Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KDby to nebylo tak drahý a hlavně to bylo záživnější,tak by to nemuseli teď řešit nějakym f2p. Chyba no....
  • Ale veď to bolo jasné už od bety, najneskôr od vydania hry. Bioware sľubovali Star Wars MMO, miesto toho urobili single RPG s coop modom, dabované kvesty sú síce pekná vec, tak pre singleplayer RGP, ale clovek dostane max level a nema co robit, end-game raidy nie sú, zmysluplne pvp nie je, na max lvl nie je čo robiť, za to má clovek platiť mesačné poplatky? za singleplayer? To vôbec nie je MMORPG, hráči to prekukli a po skončení predplatného všetci utiekli inam.
    Ide o bluf Bioware nahrabať prachy na značke, a to sa ešte nepúšťam do toho, že hra vyšla uplne nedorobena, chybal content, features a same bugy.
  • Tak jinak...já SWTOR docela sleduji a nehraji ho asi měsíc. Tím že zpřístupnili transfer postav to nevyřeší. Neboť to není kontrolovatelné. chaoticky budou hráči přecházet ze serveru na server. Oni musí ty servery sloučit,...respektive 60 % znich odstranit a hráče nakumulovat do těch co zůstanou.....
    • Nemusi. Pokud ja sleduji forum,tak BIOWARE slouceni serveru odmita uz hodne dlouho. Onen free presun hracu,to si na foru x mesicu vyrvali sami hraci.
      • Když nemají s kým hrát, tak si to museli samozřejmě "vyřvat".
    • Na tom odkazu, co jsem poslal, to právě takto funguje. Jsou vytipovány servery pro zrušení a uvedeno kam budou transfery. Já svoji postavu stejně přesunu podle guildy, ale bohužel, pokud nepřejdou na f2p, tak už si to nejspíše stejně nezahraju. Jelikož jsem pracující a rodinu mající, tak u toho bohužel nedokážu sedět tak dlouho, aby to pro mě bylo rentabilní. Jsem to takto vydržel platit 5 měsíců, ale pak už sory jako. Za těch 10h měsíčně, co bych tomu mohl obětovat se mi to jaksi neoplatí. *9*
      • 5 msicu je malo? Proc si vsichni mysli ze se musi MMO hry hrat x-let?
    • Čistě hypoteticky: Část si udělají hráči sami přesunem postav a co zůstane, to se sloučí.
  • Veskoslav
    Ach jo. Jediné, co se díky tomuto hlupákovi stane, že neregistrovaní nebuou mít přístup do diskuzí......
    • Jo, to je fakt magor. Za to oslovení se omlouvám, ale jak jinak tohoto nemocného člověka popsat? *7*

      Bohužel dnes i mentál dovede obejít bany. *9*
    • christianus
      Stejně by bylo nejlepší kdyby mohli přispívat jen registrovaní uživatelé. A to třeba až 7 dní po registraci s nutností potvrdit jí na mailu, kterej by byl po smazaní účtu zablokovanej a nebylo by ho možné k registraci znovu použít. Ono by to ty děti přestalo bavit, každý týden si někde znovu registrovat mail a pak tady účet jen proto aby sem mohly za další týden hodit par trolovacích hlášek.
      • Veskoslav
        7 dní to je moc. Dopadlo by to, že by zmizela spousta lidí. Čekací doba je dlouhá. Ono by prostě stačilo pravidlo 3krát a dost.
        • christianus
          A jak udelaš 3x a dost, když se ti pak stejně zaregistruje znovu jinak a na jiný IP? Čekací doba by tohle docela vyfiltrovala a lidi co chtěji normálně diskutovat by si jednou při registraci v pohodě počkali.
    • Hairy_Ass
      A já si myslel, že se tady diskuse během 10 minut tak rozjela, a on tady zase oxiduje nějakej mindráček. *1*
      • Veskoslav
        Si léčí mindrák, doma ho nechtějí, přítelkyni nemá, kamarády taky ne a nedostudoval základku. Ale objevil kouzlo proměnné IP:)
      • Nějakej? Vždyť je to ten stejný magor, co včera dostal snad 150 BANů na IP.
  • Dobrý článek, jen nadpis je trochu zavádějící. Tvůrci nepokukují po F2P, investor jim dá přikaz, jakmile se mu bude zdát daný obchodní model ziskovější. Je to jen a jen o penězích, hrůza kam ty hry dnes došly.
    • naivita nezná mezí :) o peníze jde vždy a všude ;)
    • Hry casto dochazeji na tuto uroven, kde jsou diky vydavatelum. Ti drzi pevnou ruku a diktuji si podminky. Vemte si ze nezavisla studia a nezavisli vyvojari, produkuji lepsi produkty z hlediska hratelnosti a za mensi penize, nez vyvojari pod vydavateli.

      Vydavatel chce pekne pozlatko, ale uvnitr muze byt klidne hnijici produkt, kdyz to lidi budou kupovat tim lip pro ne. Zmeni strategii az se jim budou kratit zisky. Stejna vec je s iPhonem, jsou i lepsi mobili a lepsi produkty i levnejsi se stejnou vybavou. Ale je to trendy je to znacka, ktera ma jmeno a lidi po tom chmataj i kdyz ziskavaji odpad.
  • Proboha já hlavně nechápu proč místo toho aby šli cestou F2P nesloučili ty servery ! to mi hlava nebere. Hráči odcházeli proto, že servery byli málo zalidněné a nešlo hrát tak jak mohla hra nabízet a jaké měla možnosti a jak se očekává...a to bylo příčinou toho že tím pádem méně a méně hráčů hrálo dál...kdyby sloučili servery a nastavili populační balance, hráči by hráli hru tak jak se má.....proč se neřešila kořenová příčina problému??...já jsem nepřestal hru hrát proto že by mě nebavila, ale proto že jsem si rozehrál postavu na dvou serverech které se postupně oba ukázali jako mrtvé a nulovou populací a možností sehnat partu lidí nacokoliv..... hrá je výborná, a je obrovská škoda že zanikne. Jakmile jednou přejde na F2P, znamená to, že přestane produkovat zisk a tudíž se zastaví i její vývoj co se dalšího jejího obsahu týče a to teprve bude znamenat konec. Pokud přejde na F2P hra umře.
    • Hraci neodchazeli jen proto. Prazdne servery byly jen dalsi kapka. Primarne hraci, jako treba ja, odesli proto, ze po dvou ci trech mesicich a dohrani dvou ci tri postav (hral jsem od early access do konce brezna) nebylo co delat. Prvni playthrough bylo skvele, i kdyz clovek zacinal videt spoustu dpatnych veci (linearita a totalni koridor, neskutecne, ale neskutecne zdlouhave cestovani atd.). Pak prislo druhe playthrough a hrac si zacinal rikat, proc vlastne beham porad po tech samych nudnych koridorovych planetach bez zivota? Proc zabijim porad dokola ty tisice nudnych mobu co jsou jen tak nahodne placnuti do krajiny. A pak prisla treti hra, kterou jsem ja zabalil na lvl32 a odesel. Nejvtipnejsi bylo, ze kdyz se kdokoliv o techto problemech zminil, byl div ne ukamenovan fanboys typu Huhi a Vrook (panove, kdepak jste) a bylo mu nadavano do idiotu a slepcu, protoze tahle megahra prece neni koridor. Staci si najit starsi diskuse o SWTOR. A to same bylo na oficialnich forech. Kdykoliv se nekdo zminil o tom, ze je to kopie WoW ve stavu z roku 2007 byl oznacen za agenta Blizzardu apod. No a co udelali takovi lide? Proste odesli. Zustali jen ti fanboys na prazdnych serverech. Takze ano, servery meli sloucit uz davno. Ty tranfery ted jsou s krizkem po funuse.
    • Tak to asi moc nesledujes vyvoj SWTOR. Co ja vim, tak dochazi ke sjednocovani serveru uz nyni a to tim ze muzes prevest svoji postavu na jiny server. Jestli jsi skoncil prave kvuli tomu, tak mas moznost pokracovat.

      Ja osobne skoncil proto, ze me to PvP moc nenadchlo hnat se tam za nejlepsim equipem neustalym hranim nekolika PvP warzone a posledni kontent je dost o jako je u WoW, proste valit instance a snazit se sehnat nejlepsi itemy. A dalsi, co me na SWTOR vadi jsou mesicni poplatky.

      Mesicni poplatky me netrapi z hlediska castky. Vydelavam si a nemam problem platit. Ale mrzi me platit za neco rozdilnou castku nez ostatni. Napr. student ktery u toho bude travit 8h denne zaplati z hlediska ztravene doby u teto hry mene nez ja kdybych u toho travil "nucene" 2h casu, jelikoz se chci tez vyspat, jit do prace a udelat jinou cinnost. A zaplaceny poplatek nuti vyuzit aspon tu trochu casu. Naopak kdyz je free to play, tak neplatis za cas ale za obsah a to jsou dve rozdilne veci.
      • Ano tak s tím s tebou naprosto souhlasím. Já to mám stejně. Myslím si že by mělo fungovat předplatit si hodiny hraní a jak si je vybereš tak si je vybereš. Ale to už je o formě platby. Spíš mi jde o ten fakt, že pokud prostě hra přestane generovat zisk nebudou jí dál rozvíjet...a to by byla škoda....
    • Tak to asi můžeš opět začít hrát, protože transfery postav už začaly *3* tedy je umožněno.
      http://www.swtor.com/community/showthread.php?t=477706
  • Přejde-li SWTOR pod free 2 play, končím s MMO.
    • lol proč?
      • Časem na ten systém přejdou všichni, ale free2play není nějakou matkou Terezou pro hráče. Spíše hru ztíží, omezí a ve výsledku člověk, který si chce užít více obsahu, musí platit víc, než pokud by platil měsíčně. Jedinou záchranou brzdou buď GW2, ale upřímně poslední roky naznačují, že hry začínají být pro starou generaci přeci jen méně zajímavými. Tím spíše, že postrádají inteligetní náplň. Tím více pak hledáme jiný způsob, jak zabít čas a to je navíc ještě ku prospěchu věci.
    • Ok.
  • A jsme opět u toho, měli udělat KOTOR 3 s multiplayer prvky a všichni by byli spokojení. MMO trh je přesycený, prakticky každé dva měsíce vyjde MMO přičemž trh má místo tak pro 1-3. SWOTR může zachránit už jedině F2P. Nikomu se nechce platit takové peníze za lehce nadprůměrné MMO. A v konkurenci GW 2 a ostatních F2P MMO prostě zaostává. NA jednu stranu je mě to líto ale na druhou ten neúspěch vítám. Proč ? Protože zvyk dělat z kvalitních SP her MMO je prostě strašný a měl by být vymícen. Velká zábava bude až přijde Elder Scroll: Online kterému už teď všichni prorokují selhání.
    Čili ano, pokud SWOTR přejde na kvalitní F2P tak pak možná dokáže opět povstat z popela ale jinak ne.
    • Meli udelat nebo nemeli udelat je irelevantni. Overlord z EA rekl, ze to bude MMO a nazdar. Tady porad nekteri ziji ve snu, ze Bioware muze delat co chce. Probudte se konecne, Bioware neexistuje, existuje jen EA Edmonton, ktere jen pouziva logo Bioware. Staci se podivat na tri posledni hry (DA2, ME3, SWTOR). Vse totalni propadaky. Udelalo by toto studio, ktere nam dalo Baldurs Gate, ME1 ci DAO? Pochybuju.
    • TES MMO má být hodně zaměřené na PVP a to by ho podle mě mohlo udržet nahoře. Stačí se podívat na GW2 - tam bude hlavní PVP a díky tomu je vlemi očekávané. Naopak SWTOR v PVP selhal.
  • Já si myslím, že za chvíli tím pomyslným hřebíčkem za placeným SWTOR bude GW2. Už teď si spousta lidi "odskočilo" zahrát diablo3. Kolik lidí si pak "odskočí" zahrát GW2 ani raději nechci předjímat.
    • Vrook
      Je to možný, ale GW2 se setká s tim samym, jakmile příjde další MMORPG. Přestože si ho plánuju pořídit, nevěřim, že by to mělo bejt něco přelomovýho. Betu jsem hrál a nezapůsobilo to na mne o nic líp, než když jsem hrál betu SWTOR. Dneska si každej zahraje třeba víkendovou betu libovolný hry a je z toho úplně vedle, protože pohled na tu hru je při beta testování hrozně zkreslenej. Dlouhodobější hraní "naostro" je ale prostě něco jinýho a podle mýho názoru je dost pravděpodobný, že GW2 přestanou lidi hrát po stejný době, jako to bylo u SWTOR. Jedinou výhodou je, že je to buy to play a nemusej se platit měsíční poplatky, jinak bych do toho rozhodně nešel.
      No a pokud mě to přestane bavit (dávám tomu maximálně tři měsíce), tak se na MMO vyseru, stejně jsou to za poslední roky všechno naprosto zoufalý sr*čky. *15*
      • Veskoslav
        Ale GW2 má zásadní výhodu. KOupíš a nic neřešíš:)Tedy až na nové datadisky:-D
        • Fuck yea, brah.

          GW2 Da Best!
        • teď je otázkou, jak často ty datadisky budou. ABy to nebylo každých 6 měsíc s nutností platit další třeba i 1000 Kč za to, že můžu hrát hru dalších 6 měsíců do vydání dalšího datadisku. *1*
          • Veskoslav
            Furt Tě vyjde levněji 1000/6 měsíců než 250 kč/měsíc. Navíc se podívej na GW 1 ajavycházely datadisky:)
  • nedá se říct, že by SWTOR byla nekvalitní hra.. bohužel ji chybí něco, na co mělo WoWko několik let. Proč je nenapadne třeba zlevnit měsíční poplatky?
    • nemam ani len ponatia preco mas -4 na svojom komente :) nemyslim si ale zeby znizenie poplatkov pomohlo, ludia co si to platia by boli spokojnejsi, ale podla mna len malo novych hracov by to presvedcilo. Finta je v tom ze aj ked to mozno stoji ja neviem 10eur na mesiac, ono to zas nieje az tak hrozne oproti F2P hram a tomu kolko v nich ludia minaju.
      • Ono nejde kolikrat o cenu jako takovou, ale o to ze si platis cas, ktery muzes stravit ve hre. Takze ti byva lito tam dat prachy, kdyz se tam podivas jen jednou za vikend a to jestli. Jinej zase chce za ty prachy tam byt porad, aby je vyuzil.

        Oproti tomu F2P model je resen tak, ze tam muzes travit kolik chces cas a kolik uznas za vhodne, ale kupujes si obsah napr. takze uz nejsi odkazan na casovy prvek, a ten je podle me nepodstatnejsi v MMO svete.
        • noo, tak tak presne aj ako si napisal. ja som chcel aj napisat to ze aj tych 10eur na mesiac uz nieje pre slovaka/cecha az tak vela na to kolko casu stravis za hrou. staci ze si hru zahrajes 2 hodky v piatok, po 4hodky v sobotu a nedelu, krat 4 tyzdne mas 40hodin na mesiac a ak ta hra bavi tak si minul necelych 30eurocetov za hodinu. V sucasnosti na SVK/CZ neexistuje ziadna spolocenska aktivita ktora ta bude stat menej :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit