Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Cest soudruzi , lepsi nez assassins creed3 to nebude
    • Práci čest, soudruhu!
  • předpokládám, že recenzet hraje na "normal", jak to asi bude s nepřáteli za "very hard"? U Thiefa (mám jedničku rozehranou) je obtížnost docela stěžejní.
    • Keyz
      Hlavně když se mění obtížnost tak se zásadně mění chování protivníků.Na normal jsou hodně debilní a nevidí hráče ani když je pod světlem na 20 metrů
      Na hard to je dobré.Vidí hráče na dálku ale nepodvádí.A protože se zde dá dobře utíkat tak boje nejsou frustrující.Navíc můžeš využít mnoho věcí aby si porazil například ten Bottle Street Gang.Když tam hodíš granát,použiješ střelné zbraně kouzla tak to je pak rychlovka,
    • Maximálna obťiažnosť je HARD, nepriatelia ta zabiju dvoma maximálne troma zásahmi šabľou ale hra je tak perfektne vyvážená , že ak sa po tebe rozbehnú môžeš bez problémov utiecť pomocou blinku alebo iných schopností. Ak sa rozhodneš bojovať a si dobrý tak kľudne zabiješ aj trojnásobnú-štvornásobnú presilu kedže môžeš vykrývať údery a máš rôzne zbrane a podobne.
      Práve tú možnosť úteku považujem za výborný nápad, vo vačšine stealth hier mi vadilo , že ak ta objavili a nebol si pripravený na súboj resp. po odhalení spustili alarm a išlo po tebe celé mesto tak si musel nahrávať save alebo hra skončila, kdežto v Dishonored môžeš chvíľku bojovať, zneškodniť jedného, dvoch nepriateľov a keď začne ísť do tuhého tak sa stratíš "jako pára nad hrncem" (*3* ).
      • Oprava, je tam aj VH, ja hrám na HARD, nevedel som ako to bude s ukladaním nechcel som si pokaziť zážitok. Každopádne hra je to špičková.
    • Na Hard si moc netroufám bojovat hmm třeba s takovým Bottle Street Gangem. Ne že by nešli porazit, ale docela bych se při tom zbytečně vyčerpal.... Navíc ty k*rvy vědí jak správně použít pančovaný alkohol *1*
  • Nevíte někdo, jak by se dala grafika trochu vytunit?
    • nVidia Inspector, SweetFX. V inspectoru si zapni 4xMAA a SGSSAA (nebo pouze 2x, pokud pořád budeš mit málo fps tak dej jenom transparent multisampling), LOD -1, 16xAF http://whoisjimothy.com/public/dishonored_nspector.png, ve SweetFX použij tenhle cfg http://whoisjimothy.com/public/dishonored/sweetfx_compare/SweetFX_settings.txt

      Hra je pak kontrastnější, stíny jsou tmavší, ale světlý části víc vystupují, ostřejší textury, lepší Antialising, prostě ta atmosféra je ještě lepší než v základu (ale to lidi, co pořád říkají, že na grafiku se v téhle hře nemá koukat, asi nepochopí...). Tady je pár screenů s tímhle nastavením:

      http://farm9.staticflickr.com/8185/8080111092_dac79277aa_h.jpg
      http://farm9.staticflickr.com/8056/8081015583_200e69b290_h.jpg
      http://farm9.staticflickr.com/8336/8081008220_2ae4c688aa_h.jpg
      http://farm9.staticflickr.com/8185/8079022316_e4d5db0069_h.jpg
      http://farm9.staticflickr.com/8184/8077210825_856d724090_h.jpg
      http://farm8.staticflickr.com/7257/8074672124_8d146c98e1_h.jpg
      • Hanzales
        No, když už jsi to z toho fóra tak vypíchnul, ještě radši dodám, že pokud nahodíte to jeho nastavení (inspector+sweetFX), vypněte si AA ve hře a Bloom v configu -
        (Documents\My Games\Dishonored\DishonoredGame\Config\DishonoredEngine.ini) ;o)
        • Hmm, jakej má ten bloom vliv? Všiml jsem si, že to tam kdosi vypínal, ale nijak jsem tam rozdíl nepozoroval *3*
          • No mne sa prave osvedcilo mat v hre MLAA a cez inspectora potom nahodit 2xMSAA a 2xSGSAA. 4x je pre mna uz moc narocne, ale ked mam vypnute AA a v inspectore len 2x, tak je to zasa kostrbate. Je to taka stredna cesta. Skusal som aj ten SweetFX, ale nieco som robil asi zle, pretoze sa to nedalo zapinat a vypinat. To predsa staci nakopirovat k exe, nie?
            • V injector.ini to neni problem zmenit na co len chces, ale mne to ajtak nefunguje :(
            • Hanzales
              tu se to vyjimecne zapina vypina :scroll lock: ;O) PrintScreen dela printscreeny a Pause to "reloadne" když si alt-tabem ladíš ini (čti readme) ;o)
    • Jointom.
      • hm..:) nebo slivkov
  • Hanzales
    Hra je fakt luxus maximus. Ten svět je kouzelný, příběh a vše okolo je napsáno krásně a s citem a pokud to člověk hraje "how it means to be played" tzn. jako tichošlápek a explorer, tak to nemá chybu. Po 11 hodinách jsem se ještě nedostal ani do "Golden Cat" a to se nemůžu dočkat, až to pak budu hrát zase znovu :)
    1. Hrát na těžší obtížnost a komplet vypnout hud není na škodu, hra tak ještě více nabyde svého potenciálu.
    2. Taky se může hodit vypnout si úvodní filmečky, zlepšit stíny, fix na mizející těla a podobné prkotiny :)
    http://goo.gl/PJ03E
    http://goo.gl/9oiJD
    Šikulové už to i celkem poladili. Mně se grafická stylizace líbí, samozřejmě jde opět vše poladit podle osobních preferencí.
    http://www.flickr.com/photos/jim2point0/
    • Anal.S
      Jo, ten HUD je dobrá připomínka. Ten svět je moc krásnej na to aby ho neustále zakrývali 2 obří healthbary v rohu a překombinovanej crosshair.
      Dík za tweaky.
  • Anal.S
    Btw.: Na Dishonored jsem byl nadrženej jak malý děcko.
    Nakonec jsem byl trochu zklamanej, hlavně na začátku. Ten úvod do hry mě přišel strašně moc odbitej. Hráč nemá čas si s císařovnou vytvořit jakékoliv pouto, takže pak ani nemá motivaci k cestě za pomstou co následuje. Stejně tak nechápu, jak Corvo poslušně poslouchá zcela neznámé "přátele".
    Nicméně po první misi - myslím skutečně misi, se mi zpravila chuť.

    Hru jsem celou dobu srovnával hlavně s Half-Life 2, hlavně kvůli podobně atmosféře. Hry toho mají hodně společného. V obou hrách je hlavním hrdinou spíš okolní prostředí než hlavní postava, čím víc toho prozkoumáte, tím lepší herní zážitek si odnesete. Obě mají hodně podobou stylizaci - město, na které je naroubovaná sci-fi technologie a zmítá ním totalita plus vymírající populace (mor x neplodnost).
    Bohužel na druhou stranu, hry mají i dost podobnou grafiku. Vážně. Dishonored nevypadá o moc líp než 8 let starej HL2 ( i když HL2 je samozřejmě krásnej). Je smutné vidět jak out-dated generace konzolí zcela zastavila všechen vývoj.
    Výprava příběhu je taky to co mě zklamalo. Nedávno jsem se tetelil blahem když jsem HL2 dohrál a od Dishonored jsem si sliboval podobný zážitek. A ať má Dishonored jakkoliv promakané mini-episody v pozadí a story kolem jednotlivých misí, chybí mu ten do hry vtahující pocit že to co hrajete není jen nějaká hollywoodská fantazie, ale svět, který by mohl doopravdy existovat. Bohužel.
    Samotný gameplay se pak podobá spíš Deus Ex: Human Revolution bez ventilačních šachet. I když je to všechno udělané neskutečně lépe než v Deus Ex a hra skutečně nabádá k druhému zahrání.
    • Jaky pouto?Já ze začátku teda pochopil, že si byli HOOODNĚ bízcí..
    • Anal.S
      Jakože kol a kolem je Dishonored pořád báječná hra, která si těch 9 plně zaslouží. Možná bych přemýšlel i o desítce, protože jak psali na RPS, je to asi nejdůležitější hra poslední 5 let.
      Jen je pár věcí, co tomu pořád chybí k dokonalosti. Ale má k ní sakra blízko! *3*
      • Zeptám se asi blbě, ale čím je Dishonored výjimečná? Mám, hrál jsem a nic revolučního jsem neviděl. Vlastně všechny herní mechanismy měl už Deus Ex (no možná System Shock 2, ten jsem teda nehrál) a ten už má nějakých pár let. Ale až budu mít hotovou práci, tak se k Dishonored vrátím a vyzkouším ho znovu.

        A vzhledem k prodejům, které nevypadají nijak slavně si spíš myslím, že Bethsoft tuhle značku velmi rychle odpíská.
  • Anal.S
    Budu hnidopichovat, ale myslím že spíš než "lord Protektor" je Corvo "protektor lorda/panovníka". Nejsem zatím moc daleko, ale co jsem z toho zatím pochopil, tak Corvo není urozeného původu.
    • ales.smutny
      Je to jeho titul, lord Protektor, ochránce císařovny, je to řečeno v prvních pěti minutách :)
      • Anal.S
        Jo já vím, "Lord Protector". Ovšem v angličtině chybí skloňování a tím pádem není jasně řečeno, jak to přeložit. Může to být lord protektor, nebo ochránce panovníka... get it?
        • Lord Protector nemuze nikdy byt v anglictine ochrance panovnika... Kdyby se mu rikalo Protector of the Lord/s tak nereknu...
          • Anal.S
            Aha, myslíš že u nějakého tak často používaného označení pro ochránce krále, by se obtěžoval někdo takovým opisem? Nemusíš všude cpát "of the". Angličtině je na tohle totálně flexibilní.
        • ales.smutny
          Ano, protože umím anglicky, tak vím, že to jde vyložit jen jedním způsobem :) Plus titul jako Lord Protector v titulcích urpsotřed věty se začátečními kapitálkami...:)
    • Hnidopichujes špatně protože lord protector je správně. Nehledě na to že pokud si tuhle práci dostal k jsi k tomu automaticky dostal i ten titul.
    • ezechiel25-17
      "Lord" may be used in conjunction with a substantive title to denote a superior holder of an otherwise generic title, in such combinations as "Lord Mayor" or "Lord Chief Justice".

      říká slečna Wiki.
  • Recenze na Xcom a Dishonored jsou úplně k h*vnu. Slušní lidé už obě hry koupili a k*rvy ukradly. Takže všichni co mohli už hrají...
    • XCom me nezaujal, podle me je dost slaby, takze ten si poridim az po poradne sleve.
    • Robotron3
      Mám teprve rozehraný Mass Effect 2 a spoustu koupených her, ke kterým jsem se ani nedostal. Takže Dishonored i X-Com koupím a zahraju tak nejdřív za rok. A řekl bych, že nebudu jediný. Spousta lidí kupuje hry až po slevě třeba, protože to jsou jediný rozumný ceny ;)
      • A pan prodavac se nám ozval, ten co dostává hry spadlé z náklaďáku...
        • Robotron3
          To tě musim zklamat, jako prodavač v hernim obchodě (i když to jsem nikdy přímo nebyl) už nějakej pátek nepracuju ;) Hry si normálně kupuju jako každej, a když jsem ještě v hernim obchodě pracoval, tak ani tam jsem nic nedostával, ale musel jsem si pěkně hry kupovat, když jsem si je chtěl zahrát. Sice to bylo s malinkou slevou, ale pořád to mojí peněženku bolelo, to se neboj ;)
      • nakupuju na torrentech..zatím každou gamesu sem chytil zadarmo :-)
        • Robotron3
          Tak to děkuj těm slušňákům, co si hry kupují, protože kdyby to takhle dělal každej, nezahraješ si nic ;)
          • walltar
            Musíš to brát jako free to play systém .... tam se taky ti co hrajou zadara hrajou díky těm co platí. *1*
      • Ja osobne treba 1300,- za RE6 nelituju.
        • to já teda lituju hodně a ani jsem to nedohrál ( a to dohraju každou ptákovinu ). Chápu že každého baví něco jiného ale pro mě to byla ta nejnudněší hra co jsem kdy strčil do svý PS3
        • rancor1223
          Z toho co jsem o RE6 slyšel jsi asi jedinej *1*
          • No prave, "slysel", ale nehral. 100 lidi, 100 chuti. ;)
          • neviem čo si počul ale počul si špatne...
      • Asi tak, já se na základě recenzí rozhodl, že si ho pořídím k Vánocům. Teď jedu L.A. Noire a jestli do Vánoci stihnu i Deus Ex, tak budu mít štěstí.
  • Odulin
    Jsem teprve na konci 1. mise, ale je to SUPR a opravdu mi to sedlo. Miluju Thiefa i Deus Ex, takže u tohohle se tak trochu tetelím blahem. Už dlouho se mi nestalo, že bych kolegovi z práce nahrával na mobil, jak procházím část mise 3 rozdílnými řešeními, přičemž rambo styl mi teda dal zabrat nejvíc (Very Hard). Víc takovejhle her. Jednoznačně doporučuji.
  • Zerathus
    Tak dokonalé to není ale je to solidní stealth akce u které mužete hrát i rambo style nebo vymýšlet ruzné fýgle ... je to takovej steampunk Deus Ex bez velkých rozhodnutí takže určitě doporučuji *4*
  • Vilge
    Hru nemuzu popsat....je to proste parada! Jeste zitra dojedu XCOM a pak uz jen a jen Dishonored :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší