Přejít na výpis diskuzí
Far Cry 3 shazuje rukavice a ukazuje všechno
29.8.2012 | Petr Poláček
74 příspěvků
-
fuj, vždyť je to úplně stejný engine jako u Far Cry 2, všiměte si textur postav, to je naprosto otřesné, tak hrozné nebyly ani ve dvojce, fyzika krapet předělaná, nemyslím, že vylepšená, do reálné simulace na míle daleko, stíny neodpovídají skutečnosti, vyvojáři nejspíš neměli ani hodinu fyziky, je to dělané primárně na konzole, ze současných možností HW nevytěží hra ani h*vno, naprostá sra*ka, když vezmu v potaz to, že měli pět let na to vytvořit nový lepší engine a na konzole se měli vysr*t
-
-
4losa: Nevím, jestli to, jak se tady prezentuješ - jako "majitel" (či co, údajně) firmy - myslíš vážně, ale opravdu... Už je to fakt moc... Nikoho tady nezajímá, že sis sem přišel honit ego, stejně tak nikoho nezajímá, že tady neustále meleš něco o programování, ve snaze se tady vytahovat, jinak to vážně nechápu. Ty tvoje kecy jsou uplně pryč od tématu a patří na na úplně jiný server. Jak už psal Robotron - tohle není server o tvorbě her, nýbrž o jejich hraní. O jejich tvorbě si můžeš jít povídat na specializované servery - jistě, kdyby to, co tady píšeš mělo alespoň nějaký smysl pojitelný s tématem, k němůž je tato diskuze určena, dobrá. Ale přijít sem a začít psát, že hra je naprostá sračka, že vedeš firmu, si zkušený programátor a máš pod sebou 10 dalších... Naprosto irelevantní a nemístná honička ega. Pro mě (a většinu lidí tady v diskuzi) jsi obyčejný blb, takže už se nesnaž. WAKE UP.
Ke hře - první záběry, které mě zatím docela chytly, ale pořád nepřiměly přemýšlet o její koupi. Až uvidím, jak se to ve skutečnosti hraje, teprve se rozhodnu *4* Tohle je nedostačující... Ale vypadá to pěkně, to se musí nechat *4* (ROGALOOO *14* při tom jsem si hezky zavzpomínal na jedničku *2* ) -
Vy máte firmu pane Losa? Já jen, že lituji vaše zaměstnance
-
*7*
-
Tys musel rozhodně koukat na jiný video než já.
-
-
Engine Far Cry 2 znám velice dobře, i jeho možnosti a flexibilitu v oblasti úprav, Far Cry 3 je postaveno na stejném enginu, pokud si nepamatuješ ani Far Cry 2, doporučuji vyhledat a ověřit.
-
-
Takhle se totiž pokračování dělají víš? O tom pokračování totiž jsou, že vezmou engine z původní hry, vylepší ho a upraví a udělají další díl.
-
-
Ne nedělají, jsi očividně moc mladý na to, abys mohl učinit rozumný závěr, pochybuji, že pamatuješ herní průmysl 80./90. let, pokračování znamenalo vždy novou hru, od základu, včetně enginu, neboť vývoj aplikace se vždy odvíjel/odvíjí a odvíjet bude od možností HW, což v případě této hry platí taktéž, s tím rozdílem, že neměla nikdy vyjít na desktop, neboť tam tento výrok neplatí, je to naprostá úrážka technologického potenciálu HW!
-
-
:) dúfam, že si troll ... ak hej tak sa ti to vcelku podarilo, rozhodne si pobavil.
-
Sorry chlape, ale ty sis definitivně spletl server.
-
Není programátor jako programátor, vidím tady mladou generaci lidí, kteří nepamtují nic, myslí si, že programování je otázka jedné, případně dvou tří domén předem naskriptovaného jazyka vychazejícího z něčeho o čem ví, že existuje, ale příjde-li na funkčnost, neví, PHP, Java, C, CISCO ~ není dobrý programátor. Já začínal na Fortranu, pokračoval v Cobolu, vám určitě na škole říkali, jaká je to pradávna historie, děrné štítky, co se nachodili a korekce při optimalizaci nabědovali, nerozumíš systému lineárních variet? Nevíš, jak přistoupit k navrhování architektury CPU jinak, než automatizovaným algoritmem? Proč tlačit všemi směry zastaralou 32 bitovou architekturu, proč se vracet k stále omýlaným standardům a spolehát se na investice v řádu tisíc korun? Mainframe bude vždy mainframe.
-
Je mi 33 let, pracuji jako programátor a hraju hry od ZX Spectra. Pokud si v dnešní době studio udělá vlastní engine, od začátku počítá, že ho využije v několika hrách, pravděpodobně pokračováních úspěšné hry. To je zcela běžná praxe. Enginy dříve a dnes to je jako nebe a dudy. Málo kdo si může dovolit udělat něco tak komplexního a náročného jen pro jedinou hru. Existují výjimky, ale je jich minimum.
-
-
-
-
-
-
Hmm, velmi dobře to vypadá, hold zase budu v listopadu o tisícovku lehčí *5*
-
-
Platit za hru? Za takovou sra*ku? TO je jako říkat, že se mi dnešní stav herního průmyslu líbí, ani za nic, stáhni si Far Cry 2 sandbox, použij Vue, Maya3D, textury dle chuti a možností HW, nauč se alespoň základy C a máš daleko lepší hru, zadarmo a ještě se něco naučíš, ve výsledku lepší než tenhle recyklovaný odpad.
-
-
jak to tady tak ctu.. posli mi prosimte nejakej odkaz na tvou praci. s tvoji samozdrejmosti to musej byt noprosto spickova dila.
-
ÁÁha, máme tu dalšího masturbátora. Jdi radši ven nebo na bar sbalit nějakou štětku ňoumo :-)
-
To už rovnou napiš, ať si ty hry naprogramuje vlastní a máš daleko lepší hru a ještě se něco naučíš. Seš dobrej borec no.
-
-
Ty jsi snad spadl ze židle, nikdy jsem nepochopil, co je pro většinu lidí tak těžkého na vyšší matematice, algoritmizaci a optimalizaci aplikace, dnes již s využitím plné paralelizace výkonu, přesto tady máme pořád stejné aplikace, stejné chyby a omyly, v nastavení i jádru, trh je naprosto pitomý a nechápe možnosti, které programování ruku v ruce se současnými možnostmi HW desktopu, či uživatelsky méně přístupného mainframe nabízejí.
-
-
Ty ses snad sem přišel vytáhnout, že víš něco o programování? A co to má společného s hraním her? Tohle je server o hrách, hraní, ne jejich tvorbě, na to máš specializované servery.
-
-
losa: Jdi na vzduch, trotle.
-
A co s tim, proč to tady píšeš? Co to má společného s Far Cry 3?
-
Takových "programátorů z profese" mám ve firmě deset, absolventů na které je v oblasti architektury mainframe spolehnutí je jako šafránu. Moderní pojem "programátor" je naprostý ňouma v porovnání s tím, co musel zvládnout jeho předchůdce ze starší generace.
-
Ne, hraní patří k hraní a tvorba patří k tvorbě. Stejně tak kdo čte knížky, hned je nemusí umět napsat. Kdo se dívá na film, hned nemusí být režisér. Mimochodem bavíš se tu s programátorem z profese.
-
Tvorba her, herních mechanismů, principů patří k hraní her stejně jako algoritmizace patří k životu každého z nás. Retrospektivně je vidět akorát stále větší a větší masová omezenost a odmítání poznání, odmítání myslet, řešit úlohy komplexní cestou a o problému racionálně uvažovat, učinit závěr výroku v souladu se systém k tomu stvořeným, tohle je žumpa, pokud k řešení problému budou přistupovat lidé tak jako ty, čeká vás pořádně zaostalá budoucnost.
-
-
-
-
-
-
No, ta šipka do vody z X desítek (pár stovek?) metrů vypadá dobře. Ale kde je trochu reality? V reálu by se rozplácl stejně jako o beton.
-
-
Já chci hrát hru, nechci aby do ní někdo cpal realitu. Pak budu mít jednu přestřelku na hodinu a půl, protože to nebudu chtít koupit a kulka do břicha bude znamenat půl roku rehabilitace nebo smrt. Welcome to the jungle :)
-
Ak by skakal na brucho tak urcite ano, ale pri "sipke" tazko...
-
-
Doporučuji nastudovat si fyziku ty šipko. Je úplně jedno jaký je dopad. Z takové výšky je to jako na beton.
-
-
práveže fyzika hovorí niečo iné... tieto reči o vode ako betóne sú už trochu zastaralé bludy.
-
p*covina.. skakal si uz niekedy do vody? Je to dost rozdiel ci skocis na brucho alebo na nohy, a je to rozdiel aj pri velkych vyskach. Urcite si videl tie videa kde domorodci skacu z niekolko desiatok metrov vysokych utesov do mora...
-
-
-
-
Víte co mě naprosto irituje ? nápis survival hned v prvních sekundách videa... To že se to odehrává na ostrově sakra neznamená, že je to survival... To by se survival muselo říkat i Call of Duty... Fakt banda *uraků ti co dělaj ty reklamy... Survival to bude, až budu oštěpem z klacku a kamene bojovat s pumou, po tom co jsem si při pádu ze stráně zlomil nohu a dostal do ní infekci... Ale jinak se jako těším...
-
-
Co ty jsi za chuya to svet nevidel ..
-
Bože, ty jsi opravdu imbecil.
-
Jak člověk jako ty dokáže vydržet v reálnym životě, když tě taková blbost naprosto irituje?
-
Mě irituje ta blbá reklama na Fio banku *6*
-
Možná by sis měl nejdřív přeložit, co to slovo znamená. Myslím, že o to jde i v CoD *2*
-
-
Hm, vypadá to tak že po 5 letech udělám opět upgrade PC. Protože jinak se asi budu moct jen koukat na videa na YT.
-
-
Vzhledem k tomu že to bude i na konzole, bych flintu do žita ještě neházel.
-
-
Jasně že bude, ale raději bych si to zahrál na PC.
-
-
Nemyslím si že to myslel takhle ;)
-
-
Nějak nechápu, jak jinak bych to mohl myslet.
-
-
:))
-
-
-
-
-
-
A tak o tom, ze ta cerna mamba je Vaasova sestra se vi uz dele. Za ty kerky na rukou hlavniho hrdiny by mela byt zodpovedna taky ona a pri trose stesti by vas mela dokonce osoulozit :D
-
Nádhera, graficky to vypadá moc pěkně skoro jako Trine 2 *2* animace jsou taky krásné a plynulé, zvířata jsou taky moc pěkná a konečně se chovájí jako zvířata. Tahle hra se mi líbí čím dal více a více pokud to bude zatím takové jak to vypadá a ne li ještě lepší tak jim klidně dám svoje peníze a rád né jako u jiných her které nestojí ani za stažení *1* jsem rád že jsou tyto hry a později budou další pěkné tituly takže nás čekají dobré časy *2*
-
Osobně se těšim na ty různá vozítka. *4*
-
Hlavně at se mi nespawnují vojáci za zády jak ve 2
-
-
Já věděl, proč jsem tu hru zařadil k dalším dvoum, které si letos koupit určitě *4*
A právě jsem chtěl napsat to samé. Jen ať se tam prosím neobjeví opět ty stupidní respawny a vůbec, nejlépe aby se to vyhlo jakýmkoli repetitivním činnostem, co možná nejvíce to půjde. Tohle jsou prvky, které mně vždy po delším hraní začnou neskutečně ****. Něco podobného mně mrzelo třeba i u prvního Assasin Creedu, kde to bylo citelné nejvíce. Po vyblbnutí (po nějaké době) už jsem to nedokázal hrát déle než hodku a půl v kuse, i když to byla velmi skvělá hra jako tak. Další díly už se mi v tomhle směru zdají krapet vylepšenější. Doufám, že ve FarCry3 našli vývojáři rozumný kompromis mezi nelineárním postupem (tzn. že se bude cestovat sem a tam) a zároveň člověka chytře zabaví mezi příběhovými body, nebo při přesunech po mapě mimo příběhovou linku. Palce si modré, jak je držím. Někde jsem zahlédl (EDIT: tak jo, "vyvarovali" - 3x hurá s váma ;o). -
Tomuhle se tvůrci ve trojce vyvarovali. Třikrát hurá!
-
To byl zcela stupidní nápad a neskonale mně to sr*lo tak jak všechny ostatní hráče.
-
To bylo otravný. *11*
-
-
Shut up and take my diamonds! *14*