Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • triptich

oceňujem, že hry sú radené voľne, nie ako TOP10. k samotnému výberu hier... rebríček je vybraný veľmi "zaujímavo". ale čítanie fajn a určite príjemné porovnanie mojich preferencií s redakciou.

• Mimonaut

Kde je Dishonored? Za mne úplně nejvíc nejlepší RPG co jsem hrál. Jednička aj dvojka 

• Veskoslav

Tak ono Dishonored moc RPG není. Spíše má prvky RPG. Ale příběhově pokud vím, tak jediné ovlivnění je to, že pokud člověk zabíjí, má špatný konec. Ale nikterak neovlivňuje příběh atd.

• lito

To ani Prey. To je vzorový příklad immersive sim. 

• Dondae

Nový  Stalker má nějaký rpg prvky?

• Veskoslav

Samozřejmě že má. Od inventáře až po přímé ovlivnění příběhů a života v Zóně. Vlastně celá série to tak má. 

• RPG je Role playing game - tedy “hra na hrdiny”. S vylepsovanim nejakych statistik v tabulce to tedy nemusi mit nutne nic spolecneho. 

• Dondae

No to není moc definice RPG... Nejlepší příklad je Fallout New Vegas, ale i Kingdom Come. Jen by mne nenapadlo, že se ve Stalkerovi můžes vykecat třeba z následující přestřelky.

• Veskoslav

Lze. A nebo lze zabít i příběhové NPC. Nebo lze udělat třeba to, že jeden z hlavních úkolů vyřešíš třemi způsoby:) 

• já jsem bohužel nikdy nehrál dračák nebo dungeons a dragons, ale mám pocit, že lidi co jo, se na rpg dívají trochu jinak. Viděl jsem nějaké video,  kdy člověk zkoušel roleplayovat tuším Outer Worlds.

Teda hrát to jako někteří hrají ten drakáč - dopředu si ujasnit svou postavu s jejími povahovými vlastnostmi, příběhovým pozadím a z toho plynoucími motivacemi...

tím pádem byly i jeho volby ovlivněné tímto - a nedělal jen taková rozhodnutí, díky kterým by vyhrál, ale taková, která by udělala jeho smyšlená postava, i když to občas neslo neblahé následky...

u tohoto videa to bylo prvně, co jsem se zamyslel nad tím, co ten roleplaying může znamenat (takže to je k diskuzi o rpg - že to je asi víc o vcítění se do postavy a hraní role, než o těch statistikách, které s tím máme z herního hlediska spojeny. Hra s rpg prvky je ale většinou chápána jako taková hra, kde do jisté míry můžeme vylepšovat statistiky postav nebo výbavy).

• Staré díly Stalkera taky neměly.

• uaxpk

Prey je klenot. Dohrál jsem to 3x a určitě si to ještě jednou dám.

• tomekbobek

Doporučuju ještě Tainted Grail: The Fall of Avalon, kterej je teď v early acessu, ale snad tenhle rok květen/červen půjde do 1.0.

• W0R10CK

Dobrý no, ale nějak vám z toho seznamu vypadl System Shock 2 a Deus Ex. Obě tyhle hry strčí minimálně polovinu toho seznamu do kapsy. Navíc SS2 vyjde brzy v "25th Anniversary Remaster" edici.

• Možná právě proto, že bude mít to 25. výročí. Spousta lidí už tu grafiku nepřekousne.

Jinak Deus Ex ano, ale System Shock 2 bych nepovažoval za extra povedené RPGčko. Je to dobrá hra s výbornou atmosférou, ale: Zlepšování postavy je na mnoha místech rozbité, půlka zbraní není pořádně použitelná, hackování je jen o testech skillu (downgrade oproti prvnímu dílu) a hra je prakticky lineární.

• JOJ!

ne jednej strane som rad ze sa nezabudlo na Hellgate London, na strane druhej, RAD by som upozornil ze verzia na Steame (vlastne od dob ked to prebralo po skrachovanom Flagship studios  Bandai Namco, hra sa stala nehratelnou, je tam tzv. 1FPS BUG. Aneb hra kde raz za cas proste na 100pro sekne tento bug a obraz zamrzne/resp. skoci na 1 FPS -slovom JEDEN frame per second. Cize hra bola skvela (pamatne momenty z nej mam, tma a zrazu bac! demon/ni), dnes uz nestoji ju ani stiahnut nieto este hrat.  Samotna hra ponukala ako first person shooter (idelane pre obidve soldier povolanie a evokera, tiez obidve povolania, tak aj Third person pohlad, kde proste templar a blademaster to priam vyzadovali.

Ale jak fajne by bolo spravit remake celej hry v modernej grafikae a minimlane prepracovanej hratelnosti. D4 by asi upadlo do zabudnutia :P (na POE/POE2 by asi nestacila, kedze ubehli pomaly 2 dekady ale..)

DE:Human Revolution - aneb verzia co som hral kedysi ja- ist cissto stealth systemom = prvy aktovy boss je jasna stopka.

a o dlasich spomenutych hrach by sa dalo polemizovat.... Skyrim svojou grafikou caruje cele roky, niektory to daju na urovne dnesnej grafiky, cize jeden mozny zadrhel je hratelnsot, nie kazdemu sadne. (kazdopadne ale pristupnejsie nez KCD/KCD2, v ES Skyrime staci klikat a ukllikas snad vsetko :D

• deejaywolf

Chtěl jsem si zahrát Deus Ex, ale na mém 4K monitoru je to kvůli špatnému UI scalingu téměř nehratelné.
    Jinak, kdo má rád Might and Magic, doporučuji The Quest.

• Měl tam být Doom....i když to není RPG ale, je to lepší než Borderlands.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit