Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Doufám že bude syntézou obou dílů,tedy bojový systém na úrovni DA:O a příběh ala DA2.
  • Cahir
    Netvrdím, že DAO je klenot. Jen mi přišlo, že User byl v kritice trochu drsnější, než by bylo zdrávo... Osobně mám DA2 raději a to díky mnohem zajímavějšímu a neotřelému příběhu a originálnímu způsobu narace. Taktická složka je taktéž na vyšší úrovni a hlavně mě velice potěšil dost inovativní a vymakaný konverzační systém. DA2 je první mě známá hra, která reflektuje zvolený typ osobnosti a kvůli konzistenci hrdiny uzamyká hráči možnost překotně přestoupit k úplně jinému typu osobnosti (známý problém všech RPGéček). Tato mechanika zůstala bohužel valnou většinou hráčů naprosto nepovšimnuta, případně nepochopena... Např. když agresivní/přímá persóna zvolí ironickou/mazanou odpověď, přesto se jí neodemkne bonusová možnost mazaného řešení questu, jelikož její osobnost není primárně ironická/mazaná... K proměně osobnosti je třeba pětkrát po sobě zvolit jiný typ odpovědi (díky čemuž je přestup mnohem konzistentnější).
    Velice mě tedy potěšilo, že se vývojáři pokoušejí vydat do neprobádaných vod a nemasírují známou uzívanou frází: čím víc voleb, tím víc adidas...

    Každej tu hru ale sestřelil za opakující se lokace a záporáky padající z nebe (pointou byla snaha o větší dynamiku a proměnlivost v rámci strategie na bojišti), což je velice paradoxní a ironické, jelikož tito stěžoválci se zaštiťovali aurou komplexních a hardcore hráčů, přičemž u nich v hodnocení naprosto zvítězila forma nad obsahem...

    EDIt: Hups, špatné vlákno. For Witiko.
    • Díky to jsem ani nevěděl s těma odpověďma, da 2 jsem dostal k loňským vánocům a teprve netávno jsem se k němu dostal. Jednička mě zas tak nezaujala a to jsem fanda baldurů a KOTORů ale mohžná to bude tím že nemám rád neverwinter nights. Čekal jsem takticko/akční (akčnější) rpg na odreagování a to jsem dostal, trochu mě štve že mám jen jedno dlc co bylo na dvd ale dlc nehodlám podporovat a goty si kvůli pár dlc tomu taky nebudu kupovat.
      Za dlc může digitální distribuve pánové, nezapomínejte na to, já zůstanu krabičkář dokud to půjde, pak asi přestanu hrát páč já si chci koupit hru hotovou, přičemž většinou musím dlouho čekat než zlevní goty edition
    • No ted se mi asi udelalo spatne, jeste napis, ze to hraci nepochopili a dej tomu 10. Boze muj takovy odpad.
    • No to je sice strašně krásný, že hra dává pozor abych nehrál za rozdvojenou osobnost ovšem to si mnohem radši ohlídám sám, dík.

      Mnohem směrodatnější je pro mě kvalita questů a samotný RPG systém a oboje stojí v DA za houby. U quetů se evidentně dává přesnost kvantitě před kvalitou a u RPG systému mám zase "těžkou hlavu" jestli vybrat skill který dělá dva údery štítem a jeden sek nebo jeden úder štítem a dva seky (což je zásadní rozdíl!) *7* .

      Vzhledem k tomu, že tyhle dvě věci považuji za základní nosníky každého RPG tak zkrátka nemůžu ani jeden díl DA považovat za kvalitní.
      • Cahir
        Nejde o to, co ty si ohlídáš, nebo neohlídáš. Jde o to, že jde o mě první známý pokus o rozšíření herních mechanik na profil hráče. Hra jakoby kontroluje tvůj typ osobnosti, načež ti uzavírá bonusové cesty spojené s jiným typem osobnosti. Je to podobné, jakoby kdyby sis v rámci nějakých perků vybíral věci typu mazanost, zastrašování, přesvědčování apod. Je to však vázané na typ osobnosti, a proto to působí mnohem přirozeněji... Jenže zmínění hardcore hráči tohle nepoznali, všimli si tak maximálně toho, že chybí skill přesvědčování, který ale nechybí, nýbrž byl takto elegantně přetransformován a povýšen na novou úroveň (holt jakmile lidem nestrčíš nějakou fičuru explicitně pod rypák, jakoby neexistovala - tak hlavně, že jsou hardcore, protože si všimli, že Isabela má velký kozy a parťákům nejdou měnit zbroje...).

        Kvalita questů je dost subjektivní záležitost (resp. subjektivnější než jiné aspekty), ale ano, uznávám, že tvůrci se očividně tu hru snažili napěchovat obsahem za každou cenu a spousta kvalitních a dobře promyšlených questů se ve změti těch generických jaksi ztrácela.

        No, osobně si myslím, že systém herních mechanik je v DA2 velmi povedený a rozhodně je to o něčem jiném než o "dvou úderech štítem a jednom seku"... Pokud hru hraješ na hard, případně na nightmare, musíš už sakra taktizovat (hlavně při boji s bossy, které má DA2 řešeny naprosto perfektně). Cross-class comba v rámci party jsou boží, celkově je na složení party kladen obrovský důraz a určitě neplatí, že na nightmare je úplně jedno, jak je složená. Hra je v podstatě trinity systém, ale kvůli přibíhání nepřátel ze všech stran se musí hráč sakra ohánět a právě lvůli takovýmto situacím i pečlivě volit skilly (hra s tím počítá).

        Nechápej mě špatně, DA2 má mnoho chyb, ale lehká rozhodně není (přepneš-li obtížnost). Překvapivě je navíc nutno taktiku často měnit a to v závislosti na typu nepřítele (hlavně v DLCs), což je velký krok vpřed oproti dost tragickému systému z DAO, v němž si hráč v podstatě našel jednu ultimátní strategii, s níž drtil nepřítele s prstem v nose až do konce hry. I na nightmare bylo DAO od určité fáze naprostá brnkačka (Arcidémon epic fail), což u DA2 ani náhodou neplatí...

        esenci DA2 celkem dobře vystihuje tenhle chlápek: http://www.youtube.com/watch?v=onr_z45NVyI ...i když v některých ohledech s ním nesouhlasím.
        • PCfanos
          Myslím, že "esenci" DA2 spíš vystihl tenhle "chlápek" *1*
          http://i.imgur.com/8jokZ.jpg
          Naštěstí to vypadá, že se v Bioware po těch vlnách kritiky chytli za nos a DA3 přece jen věnují trochu víc času, práce i peněz než DA2, výborný 1 díl by si aspoň trochu důstojné pokračování určitě zasloužil. Mě zatím podle toho mála co vypustili ještě neodradili, narozdíl od DA2, kdy jsem už od prvního infa tak nějak nechápal, takže jsem mírný optimista.
    • walltar
      Tak to s tou osobností, jesm vůbec nepostřehl ... já hraju hry konzistentně sám od sebe a svoje odpovědi volím podle toho.

      Nevím jakým způsobem se dělali lokace d DA2 jestli byli generované náhodně, nebo je dělal někdo dopředu, ale pokud jsou náhodně generovaní tak by melo být víc druhů lokací protože se ušetří práce lidi, co je skládají do hromady. Každopádně ty lokace té hře imo hodně ublížili protože hra díky tomu přestávala bavit ... nemít dobrý přiběh tak by u ní člověka nic nedrželo.
    • Pekne jsi to sepsal. Bohuzel to nemeni fakt, ze ta hra je blbost ;D
      • Robotron3
        Někdy si říkám, kolik vlastně těch DA2 haterů tu hru hrálo dál než do dema? Ale to je asi kacířská myšlenka. Samozřejmě všichni tu hru poctivě hráli, a každý do jednoho vidí, jak je ta hra strašná a je to jejich názor založený na zkušenostech a vůbec neopakují jeden po druhém... Ale proč mě sakra ta hra přišla skvělá? Když jinak mám vkus celkem normální? Asi záhada :)
        • walltar
          DA2 nebyla vyloženě špatná, ale DAO bylo lepší v několika bodech ... to lidi celkem naštvalo proteže čekali, že DA2 bude alespoň stejně dobrá jako DAO. Mě asi nejvíc vadili některé změny v grafickém stylu, ale hru sem si celkem rád zahrál.
          • Robotron3
            Já to znám. A jinak zase lidi brečej, že se dělají stále ty samé hry a firmy se nesnaží dělat věci jinak a inovovat. Přitom Dragon Age 2 je přesně taková. A o to víc mě zajímá trojka...

            edit: grafický styl mi taky uplně nesedl, ale to je spíš detail, na který jsem si zvykl a užíval si vyprávění příběhu, což je nejsilnější stránka DA2.
            • Magister_Peditum
              U DA2 byla inovace bohužel vedena špatným směrem.
            • walltar
              Já abych pravdu řekl, tak nejsem zastánce nějaké veliké inovace v rámci jedné značky ... koupím první díl a hra je super ... koupím druhý díl a zjistím, že je hra dost jiná a předělaná a některé věci tam chybí. Na druhou stranu se může stát, že hra bude lepší a bude mě víc bavit ... oboje se stává, ale v poslední době je to bohužel špíš ta první varianta.

              E: Jo grafiku taky beru jako detail a DA2 bych bez toho příběhu, který měla asi nehrál protože ten dovolil se povznést nad to co na hře člověku vadilo a hrát příběh.
  • Rinkimen
    A pokud se vám náhodou možnosti úpravy nebudou líbit, nezoufejte. Hra bude pravidelně zásobovaná DLC balíčky s upgrady účesu a koberců do hradu :D
    • Už se těším.
  • Já bych hlavně chtěl, aby to konečně bylo dospělé a temné RPG, něco jako zaklínač. Jen ať tak jsou sexuální scény, ať můžu být parchant a zloduch ať i moje parťáci jsou parchanti. Sakra vždyť to má podtitul Inkvizitor, tak ať mužu mučit a podobné věci. Nevyžívám se v tom ale podle mě tohle dělá s atmosférou mnohem víc, než jen "cákance krve" jak nás naučilo DA 2.
    • USER47
      Dokud Bioware nenajde scénáristu, kterej má aspoň základní zkušenosti se sexuálním vztahem, tak by se těch postelovejch scén měli raději vyvarovat. Obecně romance v DA či ME sériích jsou tak strašně hloupě napsaný a zrežírovaný, že se u nich cítím až trapně za jejich tvůrce. Většinou to působí, jako by je tvořil třináctiletej panic.
      • Robotron3
        A přitom to píše dospělá ženská. Zajímavý :)
        Je s podivem, že si nikdo neuvědomuje, že v těhlech hrách se můžou vyspat i charaktery stejného pohlaví. A rozvádět to víc než to je, na to asi svět neni připravenej...
        • USER47
          Naprosto dementně bohužel působěj i heterosexuální romance, takže v tom to nebude...
          • Cahir
            Romance s Isabelou v DA2 mi přišla dobře napsaná - nenucená, vtipná, podaná s určitou lehkostí (po vzoru dobrodružných filmů, kde se dvojice neustále kočkuje)... Na druhou stranu taková romance s Ashley v prvním ME působí dost tak, jak říkáš, ale zase mi přijde, že s ní udělali obrovský krok vpřed u ME3... Možná je to jinou situací (tedy že odlišná situace tvůrcům dost pomohla), ale celkově působí Ashley i vztah s ní mnohem přirozeněji. Nic moc dalšího jsem ale nezkoušel, osobně na tyhle chujovinky ve hrách moc nejsem (případně mám rád, když končej tragicky, či jsou nenaplněné - viz Cass v New Vegas)...
  • "Customizace" není slovo. Prosím pište česky.
    • Jo. Kastomizace.
  • Je jedno jak to bude rozlehly stejne teo zkonci bez ohledu na to jak budete hrat a ktere Q splnite trema "ruznejma" koncema v 1. bude v zaverecne animaci nebe modre v 2. cervene a v 3. zelene *1* kazdopadne hlavni hrdina na konci velmi pravdepodobne zemre
    • There is no longer Bioware, there is only a business model.
      There is no longer creativity, there is only recyclation.
      There is no longer innovation, there is only narrow-minded way to leave the spending at minimum.
      There is no longer complexity, there is only simplification.
      There are no longer games, only cash cows.
      There are no longer diverse communities, only mainstream.
  • EuroSamurai
    Já bych rád aby tam aspon byla velká spousta kouzel a skillů jako třeba u BG a ne pár skillů a jejich téměř identický variace a možná by to bylo hezčí bez tý pseudo morálky ala postavy mužou bejt postříkaný od krve,mužu se chovat jak zm.d a nadruhý straně sex vypadá jak ze špatný červený knihovny, i když to asi není vina bioware ale puritánských trubek který sou schopný vyvolat mediální bouři díky odhalený bradavce.
    • Třeba takový Fahrenheit měl sexuálně explicitní scény, které byly zároveň něco jako minihry (QTE). Výborně udělané, skoro se chce říct až vkusné. V americké verzi to ale vystřihli, jak jsem teď zjistil.
    • Vymýšlet spoustu kouzel a skillů dá moc práce. Tady jde o to, aby to šlo rychle na krám. Ledaže by opět jeli na DnD a to zase stojí prachy. :)
      • Nemusi nic vymyslet, staci si vzit BG2
        • EuroSamurai
          Um nemá na pravidla BG2 náhodou licenci Atari?
      • Cahir
        tak zase si nebudeme namlouvat, že spousta skillů a kouzel nejsou v DnD naprosto zbytečné...
        • Záleží jak je implementuješ na kompu, protože v PnP verzi zbytečný nejsou.
      • EuroSamurai
        Asi si opět prubnu nákej NVM online svět pokud se tedy ještě nákej najde.
    • Robotron3
      Když tam je problém s kym se to dá dělat. Kdyby jen hetero, tak by to i mohlo bejt odvázanější, jenže když tam máš i tu druhou možnost... Je fakt, že by se o tý hře zase mluvilo ještě víc :)
  • Pamatujete na ty kecy pred vydanim DA2? A pred vydanim ME3? Ja osobne si pockam na reakce hracu po vydani. Do te doby si mohou plkat, co chteji.
    • Cahir
      Já osobně si počkám na reakce recenzentů, resp argumenty hráčů. Hráčská obce je povšechně banda uřvanejch trolících děcek...
      • Tech recenzentu, co dali DA2 9/10 a ME3 take? Aniz by zminili JEDINY nedostatek? Takove recenze si ti recenzenti mohou strcit, vsak vite kam.
        • MrSanta
          Jak se to vezme. Mě baví jak DA2 tak i ME3. Nevím, jestli bych šel s hodnocením na 9/10, ale určitě jsem blíže k hodnocení recenzentů, než k hodnocení uřvané anonymní grupy haterů, která hru kolikrát ani nehrála a jenom valí bezdůvodná nízká hodnocení na Metacritics.
      • Cahire, zrovna ty jsi naprosto objektivni ultra vetrak
    • walltar
      Ja si to zase radši před koupí vyzkouším...
      • no jelikoz koupena verze bude jen s Originem tak ja vyzkousim tu bez Originu
      • ;) ...
    • Robotron3
      Kdybych dal na reakce hráčů, tak bych si tu dobrou hru, co se mi líbila DA2 nikdy nezahrál ;)
      • nebud ironickej jeste by si nekdo moh myslet ze se ti DA2 fakt libila *3*
        • Robotron3
          Proč by to měla být ironie? Že každý na DA2 nadává? Asi nejsem každý, mě se líbila.
          • budou tě kamenovat ale vím o čem mluvíš, byla to akční hra o tom žádná... ale já si to taky vcelku užívat... a to jsem fanda víc rpg jak action
            • Robotron3
              Akčnější a v podstatě ještě víc adventura. A adventury já rád. Nechápu proč by měla být hra zatracována na základě předchozího dílu, že je to jiné a srovnávat to s hodnotami jedničky. Vždycky posuzuju hru, jak dobrá je sama o sobě a Dragon Age 2 je dobrá hra. Je mi uplně jedno, jestli je to míň RPG, jestli tam nepřátelé vyskakují ze vzduchu, když mě to jako hra bavilo a zajímalo. Proto du proti davu a rád :)
  • Ještě že tam bude customizace postav. Kdyby tam byla jen úprava postav tak by to bylo trapné.
  • Bylo ty extra funny, kdyby to bylo stejně na nic jako DA2. To už by nad Bioware asi všeci zlomili hůl.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit