Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79092 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Draken69CZ

Hra pro děcka

Nějaká jednoduchá hopsačka/chodička něco jako LEGO hry nejlépe ve 2D, nějaký typ?

/doplním jen že předškolní věk

//Všem dík za rozumné rady
    • Jack1947
      Pěkně by se měl učit od mala, tedy jako jsme jeli mi většina počínaje DOMMem konče něčím méně hc atp... pchfe jinak si může zahrát i třeba ty Wacky racers s tebou na odlehčenou. At se novými hrami zkazí sám za pár let a ne hned ted rovnou... *7*
    • Ronox
      Já bych se toho Raymana a klidně i Oriho nebál. Sám jsem právě začínal ve školce na NESu na Super Mariovi. Tím, že se v těch hrách nemění rozložení nepřátel, tak se prostě bude učit ten vzorec, stejně jako já jsem se ho učil v Mariovi. Třeba Contra a Super Contra je taky boží. Nedávno jsem si to znovu dával na emulátoru a nechápal jsem, jak jsem to mohl jako špunt dohrát ráno, než mě šla máti hodit do školky. Teď jsem se u toho vztekal a chtěl rozmlátit ovladač *1*
    • chjo

Projeď si Steam tituly se značkou „Family Friendly“ Rayman jistě též zabaví, ale obtížnost by mohla překvapit. Vizuálně je zajímavá skákačka MAX, ale nehrál jsem. Botanicula od Amanity je taky příjemnej a nenáročnej kousek. Za éčko tam jsou Wormíci. Ducktalest najdeš ve slevě též. Splatters a podobný casualky taky jistě zabaví.Castle of illusion je sice 3D, ale nic náročného a s Mickey Mousem v hlavní roli. A tuším, že disneyvky celkově na steamu jsou k nalezení. Ty starší kousky, si pamatuji ještě já z mládí, ale děcko by zaujmout mohly i dnes.
    • Veskoslav
      Něco, co znám nebo vyzkoušeno na pokusných králících v rodině:
      Krtek a jeho veliké dobrodružství, Rayman M a Rayman 3: Hoodlum Havoc (není to tak těžké jako Origin/Legends), Spore, Botanicula, Hledá se Nemo, Jazz Jackrabbit, Harry Potter hry, Kung Fu Panda, The Neverhood.
    • witcher 3, fallout 4
    • Chim
      Co takhle se jít projít ven, do lesa, do zoo...
      • Draken69CZ
        jo 16h s ním budu lítat venku jasný *15*
        • Chim
          Tak když myslíš, že ho utaháš rychleji, když ho posadíš k PC, tak si to klidně mysli dál *1*
          • Draken69CZ
            Chápu, nechápeš neřeš.
            • zamkni ho do skrine, pokud ješte neumí mluvit
            • Pethulla
              Máš malou návštěvu, co? Já to u synovce řeším tak, že mu pustím metro nebo vláčky. Taky ho baví Botanicula, Mrazík nebo Incredible Machine. Problém je, že žádná z nich není hopsačka. Na druhou stranu, když jsem mu nějakou ukázal, tak ho to nudilo (a sám to stejně hrát nebude umět).
    • Vogon
      Rayman, jeden z těch nových je myslím dokonce i pro dva hráče. Jinak pokud může být tower defense tak dopručuji Plants vs. Zombies. Pokud adventura tak Machinarium. Jinak Journey a Ico(To už asi pro ty trochu starší) by možná taky fungovala. Pokud by něco logického nevadilo tak World of Goo. Littlebigplanet je dobrá hopsačka. Jinak pokud už je to starší dítě, tak si s ním zahrej Brothers: Tale of Two sons. Jiank ještě je dobrá hra Vlak z roku 93.
      • Vogon
        Dobrá, nevěděl jsem že nový Rayman je těžký, ještě jsem ho nehrál. Ale není tam náhodou, když hrajete ve dvou, ta možnost že když jeden zemře tak druhý pokračuje? Jinak nemyslete si, že když je něco těžkého, tak že to dítě nezvládne, ve své době jsem hrál Castlevania Chronicles, kterou dodnes považuji za jednu z nejtěžších plošinovek, a projel to, a teď už nemám šanci.

Jinak ještě jsem si vzpomněl na Child of Light, kde může druhý hráč hrát roli pomocníka, který oslňuje příšery.
        • Draken69CZ
          Potřebuji něco bez pomoci abych měl klid a taky dnešní děti s tou trpělivostí jsou na štíru.
          • Vogon
            Pokud má rád auta, tak vyzkoušej Nitronic Rush. Navíc je to pěkně barevné.
            • Draken69CZ
              Je trochu přeježděnej jednu dobu nehrál nic jiného než FORZu a už ho to moc nebaví, ale vyzkouším dík.
          • VaZqeZ_EU
            http://spidla.cz/archiv/kategorie/1/
            http://spidla.cz/archiv/kategorie/3/
      • Inquisitor
        Rayman není úplně jednoduchá skákačka pro děti.
        • ucho
          ten na mobily jo
          • Veskoslav
            Tak to je pro cvičené opice.
      • Veskoslav
        No po stránce náročnosti, tak nový Rayman Legends/Origin, pro děcka moc není.
        • Ale prdlajs... Děcka jsou na takovýhle věci celkem chápavý, horší by asi bylo nějaký komplexní rpg, kde musíš i přemýšlet, ale rayman je řekl bych v pohodě.
          • Veskoslav
            Tak to bych rozhodně netvrdil. Nový Raymen patří mezí nejtěžší hopsačky a rozhodně to není nějaká lehká hra, právě naopak.
    • Inquisitor
      Broforce :D
  • Overlord

Ahoj, přebývá mi tu Overlord na Steam. Má někdo zájem?
    • Draken69CZ
      Když překousneš že to bude pro mě tak sem *****
      • Neříkej, že ho ještě nemáš. Nevěřím, že někdo, kdo má ve jménu Draken, nemá přístupk ke kódům, co byly v Levelu...
        • Jack1947
          To je celkem ostuda, že to nemá! *12*
        • Draken69CZ
          *15* takže ty máš med zdarma?
          • Samozřejmě!
            • Draken69CZ
              Sakra tak to jsem si zvolil špatný nick *9*
  • Veskoslav

Beyond: Two Souls – PS3 vs. PS4 Remaster Graphics Comparison

https://www.youtube.com/watch?v=PYFYRjrcIns

Žádná sláva a některé scenérie vypadají ještě hůř než na PS3 viz scéna od 1:57, kdy vodopády u PS3 vypadají mnohem lépe než u PS4. Nevím, zrovna tato hra nepotřebovala remaster....
    • to teda nevím. 720p a 30 fps vs. 1080p a 60FPS. PS3 verze nemá AA, PS4 má lepší nasvícení a lepší stíny.
      • Veskoslav
        A tím bychom výčet novinek ukončili:) To není žádná hitparáda....Sony prostě jde rýžovat.
        • Zlá, Zlá Sony, oni chtějí vydělat *15* Ano, chtějí a je to logické, dyť spoustu majitelů PS4 jsou bývalí PC hráči či Xbox hráči a teď mají možnost si ty hry zahrát.
          • Veskoslav
            Zlá? Ale kdepak:) Prostě toto není příklad hry, která potřebovala remaster. Nic víc.
            • Draken69CZ
              Tak evidentně je poptávka i od těch co to hráli, tak proč jim nevyhovět.
            • safra. Byly* vysněné
            • Demon Souls, Dragon's Dogma, Metal Gear Solid IV, Journey - to byli moje vysněné remastery. Zatím teda jenom Journey, tu hru potřebuji, snad bude remaster i na PS5. DD se teda objeví na PC, o konzolích nepadlo ani slovo, Demon Souls už asi neklapne a Metal Gear taky ne. Osobně bych uvítal další remaster ICO a SotC. To bych koupil i po třetí a Okami bych taky podpořil.
            • Draken69CZ
              Je pravda že čím více her tím líp, ale představa že jsem velký fanda a z PS3 okamžitě kupuji PS4 tak jsem docela naštvaný že vydávají to samé co jsem před pár lety hrál a nic nového kvůli čemu jsem si kupoval PS4. (modelová situace netýká se mě to)
            • Zamysli se, pro koho je ta hra dělaná? Ano, pro ty co to nehráli, takže ty jsi soudce, který říká, že to noví hráči hrát nechtějí, proto je remaster zbytečný? Zajímavé a odvážné tvrzení. Pokud se bavíš, o těch co to hráli, tak to je věc druhá, ale ti budou tvořit menší procento prodejů. Dle mého je naprosto logické vydávat remastery...
            • jakubc
              No nevím, to bys pak mohl říct i o GTA 5. Nebo o hrách, které vycházejí na obě platformy zároveň. Já myslím, že čím víc her dostupných na nejnovějším systému, tím lépe.
            • Veskoslav
              Tak je rozdíl jestli hra vyjde v roce 2013 nebo 2008. Ale nemyslím si, že by ta z roku 2013 měla dostat po 2 letech remaster.....
            • Draken69CZ
              Tak to jde říct o každé hře minulé generace konzolí.

Já osobně bych chtěl Demon´s Souls který v době vydání nevypadal nic extra teď na PS4 by to byl skvost.
  • Kotaku -- Bloodborne

http://www.kotaku.co.uk/2015/04/09/whats-really-going-on-in-bloodborne

Četli jste tenhle článek, dneska jsem ho objevil a docela to pěkně sumarizuje.
  • Společnosti Namco Bandai tento pátek vyprší platnost patentu na interaktivní nahrávací obrazovky ve videohrách.

:) Takže ten galaxian na pozadí loadingu ridge racera ... oni i na to měli kua patent ? *8*
  • Black Friday - PSN

Slušné. Do pětistovky inFamous, Killzone, Driveclub, pod 700 Diablo, za pár korun doslova Journey...
    • Díky za upozornění. Osobně jsem tam koupil akorát Unfinished Swan, Unit 13 a Steins;Gate a vypadá to, že asi už tím také končím, protože nic dalšího mne již celkově ve slevách nezaujalo.
    • He7he
      S tím černým pátkem a výkupama obecně mi to připomnělo tuhle výtečnou parodii. Ne úlně o tom samém, ale nesoucí se v obdobném duchu, doporučuju - https://www.youtube.com/watch?v=oscQ248JEU4&list=PLtp5b2bNxH-Eaye2lkl-DIgzxyc17G5Ca&index=1
      • Ty jsi parodie.
  • Lukyz

Pokáč – Vymlácený Entry

Kamarád mi poslal song s herní tématikou, co vy na to?
    Já se přiznám, že autor je pro mě absolutně neznámý a hudba ani text mě teda nezaujal.
  • Jack1947

Hlášení o změně: Omlouváme se, ale z organizačních důvodů musíme přesunout dnešní hardwarový a páteční retro gamesplay na příští týden. Děkujeme za pochopení.

Hodně mně to zamrzelo, inu Retra už se stali takovým pěkným odpoledním dýchánkem a zábavou... inu nezbívá než popřád hezké GDS. Za týden ahoj u retra.
    • Inquisitor
      Tam je ale z organizačních důvodů a ne z technických. Asi proto, že Pavel moderuje GDS.
      • To je zrada retra, tohleto. GDS? To jakože nové "hry"? Pche. Nějací lepiči Javy a klikači v Unity, s kým se to jako kamarádí? To bys blil, Milánku. Má sedět v brlohu, čumět na 320x200 se kořit se genialitě těch, co zkrotili assembler! *16*

Stejně ten melouch určitě vzal kvůli chlebíčkům. *13*
        • Jack1947
          Troll -1000000 ... ale pobavil trochu no ták to se musí uznat. ( nebejt těch chlebíčkůů).
          • Jacku, já se snad nechám zaměstnat v nějakým lékařským časopisu. Obrovsky mě totiž láká s tebou někdy udělat rozhovor. *4*
        • Inquisitor
          Tak jasně, kurvy', chlast a chlebíčky!
          • Vojta_Ilavsky
            Moc posloucháš Oriona, dej si pohov, ten už je delší dobu za zenitem. :)
            • Vojta_Ilavsky
              https://www.youtube.com/watch?v=JS-bZHjGT5E :)
            • Inquisitor
              Však já taky, ale Orion neznám :)
      • Jack1947
        Aha no, tak to pak jo no *1*
  • filmy

Znáte nějaký web kde bych mohl legálne koupit filmy v digitalni podobe?
    • De jure na všech stahovacích webech (torrenty ne, tam dochází ke sdílení dál).

Jo a pozor. Než aby sis zakládal někde, byť placený, účet s falešnou adresou (nelegální), radši to stáhni z nějakého (však určitě víš jakého) "neoficiálního" serveru. Protože je to legální. Sranda, co?
    • GOG.com s tím začal, ale jsou tam jen samý obskurnosti...

taky by to měl nabízet ČSFD (článek starej dva roky, nezkoušel jsem: http://www.webzoom.cz/csfd-cz-bude-nabizet-digitalni-distribuci-filmu/)

jinak jsme ale sto let za opicema, viz tenhle článek (taky starej, ale tohle se asi nezměnilo... zatím: http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/ceska-ekonomika/filmy-si-online-jen-tak-nekoupite-priznava-distributor/r~i:article:696219/)
    • Veskoslav
      Sice mi to nedá. Ale na co? U nás je stahování legální (sdílení je trestné), tak proč zbytečně platit za něco, co člověk může stáhnout a v takové kvalitě, co nenabídne většině online obchodů. Nemluvně o tom, že tam jsou odstraněný většinou otravné reklamy a nejlépe protipirátské spoty. To je jeden z důvodů, proč jsem přestal kupovat filmy. Ale aby mě trestali tím, že na mnou zakoupené DVD umísťují reklamu proti pirátství....
    • Ronox
      Amazon, Netflix taky nabízí nákup novějších filmů mimo sub, nebo iTunes. iTunes mají výhodu, že už to šlape dobře pro český region a poslední dobou už obsahují cz titulky/dabing.
      • Overwatch
        Technicky vzato u nás Netflix není "legální", když služby pro ČR zatím neposkytuje, ne? :))

Jinak já kupuju/půjčuju filmy přes Google Play a/nebo iTunes...
        • ucho
          technicky úplně ne, ale už nejméně rok slibuje, že do roka to u nás rozjede :)
        • Ronox
          No jestli mu jde nějakým způsobem o odlehčení svědomí, tak je tohle stále lepší, než to prostě stáhnout. Aspoň nekrmí kreditem uploadery :))
    • oktavius66
      Doporučuji přečíst: http://sigiho.blog.zive.cz/2012/08/kupuji-film-poprve-v-zivote-a-asi-naposled/
      Většina lidí souhlasí, takže bych to moc nezkoušel. Takže zbývají 2 možnosti: Buď si film koupit ve fyzické podobě (krabicovku), nebo sáhnout po warez verzi, který splňuje "digitální podobu". Nebude plnit místo na poličce a kdykoliv si je stačí nahrát na Fleshku a spustit v TV, či dokonce spustit přímo v PC. Navíc stahovatelnost filmů je u nás naprosto legální, jen nesmíš šířit dál.
      • rekl jsem ze nechci warez ani krabicovku (do polemiky jestli je stahovani legalni nebo ne, se nechci pouštet).
        • to neni polemika, to je realita, pro vlastni potrebu to neni nelegalni *1*

to si predplacime vsichni, kdyz kupujem flashky, hddisky, dvd atd.
          • ucho
            plácáš kraviny ;)
  • Trocha Games HW

Kdyby někdo řešil co za CPU k 960GTX tak si plně vystačí s i3. Udělal jsem si menší "upgrade" z i3-3320 na i5-3330s a nárust v hrách (Dirt Rally, Project Cars, Alien Invasion) je celých 1-3fps. Na stejné frekvenci by to asi vypadalo jinak (tady je to 3,3GHz na 2,7GHz). Kdyby někdo chtěl to i3, tak je k mání :)
    • Veskoslav
      Hlavní nevýhoda? Pouze dvoujádro.
      • pouze teoretická, když vezmu rozdíl v ceně, vzal bych radši výš taktovaný i3, protože viditělně GTX960 nijak neomezuje. Vytíženost CPU ve hrách klesla z cca 80% na 30-40% ale to je tak jedinej efekt.
        • Taky zalezi co hrajes. V nejake narocnejsi mp fps, mmo nebo multithread aplikaci by ten rozdil byl uplne jiny. *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit