Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • no já už po přečtení nějakých komentářů zde taky pomalu přemýšlel, jestli tu předobjedávku nezrušit, ale "chvíli" jsem koukal na stream gameplaye a určitě se zviklat negativními ohlasy nenechám. Očekával jsem od toho obyč střílečku v post-apo prostředí a jako čistokrevná FPS ta hra myslím splňuje svůj účel dokonale. Jestli od toho někdo očekával sandbox, nebo hodně RPG prvků, tak se moc nedivím. Nedostatkem asi může být třeba ta absence fyziky prostředí, ale kdyby to tu někdo nezmínil, tak jsem si toho ani nevšiml. Právě že nějaká čistokrevná střílečka se zajímavým prostředím mi dost chyběla a Rage tu díru myslím zaplácne dokonale. Sotva vyjde ten patch umožňující pohrát si s nastavením, letím pro to do shopu a hurá ratatata.
  • Rage je opravdovej narez. Je potreba dostat se do prvniho mesta a zacit plnit ukoly pro starostu a serifa, pri ukolu "rozbij tovarnu na auticka na vysilacku" :D se hra lame do 9/10 akcniho narezu se vsim vsudy. Atmosfera nema chybu, grafika je uuuuchvatna!! Carmack porad umi, tohle je iD se vsim vsudy! Nejdulezitejsi rada zni - prekousnete zacatek a oprete se do toho, nebudete litovat ;)) Jako majitel Nvidia grafiky nemam nejmensi technicky problem (ani jsem u zadne hry nikdy nemel), fakt nechapu motivaci lidi kupovat si AMD a pak nadavat a divit se. Chyba neni ve hre, chyba je v driverech pro vasi kartu, smirte se s tim a skemrejte na forech AMD o lepsi drivery *1* *1*
    • co to meles problemy maj i lidi s nVidia kartama jen o znacce karty to rozhodne neni je to jeden velky epic fail ID smejdu
      • Trochu jsme se rozohnili, ne? *1*
        • Hehe, presne! Nektere lamky by se mely z PC presunout na konzole, kdyz nejsou s to odladit si PC, aby jim Rage fungoval bez problemu *1* *1*
          • Už radši tiše pane odborníku na hw
    • Ja by som trošku pouvažoval nad tym, prečo je to tak, že to na Nvidiach ide lepšie-zo začiatku a nie hned sa chechtal všetkym čo kupuju AMD...ale takych trollov je všade na forach plna riť !!
      Hlavne že to dobre ide mne a vy ostatny ste hnupy ŽE...
      Tak je to preto, že Nvidia je pozyvana priamo ku spolupraci na vyvoji a AMD sa často zabuchnu dvere pred nosom...šak vy si to potom doladite-prečo? Pretože Nvidia ma všade svoje špinave prsty a robi na vyvojarov natlak, čo neznamena že je lepšia značka alebo že robia lepšie grafiky-ja kupujem AMD a vždy budem kupovať MAXIMALNA SPOKOJNOSŤ.Po nainštalovani Ragefix drivru, ktory vyšiel hned na druhy den to ide krasne, ale že by to bolo krasne to nemožem povedať, ešte že rusi maju rozum a STALKER a METRO na konzolach nikdy nebude to je trošku ina graficka liga!!
      Bože, spominam, ked vyšiel Quake 4, to ked som prvy x spustil a videl ako vyzera, tak som skoro cvrkol do treniek...
      • Ale no tak, jsme se trosicku rozohnili ne? Klidek. Tvoje konspiracky jsou fajn, ale v tomhle pripade ses vedle. Nevim jak dlouho sedis pred PC, ja od roku 1994 a takovychto afer, kdy majitele karet AMD (kdysi ATI) meli problem byly desitky. Ja nikoho neurazim, kupuj si co chces, jen me vzdycky zajimala motivace kupovat si karty od AMD (=kupovat si francouzske auta, kde ale hraje roli cena ze...grafiky jsou cenove mnohem vyrovnanejsi). NV a OpenGL = instant play bez cekani, fnukani a nadavani. Pises maximalni spokojenost s capsem - kluku, placas nesmysly, maximalni je takova u ktere necekas na "fix" *1*
        • 1.Na žiadny FIX som nečakal takže opakujem MAXIMALNA SPOKOJNOSŤ. *15* *2*
          2.Kto placa nezmysli ?? Ked už tolko sediš pri tom PC tak si aj niečo prečitaj na webe !!
          Dozvedel by si sa ako to pri vyvoji hier s pozyvanim na spolupracu chodi...
          A keby si sa to aj nedozvedel, dufam že maš všetkych doma v hlave a dojde ti že ked robi AMD fix až potom ako vyjde hra, tak to asi znamena že dovtedy im niekto nedal šancu-predsa si nemysliš že je pre akehokolvek vyrobcu žiaduce, aby mala nova hra problemy s ich vyrobkom tak sa trošku zamysli chlapče !!
          3.Prečo kupujem AMD-vieš čo, je to moja vec a nemam chuť sa ti spovedať-ale dôvodov je vela...
          Pomer cena-vykon, možnosti taktovania, dobre skusenosti, serioznosť spoločnosti, ktoru som si osobne overil...je toho vela.
          Takže žiadne fnukani a nadavani sa nekonalo ani nekona !! *2* *14*
          A MIMOCHODOM RYPAť SI ZAčAL TY !! *16*
    • Bejt na trhu 10 vyrobcu GK a u nejaky by to neslapalo tak budiz, ale funkcni napul jedna ze dvou?! To je do nebe volajici!
    • No u AMD se snaží jak mohou . To že Ati někdy optimalizuje až příliš (např. absenující 16bit Z buffer) je fakt . Tak trochu mi dnešní AMD karty připomínají statného býka na steroidech ... Proč být dobrý ve všem , když můžu být papírově nejlepší ... staré vály přece nikdo nehraje ;) .... a pak se objeví zarytý staromilec Carmack s OpenGL a zjištuje že k AMD/ATI bude muset přistupovat mnohem obezřetněji ......
      • Fakt to jede na OpenGL? Jako OpenGL je hezký API a pěkně se s nim pracuje, ale někde jsem četl, že Carmack řekl, že s OpenGL končí a jde k DirectX.
  • trollface
    Imho je táto hra borderlands ošklbaný o všetko zaujímavé a zábavné.
    • fallout
      Nechápu proč tuhle hru pořád někdo srovnává s nějakou komiksovkou...
    • Jako borderlands vypadá jen úvodní část hry. Proč to lidi soudí, aniž by to hráli? *10*
  • Pěkný rozhovor, no není divu že je pro ně hlavní platforma konzole, když je tam všeobecně větší prodejnost (bohužel).

    Teď se mi RAGE zrovna stahuje, tak doufám že s tím opravným patchem už nebudou ve hře žádné problémy s grafikou... *4*
  • Carmack sa dnes vyjadril, že PC nie je prenho prvorada platforma-a presne podla toho ta hra aj vizera-všetko ostatne su iba žvasty.
    DOVI DOPO Odpočivaj v pokoji !!!
    • Mechwarrior_bw
      to sa dalo očákavať, je to logický a realistický pohľad na terajšiu situáciu. Problém nie je v Carmackovi, v Microsofte alebo ani herných gigantov, príčina spočíva v dopyte - a ten (žial) tvoria predovšetkým konzolisti. Už bude iba horšie...
    • To, že jsou konzole prvořadé není žádné překvapení - ostatně vývoj pro konzole je jednodušší a prodá se tam i víc kusů.
      • A to že vývoj na konzole je jednoduší jsi vzal kde ? Jednoduší je optimalizace díky konečnému počtu variant HW , ale vývoj jede primárně na PC což zamrzí např v případě Forzy, R.D.Redemtionu a několika málo dalších titulech . Proto tu pak máme díky následné minimální péči většinou polovičaté PC konverze . Peklo je pak architektura Sony ... Takže jediné na čem se vývojáři hojí jsou zaručené maximální prodeje na konzolích , které na seriozní práci primárně určeny nejsou .
        Takže vše je to jen o penězích ;)
        • Jak sám píšete, vývoj je jednodušší právě kvůli nižšímu počtu variant HW, což IMO bohatě vyváží, že se programy na konzole těžko ladí nebo že tam je jiná architektura.
  • Odulin
    Tak po dalších dvou hodinách pařby spokojenost. Zábavná pohledná střílečka šmrncnutá buginama. Musím zmínit ty kuy mutanty, který se hejbou fakt náramně a uhybaj ostošest. Znovu chválím optimalizaci enginu, kterej se drží statečně i v největších přestřelkách a vypadá celkově báječně. Level design sice místy jemně kulhá..doběhni z A do B a pak zpět z B do A, ale budiž. Tohle je jasná 8...při horší náladě krásná 7:)
    • 8 dostal dead island, což je v porovnání malá samoúčelová rpg fps akce vyrobená za účelem vytahat z nás peníze
      7 dostal hard reset, což je v porovnání primitivní střílečka o ničem
      9 musí rage dostat, má-li být objektivní rating. Venku to dostává 8-9
      • Odulin
        Ale jo dostávat to může kolik chce, hodnotim pouze ze svý zkušenosti. Viděl jsem teda zatim jen pár venkovních recenzí a nejvyšší byla IGN 8.5. O Rage můžu kriticky taky říct, že je to jen samoučelná jednoduchá střílečka se závodama bugin. Herní inovace a originalitu? ...hmm nikde nevidím. Strhující příběh, postavy a úkoly? taky zatím nikde nevidím. Vidím postapokaliptickej svět v krásný svižný optimalizovaný grafice, vidím zbraně se kterejma je radost kosit, vidím mutanty, kteří se dobře hejbou v prostředí a je sranda je kosit. Jo a ještě vidím buginy a to všechno kolem nich. U mně je prostě tohle na pěknou 8.
      • Rage je primitivní akce s účelem vytahat z nás prachy, objektivně musí dostat max 6/10... Hmmm. //Sarkazmus
  • Tak nějak nechápu, co se do Carmaka tolik lidí naváží. Ta hra je naprosto úžasně optimalizovaná. Asi si to neuvědomujete přes ty docházející textury, který potřebujou evidentně opravit a všemožný pády - to je prostě trapas, co se musí napravit! Ale jinak ta hra šlape jako divá. Na naprosto příšerným 3 roky starým mainstreamovým notebooku jsem to rozchodil na 30-40 fps (interiéry víc, při jízdě v autě padá na 30 - měřeno), 2x vyhlazováním okrajů, detaily se samozřejmě nastavily samy, ale vypadá to zatraceně dobře. Jen tak pro srovnání, Borderlands, který tady spousta lidí dokola nesmyslně podsouvá, mi běžely stěží při 30 a to jsem musel vypínat stíny! Tady jsou a parádní. O texturách nemluvě, V Borderlands vypadaly všechny jako tady těch několik lowres hrůz, na který člověk občas narazí. Nicméně drtivá většina jich je opravdu pěkná. NEJVĚTŠÍ bomba je, jak vše modelováno ručně. Na krajině je to zatraceně vidět a zanechá to na člověku obrovskej dojem. To se musí vidět za chodu. Opravdu jsem se bál, že si nezahraju, dokud nedospořím posledních pár tisíc na novou sestavu, kterou potřebuju jako sůl, ale doslova mi Rage vyrazil dech. Neznám žádnou jinou hru, která by na mým příšerným železe vypadala tak hezky a šlapala takhle dobře. Žádnou. Animace postav jsou překrásný, hladký. Střelba dobrá a zábavná. Jedinou výtku zatím mám, a to je k absenci vyklánění. Nepřátelé vykukují zpoza rohů s velkou oblibou, já bohužel nemůžu a dost mě to štve.
    • To je pravda. Ale kdy by Ferrari vyrobilo novy super model, vyladeny po vsech smerech, ale maximalku by vytahlo jen na 50km/h, tak by to tak nebylo koser.
      Proste od precizniho studia, zastitene podobnou personou, se pravem ocekava (skoro)dokonalost a ne takovy epic fail.
      • Textury jsou údajně otázkou ovladačů, čili by to nebyla přímo chyba ID softu. Nevim, co je na tom pravdy, však ono to brzo vyplave na povrch. Buď problém vyřeší patch nebo nová verze driverů a pak se uvidí, kdo za to může.
  • Jsou z tech konzoli tak vydreny, ze nemaj cas na testy pro PC. Takovy nedodelky si strcte do **
    • Řekl jsem si, další PC zaslepenec, nebudu reagovat, ale mě to nedá !!! Do nedávna jsem hrál only PC, a pořád na pc hraji, ale rage jsem si koupil na xko, kde takoveto tech. problemy nemám a nic neřeším. Ale bylo by hloupé dělat zase flame konzola x PC...protože každé má něco do sebe a ať si každý vybere co mu sedí (já si vybral obojí) ALE, jak můžeš mít někomu za zlé, že si dla více záležet na platformách, které jsou pro ně narozdíl od pc ziskové ? ANO to co Id předvedl není uplně kosher, ale to napraví. Ale vem si to takhle být ty hospodské a chodit ti tam štamgast A a štamgast B, štamgast A je v pohodě, dává ti dýška a je spokojen, host B tě pořád píčuje, jak to u tebe v pohpodě stojí za hovno....že ho tam diskriminuješ a dávám mu podmíráky atd. a ještě si to u tebe nechvá psát na sekeru. Ano štamgast B představuje PC hráče (s velkou pravděpodobností piráta, bohužel). Tak se pak nediv že se id k ''Ačkum'' chová přívětivěji jak k ''Bčkům''. A to je prosim objektivni a realny nazor PCckare, tak konzolisty v jednom.... *3*
      • prudislav
        kde si vzal že je pc zeziskové. PC je zisková jen se tam nevydělaj miliony jak. A taky znám mnoho konzolistů co kupujou na xbox a pirátí vesele na pc a po diskuzích jsou to fanboyové konzole
        Jinak tvý přirovnání je krapet neobjektivní (zaujatý - ono je to oboustraný vývojáři se*ou na pc a proto hraci pi*ujou)- vem to z druhý strany. Vem si štamgasta A co vypije 8 piv a štamgasta B co jich tolik nevypije. Na obou vydělá ale z ožralce vytříská víc tak mu dělá lepší servis a o druhýho se nestará a pak ho ještě pomlouvá za zády že neumí pít a začne ho jak říkáš diskriminovat
        • ano, ted si to asi přirovnal jeste lépe. ale ty se divíš že to tak je? ty být na pozici bussinessmana tak to budeš děl jinak ? tak budeš na rukách nosit toho z kohomáš podstatně méně peněz než z těch druhých ? PS: ano i na konzole se pirati...a byt to jednodusi tak se pirati vic jak na pc, při cenách konzolových her, ale to je hypotéza, bavíme se o realitě...
        • Mechwarrior_bw
          pod toto sa podpíšem +1

          Inak vždy sa musím usmievať keď ide konzolista vysvetlovať ako sú konzolový hráči disciplinovaní a nepodliehajú pirátstvu a naopak PC hráči sú 9z10 zlodeji bez chrbtovej kosti :) lenže stavím sa o čokoľvek, že keby bolo pirátenie rovnako jednoduché na konzolách ako na PC tak by bola miera pirátstva na konzolách ešte vyššia ako je teraz na PC..
      • V životě jsem nepochopil, jak někdo může hrát 1st person hru na konzolích s gamepadem. Ale asi je to jen o zvyku, jako všechno. Pověz, když si původem PCčkář, jakej byl z PC na XBox, co se těhle akčních 1st person týče?
        • *jakej byl přechod
          • no je to o zvyku, zezacatku divne, pak uz v poho, uz to ani moc nevnímám, jako ano nikdy nebudes mit 2 packam precizni aim laserove mysi, a tak hry jako Battlefield (co hraji multi) hraji na pc, ale vse ostatni hraji na xku, ale je i spousta fps co hraji na xku, ale vetsinou jsou to hry s krycím systemem (Gears of war /1,2,3/, mass effect, call of juarez atd.)
            • Masa-san
              A tak to tě obdivuju, to já hrál první 1st personku na PS1 a už tenkrat před těmi 12-14 lety jsem z toho byl na větvi(negativně) no a když jsem si pak p opár letech pořizoval první PC, tak jsme si s Myší a klávesnicí padli do oka .. no a je to láska na celý život. Ale hry typu DMC se mi naopak lepe hrají na gamepadu.
    • ..podle me to je vymluva, aby recenze nebyla z odflaknuty hry. Bejt to od nekoho jinyho tak uz se to v recenzi pomlouva
      • Nazev RAGE nebyl urcenej pro hru, ale na reakce PC hracu
  • Musím říct, že po dlouhé době zase inovativní hra, kde jsou skvělé postavy a zajímavé mise. Mraky nových nápadů. Hra funguje přesně tak jak by měla, skvěle reaguje na vaše ovládání. Textury pravda trochu doskakují, ale to se určite spraví patchem. Grafika parádní, nevím co by kdo mohl chtít více, při standardních 60 fps (bez kolísání, to jsem nidy neviděl:). Hraju na NVidii. Za mě 9/10.
    • Jop. postavy jsou báječný. Až u těch ženskejch to moc nesedělo, že jsou to takový kočky. Po apokalypse bych je udělal obludnější, asi jako tu babku s vodárnou.
    • Skvělé postavy a zajímavé mise???? *1* *1* *1*
  • Hra není nijak dlouhá. Umělým nadstavením jsou závody, které jsou o ničem a stačí odjet ty "příběhové". Mise jsou postaveny tak, že se i třikrát vracíte na jedno místo, pokaždé pro něco jiného. Textury jdou vyřešit úpravou configu, ale stejně je 50% textur odporných.
    Vše striktně předscriptované (udělej A jinak neuděláš B), nikam se nedá volně jít, všude jsou neviditelné zdi. Z okraje útesu ale spadnout jde i když nevím proč. Rozmístění věcí k nalezení pevně dané. Mě osobně zbylo na konci hry cca 70% všeho co jsem kdy kde sebral nebo vyrobil. Z nějsilnější zbraně jsem si nevystřelil, protože jsem si ji šetřil na něco .... co nepřišlo.
    SPOILER
    Na konci bych čekal nějaké epické rozuzlení a boj, ale opět úplně o ničem. Nikde žádný nasraný generál kterému jste překazili plány nebo nějací "uber" mutanti.
    ZHODNOCENÍ
    - Za mě tak 50%
    - Znovuhratelnost nulová, protože hra jde hrát jen jedním způsobem, cesta je vždy jen jedna.
    - Vyhozené prachy.
    Opravdu netuším co má na téhle hře velikost cca 20GB.
    2 Carmack *1*: Carmacku, už se na to vykašli a jdi do důchodu. Jak si to asi testoval když tvrdíš, že nejsou ovladače?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit