Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hra je to super, ale chybí mi tam detailnější char. info. ;(
  • Cahir
    Kdo z vás má zkušenosti s češtinou ve hře? Jaká je? Mám si případně koupit českou verzi, nebo jít radši do anglické?
    • Myslim, ze se da i na ceske verzi zapnout anglictina.
    • Čeština je obstojná... sice semtam pár hrubek, pár slov, který jsou třeba dvakrát za sebou... ale není toho moc. S nějakou chybkou se setkáš tak jednou za hodinu, což je uplně v pohodě, když se člověk koukne kolik toho textu tam je. Docela hezky jsou přeložený i písně bardů.

      Taky bych byl raději, kdyby se názvy měst nepřekládaly, je to takový divný :D
    • Hairy_Ass
      Čeština je celkem kvalitní, sice si ty překlady místních jmen (hlavně měst) mohli odpustit, ale dá se to. *4*
      • Čeština je výborná a překlad místních názvů se povedl na jedničku. Jediné co to kazí je, že na cedulích jsou původní anglické názvy, což je škoda. Ale překreslit grafiku by asi trvalo moc dlouho, takže se to dá odpustit.
        • ve falloutu 3 byl jozin z bazin, ve skutecnosti se jmenoval jinak. treba u filmu ktery je prelozej do cestiny ma uplne jinej nazev nez je AJ v prekladu. to nastve. pokud si chci najit film tak musim si najit originalni nazev protoze kdyz si prelozim ten ceskej tak to nic nenajde
          • zkus csfd, najde ti ho během několika desítek setin :)
    • Překlad se mi zdá dosti kvalitní... Zatím jsem nějak nepřišel na žádný větší průšvih

      BTW První fight s drakem mám za sebou kdybych se bou neměl mini armádu vojáků tak nevím jak by to dopadlo :-D
      Vypadá to moc pěkně... Bojoval jsem proti němu 3x... Žádnej skript - drak se chová přirozeně. Sice nějaké trhané pohyby tam jsou ale s tím se musí počítat :-) Všechny animace nádherné a hlavně efektní...
      • Cahir
        A zkoušel jsi hrát z pohledu třetí osoby? Dá se to? V Oblivionu to moc nešlo.

        Hele a jak jsou řešeny např. dialogy? Zmizelo to trapné kolečko z Oblivionu, kdy si tě postavy oblíbily na základě vyprávění vtipů apod.?

        Amaroun + Hairy Ass: Díky. S angličtinou nemám problém, ale když je čeština dobrá, není co řešit.
        • Jo... Bethesda skeptici tvrdí že klouzavý pohyb s Gamebrya tam pořád je ale já ho tam tedy nevidím. Boje z třetí osoby jsou docela i koukatelný. A vlastně proti drakový jsem si to užil víc než z první osoby.
          Dialogy jsou nyní jako jeden skill přesvědčování a zvyšují se prakticky + můžeš si přidávat perky (pokud máš dostatečnou úroveň). Ale jak probíha praxe (aby se ti skill zlepšil) to nevím... Asi nejspíš někoho musíš zkoušet ukecat nebo při obchodech - fakt ještě nevím...
  • Problém je v tom, že rok a půl už nemůžu hrát ani multiplayer u žádný hry, takže jo Steam je zlo, ale můj počítač je peklo. *7*
  • to verim proto sem po prvnim boji prepnul na 5 obtiznost a polozsky komplex zmizel ted to ma ty spravny koule
    • Hmm mne na Mistr obtížnost zabila Šavlozubá kočka dvěma skoky? *1*
  • Zdravim, chtel bych se zaptat jestli mi pobezi Skyrim na notebooku Presario cq64 4g ram, amd dual core 2,1 M320,win 7 aspon na low? Odesel mi stolni pc a chci to zaparit nez nasetrim na novej. Diky za radu
    • tak děkuju za pomoc.. . Spustit to jde, dokonce se automaticky nastavý medium detail, na které se to však seká. Podle prvních 5 minut hraní musím říct FUJ ale OPRAVDU FUJ! ještě, že nejsem fanda série. jako mě tehdá neskutěčně zklamal gothic3 zklamalo by mě i tohle. Ať už je to neshopností vývojářů, zaměřením vedení jen na prodej a ne kvalitu nebo třeba marťanama, tohle prostě neni hra udělaná pro pc hráče. Ošklivá grafika a menu bez jakéhokoliv pc prostředí, typický konzlo feel.. brr. 5 minut je ale pořád málo vzájmu objektivity tomu dám dnes 5 hodin a napíšu další názor. irituje mě to hlavně proto, že je to open rpg, které mám rád a které bych řekl, že jsou jako stvořené pro pc komunitu a pak tohle.. . Mno pamatuju si na památný souboj gothic3, oblivion, tehdy neměl vítěze, aspoń pro mě, protoze obe hry byli spatne. A dnes je tomu stějně Skyrim- Arcanie. Takze znovu dekuji vyvojarum, za to ze robi spatne hry a ze se muzu v zivote venovvat dulezitejsim vecem nez hram.
  • A pardon zapomněl jsem napsat hru Risen *16* *16* *16* To je omluvitelná chyba *1* *1* *1*
  • Musím reagovat na některé zdejší názory, které jsou podle mého názoru maličko přemrštěné a zbytečně kritické.

    Začal bych u připomínek na grafický kabátek hry. Plně souhlasím, že při bližším zkoumáním jsou textury u předmětů maličko rozmazané a neúplně uhlazené, jako u Zaklínače 2. Ale Skyrim není o vypiplaném kamínku, které musím vypadat jako ve skutečnosti. I když podzemní kobky vypadají nádherně. Hru po stránce grafiky musíme brát, jako celek a ten se povedl na jedničku s hvězdičkou. Dokáže navodit atmosféru severu, které je krutý a zároveň překrásné místo. Obchody jsou nabité zbožím, hospody jsou vypiplané, domy občanů mají mít všem, co byste čekali u vikingů doma *1* *1* A to je důležité celek a ne jestli je každá textura vyhlazená a na blízkost pěti centimetrů vypadá, jako ve skutečnosti. To jsem zažili u Zaklínače 2, kterého jsem hrál na maximální detaily i stým vyhlazováním, které bralo nejvíce FPS. A když jsem přemýšlel, že by tato grafika musela být i ve Skyrim. Tak bych musel mít počítač za 80 000 a ne za 35 000 *1* *1* A proto bych uzavřel kapitolu grafiky s tím, že je povedená a hezké. Hra světel a barev je na jedničku i otevření svět u žádné hry nevypadl tak hezky. Bohužel grafika hry je subjektivní názor, každého jedince a proto se některým lidem bude líbit a jiným zas ne. Tak bych to zde zbytečně nehnal do extrému.

    Inventář je také zde často popírané téma. Mě osobně přišel, že je vskutku chytře řešení bez zbytečných výmyslů. Pro mě je přehledný a pracuje se mi v něm dobře. Ale znovu narážím na fakt, že je to subjektivní názor. Proto ho každý vnímá jinak. Já osobně jsem za tento inventář rád. Vše se dá řešit dvěma, až třemi tlačítky na myši. Přehlednost v něm je o tom, že hráč nesmím mít bordel v inventáři a přemýšlet u toho co sbírá.Když fanaticky kliká na vše co je okolo něho, tak se nedivím, že je nepřehledný *2* *1* Také rychlá volba oblíbených věcí je super řešená zmáčknutí jednoho tlačítka a máte seznam svým oblíbených věcí. Stačí jen kliknout a jdete do akce *2*

    Skyrim je co co komplexnosti skvělá hra a jsem zatím na 11 úrovni a to se stále pohybuji v základní oblasti. Perky a talentové body mi připomínají Falout 3 a zato jsem rád. Hra nabízí nevídanou volnost, možnosti s to se řadím do školy starších RPG her. Vyrostl jsem na Gothic1,2,3 +datadisky. Ale Dioablo u mě nehledejte to mi nikdy nepřišlo jako RPG :D ( doufám, že mi to nemáte za zlé, ale RPG je pro mě Gothic :) ) a další hry. Tento díly u mě patří mezi mé legendy a to Gohtic 1 a 2, Zaklínač 1 , 2 , Falout 1,2,3 a New Vegas, Dragon Age Prameny ( jsem ani nekupovat !!! ) to byli jediné RPG hry které jsem dohrál 3x *1* Tato hra bude v určitých ohledech milníkem u her a ukáže směr kterým se možná bude odvíjet herní průmysl. Jen se modlit, aby nám vznikl podobný svět, ale Faloutu *2*

    PS: Omlouvám se za případné chyby či překlepy. A prosím nepište, že jsem "trotl" že mě neoslovilo Diablo a hry podobné.
    • Inventář se podle mého názoru a odhadu dle reakcí na forech nelíbí tak 90 % hráčů. Je to jen konzolový paskvil a chválit ho mi přijde docela hloupé, páč se tím chválí prostý port z konzolí. Kdo v tom nevidí snahu Bethesdy si zjednodušit práci, ten je fakt málo všímavý.

      Pokud chce hra dostat více jak 8/10, nemůže si v žádném případě dovolit takové grafické a další nedodělky. Pokud ale hra nemá větší ambice, je současná grafika v pořádku. Já osobně stále uvažuju nad tím, zda-li to opravdu není jen bug, protože tak málo kvalitní textury jsem fakt nečekal (mám v PC i Oblivion a textury jsem srovnával a textury ve skyrimu vypadají fakt hůře). Kvalita textur jinak není vůbec věc subjektivního názoru, ale lze jí hodnotit zcela objektivně a objektivně mohu napsat, že textury v mém skyrimu při ultra nastavení vypadají dost nevyspěle a zastarale.

      V současné podobě má u mě skyrim hezkých 7/10 díky té komplexnosti a dalších věcem, o kterých si tu psal.

      Co se týká funkce oblíbených věcí, myslím si, že to bylo řešeno v Oblivionu o dost líp.
      • jestli myslíš přiřazení na hotkey 0-8 to zde lze taky.. nejdřív do oblíbených a pak přiřadíš klávesu... jinak se absolutně neztotožnuji z tvým názorem.. hra je především o tom, jak nás hráče BAVÍ... ano hra je přeci o zábavě... a pokud grafika vyloženě nebije do očí, ale naopak, tak je nesmysl hře kvůli tomu srážet fiktivní body...
        • hodnocení her by mělo hodnotit hru jako celek a díky špatné grafice musí být hodnocení skyrimu horší...to je logické. Samozřejmě u her jako minecraft je to jiné, to je jasné.
          • S minecraftem souhlasím. A je to nejspíš dost subjektivní, ale podle čeho se grafika teda hodnotí? Já ji hodnotim tak, jak na mě působí a na mě působí užasně.... a nejsem žádnej TES fanatik ... ale to je jen můj názor, tim nechci říct, že tvůj je špatnej, jen s ním nesouhlasím :-D.
          • Ja osobne na grafiku kašlem, ale s názorom, že gui je "konzolový paškvil" sa úplne stotožňujem.
    • Cahir
      V pohodě, málo kdo si myslí, že Diablo je opravdu "RPG". Ale když už jsme u toho, on ani ten Gothic zas takovým roleplayem neoplývá.
    • To je slovo do pranice!!! Jo pěkně si to vystihl *3*
  • Nemyslim, ze by otresna grafika byla v tomto pripade zpusobena konzolemi. Na nich to vypada jeste tak o 300% hure nez na PC. Neda se to normalne hrat, jaky rozmazany, vyblity hnus to tam je. Nepripada mi, ze by to bylo vyvijeno s ohledem na konzole a pokud ano tak teda pekne blbe. Chtel jsem to hrat na PS3, pac prece jen v leze u telky je to pohodlnejsi, ale musel jsem prejit na PC, kde to je teda taky slabe, ale rozhodne o dva rady lepsi.
    • co ti brani lezet s gamepadem u telky i kdyz to hrajes na PC ?
      • tak komp neni zrovna designove zarizeni, co by patrilo do loznice vedle bedny :) to by zena fakt nerozchodila.
        • Cože? Existujou i trošku jiný skříně, než na který jsi možná zvyklej ty - designový skvosty, na který se její kamarádky budou ptát, když prijdou na návštěvu.. To z tebe jen mluví omezenost, né..
        • tak to si musis osetrit sam, poslat zenu na ozdravny pobyt do lazni nebo neco .. ale prenest jednu bednu ne o moc vetsi nez je Xbox (nemluve o tom ze se daji poridit i dizajnove veci, ktere by zapadli do loznice mnohem lepe nez nedizajnova konzole) na par hodin do loznice, nekam ji schovat neni zas takovy problem .. spis nez ze to nejde je to teda o tom ze se cloveku nechce :)
        • Záleží na skrinke, ak máš dosť peňazí, asi ťa prekvapí aké designové skvosty sú na trhu. Alebo ho jednoducho dobre skry. *1*
      • nevidis ze troluje ? ;]
  • pridam se: hral jsem to celou noc, chvili spal a jdu hrat dal=musi me to tedy asi bavit, kdyz to delam. Nebudu opakovat co se tady uz psalo (absence inventare), rozhodne bych bral nejaky mod, ale dohraju to driv, nez vyjde. Kaslu na pribeh, jen se couram a plnim ukoly - parada. HW problem nemam, mam Q8300+gtx460SE (koupeno schvalne pro Skyrim) a mam VSE na nejvic co slo (tedy ultra a high) a jeste modifikovany ini dle toho jednoho navodu, aby to bylo jeste lepsi. Absolutne vse plynule. Grafika ujde, ale odvazanej s ni tedy nejsem vubec, mam asi pravem pocit, ze treba Risen byl hezci. Ale jak pisu, bavi me to, nemam co resit. Co me asi vytaci po tom inventari nejvic (btw hraju TES od roku 96) je kouzlo Prozreni, ktere obcas pusobi zmatene a dovede me z mista A oklikou zpet do mista A, nebo skonci nekde v zemi, protoze cil je pod zemi, jenze vchod je na druhe strane hory (ale jinak jako napad fajn). System cestovani me vyhovuje, obtiznost vcelku taky (pres hodinu jsem resil 3 nekromancery v jeskyni - coz me kupodivu bavilo!). Hraju za elfa, skoro vse resim skrze planemy, jsem na 8lvl, body jsem dal jen dva do destrukce, ostatni setrim... tak a hura zpatky do skyrimu... ;) jako clovek co hral i battlespire a redguard, co dohral vsechny predchozi 4 dily, tak DOPORUCUJI !!!! jo - nespadlo mi to ani jednou!!!!! (W7)
    • na jakou obtiznost to hrajes ? ja na prostredni a krome neprijemnosti s 2 obrama, kterym jsem sahal cca po snurky na botach jsem zatim problem nemel (ti jednou machli kyjem a letel jsem asi 200 metru vysoko :) ).. spis se vetsinou citim jako polobuh ... mozna jeste carodejnice co hlida ten mec k oziveni stromu .. ta me jednou sundala na dalku ohnem .. jsem level 8, imperial ..
  • MidnighT91
    Nějak nechápu co mají všichni proti inventáři, to jste tak neschopní nebo co ? naučit se v něm orientovt pro mě byla otázka 2 minut pouze za použití klávesnice, je naprosto přehlednej a z mého pohledu lepší než v oblivionu nehledě na to že je každej model plně 3D...
    • omg, je to jen konzolový paskvil... nic více. Inventář není inventářem ale je to humus, který jde mimo cokoli, co doposud bylo u těchto her zvykem. 3 D model je mi na nic, když si ho nemohu rotovat jako to ukazují na videích na youtube. zkoušel jsem snad vše a rotování mi prostě nefunguje.. *9*
    • Je to veľmi nepohodlné. Obyčajne si aj tak namapujem všetky dôležité veci na myš, ale to, že myška nefunguje v 90% gui ma teda fakt hnevá.

      Keď si predstavím koľko zbytočných "scrollovaní" a použití a/d/w/s som urobil v inventári počas 5 hodinového hrania až mi mráz behá po chrbte. A keď si predstavím, že by sa to dalo obísť jednoduchým kliknutím na item, ktorý chcem vybrať...

      Dúfam, že na to čoskoro bude nejaký mod. A bethesda má za to u mňa zlé body - a zdá sa, že aj u mnohých ďalších ľudí. Je smutné, že tie konzoloidné tendencie v pc hrách sa v poslednej dobe šíria viac a viac.
      • Ja mam koupenou CZ verzi v Xzone a na vsechno mi jde v GUI klikat, takze nevim jestli toto neni problem treba jen nekterych verzi Skyrimu?

        Jinak u me vsechno super, prekonalo to moje ocekavani a hrajem to zatim nonstop :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší