Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • BoB.2
    Proč zrovna Cenega nejhorší vydavatel a slibotechna u nás.
    • proč s tím magorem ještě diskutujete?
      • Jdi si hrát s tim walkmanem na hry a neotravuj... *6* *6* *6*

        PC IS BEST !!! *14* *14* *14*
        • Veskoslav
          Trapný příspěvek na vyvolání flame.....
          • Ticho Ostraváku :-D, kdyby si šel radši pomoct uklidit našim nepřizpůsobivým své "domovy". Máš to přece kousek. *6*
            • Jaká řada, kup Barrett M107 a je to vyřešené hned. *15*
            • Veskoslav
              Tak vyřvávali něco o zastřelení, ale ty pořadníky jsou tak dlouhé, že nevím, jestli by ně mě vyšla řada.
    • Asi proto, ze THQ ma ekonomicke problemy a cenega je bud levnejsi nebo efektivnejsi.
      • O ty efektivitě bych se fakt hádal.. Kdo pamatuje ten problematickej porod Fallou 3 GOTY edice na našem trhu... a těch prasáren poté, ví že *11*
        • To ale neznamena, ze neumi prodat vic nez comgad.
          • Jak jsem uvedl, vubec nechapes jak svet funguje. Firmy tu jsou pro lidi, ty prosta naivito. Firmy se o lidi zajimaji jen natolik, kolik je to pro ne vyhodne a ani o pid vic. Jakmile se zajmy lidi a firmy dostanou do stretu, coz je naprosto bezne a nevyhnutelne, tak budou sledovat sve vlastni zajmy. A pokud ne, tak je vytlaci efektivnejsi a pragmatictejsi konkurence, jako cenega comgad.
          • Veskoslav
            Jasně a proto většina lidí tento krok "vítá", co? Jejdásk, jejdásku zjisti si, jaké prasárny tahle firma dělá.
            • Veskoslav
              Úzká skupina? Co je pro Tebe úzká skupina? Ignorace Steamu? Ale kdeže Jejdásku, ty žiješ v bludu, Firmy tu jsou pro lidi, kteří jim tvoří zisk. Ne opačně. To si konečně už uvědom.

              Pro mě? No jestli se má osoba vztahuje na distribuci Střední Evropy a Východní Evropy a diskriminaci zákazníků kvůli tomu, že firma není schopná se domluvit s Valve, tak ano.
            • Ty si opravdu myslíš, že je tady ta Cenega pro tebe ? Nebuď naivní...
              Dokud budou mezi námi ovečky, tak tu Cenega bude. *2*

              Ještě, že MĚ žádná Cenega nesužuje... *14* *14* *14*

              Nezapomeňte se všichni usmívat, až budete čekat na hru kvůli Ceneze, smích léčí... *15*

              Jo a dobře vám všem tak. *6*
            • Nevsiml jsem si, ze ji lidi nesnaseji. Vetsina lidi o ni ani neslysela a nic o ni nevi. Nadava na ni par do sebe zahledenych trolu na hernich serverech, kteri jsou v celkovem vysledku bezvyznamni. Je to to same, jako kdyz na linuxovych serverech diskutujici nesnasi ten strasny microsoft. Blazen jsi ty sam, ztratil jsi meritko a nadhled. Divas se na to z pohledu uzke zajmove skupiny a myslis si, ze jsi vetsina. Ani tomu byznysu nerozumis, zijes v naivni predstave, ze nekomu jde vic o hrace nez o sebe. THQ tuto menu neudelalo jen tak, ale proto ze jsou na dne a musi se zacit chovat ekonomicky, pokud chteji prezit. A to ani zdaleka neni v souladu se zajmy hracu a musi dochazet k nutnym kompromisum.
            • Veskoslav
              Ty jsi vážně blázen. A kdo jim teda ten zisk bude dělat, když lidi tuhle firmu povětšinou nesnášejí? Trpaslíci? Elfové? Skřítci? Jejdásku, Jejdásku prosím, když už hulíš, tak hul někde s kamarády a nepiš na tiscali:)
            • Ta firma tu neni primarne pro lidi, ale pro zisk. Je jedno jestli ji lidi vitaji, dulezite pro ne je, ze se libi vydavatelum a maji co distribuovat.
  • Veskoslav
    Hmm, tudíž jakákoliv akce z her THQ opět nebude na Steamu......S tímto přístupem ať vymřou na něco hodně bolestivého.
    • Zase z toho nedělejte závěry.Ještě tam Metro LL je v nabídce *1*
      • Veskoslav
        To už koupené mám, spíše to vidím na nové tituly, co přijdou, staré zůstanou podle mě.
        • Můžou a nemusejí.. viz DLCčka pro Batman Arkham City.. taktéž byly a nyní nejsou dostupné.
          • Sv1ne to byt muzou, ale take neprehledni, ze se v hernim byznysu drzi uz spoustu let a na rozdil od spousty jinych, kteri v te dobe rovnez zacinali, nezkrachovali a jsou uspesni. A o to v byznyse bezi.

            Vrah vydal prohlaseni, ze ty vrazdy chteli jini, on ji jen realizoval. Podle veskoslava se tak zbavil zodpovednosti a vinny. Ja vim ze jsi blbej, ale ze az tak moc, tome prekvapuje.

            Presne jak jsem rekl, staci trochu slev a hlupaci jsou zaslepeni. Pripominas mi duchodce zenoucimi se za slevami. Za par grosu klidne prodas svobodu a otevrenost pc platformy coz ma a jeste bude mit dalekosahle dopady. Nadavas na region locky a horem dolem cpes prachy do toho, kdo za ne muze. Blbost nad blbost.
            • Ano, jestli mi vadi steam a fakt, ze bez nej si nektere hry nezahraji, tak je logicke, ze zacnu pouzivat platformu, na kterou nema vliv a kterou neovlada. PC ma krome vyhod i silne nevyhody, mimo jine rovnez omezene ovladani. Ty osobne preferujes pc, ale globalne jsou konzole uspesnejsi platformy. Rada (vetsina) lidi jim dava prednost a nikoli bezduvodne. Takze je to validni a logicka nabidka. Chapu ale, ze nelibe neses, ze by se mela mala pc komunita jeste zmensovat coz te vede k cernobilemu videni, na strane pc jen sama pozitiva a na strane konzoli sama negativa, chybi ti nadhled.
            • Jasne namiesto platformy kde som obmedzeny tym, ze si musim zopar titulov kupit ako krabicu alebo poprosit znameho v inom regione o gift, zacnem hrat na platforme kde mam obmedzeny vyber obladania, vykonu, vzhladu, som donuteny vyuzivat retail distribuciu u vacsiny titulov ako aj pomale opticke media, neexistuju mody a dalsiu miliardu obmedzeni a este to aj budem podporovat svojimi peniazmi. Ako vravis...logicke.
            • Mimochodem, presne jak jsem psal, cenega je prilis maly pan na to, aby diktovala podminky na steamu: http://www.eurogamer.cz/articles/2012-08-09-cenega-hry-na-steamu-nijak-neblokujeme

              Projevil jsem daleko vetsi nadhled a pochopeni pro situaci, nez vsichni mi oponenti a kratkozraci hateri cenegy :-).
            • Logika spis nerika nic tobe. Nebavim se o konkretni hre, ale o principu. Lidem kterym vadi region locky, drm, nutnost hrat singleplayerove hry online a podobne prasarny, kterymi je v poslednich letech PC cim dal tim vic zamoreno doporucuji konzoli. To ze si nektere hry na konzoli nezahrajes je pravda, ale na druhou stranu si tam zase zahrajes hry, ktere si nezahrajes na pc. A spoustu her si tam zahrajes driv nez na pc. Nic nelogickeho na tom neni. Je na kazdem aby si zvazil co mu vyhovuje a co podporuje. Jestli chce nekdo podporovat steam s region locky, je to jeho vec, ale pak at na to nenadava, sam to financuje.
            • Tebe logika asi vela nehovori, odporucas hrat na konzole u THQ, u ktorych je jednym z hlavnych tahunov dalsieho obdobia Company of heroes 2, ktora na konzole nevyjde. Odporucas nekupovat na steame, ktory ma v ponuke moznost individualneho pristupu k region lockom, ktory moze a nemusi vydavatel pouzit a tlacit peniaze do toho isteho vydavatela, ktory taku blbost urobi cez iny kanal a dokonca cez uplne inu platformu, ktoru podporovat nechcem lebo ma daleko viac obmedzeni.
          • Veskoslav
            Mi to ani nepřipomínej, málem jsem pak prohodil klávesnici monitorem.
            • Veskoslav
              Jejdásku, Jejdásku. EA jsou největší pokrytecké svině, ani po půl roce nedokázali přejít s Bety Origin na Origin, jejich slevové akce jsou trapnější než tvoje příspěvky a jejich přístup k zákazníkům je čím dál horší. Ne nadarmo se staly nejhorší firmou v USA. To asi o něčřem svědčí? Nemyslíš? To ty neustále nedokážeš pochopit, že samo Valve vydalo prohlášení, že lock na "pobyt" není z jejich hlavy, ale na přání jněkterých studií. Dokážeš to ty pochopit nebo to tvoje kebule nedokáže si srovnat? A Origin mám na pc jenom proto, že tam mám ME 3 a Bf3, jinak by ten zmetek dávno nebyl na pc. A zlý Steam byl tak zlý, že díky němu jsem v červnu za hry, co mě vyšli na 1200Kč ušetřil "směšných" 2900 Kč.....
            • EA jsou v prvni rade ti, kteri zacali tvorit vlastni distribucni obchod, kdyz je steam omezoval v distribuci jejich produktu a diktoval si podminky, ktere EA nevyhovovaly. To jsi nevedel, ze?

              Ackoli to nevidis, tak steam ma radu stinnych stranek a region lock je jedna z nich a nese za nej zodpovednost bez ohledu na tom, zda to po nem chce nekdo jiny nebo ne, steam to realizuje. Nebo je snad najemny vrah nevinny, protoze on vrazdu pouze realizoval, ale chtel ji nekdo jiny?

              Omezeny pohled mas ty, ale pri sve omezenosti to nechapes. Ano, stezoval sis na steam, proto jsem ti doporucoval konzoli, ktere se steam netyka, kde prave neni. Ani tak jednoduchou vec nechapes.

              Prudislav: steam je realizator a jako takovy se na tom podili a nese vinu, nemusel by to delat, kdyby nechtel, ale jako vsem, i valve jde o prachy vic nez o hrace. Jen to nekteri nechteji videt a steam si glorifikuji.
            • prudislav
              v případě dawnguardu je to rozhodnutí Cenegy PL/1C a Bethesdy - steam je jen prostředník
            • Veskoslav
              Jasně, hlavně že EA byli ty svině, co se postavili Steamu a jeho slevovým akcím a přitom o týden později už si pěkně na Originu sypali 50% slevy. A že mám problém jenom se hrama, co má k distribuci tato firma? Jinak na Steamu všechno? Ale co bych po Tobě chtěl, tvůj omezený konzolový pohled je fakt tragický. Když na mě sere firma, tak podle tvé logiky si mám koupit konzoli. No IQ tykve, obzvlášť když jsem si stěžoval na nákup na Steamu. Ten je na konzole Jejdásku? Jak jsem psál výšše, když už hulíš, tak při tom nepiš na tiscali.
            • Hrej na konzoli a nebudes mit problem se steamem. Je pekne to hazet na cenegu, ale to je prilis maly pan, aby si mohl silou diktovat podminky. Urcite ti neni neznamo, ze s valve nepohlo a naprosadilo si svoje ani ea. Takze kdyz valve nechce, tak pres to nejede vlak. To ze steam podporuje region lock je rozhodnuti valve a nese za to zodpovednost. Ale to fanboyove steamu zaslepeni slevami nechteji videt. Steam pekne uzavira dosud otevrenou platformu. Region lock a dvoji ceny u pc hry, kdo by si to pred deseti lety pomyslil.
  • Proč si myslíte,že nepujdou od nich hry koupit na páře?nerozumím tomu.Moc to nesleduji.Díky za odpověď
    • Ne všechny, ale ty "velké AAA hry", na které udělají češtinu, jsou pak na Steamu pro náš region zablokované, aby si je v ČR člověk nemohl legálně koupit jinak než od nich jako přeloženou krabicovku, takže ikdyž bude na Steamu sleva 50% na tu hru, tak má člověk smůlu, na Steamu jí prostě nekoupí, ani kdyby jí chtěl v angličtině a nepotřeboval tu češtinu. Schválně si zkuste najít na Steamu Rage nebo Skyrim....
      • To néé, zrovna sem si říkal, že to radši koupím na Steamu. No stejně ještě můžu koupit od Rusa.
      • Miroo_7
        ale Dishonored tam je by mě zajímalo podle jakýho klíče určují co na Steam u nás pustí a co ne...
        • Ja Dishonored nevidim, teda vidim, ale iba ked som neni nalogovany. Steampowered mam ako vychodziu stranku a cely nateseny som isiel hned predobjednavat, ale potom som si spomenul ze Bethesda :(
      • Robotron3
        Tak o tom sem vůbec nevěděl. Asi že hraju víc na tý konzoli :) A proč to tak je? To má Cenega nějakou smlouvu s těmi vydavateli skrz Steam? Nebo jak? To mi přijde jako zvláštní situace, proč by třeba hra v angličtině na tom Steamu koupit nešla?
        • Wyder
          No, podle mě to Cenega vyjedná u vydavatele, ten to pak nechá pro dané regiony bloknout STEAMem. Prostě nechtěj, aby sis to mohl koupit mimo jejich distribuční kanál, když už do toho investovali. Ten Skyrim překládali atd.

          Takovouhle prasárnu by si na západě asi nikdo nedovolil, ale holt nejsme západ... ;-)
          • Cenega tohle vůbec neovlivní, stli to bude bebo nebude na Steamu..
          • A jek je to, kdyz si koupim steamkey treba na Skyrim pres G2Play neb mmoboost a aktivuju si ho pres svuj steam ucet, tak to mi fungovat bude nehlede na region ne?
            • ucho
              g2play není schválený prodejce steam klíčů, takže jakoukoli koupí porušuješ podmínky steamu. klidně ti můžou hru sebrat, pokud na to přijdou (ale u většiny her se to zjišťuje myslím obtížně, no některý hry jsou regionálně hlídaný trochu víc)
            • Ano, ale hodně štěstí s nákupem budoucích DLC:)
          • Robotron3
            Mi to přijde zvláštní, protože když tu hru lokalizují, tak si myslím, že na našem trhu je pro ně Steam s hrou v angličtině prakticky nulový konkurent. Těch lidí, co by si hru takhle koupilo je minimum oproti fyzickým prodejům s češtinou. Ale schválně se na to zeptám. Jestli to tak je, tak sou to s*ině :) Ale možná je v tom i něco jiného...
      • Ale teď mě tak napadá, že ty problémy jsou zatím jenom u her od Bethesdy/Zenimaxu, takže by se to snad mohlo Metru vyhnout.... doufám....
        • ucho
          no naštěstí šla minulý týden koupit na impulsedriven steam verze rage za 170,-, tak cenega utřela. ale je to pěkná sviňárna. a nejhorší je, že někdo prostě lže a nestydí se za to.
      • Amen. Presne tohle me stve.
    • Robotron3
      Taky se hlásim, vysvětlení by se hodilo...
  • Wyder
    Comgad dělal dobrou práci hlavně v tom, že hodně "svých" her lokalizoval. CENEGA v tomhle nemá moji důvěru (Dishonored nicméně budiž pochválen), tak jen doufám, že se to v tomhle směru nezhorší.
    • Robotron3
      Zase Comgad se ale na trhu neudržel...
      • Wyder
        Tak, co jsem četl články v zahraničí o minulém managementu THQ, tak se nedivím, že s tím nezvládli dělat zázraky.

        Já to hodnotím z pohledu člověka hrajícího na konzolích. Pro CENEGU bude Dishonored první hrou na konzole, kterou přeloží od Mafie 2 (ano CENEGO, mi konzolisté to vnímáme a pamatujeme si to!). Proto se bojím, že získávají dalšího vydavatele. V posledních letech platilo totiž pravidlo: hra na konzole od CENEGY = automaticky nehrozila žádná lokalizace.

        Tajně doufám, že Dishonored je důkazem, že se u nich někdo probudil, dokázat to budou moct hned na jaře 2013, kdy vychází Tomb Raider.

        P.S. A pro případného chytráky, anglicky umím velmi obstojně, nicméně i tak považuji lokalizaci za důležitou. Nepotřebuju také vysvětlovat, jak je lokalizace na konzole riziková a často ztrátová. Ano, je, ale jiní distributoři v ČR v posledních letech do pár lokalizací na konzole šli, zřejmě to brali jako investici do trhu (co já vím), ale CENEGA ne. Proto ty obavy...
        • Nebud optimista. Lokalizace se bude delat, kdyz se to ekonomicky vyplati. Tj. kdyz pritahne navic tolik hracu, aby se z toho ta lokalizace zaplatila. Konzolisti jsou zvykli hrat v anglictine a navic nakupuji v zahranici, kde jsou hry levnejsi, takze tak moc jich to asi neprilaka. Imho cas od casu vypusti zkusebni balonek, jestli uz je cas a pokazde zjisti, ze nikoli.
          • Wyder
            Čemu v posledním odstavci mého předchozího příspěvku si nerozuměl?:)

            Přesně pro tyhle poznámky jsem ho psal... :P
  • trolo
    http://nooooooooooooooo.com/

    NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO. takze si metro last lightnekupim na steame. skoda nechcem krabice takze si to stiahnem. nemam nic proti cenege ale tie oneskorene cestiny, nekompatibilne hry a region locky atd atd.....


    keby to radsej bral comgad tak by som sa tesil. zaklinac bol perfektne urobeny.
  • Robotron3
    Vím, že je to hloupá, ignorantská, ba přímo kacířská otázka, ale stejně se musím zeptat. Proč je ta Cenega tak špatná? Ptám se, že fakt nevim, tak abych věděl :)
    • Já si chtěl koupit CoH2 na Steamu a to prý kvůli nim nepůjde. :/
    • Absence češtiny u většiny věcí, u balení člověk většinou může být rád za černobílý manuál s návodem k instalaci ve 3 jazycích a disk se hrou a taky ta blbá praktika, že hru si člověk musí koupit jako krabici a pak jí stejně provázat se Steamem, kde je taky hra pro náš region zablokovaná a tak si člověk nemůže na našem území tu hru ani pozdější datadisky nebo DLC koupit na Steamu samostatně, ikdyby jí nakrásně chtěl hrát jenom v angličtině a samozřejmě pokud je taková hra pak za 50% v akci, tak má u nás člověk taky smůlu, to přímo miluju! A navíc podpora na dvě věci....
    • Neschopná podpora, odfláknuté lokalizace, ignorování hráčů....
    • Blokovic
      Já nesnáším Cenegu od doby co kvůli jejich lenosti nejde na steamu koupit Dawnguard protože pánové místo toho aby začali překládat s pomocí XBOX verze tak si váleli šunky a když vyšel DG na PC tak nebyla čeština a já byl nucen siDG stáhnout abych si zahrál.
      • Robotron3
        Do toho sice nevidím, ale ze zkušeností vím, že právě s lokalizací bývají potíže všemožného druhu. A nemusí jít přímo o lenost. Ale nechci zase někoho obhajovat, když ten konkrétní případ neznám.
        • prudislav
          zrovna u Dawnguardu problém s lokalizací nebude - spíš je problém s dohodou mezi 1C a Bethesdou
  • No to snad ne. Řekněte mi, že je 1. dubna. Prosím.
  • Blokovic
    Takže můžeme hry od THQ čekat s minimálně ročním zpožděním asi si COH 2 stáhnu než podporovat ty tupé opice od Cenegy *10* *10*
    • No hurá, tohle rozhodně je výrok, který tě od opic dělí.

      sarkasmus
    • Blokovic
      Achjo zase si děti hrají s mínusy napsal jsem podle mě dobrý názor a za to dostanu - nechápu to.
      • Blokovic
        Děti si hrají dále s mínusy je mi to jedno a nemyslím všechny uživatele.
        • Robotron3
          Radši ani nezmiňovat. Pak jich dostaneš ještě víc. Zkušenost. :)
        • Je Ti to jedno ale už píšeš druhý příspěvek o mínuskách na sebe. *15*
        • Jzs co resis minusy?Dyt to je fuk ne :-))))Abolutne nechapu koho tohle muze vytocit :-)))A miiinusujte jak chcete :-)))
          • Blokovic
            Vždyť jsem napsal že je mi to jedno.
            • Tim, že to řešíš, potvrzuješ, že tě to vytáčí.
  • http://doupe.zive.cz/doupecz/starship-corporation-vas-necha-navrhovat-a-stavet-vesmirne-lode/sr-1-sc-108-a-143944

    něco na spravení nalady indie hra jestli by to tiscali mohlo uveřejnit o tomhle ale nemám na ně kontakt
  • Trol.internetovy
    Impérium vrací úder *13*
    • we must fight for gamer freedom the imperium must end

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit