 

• honcka

Vidíš, tak prostě to umí, pokud ta postava tam nenáslině zapadne tak, že si člověk ani té odlišné orientace nevšimne, tak je to dobře napsané. :)

• Naposledy Bůh Nedbá a Rytmus války. Mám spíše obavu, že ty moderní fantasy nečteš. 

• Morraw

Tak to umřeš na špatném kopci. Problém je spíše v té prezentaci aneb

“How do I get to library?”

“Go straight and to the right. By the way, I’m gay”

Btw co si pamatuju, tak inquisition za tyhle woke věci taky dostával bídu. Jen teď to rezonuje společnosti ještě více.

• ...němuž jsem zároveň velmi obezřetný a ne, pořád se mi ten souboják nelíbí), přijde my nesmyslné házet špínu na kolegy. Sice konkurenci, ale kolegy.

Opravme to "my", je tam jak pěst na oko. 

Jinak mi přijde, že je to psané pod velkou dávkou emocí. Chápu podstatu stížnosti, ale chybí tomu trochu klidu 😉

• JohnyTheZik

Za článek díky! Jsem rád, když si tu přečtu na podobně "kontroverzní" téma a spekulace střízlivý zhodnocení.

Mám k tomu jednu drobnou výtku: tenhle článek jde lehce proti tomu, co bylo řečeno u "jak hodnotí ve světě".

• Morraw

Chat, is this real? 😀

https://streamable.com/2ret6a

• Působí to jako školení ”soft skills”v zasedačce personálního oddělení.

• kostejnesmrtelny

Ty kráso. Za tohle někdo platí? :-D

• celoush

Nikdo neplatí za tohle. Spousta lidí si prostě koupí Dragon Age Veilguard, kde tohle je zřejmě jeho součástí. Chápete ten rozdíl?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit