Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dinoshare

S dinoshare.cz je situace na trhu neudržitelná. :-(
    • Thorar
      Dost trapnej pokus o propagaci, další tuctovej share server, ničím vyjímečnej.
    • ucho
      krásný příklad parazitování na pirátství. jen mi moc není jasný, na čem momentálně rejžujou peníze. ale to asi přijde časem...
      osobně nemám nic proti pirátství, ale tohle slovíčkaření, že neodpovídají za nahraný obsah a že se nesmí uploadovat věci, co porušují autorský zákon, považuji za trapné. šlo by to totiž snadno omezit. jenže pak by jaksi moc lidí službu využívat nechtělo :)
      • rancor1223
        Počkej, počkej, jak bys to chtěl omezit? Omezit by to sice šlo, ale snadno opravdu ne.
        • ucho
          nutná registrace pro uploadery. pokud bude uploaderovi mazán nějaký závadný obsah, zamezit mu třeba na měsíc cokoli uploadnout. velmi snadno takhle odradíš lidi, kteří ti tam budou nahrávat nelegální obsah a zůstanou ti tam lidé, kteří to budou používat na nějaká vlastní data... (popřípadě ti tam zůstanou uploadeři, co ty nelegální data umí schovávat a nebudou snadno dohledatelný, což je ve finále taky dobře, protože to alespoň nebude na očích, což pak vede k různým nesmyslným bojům proti pirátství, které odnáší běžní lidé)
          • Jack1947
            Tohle ne ale tahle stara forma , sireni "nelgalniho obsahu jinak pojmenovanim... nutna registrace uploaderu spise odradi, zas jak na uloz.to kazdy nahrava co chce - boje s piratstvim tu jsou a vzdy budou , odnasi bezni lide hmm... Jenze Shareservery co jsem si donedavna myslel, prave byli vzdy urceny nebo respkt byli na sireni prave ilegalniho obsahu proto to snad vynaselo ja bych si to nijak predstavit nedokazal, prece ostatni se da sirit pokud to je jen pro ty vyvolene treba pres vlastni FTP server. Navic kdyz by to bylo takhle, zni mi to porad spise jako nejaka uzavrena komunita, to pozbyva na prvotnim smyslu oprav mne ci se mylim.
            • ucho
              pokud nechápeš text, na který chceš reagovat, tak na něj prosím nereaguj... tvé myšlení mi přijde trochu jednodušší...
      • Jack1947
        Vzdyt je to jak Uloz.to ,rs.com atp... Tenhle zpusob sireni nelegalniho" obsahu mi prijde ponekud archaicky a rad to moc nemam... Stejne tak nechapu vyssi poslani tohoto "prispevku".
        • Tilwaen
          Archaický? V čem?
          • Jack1947
            No kdyz jsme u stavani, to mi prave singalizuje ze je cas jit spat... *3* *15*
          • Jack1947
            Nevim, vim ze se to da rict i o torrentech, asi to nemam rad tak pro mne to je spise archaicke.
            I kdyz treba vim ze to je novejsi, ja to nerad.
            • Tilwaen
              Ach tak. Tak to potom chápu; pro mě je archaické třeba ranní vstávání *1*
    • A to má být nějaká forma propagace pirátství nebo co? *16*
  • zx_spektrum

Dva výzkumníci vymysleli nový algoritmus, který vyhladí pixely na obrázcích 8 bitových her....

Jelikož ten jejich vypadá, že je založený na vektorizaci, tak se prostě spousta detailů ztratí, naprosto nejlepší z toho porovávání vychází hq4x.
  • froztik

Kampaň Borderlands 2 prý nabídne dokonce 58 hodin zábavy. Vývojáři se rozhodli ze hry odstranit...

58 hodin mi přijde dost přepálený. Pokud by to ale bylo aspoň 30 hodin, budu více než spokojený.
    • braveman
      Ještě před 1/4 rokem mluvili právě o 20-30 hodinách... Budeme se muset nechat překvapit.
      • rancor1223
        Já myslím, že když vezmeme v potaz kolikrát to dohrajeme (alespoň já, přesáhne to minimálně 150 hodin. A za to jsem se nebál dát skoro tři tisíce.
  • Jack1947

Vyšlo GTA: San Andreas na iOS. Android a Windows Mobile verze dorazí později v tomto měsíci.

No, tedy ta Windows verze je pro mne celkem prekvapeni, nebot jsem vubec necekal ze nekdy bude v tomto systemu nejaky vetsi potencial. Tak zjevne se blizka na lepsi casy mno. *12*
    • Vyšlo GTA: San Andreas na iOS. Android a Windows Mobile verze dorazí později v tomto měsíci.

Windows Mobile je již dlouho ukončený a nepodporovaný systém. GTA SA vyjde mimo jiné na OS Windows Phone.
      • Jack1947
        Windows phone nebo mobile, sumak a burt. Hlavne ze to jsou wokna!!! *4*

Neodvazujte se nekdo to zpochybnit, pak by to meli i tam spatne... Windows Mobile versions coming soon:...

Jak rikam ku*burt. *3*
        • To šumák není a Windows v pravém slova smyslu to taky nejsou. Může to být Windows Phone nebo Windows RT, nebo dokonce Windows 8 na tabletu. Šumák a buřt to není protože ty verze nejsou mezi sebou kompatibilní (samozřejmě ani se starým Windows Mobile).
        • Ano tím pádem to i tam mají špatně.. To je tak když se opisuje a nepřemýšlí se nad tím *4*
  • Uncharted 3: Drake's Deception obsahuje 22 kapitol, tedy stejně jako první díl.

To ktorého vola napadlo dať na hlavnú stránku takýto spoiler? To si už naozaj nemôžem užiť žiadne prekvapenie?
    • Nenapadlo mne, že by se to dalo brát jako spoiler ?!
      • Spoiler

Spoiler je informace, která kazí prožitek z uměleckého díla, neboť ochuzuje recipienta (čtenáře, diváka) o moment překvapení. http://cs.wikipedia.org/wiki/Spoiler_%28kultura%29
  • Escape from Tarkov

Koho zajímá Escape from Tarkov, bude vycházet další hra ze stejného univerza s názvem Hired Ops. Přihlásit se k early accessu je možné tady: https://www.hiredops.com?ref=984
  • Hry na dlouhou chvili

Doporucte prosim neco na Android co by me mohlo bavit na dlouhe a nezazivne ceste. At to prosim neni F2P (radsi zaplatim za poradnou hru) a at to neni tower defence.

Diky
    • a co tak ...knihu? :)
      • Knihy si beru taky ale nejsem az tak vasnivej ctenar abych cetl 5 dni za sebou cely den a chtel jsem si i neco zahrat.

Diky vsem za tipy.Kdyby vas jeste neco napadlo tak sem s tim prosim :D
        • Tilwaen
          Trochu poupravím skavenovu otázku: co takhle gamebook? :-)

A aspoň žánr zhruba víš? Logické hry ano/ne?
          • Nejradsi nejaky roguelike ale bojim se ze ty nejlepsi uz asi mam... Shattered Pixel Dungeon a Wayward Souls. Stahnul jsem si jeste z GP "Out There" a mimo zanr jeste Breach and Clear tak snad bude do ceho pichnout. Co se logickych her tyce tak to me moc nebere.

Na gamebook se citim moc starej :D
          • Jack1947
            Ty jsou na mobilu to nejlepší! dobrá byla ta hra nevzpomenu si na název na způsob incredible machine. *4* Možná i zadarmo.
    • Rejsek
      Dream league soccer, pokud by te bavil fotbal. Je to sice free, ale neprijde mi, ze by zidacky zadal penize. A to se f2p taky vyhybam svinskym obloukem.
    • https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ubisoft.mightandmagic.heroesiii
    • Za mě tohle, je to dokonce i česky https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ubisoft.mightandmagic.clashofheroes&hl=cs *3*
    • Draken69CZ
      XCOM®: Enemy Within
  • Fanoušek dosadil do wallpaperu Battlefield 3 pět známých herních hrdinů.

lol ten Mario *1*
  • Jack1947

Skupina anglických škol upozorňuje rodiče žáků, že pokud nechají své ratolesti hrát (pro ně) nepřístupné hry, mohou být nahlášeni policii a úřadům.

Ježíši kriste no a co taky hrají "nepřípustné hry" a v tv jim taky vadí násilý ne?
    Ach ty angličani nehjpůrve mají problémy s dětmi obecně (rodiče volají policii protože nezvládají své vlastní děti rofl) potom tohle lol. Co bude dál uniformy už mají ted ještě speciální vyuku na témsa proč hry škodí mladistvím. *7* *12* Pak musím říct zlaté čechy v tomto.
  • Veskoslav
    Nic proti, ale pokud máš uložené čísla kreditní karty pro platbu a nemáš ji chráněnou sms kódem či něčím obdobným, tak je to slušná debilita, obzvlášť pokud máš takový nesmyslný limit na kartě. Jinak by mě zajímalo, jak se dá nabořit do Originu, pokud je nastaveno mail+heslo+ověření při přihlášení z jiného pc, kdy ti přijde na mail kód. Nebo chceš říct, že nejenom zjistil všechno o tvém Originu, ale bouhnul jsem na tvůj osobní mail, co máš na Originu? Navíc kdyby ti někdo ukradl 150 000 Kč, tak už jsi dávno na policii, kde to hlásíš jako krádež (trestný čin od 5000 Kč) a nechodíš prvně do banky (všechny banky navíc mají blokaci karet přes jejich linku (musíš znát svůj bezpečnostní kód).

A tedy pokud nekecáš, tak příště už snad budeš natolik chytrý, že když máš někde uložené číslo své kreditky že ho buď zabezpečíš sms kódem nebo budeš mít účet, kde si finance přeposíláš před nákupem....Ale limit 150k nemá na kartě snad nikdo normální.
    • - platba byla provedena z karty kterou nepoužívám a ani na ní neměly být dostatečné finance k dispozici (limit jsem si nevymyslel , ale některé banky jej tak idiotsky nastaví samy )
      - objednávka byla provedena z Origin účtu , který mám jen kvůli tomu , že jej některé hry vyžadovaly (tj ověřování na mail jsem neřešil a nebylo zapnuté )
      - prvně odříznu zdroj pak řeším nahlašování policii (zásadně)
      - Dle podpory EA se k Originu dostal právě přes napadení svázaného emailového účtu (což je divné , když si POP3 přeposílám zprávy jinam a na starém mailu rovnou mažu )

Jo je to zvláštní pocit koukat se na svůj Origin a vidět objednávky na 89 stránkách plných Goldů a Fifa pointů za cca 40 CAD jeden *10* .
      • Keyz
        Prvně bych to dal na polici a pak je šance, že to ten nákup bude zrušen. Tedy jestli je EA slušná firma a uvidí záznam od policie (anglicky). Tak to lze technicky lehce vrátit atd... Navíc lehce vidí z jaké IP se prováděl případný bruteforce. A jestli to nebylo tvoje je to lehké dokázat :)

Každopádně k heslu. Měl jsi s 8 písmeny a čísly.
        Zadej ho sem: https://www.grc.com/haystack.htm a uvidíš kolik trvá Bruteforece útok. Málo :)
        Ale to asi není tvůj případ. Není jen tak možné zkoušet kombinace na email / účet. Tam se to po 3 sekne a musíš dát potvrzení atd. Tedy u mého emailu to tak je. Spíše to udělali jinak. (EA to vidí, jak se kdo přihlašovat atd.)

Jinak heslo musíš mít něco jako ".T5aZc'#=8W9:xc". To pak nelze prolomit. A jak to řešit když máš více takových hesel? Zahesluješ si soubor s hesly a budeš k tomu přistupovat přes jednu takové heslo. To se dá zapamatovat. Případně si to někam napiš, jestli ti to nevadí... No tam budeš mí další hesla a pak to jen budeš kopírovat atd. Lehké.
        Lze mít zaheslovanou zálohu na flaskdisku atd. To je super, když si nepamatuješ.

Tedy jestli se ti to vrátí bude záležet na EA, důkazy lze sehnat zcela lehce. Musí ale EA spolupracovat :)
      • Veskoslav
        Jestli fakt nekecáš, tak kamarád měl podobnou věc, takže udělej toto:

1. Podpora EA+důkaz, že jsi neprováděl transakce v dané době (práce, škola atd.)
        2. Banka blokace a zrušení dané karty.
        3. Okamžitě na policiie (potřebují číslo účtu, kreditní kartu, kdy došlo k transakcím atd.)

Na Originu mám 13 her, na Uplay 4 hry a na Blizzardu mám 6 her (Steam 226 her), ale všechno je zabezpečené právě z těchto důvodů. Doporučuji všude nastavit nejenom bezpečnostní otázky, ale změnit hesla+ bezpečnostní kódy na mail a případě Blizzardu doporučuji mít aplikace, kde ti zasílají 10 místný kód (pokud nemáš smart, lze to zakoupit za cca 250 Kč jako příspěvěk na klíče). Ale v dnešní době nestačí mít jenom silné heslo.
        • Jack1947
          Ale i pevné nervy, mě by zajímalo nakolik to vůbec tu banku zajímá že někomu vybílí učet vždyt není to pro ně jen zátěž to řešit otravovat se a pak se nakonec příjde na to, že si to ten nebožák způsobil svým neuváženým jednáním sám. (což nebude určitě tvůj případ)

Já pokud někdy bych měl mít nějaký vyšší obnost tak nevím ale kartu bych nechtěl, nevím ale asi bych to měl tak že bych si poslal peníze na učet jen tolik kolik bych potřeboval než to mít stále kdyspozici na kartě ale chápu někdo to rád jinak no.
          • WhySoSad
            Po tobě to luštit, to by se jeden pos*al... *7*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit