-
Dárečky tahle při úterku
Berte, kdo máte zájem..
Rocketbirds: Hardboiled Chicken (Steam): ZGDTZ-4LCXQ-MCRKV
A Virus Named TOM (Steam): PY04T-7WPKG-VWGTM
Monaco: What's Yours Is Mine (Steamgift): https://www.humblebundle.com/gift?key=Fy66k4pv7wrnRbTR
Mirrors Edge (Origin): FBNW-Y35W-X4NP-L5FS-67Q8 -
-
díky za Monaco
-
Seznam zlevněných titulů, které tento týden (16.9. - 22.9. 2014) naleznete na XBLM.
Díky za raketové ptáky :)
-
-
Richard Huddy (AMD): Fotorealistická grafika ve hrách je od nás vzdálena pouhých 5 let.
Takle zpráva se objevuje přibližně každých 5 let. -
-
Proto se říká, že máš predikovat na dlouhou dobu. Pak když se to nepovede, tak část lidí do té doby zapomene co jsi predikovat a část umře :)
Na 5 let? to je nic. Za pět let, se mu budou smát jak kecal. Jo kdyby řekl, za 60 let to bude takto... -
-
Souhlasím. Pěkný příklad za všechny :-)
-
-
-
Richard Huddy (AMD): Fotorealistická grafika ve hrách je od nás vzdálena pouhých 5 let.
Carmack v dobe vydani Dooma 3 tvrdil, ze zbyva jeste 10 let. Coz jestli se nepletu, je zrovna tech 10 let. A kde mame fotorealistickou grafiku? Vzhledem k tomu, jak ted stagnuje vykon (vyvoj novych vyrobnich procesu), rekl bych spis, ze za 5 let budeme v podstate tam, kde jsme ted a kde jsme vlastne byli uz pred peti lety:) - ano Crysis je 7 let stara hra:) -
-
môžeš dať link na rozhovor kde to tvrdil ? díky
-
-
...
Tak to mozna bylo malicko jinak. Nasel jsem toto:
"Aside from these matters, Carmack reconfirmed Doom 3 is "really close; we'll be shipping it really soon now," whilst also commenting on the sea-change in id's dev process, using multiple developers on the project, meaning "there are source files in Doom 3 I've never opened!" Carmack also stated he believed graphics on a par with the CGI found in Return of the King would be achievable in videogames in ten years."
Mozna jsem zamenil photorealistic a CGI. To by se pak mozna i trefil:) -
-
quakecon 2003
http://forum.beyond3d.com/showthread.php?t=9717 -
-
"While true photo-realism in games is still down the road a ways, Carmack said other aspects of games, like physics and AI, could become more important."
zatial to vyzerá presne naopak :) každý sa snaží o fotorealizmus a na AI a fyziku s*re pes.
-
-
-
hh
No... to bude tezke, ja to necetl nekdy v posledni dobe, ale pred temi deseti lety. Pamet mam dobrou, ale zdroj si vazne nepamatuju. Kazdopadne pohledam.
-
-
To nám nemá stačit? njn děti co neví co roupama tak pořád budou nadávat. Fotorealismus byl a vždy bude jen takový ten snový zážitek spíše se divím že ještě o to dneska někdo stojí... (v době pixelizace *15* *2* ) ne fakt, blábolit může dneska o všem každej kor když z toho i něco má.
Njn, ta konzolitovaznost je hrozná už mi stačí vyblitá grafika 1080 (ehm 720p) no AA/AF nízké detaily... nák jsem zakrněl. *15* Já vám tu grafiku přeju ale musím se zasmát no. -
-
Klidek, nevsim jsem si, ze bych na neco nadaval. Ac se ve svych 30 letech stale citim jako dite:D
Nicmene, pokrok by tu mel byt. A jako fanouskovi modernich technologii mi ta stagnace proste vadi. A i kdyby ne, komentoval jsem jen nazor, ktery jsem slysel pred deseti lety z ust toho pravdepodobne nejpovolanejsiho. Tenkrat jsem tomu veril, ted uz se jen usmivam. -
-
No vidíš a dneska tenhle strejda dělá do Oculusrift. Radši.
-
-
V cemz mu samozrejme fandim. Byt jeho predpovedi nemusi byt presne. Jeho nadseni pro technologie je nezpochybnitelne a i kdyz i Oculus muze byt slepa ulicka, alespon se snazi prijit s necim "novym" - pro rejpaly uvest existujici technologii do pouzitelene a zaroven financne dostupne podoby.
-
-
-
-
-
Nesmysl. Kdo se jim s tou fotorealistickou grafikou ve hrách bude drbat. Není sranda modelovat něco, aby to nevypadalo jako přes kopírák. A čím víc reálnější grafika, tím víc budou bít do očí nedokonalosti a vše bude působit divně. Jo, využijou to možná u nějakých specifických her, například formule, závody na okruzích, ale v klasické příběhové akci je to prakticky bez šance. -
-
No když vidím namódovaný GTA IV tak bych to tak černě neviděl.
-
Já bych tomu i věřil. Několik let zpátky si taky nedokázali představit, že by modelovali prostředí v takových detailech, jaké máme dnes, nemluvě o pokročilých vyhlazovacích metodách a post process efektech a blížícím se raytracingem atd. Ono jde i o to, jakými fígly toho fotorealismu dosáhnout. Nejdůležitější byly vždycky metody nasvětlení. Pak ti bude stačit holá místnost se stolkem, ale simulace světla, particle efektů, rozlišení a hladkost scény, rozumně nastavený motion blur při pohybu ve vysokých FPS ti vytvoří dojem, že to není "vymodelované" a "renderované". No a v nějakém pokročilém Riftu to bude už uplně mazec. Co se týká vývojářských nástrojů, nebude asi problém mít různé pokročilejší a chytřejší generátory krajinek, potůčků, pahorků, lesíků a materiálů... o takovém speed tree se pár let před tím taky nikomu ani nezdálo. A pokrok jde kupředu nelineárně (5 let dopředu je velký skok) ;o)
-
-
klúčom k riadnemu fotorealizmu v hrách sú reflexie, dá sa to fejkovať predrenderovanými enviromapami ale len do určite miery, na kvalitné, fyzikálne korektné reflexie nie je a nebude výkon ešte pekných 10 rokov.
-
jenže holá místnost se stolkem není hra. ano, takové prostředí může vypadat fotorealisticky, tedy v tomhle směru proč ne. pokud do toho ale vezmeš model člověka a přírodu, tak tam už se toho moc zlepšit nedá. další věc je, že výkon grafických karet zase tak rychle nahoru nejde, takže za 5 let žádnou revoluci nečekám.
-
-
no ono to tolik o rozliseni textur ani neni, stacilo by zapracovat treba na nasviceni a bude to docela uveritelne
-
Mně stačí to, kde hry už jsou. Stejně z těch posledních považuju za nejhezčí Dishonored a to je stylizovaný jako prase :)
-
-
-
fotorealizmus je docela široký pojem, pre masy môže byť fotorealistické to čo na teba kričí umelosťou. Fotorealizmus z pohľadu filmového tu za 5 rokov samozrejme nebude na to fakt nie sú prostriedky a fotorealizmus ktorý 99% populácie nerozlíši od reality tak to vidí na celé dekády. V závodných hrách to ale príde určite skôr.
-
-
Receiver zadarmo
https://www.humblebundle.com/store
do 7 večer -
-
Dík za info, už ho snad mám.
-
-
Legend of Grimrock II
Zítra ve dvě hodiny odpoledne bude nějaké nové odhalení *14*
http://www.grimrock.net/ -
-
Mezitím lze debatovat na fóru :)
http://www.grimrock.net/forum/viewforum.php?f=18 -
moc bych to chtěl i na android, klidně i první díl *14*
-
-
Doom spuštěný na tiskárně
Celkem zábavné video ze smutné příčiny - chlápek zprovoznil Doom na tiskárně od Canonu, aby demonstroval její zranitelnost kvůli absenci autentizace a updatům firmware.
"If you can run Doom on a printer, you can do a lot more nasty things," Jordon told the Guardian. "In a corporate environment, it would be a good place to be. Who suspects printers?" -
Ghost of a Tale
nějak jsem si zde nevšiml žádné zmínky o tom, jak pokračuje vývoj této hry. na gamesconu byl koukám trailer: http://youtu.be/AZIcZUUTv6M
a pak že se v Unity nedá udělat hezká grafika. -
Hero Siege
http://www.indiegala.com/game?game_id=d7a09de83d1011e4b589279e3ae2fbd0