Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ucho

Stres

já myslím, že je zde řada lidí zbytečně vystresovaná a nechá se nějakými nedostatky jedné hry zbytečně ovlivnit. chce to klid, pustit si něco vtipného. já si včera například zlepšíl náladu tímto trailerem: http://youtu.be/ojwbc9xpECY
    • MrSanta
      Mám pocit že 'problém' je v tom, že část lidí bere špatnou/nedodělanou/zabugovanou hru jako osobní útok na svou osobu. Her vychází mraky, další 3 mraky už vyšli v minulosti a na hraní se vždycky něco najde. Když vydavatel vydá hru která mě zajímá tak zabugovanou, že se pomalu ani hrát nedá, tak si jí prostě nekoupím. Není to můj problém, je to problém toho vydavatele. Dokud hru neopraví moje penízky neuvidí. Zatím budu hrát něco jiného z téměr nekončené nabídky nových a starších titulů.
    • Draken69CZ
      Mě v poslední době pobavilo TUKABEL :D
    • Ten trailer je spíše trapný než vtipný :)
    • Jenže ona to není jedna hra. UŽ WD byl celkem dost Fail. Což je v řadě druhá hra. Jo kdyby tam byli usměvné bugy jako ve Skyrimu kdy tě Obr odpálkuje přez půl mapy nebo že drak lítá naopak tak neřeknu. Ale chvástat se grafickým zpracováním, které nakonec ani není pavdivé a dávat hře 30 FPS s tím že je to lepší ( nemám problém) a konečnej výsledek je že to padá až na 15 fps, které se dle videí projevují hlavně ve stealth hraní je celkem neúsměvné.
      • ucho
        neřekl bych, že byl WD fail. však mrkni na prodeje a průměrná hodnocení. jo, hra má nějaký nedostatky, ale propadák to není. a že prezentovali hru s jinou grafikou? a co takový dark souls 2, ten taky vypadal při prezentacích mnohem líp. a jaký hra sklidila hodnocení?
        pokud hra padá na 15 fps, je to problém, ale celkem důležitý je, jestli se tak děje každýmu a jestli si dotyčný nastavil detaily úměrně svému stroji (pokud není řeč o konzolových verzích).
        a těm PR řečičkám o filmovosti se snad každý rozumný člověk musí smát.
    • už i ucho se dal na trolling
      • ucho
        nedal. myslím to vážně. pustil jsem si to dokonce 3x po sobě :) (ten trailer je tak blbej, až mě pobavil)
        stejně jako myslím vážně, že někteří lidé řadu věcí příliš prožívají a neumí v ničem hledat pozitiva...
        • Ja treba jako jednoznacny pozitivum videl to ze jsem nevedel nic o tom ze existuji Babovresky 2 nebo ze se dokonce chystaj Babovresky 3...
  • Veskoslav

Ubisoft nastupuje

Na Steamu během dvou hodin přibylo 280 kladných recenzí na AC: Unity(nesleduji to, jenom jeden diskutér u konkurence se nad tím divil). Problém je ten, že většina z těch "recenzí" má herní dobu 0,3-0,5 hodiny a jednu větu jako Amazing, Best game ever atd. Nebylo by to poprvé, co Ubisoft rozdal hry, aby hráči napsali kladné recenze, aby se vylepšil image hry. To samé provázalo i WD, naštěstí to Ubisoftu moc nevyšlo....
    • Draken69CZ
      Rozdal? Není to část vývojářů co zůstala přesčas?
    • já nevím co se ti nezdá, já jsem hru hodnotil taky jako Amazing. Skvělá optimalizace líta mi to krásně stabilně okolo 35-40 FPS, bugy nemám, hra mě baví, tak nevím...
      • A hrajes to na konzoli *1*
    • oktavius66
      To je v dnešním světě naprosto normální záležitost. Je to svinstvo, ale takhle to už chodí. Kdyby mi někdo dal hru v hodnotě 1399 Kč, tak bych taky uvažoval napsat jednu pitomou větu ve které by bylo napsané SUPER. Stejně ten můj názor nic nezmění, protože si každý ze hry udělá vlastní obrázek. Čistě můj názor, ale nechápejte to jako, že to podporuji. To ne...
    • Inquisitor
      To už je slušná ubohost a zoufalost.
      • re

Dělá se to skoro všude v každém odvětví.Nic zvláštního. :)
        • on nemyslel ubisoft
  • Propad akcií Ubi na burzách po vydání AC:U

Jen tak pro zajímavost (bohužel se propad zastavil a jde to pomalinku nahoru):

http://www.escapistmagazine.com/news/view/138564-Ubisoft-Stock-Price-Drops-Nine-Percent-Assassins-Creed-Unity
    • ucho
      bohužel? koukám tady je to samý nepřející člověk :)
      • He7he
        Já mám dojem, že celá tahle "Unity" aféra je dílem spíše pár ubrečených uživatelů (zejména těch pee-sí), kteří si neumí pořídit ani dobré herní systémy, a kterým se nějakým způsobem z jejich komplexu podařilo tím po internetu rozfoukat zbytečnou a ne úplně oprávněně nafouklou vatru. Na PS4 nebyl zaznamenán s tímhle dílem žádný obrovský problém a dost pochybuju i o oné tak kakastrofální kolísavosti, že by se to nedalo hrát, jak se tu snaží prezentovat. Dá a bez problému. Pochopitelně chyby jako u každé hry se vyskytnou, ale nic co by nespravily dodatečné záplaty. Jinak ale jen lživý a kvůli WD a protože Ubisoft zakomplexovaný tažení. Těším se na místní recenzi, doufám, že budou hodnotit hru a ne p*čoviny.
        • Draken69CZ
          Tak asi záleží čemu říkáš problém a jak jsi tolerantní k chybám, ono když často dostáváš zmetky ke hraní tak si prostě zvykneš. Na PC jsou zvyklí na jinou ligu a pak když příjde něco takového tak se to lidem co hrají převážně na PC holt nelíbí.
      • ano bohužel. nebo ty si myslíš že je to v pořádku aby jim rostly akcie za to co předvádí? pokud to byla ironie tak pardon tady se to nedá poznat.
        • ucho
          spousta lidí snad ani neví, že už v den vydání vyšel patch.

"Yeah I haven't had problems with the game so far. Maybe it's luck I don't know. When I started the game on release it was sh*t. But since release day I have been running at a steady 60-80 frames"

klasicky nejvíc brečí majitelé AMD... jako vždy...
          • Proto polovina lidi s GTX hlasi problemy....ucho,ucho nesnaz se obhajovat za kazdou cenu...
            • ucho
              polovina lidí s GTX? ty máš nějaké statistiky? :D
              • Reakce na příspěvek:

Procti si Steam a fora.
        • Až si hru koupíš tak si mužeš stěžovat :))
        • Ucha neposlouchej, on tu nepochopitelně stále obhajuje ten zprzněný produkt. Nezbývá, než Uchovi popřát co nejvíc zmrvených her a následných problémů s nima :) když je to dle něj ok a vůbec to ničemu nevadí.
          • ucho
            neobhajuji produkt jako takový, jen se podivuji nad brečením v této diskuzi. kdybyste aspoň napsali přímo ubisoftu, co se vám nelíbí, ale na to jste moc velcí srabi. na youtube se dají najít normální videa, kde lidé tu hru spokojeně hrají a užívají si ji, o to snad u her jde, ne? víte, v jakým stavu je ta hra na PC? víte. nikdo vás ji nenutí kupovat, nebo snad ano?
            • ucho
              Drasťa: neudělá s tím nic, pokud budeš sám. bude to mít ovšem mnohem větší váhu, než na to jak kolovrátek nadávat zde...
            • Moc velkej srab? A co jako myslis ze s tim Ubi udela kdyz tam napisou? Muj osobni odhad je neco takovyho:

https://www.youtube.com/watch?v=xJxapWB_G3k
  • Lukyz

A jaký má názor na AC Unity Andrej Anastasov?

Já bych řekl, že to celkem trefil *1*

https://drive.google.com/file/d/0BwmgJZ2y9ZPbcEVEVlVBdVVfemc/view?usp=sharing
    • Inquisitor
      Stejně nechápu jak to můžou v takovym stavu vydat. To tu hru nikdo před vydáním nehraje? To už neexistujou testeři? Pochopim nějakou tu blbost, ale takový zásadní nedostatky.
      • Z much zkusenosti muzu rict ze testeri existujou ale nerozhodujou o tom jestli hra bude releasnuta nebo ne...
    • Jestli po takovem fiasku dostane AC U vic jak 7 jako hodnoceni tak to bude fail. Ja se na to tesil jak malej, ale nekoupim si to. Hodnoceni hracu na M.C. Je 4.7 a herni stranky se pohybuji od 8/10 az 10/10.
    • Morraw
      Odvčerejška, co mi přišlo od Ubi info o vysílce AC Unity, jsem pln zoufalství. Nejenže mi až teď došlo, že budu muset platit dost vysoké DPH a nově i poplatek DHL (clu se snad vyhnu), tak navíc se ještě více deprimuji čtením recenzí a sledováním videí plných glitchů a další technických problémů. Všechno špatně. *13*

Tak jsem se těšil, jak si dá Ubi na tomto díle záležet. Nový začátek pro sérii a částečně návrat ke kořenům. No jestli budu mít ve hře stejné glitche a ani po herní stránce to nebude dobré, tak příště opravdu žádná předobjednávka her od Ubisoftu nebude. I ty sběratelky už oželím.

Ironiíí je, že hra (DA:I), kterou jsem v listopadové smrští očekával nejméně, se jeví zatím hodna koupě.
  • Toybox Turbo

Kdo pamatuje na Ignotions nebo MicroMachines a bavilo ho to, tak tohle zkuste, pobaví :) Akorát je to zatím dost jednoduché, odjel jsem tak 20 závodů v kampani (jsou docela krátké) a zatím jsem všechno s přehledem vyhrál.
    • *Ignitions ...
      • *Ignition :)
        • :D jo máš pravdu, se mi to nechtělo hledat, už je to nějaká doba :)
  • Jack1947

Insurgency - Game closing

http://steamcommunity.com/app/222880/discussions/1/558746089389828176/

http://www.reddit.com/r/insurgency/comments/2eedyj/game_crashing_on_launch_avg_related/

Grr... *10* *16* nedokázal jsem dokončit ani trénink. Ty vle... co tohle ku*va je, konečně hra která (se mi jako mod celkem líbila a bavila mne) dostanu jí tady zdarma od někoho. Ono to padá! Nepřipohím se ani do serveru, na steamu píšou že to má problém s pamětí či co. Ty vle tak zejtra nestávám brzy (vlastně dneska) chtěl sem si to zapařit. a Ono né, bude to padat... přitom jak koukám tak parádní komunita ohledně téhle hry všechno zadara - tohle dokáže tedy naštvat.

Píšou tam že možná pomůže restart, hmm to asi až zejtra no. TAK aspon že mám ty 2odznáčky no.
    "ověřit integritu je asi zbytečnost" i tak zkusím no. Kopl bych do toho... Přitom optimilizace je dobrá ( njn Source) jen pár škubů to nevadí ale tohle to fakt ne.

Takže ověření zdá se pomohlo... jinak super hra. *3* Nechápu že jsem za 3hodiny nedostal žádné experience points... to mi nevadí.ani Level ne. Né že se tahle hra hraje kvůli levelu.
    • Ta hra je dobra akorat tak na Steam odznacek z karticek *1* chova se to strasne nerealne a menu + hud jsou prote hnusny.
      • Jack1947
        Prdaljz... náhodou to je konečně hra kde je důležitá taktika. Mne se to líbí, co že umřu protože nekempuji nebo umíram z neznalosti mapy.

Navíc to není AA -americas army kde to není otevřené pro nikoho jiného než lidi co sou blázni do amerického patriotismu. Je to i zábavnější než red orchestry ted bude volno + víkend dám tomu pár hodin.
  • Nová operace Vanguard do CS:GO

http://www.counter-strike.net/operationvanguard/

Za 6 dollarů je to už trošku moc, je to dražší než předešlé, ale co mám dělat. Já kupuji každou operaci...
    • oktavius66
      Jsem dva hele. Pro mě jasná koupě. Musím mít každou operaci, jelikož rád hraji Lobby a rád plním mise s odměnou = skiny. Na druhou stranu to sice stojí 4,69 E, ale když si to koupíš, tak se ti to pomalu vrací dropováním beden, které můžeš prodat za 0,60 centu na tržišti. Jinak v té bedně celkem nic moc, až na M4A1 s baziliškem, Anarchistické AK-47, P250 Cartel a Autosnipera. Škoda, že nedali do bedny nový nůž. Dneska si musím dobít Paysafe Card *3*
    • To je jeste v pohode jako vstupenka. Jenze platit za dalsi 2 kampane navic dalsich 5 euro, to uz me vytocilo *1*
    • Veskoslav
      Tak při ceně CS:GO mi to zase tak moc nepřijde. Srovnej s konkurencí;)
    • Jack1947
      To už je fakt pro zapálené fanoušky CS, což Valve ví proto taky taková cena že.

Hrál jsem chvíly nonsteam a ani tohle ani předtím koupené Source mne nechytlo, asi budu víc "COD" dítě klído bavím se u CODu víc... asi mi nevyhovuje dost věcí netcode není nejlepší, je to takové pro mne nemastné neslané. Celkově to tempo a není to o tom že by mi třeba vadilo že elimination tedy (search & destroy ) který v CODs je taky byl nudný kvůli perrmanentní smrti. Za kolo.

Jop, zkoušel jsem CS (to čínske online) hehe a to už vůbec střílení skrz zdi, smrt většinou na 1-2rány - recoil vím je to reálné ale už je to na mne moc. CSS csčkáři1,6tky tehdá vím že proklínaly. Já mám na to jiné hry.

To CSS byla beztak sranda já chtěl myslím HL2 +CSS a nakonec jsem koupil tehdy CSS +HL2mp (mimochodem to je pěkná sranda kdo nehrál doporučuji) a ještě zjistil že to chce net (aktivace na Steamu) takže ještě tehdy musel zřídit net to byl vlastně prvopočátek. Ty časy vytáčeného spojení... 32kč/h. Njn nostalgie jak cyp , těžko se tomu věří dneska. No nic jen takové bezvýznamné zamyšlení.

Takové bláboly, z nudy sem si vzpoměl... nikdo to číst nemusí. ( hlavně když nebude urážet).
    • 6 dolarů není úplně málo, ale věřím tomu, že se za ty peníze budu královsky bavit. *5*
  • Jack1947

Že jsou dnešní hry drahé? Připomeňte si, kolik stály ve své době hry pro Nintendo64.

Tehdy to teda byla pěkná pálka no, když si vezmu že ještě nebyl tak dolar oslabenej... pfůůj každopádně jsem zažil PS2 a tam to taky nebylo nejlevnější nová hra klidně i za 2k skoro nebo i přes o spec. edicích ani nemluvě.

Dneska by to taky bylo celkem drahý. (mne nevyprovokujete... ú).
    • Vnuk

Jistě dědo.
  • Ubilol

Nerad bych hejtoval, kdyz jsem hru nehral, ale tohle video a hlavne ta hudba je super *1* *1*

https://www.youtube.com/watch?v=-PkzIGSyjLQ
    • oktavius66
      Šílené *15* . Celkem jsem se zasmál některým. Hlavně mě to rozesmálo na 1:48, 3:55 , 4:25, 4:33 a 4:39. To je naprosto retardované *1* !
    • Kozy
      Hrát to nebudu ale to tam je vážně templář co střílí z meče blesky? Se někdo moc díval na Highlandera, ne?
      • Tilwaen
        Po příběhové lince z minulých dílů je bleskový meč to nejmenší.
    • C-BEAM
      väčšina bugov je daňou za veľkú komplexnosť prostredia a objemu postáv na scéne. Verím, že systém ktorý postavy a ich interakcie udržuje v chode nie je ľahké vychytať. Na druhej strane betatest bol nepochybne odfláknutý s cielom dostať hru čo najskôr von. Radový zamestnanci ubi montreal z toho asi nebudú 2x nadšení.
      • Nic proti, ale takovy hitman absolution ma obstojne davy, vypada mnohem lepe a chodi mnohem lepe a to je prosim uz par let stara hra.
        • C-BEAM
          nie nevypadá lépe, nemá ani zďaleka tak početné davy a už vôbec nie je tak otvorená ako unity.
          • letme hledani v googlu a http://thegamershub.net/wp-content/uploads/2012/08/Hitman-Absolution-Contracts-Screen-4.jpeg . Dokonce se vschny tyto panaci hybou a fungujou a taky to nejsou zcela identicke kopie. Uznavam ale, ze je to v uzavrenejsim prostredi, ale uprime s tim dohledem v AC to taky takove terno neni.
            • Ano, ale podobne davy mel uz blood money a to je hra z roku 2007. A opravdu to neni tak, ze by ten engine AC pocital AI celeho Parize, je to jen o malinko vetsi nez zacatek vzdalenych objektu. Navic toho hitman absolution jsem hral sand jeste na core2 duo. To jaksi u toho AC moc nejde.
              • C-BEAM

Reakce na příspěvek:

keby počítal AI celeho Paríža tak to nebeží na 25 ale na 0,25 FPS. A už od pohľadu to ako sa tie postavy pohybujú a interagujú s okolím je vidieť, že tento systém v Unity je podstatne zložitejší a musí počítať s vyšším počtom premenných. To že nejaká postava vyskočí z davu alebo zaujme neprirodzenú polohu môže byť spôsobené iba zanedbatelnou nedokonalosťou kódu ktorá sa prejavý za určitých zriedkavých okolností a nie tým, že by to bolo všetko odfláknuté.
            • C-BEAM
              je to jedna uzavretá lokalita s kvantom panákov kde môžu autori vychytať akýkoľvek problém... s tým čo je v unity sa to nedá príliš zrovnávať,
        • Draken69CZ
          Zas to není tak otevřená hra.
      • Veskoslav
        Hra měla podle stavu vyjít nejdřív v lednu.
        • nebo vubec *5*
    • Jack1947
      Spíš ublilol.
    • ucho
      no to levitování postav a procházení zdí fixnou poměrně snadno a rychle, trochu víc mě děsí ty změny v LOD podle vzdálenosti, které praští do očí.
      • Veskoslav
        A to že tam lítá FPS jak nadržení puberťáci v létě na dece v lese ti jako nevadí?
      • Draken69CZ
        A není to trochu pozdě?
        • ucho
          jako že to nemají opravovat? :) k chybám dochází. to je u velkých projektů normální. navíc ty chyby se v takovém rozsahu nemusí projevovat všem...
          • Keyz
            Velká firma, která má co chce si tohle nemůže dovolit. Tohle je prostě nepřijatelný. Vydávat polotovary a pak to často patchovat a nějak řešit po vydání. Řešit to co se mělo řešit během testů. Pamatuji jak na jedné přednášce mistr z Oracle říkal jak mnoho času a peněz věnují testům. Nemůžou pustit špatný produkt. Zde u her se to často odpouští. Přitom to je stejné! Je to SW a mají možnost to testovat.
            Beru, že něco co nezjistí během testů ale tohle?
            Navíc častý argument "Je to složité ten vývoj hry" je také špatný. Vývoj databáze pro vládu je lehký? Vývoj OS je lehký? Viděl tohle někdo u Mac OS anebo i Windows? Ne. Se*e se to ale takto ne.

To je všude, že velké firmy jsou pod hledáčkem. Nikomu by se moc nelíbilo kdyby jiný SW co používá fungoval takto blbě po vydání a koupi za peníze.

http://bit.ly/1GQ2tT4 (ten borec se raději propadl než aby ve hře dál působil) *15*
            Tohle není OK.
            • Ucho, hlavne jak je UBI hrozne zname svoji skvelou podporou a vydavanim patchu. A co cekam ? No treba to, ze hra, ktera stavi na stejnych principech a enginu snad uz 8 let, by mohla byt po vydani i celkem hratelna a nemuseli se u toho resit kupy bugu. Take bych chtel, aby kdyz ti predvadeji urcitou kvalitu spracovani na screenshotech, tak aby to pak i odpovidalo skutecnosti (viz treba http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=387581&page=32 post #796).
            • ucho
              revan1: a co jako čekáš, když to ze sebe chrlí jak na běžícím páse? jo, není to dobrá vizitka, ale pokud se ty chyby nevyskytují ve velkém množství každému a zvládnou je do 14 dnů opravit, tak bych z toho rozhodně velkou tragédii nedělal...
            • Tilwaen, to je sice pravda, ale kdyz za neco chteji penize, tak by ten produkt mel kvalitou i odpovidat. Zvlast v pripade SW, kde casto nemuzu pred koupi zjistit jak dobre ta hra funguje a jestli vubec vypada, tak jak ti pred koupi slibi.
            • Tilwaen
              Máš v zásadě pravdu, jenomže když vydají v Oracle zabugovaný SW, tak se s trochou nadsázky zhroutí polovina světa, kdežto když někde v Ubisoftu vydají Unity, kde se vznáší pár panáků, tak si možná tak akorát pár lidí odplivne a nekoupí to. Žádný světový skandál, jako kdyby vyšel třeba podobně zabugovaný OS.
            • Draken69CZ
              Otevřel černou díru :D Jsem si chtěl předobjednat GTA V na PC, ale když vidím jak by to taky mohlo dopadnou raději si počkám.
          • Draken69CZ
            Ale no tak, jako že to mělo být již dávno opravené, myslíš že tam to zkoušej na jednom PC v jedné konfiguraci? Zatím to vypadá že se to projevuje dost lidem.
            • Draken69CZ
              By mohli dát vědět aby lidi věděli na jaký PC se to vyplatí koupit.
            • Veskoslav
              Blbne to na i5/i7 i AMD procesorech. AMD karty i GTX karty....By mě zajímalo na čem to testovali...
    • Kvalitní betatest *1*
  • oktavius66

Že jsou dnešní hry drahé? Připomeňte si, kolik stály ve své době hry pro Nintendo64.

Hry byly drahé odjakživa... Pamatuji si ještě, jak jsem vlastnil PSX (PS1) . Kolik jsem do toho dal peněz... No jáj. Ještě teď se mi točí panenky, když na to zavzpomínám. Vlastnil jsem na to asi zhruba 200 her. Tak si to každý umíte snad spočítat když to vynásobíte x 69$ . Šílené. Tolik peněz *1* . To jsem kdysi byl HARDCORE pařan a každou hru jsem musel mít. Naštěstí ze mě to kupování každé hry opadlo.
    • ucho
      A Insurgency plánuješ opravdu hrát?
      • oktavius66
        Jasně. Už ho hraji. Líbí se mi na tom ta realističnost. 1 max. 2 kulky a jsi tuhej. Snad první MP hra, u které jsem použil leh aby jsem se mohl proplazit k odstřelovači. Akorát ta trpělivost než se někdo objeví na obzoru za krytem. Ale takhle má vypadat válka. Bez hudby, bez výbuchů všude kolem atd. Skvělá hra. Nejlépe se mi hraje za Snipera, protože můžu krýt spoluhráče ze zálohy.
        • Miserius
          Red Orchestra 1/2 neznáš?
          • oktavius66
            Znám, dokonce ji vlastním, ale moc jsem ji nehrál. I když se jedná o skvělou hru, tak jsem se k ní moc nedostal. Vím, že jsem to hrál hodinu nebo tak nějak, ale většinou jsem tam pobíhal se samopalem a snažil jsem se zabít co nejvíce lidí. Což nebylo ono, protože to není COD. V takových hrách se musí opatrně a s rozumem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit