Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79567 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veskoslav

Zklamání

Jsem docela zklamaný z toho, jak se Games postavila ke kauze placených módů. Jeden článek, který byl vice než naivní soupis sluníčkového jednorožce, co moderskou obec viděl tak napsanou na papíše. Ostatní deníky se tomu věnují. Jsou tu tři články o ničem, které se týkají recyklace ala CoD BO III, ale to, že může dojít k největší změně v herní komunitě a ovlivní to naprosto všechno od GTA až po zmíněný Skyrim, to odbytou článkem člověka, co o moderské obci ví asi tolik, co já o kvantové mechanice.

Směšná, humorná či "hloupá" petice, jak to nazval autor už mám přes 130 000 podpisů. Dva módy ze začátku schválení, už byly odstraněny, protože zneužívaly práci jiných. Čeká to i Wet and Cold, kdy tvůrci jednotlivých částí nechtějí, aby jejich produkt byl placený.

Už "padl" jeden z nejznámějších modderů pro Skyrim Chesko, kdy jeho mód je jeden ze dvou, který byl odstraněn. Paradoxně tento člověk vytvořil jedny z nejlepších módů. Ale stačilo jedno klopýtnutí (nepočítáme neúspěch v podobě kampaně na KS) a moddera to semlelo. Takže Nexus i Reddit, tam všude smazal své profily a na dlouhou chvíli se dává pauzu od moddování.

Při rozhovoru s Gabem vyplavalo na povrch, že původně mělo být Donate tlačítko, ale nakonec jej změnili. Bůh ví pro. Také se omluvil a přiznal, že podpora Valve totálně selhala při mazání a banování. Omluvil se tvůrcům, kterým byl zabanován účet jenom proto, že chtěli dát počáteční cenu 0,00 dollarů ( v současné chvíli je to 0,23 dollarů). 2/3 módů, co jsou ve schvalovacím řízení, tak jsou parodie nenažranosti Valve a Bethesdy. Kecy ohledně podpory jsou totiž takové, že modder musí prodat za 400 dollarů, aby získal svých 100 dollarů. 100 dollarů je minimální částka, kterou Valve vyplácí. Modder totiž dostává pouze 25% z celkové čásky, 30% Valve a 45% Betha. Tudíž Betha, které se prodává hra díky moderské komunitě, tak navíc dostává nejvíce prachů za to, že tvůrci udělali módy do hry, aby ji vylepšili, opravili atd. Docela smutné. A jak jsem psal na začátku. Je smutné, že Games to odbyla jedním článkem, který nic neřekl. Toto je nejdůležitější věc za posledních pár let v pc scéně a Vy se tomu věnujete, jako by to bylo oznámení 4 map do CoD. Počkat, tomu by jste věnovali minimálně dva články, takže ne.....

*7*
    • To víš...Jak v tom není právo žen, právo nějaké menšiny, utlačování a další. Tak to zde nikdo nechytne. Copak budou řešit nějaké neutrální téma, kde nejsou emoce? Zde určitě :D

Jo, ale nějaké tlachání o prostitutce z gamergate to bylo šlo. O tom se kecalo, hájilo a jedna radost. Bylo to zbytečné a k ničemu. Kecy a fabulace zvítěží nad pravdou a fakty. Zdejší heslo (přinejmenším některých redaktorů)
    • Situace nesleduju, páč mody nepoužívám.
      Zajímalo by mě jak to je - to všechny mody na Steamu na Skyrim se teď musí povinně prodávat, nebo si to může modder určit sám?
      • muže si to určit sam, ale vtipne na tom je že steam jako platforma pro mody nefunguje, ono to neni tak jednoduché když mas vic modu ktere mohou byt nekompatibilni.
    • He7he
      Tady bijec zapomněl dodat i audio vzkaz, kde svou nespokojenost vůči stanovisku redakce dal více najevo. S jeho dovolením přikládám: https://youtu.be/GKd92vnDm2A?t=8s
    • mne by ani nevadilo že jde 45% bethesde, spíš mi vadí tech 30% valve a minimalni limit. bethesda alespon dala hru, modersky nastroje, ale častka pro valve je čisty vypalny
      • 30 % je klasický podíl Valve za věci prodané přes něj, to je naopak ještě částečně ospravedlnitelné...
        • aha a ja že proč jsou hry na steamu o 30% dražší než v obchode, stejne jsou to vypalnici
          • Veskoslav
            Ceny na Steamu nestanovuje Valve, ale ten, kdo tam hru umístí. Valve si bere 25-30% za zprostředkování. Tudíž aby na tom netratili a vytřískali z toho více prachů jako z krabicovek atd., tak jsou zdražené o těch 30%. Hra by klidně mohla stát stejně na Steamu jako krabicovka, ale to není vina Valve, že hry jsou dražší. Jinak co se týče zprostředkování, tak Valve je jako ostatní firmy či v jiných odvětví. Například stavebnictví má za zpostředkování od 30-40% ze zakázky atd.

Takže to není o výpalném, ale o zprostředkování. Jediné, co je vina Valve a vlastně legislavity EU je to, že dollar=euro.
            • Veskoslav
              Kamenný obchod má 15-20%, což 10% navíc od Valve (většinou má totiž 25% Valve, 30% dávalo například u AC série). To je nenažranost vydavatelů. Oni to moc dobře ví. Protože podívej se na EA a Origin či Ubisoft a uPlay. To jsou jejich domovské platformy. A přesto prodávají stejně draze jako Valve i když nemusí dávat 25-30% třetí straně. To je nenažranost. I když se nechci Valve zastávat, tak co se týče digitální distribuce, tak je uPlay a Origin dražší právě o těch 30%, co si Valve bere jako prostředek za zprostředkování prodeje, protože uPlay a Origin, když si prodávají vlastní hry, nemají 3. stranu na zrpostředkování. To jsou oni sami. Takže tam nevidím žádný důvod pro dražší distribuci než krabice viz BF4 za 999 Kč krabice a 1580 Kč Origin.
            • ja se ptam proč by melo mit valve vetši podil než kamenny obchod? oba dva jsou to obchody, akorat steam je digitalni. to bys taky mohl tvrdit že prodavač mi "zprostredkuje" zakázku ke koupi hry. Navic tam odpadaji naklady na lisovani, prepravu, baleni atd (ktere jsou mozna zanedbatelne) ale pribyvaji nakaldy na udrzbu serveru
  • Dobrý den, může mi dobrá duše poradit zdroj k mé sestavě? Mám několik let starý z předchozí sestavy (600W Fotron) a bylo mi domlouváno ať neriskuji a koupím nový, řekněme do 3 tisíc, aby vydržel dalších 5 let pokud to je možné, Děkuju. Mám i5-4690 + GTX970.
    • Keyz
      http://www.czc.cz/seasonic-ssr-550rm-550w/115467/produkt

Navíc je modulární.
      Pro 970 je doporučen 500W
      http://www.realhardtechx.com/index_archivos/Page362.htm
      Tedy problém není.
    • Draken69CZ
      Já osobně nevidím důvod ho měnit, jinak mám Corsair 700W. Najdi si na netu kalkulačku na spotřebu pc kde si vyplníš hw jaký máš a ono ti to +- spočítá kolik ti to bere nebo ještě líp si někde půjč/kup wattmetr a změř si skutečnou spotřebu.
      • Jack1947
        Trochu zbytečně moc nemyslíš? nebo máš víc grafik. *7* *3*

Tu spotřebu si nemusí takhle blbě měřit ne, stačí si to najít na netu a hlavně grafika je důležitá a cpu ostatní berou jen zlomek.
        • Draken69CZ
          Jj zbytečný, velký oči, kdyby byl 550-600 bohatě by stačil.
  • xH4wK

Video: Třináct minut gameplay záběrů z uzavřené beta verze Fable Legends.

... boring ...
    • Soilwork
      http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows/lifecycle
      na windows 7 bude podpora do 2020 ...
      • Jack1947
        Tak já to vím že neskončí do roka, ale tak když už někfo trollní at á podklady že *4* ( chci říct když něco tvrdá).
    • Jack1947
      Win10 only ? Pchf, no interest mate *6* *7*
      • Vojta_Ilavsky
        Stejně na ně do roka a půl budeš muset přejít, nebo můžeš začít instalovat linuxy.
        • Jack1947
          Fakt? do roku a půl se něco změní, třeba nabere raketový odpich dx12 a přestože dx12 see ještě nevyužije... atp a nerad jsem když mně někdo do něčeho nutí, přejdu ok ale ne kvůli jedné hře navíc f2p srajdárně. *4* *5*
          • Vojta_Ilavsky
            Hlavně rok po vydání W10 končí podpora W8.1 a W7. :D
            • Jack1947
              U Xp to trvalo asi 10 let než skonšila podpora takže jsem v klídku. *4*

Nějakej link na tu tvou teorii nebo vaříme z necek? *7* *12*
              • Vojta_Ilavsky

Reakce na příspěvek:

Jenže na to vycházely updaty, na W pod W10 už nebudou.
            • Ty říkáš, že za rok přestanou na W7 a W8 vycházet hry? *1*
            • Vojta_Ilavsky
              Smaozřejmě, ale na Windowsy bez podpory přestanou vycházet hry. Takže podle tebe jsou XPéčka stále pro hráče či uživatele PC stále použitelné?
            • A co jako? To neznemaná, že je nemůžeš používat.
  • Vojta_Ilavsky
    První záběry z Dirt Rally+porovnání s realitou.
    http://youtu.be/V2yF0frViGc
    • Musíš tady pořád spamovat kdejakou krávovinu? Podobné videa jsou navíc o ničem.
      • Kozy
        Náhodou, já jsem rád, ani jsem o Dirt Rally nevěděl. Pořád lepší než hw poradna.
        • Mluv prosím za sebe já si raději také počtu o hardware a lidi co znám taky, jestli jsi omezený pouze na konzoli a nebaví tě to, ok, ale ty rozhodně nejsi většina. Většina ani nejsou ani všichni lidé co píšou do diskuze kdyby se vynásobili tisíckrát.
          • Kozy
            Máš problém s očima? Nevidim že bych mluvil za většinu. Nejsem omezenej na žádnej systém, ale nerad tady vidim tyhle příspěvky, když máš na internetu bezpočet hw poraden.
            • Na internetu (youtube řekněme) máš taky nespočet videí a přesto na ně čumíš tady s odkazem na youtube.
              • Vojta_Ilavsky

Reakce na příspěvek:

Je o dost těžší hledat něco ještě nevíš že existuje, a jednu z pár stovek HW poraden.
      • Vojta_Ilavsky
        Nutí tě ty bleskovky někdo otvírat a číst moje příspěvky? Někoho třeba Dirt zajímá, navíc zrovna ty 4 nový videa o Dirtu jsou poměrně zajímavý.
        Buďte rádi že nepostuji takové kraviny jako XH4wK.
        • Podívej se jak to tu plevelíš pořád,kdyby to za něco stálo, tak se to tu objeví neboj, víš jak by to tu vypadalo, kdyby sem každý desetkrát denně napsal kdejakou "blbost" co uvidí na internetu? Kousek níž máš příspěvek, můžeš snad použít edit a přidat to k tomu, když už máš touhu sem cpát každý třetí příspěvek něco.
          • Vojta_Ilavsky
            Tak v tom případě diskuze Bleskovky postrádají význam. +spousta lidí by se o tom třeba nedozvěděla, protože o tom článek nevydají, tak je lepší to hodit do bleskovek, někomu se to líbí, někomu zas ne.
            • Jenže ty tu hážeš vesměs samé blbosti a spamuješ tady. Když sem hodíš jednou za čas něco opravdu zajímavého, fajn, ale tohle je hrůza, nemáš nic lepšího na práci ?
        • Jack1947
          Může si tě saozřejmně zneviditelnit, jinak taky mi připadá že tohle video nemá nic moc vypovídající hodnotu.
  • Youtuberi :)

www.lupa.cz/clanky/tiscali-sazi-na-youtubery-spousti-server-booom-cz
    • Dělej tomu odpadu tady ještě reklamu.
  • Vojta_Ilavsky

Batman_All Who Follow You

https://www.youtube.com/watch?v=lFabIh7puNU
    Bude možnost přepínat mezi postavami v combatu, konkrétně mezi Batmanem, Robinem, Nightwingem a Catwoman. Trailer ujde, nix extra.
  • Guillermo del Toro potvrdil zrušení očekávaného titulu Silent Hills. Demoverze (P.T.) bude na Playstation Store dostupná pouze do zítřka.

Potvrdil jenom zrušení spolupráce s Kojimou...
    • ringmancz
      Silent Hills collaborator and director Guillermo del Toro confirmed the game has been canned.

http://www.pcgamer.com/silent-hills-reportedly-canned-amid-rumoured-kojima-exit/
      • Vojta_Ilavsky
        Ne tak docela.
        http://www.gamespot.com/articles/konami-responds-to-silent-hills-cancellation-claim/1100-6426908/
        • ringmancz
          sis nahrál, po aktualizaci to máš i přímo od Konami
        • Jack1947
          Bude tééda jiná, Silent hill hra... nevím gamespot se mi zdá není moc věrohodný. *7*
    • Jack1947
      To je pomalu to samé...
  • Vojta_Ilavsky
    https://www.youtube.com/watch?v=58Pspqx0XGs
    Parodie na Crysis a Deus Ex? Jinak trailer je sestříhanej parádně, hudba dobře zvolena.
    • He7he
      Je až překvapivý, že po tý tvý nedávný kulturní vložce poznáš dobrou hudbu.
  • oktavius66

První oficiální screenshoty a Trailer z Call of Duty: Black Ops 3

Nechci dělat Zing.cz reklamu, ale nyní byly na jejich stránkách zveřejněny první obrázky z chystaného Call of Duty: Black Ops III. Jen kdyby to někoho zajímalo.

Obrázky:
    http://www.zing.cz/novinky/26725/prvni-oficialni-screenshoty-z-call-of-duty-black-ops-3

EDIT: Nyní už je venku i trailer:
    https://www.youtube.com/watch?v=58Pspqx0XGs
    • Kozy
      Z těhle obrázku bych klidně řekl že to je novej Titanfall.
      • Jack1947
        To by musel bejt ten Tajtnfol dost vyleštěnej... doufám že tam nebudouu už takové ty přesvícené a naopak temné věci jak v AW... to bylo depresivní...
    • Vojta_Ilavsky
      Advanced Warfare Reloaded_Only on #NEXTGEN
      Preorder and get The Ripper, recycled 14x times https://www.youtube.com/watch?v=hhLcan7mibM
  • Jack1947

Nová .. posila která , přispěchala urovnat pořádek ( nebo spíše nepořádek )

Ano, mám na mysli Tiscali support modraci diskuzí, nepochopí srandu a zdá se že trollení i když velice slabé jak čajíček ji celkem vadí a bez nějakých větší výhrad, maže a banuje co se jí zlíbí potom banuje méně populární názory na kvalitu její práce, Tím chci říct, pokud opravdu nestojí o trocha humoru, škádelení a poštuchování a chce mít čistý web, může si ho vyčistit může mít nudné diskuze, s pár trotly co si vyměnují stejně ohrané názory jak nedonešené plíny, malých spratků co neumí do devíti počítat nebo se tváří... Tak ale at banuje všechny "breach" pokusy a ne jen ty co se jí zlíbí...

Nejsem sám kdo to tak cítí, má a je tím postižen, doufajíc že diskuse byly vždy o tom že se sešla banda trotlů, blbounů aby si mohli vyměnit v rámci slušnosti, nějaké ty tipy/triky a názory. Když pak vidím co tu zůstavá řikám si bud je někdo už dopředu neoblíben nebo není moc přemýšlení a pravidla jsou stejnak jen napsané jen tak aby se neřeklo. Promintě že jsem vyjádřil svůj nesouhlas, snad jsem moc nepoppudil... Můj vlastní nesouhlas (no offence).

Pokud to je tak že se mám přizpůsbit a nedráždit tak to budu muset ještě zvážit...
    • Klasika.... Banuje se jako na EG. Nevíš proč (důvod nikde nemáš) a nemáš možnost to řešit.

Tak to dopadá když to je na lidech, bez zpětné vazby...Ban z vůle.

Navíc vhodný trolling patří ke každé debatě. I Když kecas někde v reálu tak se trolluje a nikdo za to netrestá. Naopak často to je vhodné a vtipné.

Zde asi chtějí po Grygarovsku politicky korektní debatu. Prostě mít naše názory pod jasným rámcem....
      • Jack1947
        Kdyby si pořád někdo nestěžoval že, dejme tomu že banují ale protože se ti někdo nasral do vlákna (to je na ban taky) tak ti ještě to celé vlákno smažou... jinak s EG a shadowbanem bych to nesrovnával radši každotýdenní ban než ban že už nic nic od tebe neuvidí...

Proč bych to řešil to je jedno ne, potom těm ostatním anonymním uživatelům je jedon přehodí se nick a změní se proxy a jedese vesele dál... *7* Překvapuje mne že s tím spousta lidí nesouhlasí radši by restrikci vlastního názoru, než svobodu slova (která je i tak omezována). Nejasnými pravidly které nikam moc nevedou ale ok dokud je to takhle prosím jen neznamená že s tím souhlasím.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit