Mafia: The Old Country – recenze sicilské gangsterky
-
Dopr..... s celou Mafií. Po 9h se mi hra vzdycky v jednom miste
kousne a nejde se hybat. Optimalizace na bliti, mechaniky z 20 let
starych her, nevim, vic a vic me ta hra stve.. a zjistuju, ze na ni
vlastne neni skoro nic zajimaveho, kdyby tam nebyl cesky dabing a
nejmenovalo se to Mafia..8/10 ani omylel, minimalne za ten stav a
tu prazdnotu. Tvari se to jak je to zive a skutek utek, nejde tam noc
delat. Defakto takový polointeraktivni filmecek..
-
RTX ma bejt dneska už standard. Stačí se kouknout jak díky tomu prokoukl Zaklínač 3, AC Shadows či Cyberpunk a "dělo" na to fakt nepotřebujete. Mám RTX 3070 všechny zmíněný RTX na high v QHD......60 fps
Doufam, ze Vávra si bouchne a nechá udělat tuto technologii do KCD2, tam by to bylo fakt boží.
-
-
KCD2 používá voxel cone tracing, i ten tam občas dělá dobrou parádu.
-
-
Bohužel ji dělá jen občas. Screen space shadows dělají s oblibou značnou neplechu, global illumination taky, když člověk překope konfig, tak je to náročnější, než tituly se skutečným RT, ale pořád to tak nevypadá. Ano, nafejkované to mají pěkně, ale nesmí se v tom člověk moc šťourat.
-
-
-
Zrovna dohrano na base PS5 - quality mode jede bez stutter cca 40-50fps pocitove. Graficky zadna nadhera, ale dost to pripomina starou mafii 1 .. nebudu spojlerovat, ale konec je dost brutalni depka, musim to ted jit ven rozchodit 🤣 jinak za mne 8/10 asi sedi, clovek tomu musi odpustit jistou arkadovost a hints jak pro idiotas (nebo console peasants), totalne otravny nozovy souboje a konec, jinak ale celkem solidni celovecerak.. pocitam tak 10 hod game time.. za 1,300 je to steal. Cesky dabing taky good, italsky s en titulkama vic filmovejsi. V letnim hernim suchu dost prekvapive a game that doesnt suck
-
-
Ja nerozumiem, ze ked uz toto nie je nadhera graficky, tak co vlastne je?😁
-
-
Treba Indiana Jones.. nebo DHL simulator 2 ;)
-
-
Jonesa mam v backlogu tak to budem detailne porovnavat!
-
-
-
-
Krátkost a vlažný gameplay mě moc neoslovily, ale třeba to fakt ten příběh vyvažuje. Víc než 20€ za to ale nedám. Kdybych byl nechutně bohatý, tak koupím licenci a dám to Vávrovi, ať s tím něco udělá 😎
-
Tak tuhle hru si dam v originále(italštině) s titulky, na to se fakt těším :-)
-
-
Diky za tip, prave som to zacal hrat a hned som prepol speech na Sicilstinu, je to super
-
-
Nějak mě ta informace v recenzi zaujala. A k tomu prostředí to musí krásně sednout :-) A navíc, i když italsky umím jen pár slovíček, tak se mám italštinu rád jako jazyk, hezky se poslouchá :-)
-
-
Jedine co trochu kazi dojem je lipsync, ktory je robeny na anglictinu (mimochodom ta talianska anglictina je tiez paradna :)
Ale celkovo to naozaj dodava atmosfere, uz tak strasne pekne urobenej Sicilie…. Uz som par rokov nebol v stredomori na dovolenke takze o to viac ma to chyta za srdce
-
-
-
-
Gameplay vypadá fakt genericky. Jo a hinty typu "Přežij přepadení" a "Zvedni další mrtvolu" jsou asi opravdu potřeba (pro lobotomy).
-
XRay vision - check, 3rd person view - check , console bullshit - check -
bad optimalisation - check , Tiscali - 8/10 checkdlouho sem neviděl horší paskvil
-
-
Ale za to na druhú stranu ty si si neodpustil anglický paškvil.
Optimalisation? :D
-
Momentálně na Meta svítí průměrné skóre 76%.
Co ti vadí na tom, že Games tomu dali 8/10 ? To je skoro průměrná známka ze všech médií.
Jinak s tebou samozřejmě souhlasím. Po technické stránce žádný zázrak. Jenže bohužel v posledních letech převládá tento trend špatných optimalizací. A můžou za to jenom koncoví zákazníci, kteří takové hry kupojou za plnou cenu.
-
-
8 z 10 jen dokazuj jak nízko je v dnešní době laťka kvality..... nic vic.
Nebo to tu každej čeká na číselný hodnocení a když je to 7 a víc je hra dobrá? Kolik let myslíš že je lidem co nejen tady ale vseobecně recenzujou hry? Oni nikdy nezažili dobu, kdy hry za něco stáli..... tak dneska tu máme tohle.....a všem to stačí... 2025
-
-
Sharki: je fakt, že 90% AAA produkce je recyklát a kanibalizace skrze remastery. Ale takový 12letý kluk hrající poprvé Old Country má asi stejný wow efekt jako já při hraní M1.
Dost často ted dohrávám starší hry (ted třeba prvni trilogii Stalkera) a co se týká atmosféry a unikátnosti jsou ty staré hry špičkové. Nové hry zase jednoznačně vedou v QoL featurách.
-
"Oni nikdy nezažili dobu, kdy hry za něco stáli"
Ty vzpomínáš na staré zlaté časy, kdy tráva byla zelenější a obloha modřejší, co? LOL. Takový blábol. 😂
Ne jako fakt, tehdy hry měli své problémy a své zápory, akurát lidská pamět na to negativní zapomíná. Takže vzpomínáš jen na to dobré a ignoruješ zápory. To pak nejde srovnat se současností (když ještě kladeš důraz na ty zápory u současné produkce).
-
-
bla bla bla..... vem si prášek...
-
-
Prášek tady očividně potřebuje někdo jiný.
Někdo ti předhodí pravdu před oči a ty na ni nemáš vůbec žádný argument, a tak se obratíš na osobní útoky. Fakt patetické. Měl by jsi se nad sebou zamyslet.
-
-
-
Bože, to je blábol...Podívej se na doboré recenze třeba Drakena...Jedna z nejvíce zabugovaných her a jaké skvělé hodnocení tehdy dostávala...Takže klid Boomer, jo.
-
Ty hry, "co za něco stály" pořád existují, dají se sehnat a spousta z nich i legálně koupit za pár šupů. Jak to, že nemají miliónové prodeje a ti mladí, kteří tu dobu nezažili, z nich ani z jejich početných remasterů nešílí?
BTW, pamatuju časopisy z poloviny devadesátek, kde se to jen hemžilo názory, že ty nové hry za nic nestojí a ty staré pecky z Amigy a ZX Spectra nic nepřekoná.
-
-
to se vám fakt tolik libí to stejný po stopadesátý??? Herně jakej je rozdíl mezi Last of Us, AC serie, Mafia, Gears of War?? je to stejny stejenj bullshit, stejnej cover system, stejnej pohled 3 osoby, stejna stupidni Ai atd.. je to reskin toho samyho dokola a dokola a dokola... takze novy hry me nebavej z duvodu že je to to stejný jen jinej název. Vypada to stejne, hejbe se to stejne, hraje se to prakticky stejne..... posledni suer hra bylo KCD a CP2077 co sem mi fakt libila.. dost smutny. Dneska tě navnaděj super trailerem, vymou si od tebe penize, pak vydaj neoptimalizovanej paskvil v alfě.... a pak to někdo někdy možná opraví ale není to pravidlo.. co to je za dobu proboha.... jo zcela subjektivne si užiju víc zábavy u starýho Dungeon Keepera nez u nový Mafie.... je to smutný ale je to tak. Hra má bejt o gameplayi a ne čekat hodinu na kompilaci shaderu a pak dalsi hodinu koukat na stupidni filmečky než začnu hrát lineární konzolovou topou nudnou hru bez atmosfery a výzvy....
-
-
Nelíbí, ale psal jsi o kvalitě a ne o originalitě. O pohled z třetí osoby se snažili autoři v podstatě od začátku hraní, ale nedávala to technologie. Buď jsi měl pohled z první osoby, takže počítač nemusel renderovat postavu nebo ses na malinkého panáčka díval shora či zboku nebo jsi chodil s postavou ve statickém předrenderovaném prostředí. Jakmile to hardware dokázal (v podstatě PS1 a Tomb Rider), snažil se to ve hře mít každý, protože to dobře vypadá i funguje. Pohled z třetí osoby rozhodně neznamená, že jde o špatnou hru (Elden Ring, MGS5, Zaklínač, Dead Stranding).
A že je spousta her mechanikami navzájem podobných? No, dřív taky chtěl mít každý svého Dooma, Tomb Ridera nebo C&C a bylo to na jedno brdo. Jen se zpočátku každá hra ovládala jinak (a většinou hůř než dnes), než se to sjednotilo, takže ti to možná připadá více rozdílné.
Dnes je výběr spíš větší, pokud se nezasekneš u několika AAA tvůrců. A stejně jako po létech vzpomínáš na Dungeon Keepera, tak bude nejspíš další generace vzpomínat na BG3, KC:D2 nebo třeba Blue Prince. Na novou Mafii si pak už asi nikdo nevzpomene, ale pro někoho to aktuálně může být velmi příjemná jednohubka. Že je to víc filmové a méně herní? Někomu to vyhovuje a jiný zase sáhne po něčem, kde je filmečků minimum, třeba jako Elden Ring. Navíc hry, které se snažily o filmové ztvárnění na úkor hratelnosti taky vycházely od dob, co počítač dokázal přehrávat jakž takž plynulý obraz. Byly mezi nimi i slušné kousky.
-
Blablabla...
-
-
-
-
-
-
Necitim, ze hraju Mafiu, ale hra me zatim chytla, hodne dela ten dabing. Po hodine a ctvrt zatim zadny zaskub nic, bezi to plynule, akorar je to blbe optimalizovane, na to jak to vypada (prumer), tak jsem musel dat ve Fhd vysoke+dlssQ a i tak to ted pada pod 100fps nekam k 80fps, coz je bida teda. (7800x3d + 5070). Cele je to mazle, kdyz otocim na xicht postavy (ani nerikam Enza, protoze k nemu nemam zatim zadny vztah, vcelku nemastne ty postavy, uvidim dal..), tak je to docela humus na 2025.
A RT, proc proboha, to by byla akorat skubanice a vizuelne prakticky zadna zmena, takove hre s tim jak vypada by to nepomohlo. Hlavne, ze pri uvodnich titulkach ty zabery byly jak z jine hry, krasne, ostre, ciste.
-
-
U mě je hra bezvadně ostrá. Až nečekaně. Takže spíš problém na tvém "přijímači".
-
-
Taky dal ve fullHd dlls... není se čemu divit, že měl mazanici
-
Neblazni, otoc kamerou a podivej se na xicht postavy, dostava to vsude cocku ta hra.
-
-
-
Tomuto říkáš ostré? Mám to samozřejmě stejně jako ty, jako všichni, ale tohle fakt není ostré :)
10 let starý Zaklínač 3 ... a to je ještě myslím z konzole obrázek :D
-
-
😀😂😀😂
-
Ten Zaklinac nie je ostrejsi, len vyzera ze tam je gama na max😂
-
-
-
-
-
-
Hra bohužel nepodporuje RayTracing natož PathTracing :-( Proč???!!
-
-
Kolik hráčů to aktivně využívá? 20%?
-
-
tak 2% spíše, to jsi hodně přestřelil. 20% hráčů Steamu nemá ani výkonější PC než PS5 Pro.
-
Není divu, když na pathtracing potřebuješ gpu za padesát tisíc a stejně pořebuješ frame gen:)
-
To je mi jedno, já jo a píše se rok 2025. Prostě vydat novou hru a ignorovat technologie, které měly i starší hry je smutné. Hry co PathTracing nabízí jinak nehraji.
-
-
Smutné je, že abys tyhle technologie použil naplno, tak musíš mít minimálně 5080...
-
-
Pán teoretik. 😂
-
-
Teoretik? Povídej, přeháněj...Abys bez jakéhokoliv upscale použil plnohodnotné RT s PathTracingem, tak rozhodně ti nestačí XX70 řada od Nvidie ani 9070XT...
-
-
-
Reakce na příspěvek:
Bože....Co ti na to asi tak říct. Vyvrátíš to? Viděl jsi, jak jede například Indiana na 5070 bez upscale s RT a PathTracing?
Takže si hačni do kouta a hrej si paci paci o stěnu se svým stínem...
-
-
-
-
-
Já to využívám když to jde. Ovšem myslím, že žádná dosavadní hra na UE5 zatím nemá možnost zapnutí RT či PT. Už tak bez toho to s tím enginem skoro nikdo neumí a optimalizace stojí za prd. Natož s těmito vymoženostmi. Nevím jak je to u Mafie, ale doufám, že to je alespoň Lumen když jde o UE5.
-
-
Lumen je neoptimalizovaný zmetek. Ten je schopný sežrat i 60% výkonu.
Navíc implementace RT je místy tragická. Ironicky nejlepší implementaci mají staré hry jako CP2077 a Metro. Ale hry jako Avatar atd., kdy to nejde ani vypnout, tak je prostě tragédie.
-
-
No zrovna ty zmíněné CP2077 a Metro nejsou ideální případ. Při vydání to taky byla technická katastrofa.
U CP to vývojáři pak opravili až během několika let. U Metro Exodus vyšel o 2 roky později EE update, který ten RT dodělal.
-
-
-
-
-
Kubovy recenze si vždycky rád přečtu, i když vím, že tu kterou hru třeba nikdy nebudu hrát 😎!
Nedávno jsem měl přes Prime Gaming možnost získat původní remastered trilogii zdarma, tak možná někdy...