Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79567 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • SkyrSims

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=429226887
  • Video: Call of Duty: Black Ops 3 se dočkalo nového teaser traileru, který ukazuje technologický pokrok v příštích padesáti letech.

A já bláhově doufal, že by se mohli vrátit do WW2, a ona je z toho další futuristická s.ačka. Tak snad zase za rok...
  • Steam je nejvetsi zlo jaky mohlo PC hrace potkat. Kdyz zacal taky se me myslenka Steamu libila, ale postupem casu se ukazuje ze sme byli neskutecne obelhani a udelali z nas uplny pitomce.
    Nemam problem s placenim modu, ale 75% pro Valve, to jako fakt?
    Steam je zlo, vubec se me to co posledni dobou delaji nelibi, hry musim mit v nejake posr@ne knihovne, ne uz me to fakt zacina stvat.
    Jenze co mam delat kdyz chcu parit, musim mit ten dementni Steam v PC!!!
    • Jediná alternativa je GOG.
  • ucho
    Konečně Valve přišlo s možností platit za mody. Tak si alespoň modeři budou moct přijít na nějaké penízky za tu spoustu hodin, co tomu věnují. Netušíte někdo, které mody jdou nejvíc na odbyt a kde se dá nakopnout zlatá žíla?
  • Veskoslav
    Podpora Valve začala masivně blokovat přístup do Steam komunity a to minimálně na týden. Maže jakýkoliv náznak kritiky, témata na kritiku přesouvá a uzavírá. Nějak se jim to vymyká z rukou. Někdo si evidentně chtěl šíleně namastit kapsu a nečekal, že to bude mít odezvu. Podle podpory nesmíte dát vztyčený prostředníček s nápisem DLC jako příspěvek. Z prvních 1289 příspěvků u prvního z módů jich zůstalo 298, tedy zbytek je zablokovaný na týden. Tímto Valve hodně kleslo do morálního bahna rýžování prachů.

Edit: Parchanti, co tam dali placené módy, tak je měli původně buď ve Steamworks zadarmo nebo na Nexusu. Při upozornění, že je jenom přetáhli a dali zpoplatnit, tak dané módy zdarma smazali. Za takový přístup doufám, že jim Nexus už neumožní jakkoliv publikovat. Systém podpory je nastavený naprosto směšně a 75% pro Volvo a Betha je skutečná "podpora" moderské obce. Navíc většina z nich jsou na Nexusu a tam je 100% částky, kterou je podpoříte připsáno jim. Takže naprosto nepochopím, proč klesli na morální dno a šli na Steam pro "prachy". O to humornější, když mod, co jsem včera stahoval je teď za 2 eura a z Nexusu odstraněný.

Nejhorší je ale špína Wet and Cold za 4,6 euro. Tento mód je totiž poskládaný z různých jiných módů od oblečení až po animace. A toto chce Volvo podporovat....Trosky, co si módy poskládaly. Navíc při každé aktualizaci polovina módů na SteamWorks přestane fungovat a už vidím jak modeři dělají podporu. Ti se na to vyserou a seberou akorát prachy, co jim předhodí Volvo. Toto může znamenat konec módování, jak ho známe. Protože se pořád najde dostatek id*otů, co toto podporují. Odhadem tak 2%....

Edit: Jinak už došlo na to, že lidé kradou módy z Nexusu a postují je na Steam za prachy.....Geniální tah od Valve....
    • Sranda je, že díky autorům SKSE už odstranili první mody, které na SKSE spoléhaly. To by mohla být pěkná čára přes rozpočet Valve a Bethesdy, vzhledem k tomu, že na něj spoléhá většina módů.
    • Kozy
      Co je špatnýho na tom že za svojí práci konečně dostanou nějakej ten peníz? Sice 25% je dost málo ale alespoň něco. Akorát teda s krádežema to trochu nezvládli, ale tak to se stávalo i se skinama v csgo.
      • Veskoslav
        Chápeš rozdíl mezi tím, že podporíš autora pomocí Donate (Nexus dává 100% částky autorům) a tím, že si kupuješ každý mód zvlášť? Toto může znamenat konec moderské obce, tak jak ji známe, protože polovina módů, co je na Steamu placených vychází z jiných módů od jiných autorů!

http://i.imgur.com/KYP3Rhk.jpg
        • Kozy
          Konec moderské obce? To spíš zamrzne peklo. Já teda mód podpořil donatem jenom jednou ale když nebude zbytí tak klidně zaplatim. Navíc si myslim že to může akorát prospět zvýšení kvality, když za to budou honorovaný. Zatim mi to přijde jenom jako brekot master race že je Gaben „podrazil“. Jediný co se mi nelíbí tak je těch 25% ale tak furt lepší než nic.
            Vyhodou moderskeho prostredia bolo prave to ze vsetky mody musia byt zadarmo. Len preto tu vzniklo tolko modov. Monetizacia pri tomto mnozstve sposobi len kradnutie obsahu a naslednu demotivaciu. Okrem toho tie najvacsie mody sa tu aj tak neobjavia.
    • First world problems...

No, Valve dle mě rozhodně neustoupí a za týden si na to nikdo už ani nevzpomene. Je ale vtipné sledovat subredit PCMR, kde jsou lidi nas*aný, jak si tohle mohla jejich dříve milovaná firma dovolit, zvlášť, když celý PCMR je zčásti založený na zbožšťování Newella a celýho Valve. I když o tom dost pochybuju, doufám, že třeba GOG by tohohle mohl nějak využít a já bych nemusel používat ten do*ebnej Steam...
      Já jsem to říkal už dost dlouho, Valve dominují digitální distribuci na PC a teď si už mohou dělat co chtějí, protože každej tam má na účtech spousty her a nebude se mu chtít přestupovat jinam.
      Ono i tahle reakce na PC herní scénu je víceméně pravdivá: http://imgur.com/Z5EoHR9
    • jiz jenom naivni konzolisti jeste stale veri, ze distributori jsou tu pro hrace *5*
      • Vojta_Ilavsky
        Řekl bych že XLive a PS+ jsou pořád sympatičtější než Steam.
  • Hudební okénko od milovníků simulátorů všeho druhu

https://www.youtube.com/watch?v=sCCuGztL-Uc
  • Veskoslav
    https://www.change.org/p/valve-remove-the-paid-content-of-the-steam-workshop

Sice moc na tyhle "petice" nejsem, ale myslím si, že Valve spolu s Bethe to dost podělalo.
    • Co to je za debilní petici, jaký je rozdíl mezi microtransakcemi a tímhle, tady nikdo nedává nůž na krk aby sis to koupil
    • že mody nemaji byt zadarmo, rikam uz davno. az vylezes spod maminčiny sukne zjistiš že penize nerostou na strome. btw taky bych delal mody ale bez odmeny fakt ne
      • Kdyby z tech steamworks neslo moderum jen 25%, tak by to mozna i davalo smysl. Jinak, aby moderi opravdu mohli chtit regulerne prodavat mody, tak by museli delat nejaky QA a podporu. Coz je nad jejich moznosti.

Kazdopadne uz snad desetileti mody funguji na stejnem principu, ze to delaji amateri, ze sve dobre vule (Chapu, pro mnohle, vzlast zde, zcela ujeta predstava.) a ti ochotni jim na to dobrovolne prispivaji.
        • Ono mody byly zdarma hlavně proto, že moddeři to neměli dovolený držitely práv a kdyby někdo na tomhle chtěl vydělávat, tvůrce hry by jim nejdřív poslal hezký email, ať to stáhnou a pak by jim přišla žaloba...
      • Veskoslav
        Maxíčku, retardovaná školka s Jackem je vedle. A ty a módy? vždyť neumíš ani normálně psát.
    • Ježiš, kde je zas problém? Chudáci PCčkáři, někdo po nich chce za něco platit zatímco můžou sehnat brutální množství kvalitnějších modů zadáče. Opravdový zločin proti základním lidským právům...
      • Veskoslav
        Jestli se to rozmůže, bude to jako rakovina. A Steamworks tím umře. Módy vždycky byly neplacené, jenom Bethe je nenažraná sv*ně a chce prachy.

Edit: To že jsi to změnil, tak jsi z toho udělal ještě horší blábol....
        • No, na Beteždu bych to celý nesvaloval, Valve si klidně mohlo dupnout a říct ne (ani bych se nedivil, že to byl původně návrh od Valve), ale očividně těm už penízky taky nesmrdí (Gabe bude mít aspoň na další 2 roky zásobu divočáků). Vůbec nechápu to zbožštování týhle firmy ze strany PCčkářů...
          Stejně ta modovací scéna taky není kdovíjakej zázrak, jednou za čas se objeví kvalitní příběhový mod, ale jinak to je prostě děs a jako fakt mě nezajímá to, abych si mohl někde pobíhat s krávou místo Dovakhlina. Když zpoplatnění modů motivuje autory, aby dělali něco smysluplného, tak to beru jako pozitivum. Když ne a modovací scéna se tímhle krokem podělá, oplakávat ji rozhodně nebudu...
  • Skyrim gratis

Možná se to tu už řešilo, ale na Steamu je Skyrim ne víkend gratis:
    http://store.steampowered.com/app/72850/
  • Vojta_Ilavsky
    Black Ops 3 Trailer
    http://youtu.be/rEBfvTKXwPk
    Trailer je nádherný, hra nebude.
    • Keyz
      Bohužel.

Vždy udělají super trailer + hodně keců a nakonec z toho vyleze průjem. Navíc to je MP hra a tedy nějaké kecy které se v tom traileru řeší jsou zbytečné.
    • Problém je, že na rozdíl od Deus Ex si z takového zajímavého konceptu vezmou jediné, nejspíš nějakou schopnost na ovládání protivníků... Protože jinak by to nemohla být i nadále tupá střílečka.
    • Oficiální twitter Deus Ex reagoval :D https://twitter.com/DeusEx/status/591328359197462528
    • Úplnej nostradamus. Nemusíme se bavit o tom, že hra bude naprostá parádička. Za pár dní trailer a jasná předobjednávka. Jsem zvědav na víc informací.
      • Tak hlavně nezapomeň i na Season Pass
        • Nevím to co je za magořinu, ale nepotřebuju. Stačí CoD s kampaní za plnou.
    • Morraw
      Inspirace Deus Ex ? Škoda, že tak zajímavý námět je prezentován v tak jednoduché hře. To už je lepší počkat právě na Mankind Divided.
  • Pethulla

Steam se zbláznil

To by mě zajímalo, kterého ynteligenta napadlo nechat si platit za módy. To skoro vypadá jako by Steam převzalo EA.
    • Kravicka
      Steam dal jen moznost, zalezi to ciste na moderech. Stejne si myslim ze 90% moderu tam da akorat ''zaplat kolik chces''
    • Veskoslav
      Placené módy na Steamu už byly, ale málokdy se uchytily nebo za ně nikdo neplatit, takže se vrátili zdarma. Mimoto některé módy jsou nakonec občas předělají celou původní hru, tak proč nezaplatit malý obnos. Za Black Mesa bych klidně dal peníze.
      • Pethulla
        Jenže něco jiného jsou donations (příspěvky), kdy se rozhodnu zda a kolik přispěju (tak by teda módy měly fungovat) a něco jiného natvrdo nasadit cenu (která u těch větších módů nemusí být nijak nízká).
        • Veskoslav
          Ale o tom nerozhoduje Steam ne? Nikde jsem zprávu nečetl. Pokud vím, tak si to každý tvůrce nastavuje sám. Steam to pouze zprostředkuje. A toto se ví už od roku 2014, kdy to Steam "nabídl" a prezentoval myšlenku. Přijde mi to na úrovni obchodu u Doty 2 například. Navíc si myslím, že hlupáci, co si budou chtít nechat platit za módy se najdou vždycky. Někteří si peníze určitě zaslouží, ale nemyslím si, že by to nějak kvantitativně vzrostlo.
          • Pethulla
            Tak to vypadá, že autor nakonec dostane 25% ceny - zbytek si rozdělí Valve a Bethesda (momentálně to funguje jen u Skyrimu)
            • Pethulla
              +1
            • Veskoslav
              No Skyrim stejně jedu přes Nexus, tak si nemyslím, že se to nějak uchytí. Už teď se dívám na ty placené a 2/3 jsou hovadiny. Nejvíc mě pobavil Wet and Cold za 4,5 eura, když ten samý je zadarmo. Toto si budou kupovat jenom blázni. Chápu, že některé módy za peníze stojí, ale zrovna u Skyrimu je to tak 1/100 a ještě maximálně do 2 euro/kus.

A po přečtení diskuze to bude mít "skvělý" úspěch, co tak čtu u jednotlivých předmětů. Myslím, že Steam podlehl naléhání Bethe, protože ji tečou šílene prachy mezi prsty a chtějí z toho něco vytřískat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit