Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • skirym je kravina, at žije COD!! best of game
    • best of game? :D Další ukázka deb*lity dětí co hrajou CoD.
    • kamarad Jindry Velikeho?
      • ne, jen blbej troll
  • skyrim vyprodano ty jo, chtel jsem to koupit ale budu to muset stáhnout asi
  • Trol.diskuzni
    Těším se na příští tématický článek od veselé kopy Smutného na téma "100 způsobů jak přežít hype Skyrimu". *5*
    • Hype je to nechutný, ale paradoxně když zahodíš předsudky, což je u Skyrimu nutný udělat, a konečně ho začneš hrát, tak si toho marastu kolem ani nevšimneš. Poctivá a zábavná hra *3* Jinak jo, to video je děs.
    • Hairy_Ass
      Pro tebe to musí být vážně těžké období zde na Games.cz, nejprve Deus Ex 3, pak Battlefield 3 a teď Skyrim. Už aby zase byla okurková sezóna, co? *15*
      • Trol.diskuzni
        10/10 za rok 2011 (6): Skyrim, Uncharted 3, Dark Souls, Deus Ex, Littlebigplanet 2, Portal 2
        10/10 za období 2001 - 2010 (3): Assassin's creed 2, Mass effect 2, Okami
        Interpretace: Bez komentáře *4*

Statistické údaje (číselná hodnocení her na games.cz za rok 2011):
        N = 123
        Mean (aritmerický průměr) = 7.30894
        Median = 8
        Mode (nejčastější hodnota) = 8
        Interpretace: Kdo lehce rozumí statistice, jednoznačně si odvodí, že výrazně vyšší medián v porovnání s aritmetickým průměrem (který i tak sám o sobě je dost vysoký v pohledu na celou škálu) značí letošní trend dávat každé blbině 8 či dokonce i více. *3* Údaje pochází z katalogu her games.cz seřazeného podle hodnocení a podle data.
        • Pokud se tímhle do detailu zabýváš, musíš mít moooře času, závidim...
          • Trol.diskuzni
            Za týden dělám ze statistiky jednu zkoušku, takže trénuju... *3*
        • Tak zrovna Skyrim a Deus ex jsou hry (jediné hry s toho seznamu co jsem hrál), které odpovídají popisu desítky ať se ti to líbí nebo ne..... Možná se ti můj pohled nemusí zdát cela pragmatický, ale já tebe můžu nazvat jako ne-zasvěcence...
          Ano Skyrim a DE jasně v době svého vydání vyčnívali. Ano posouvají určité hranice a není jich málo ( a že to zrovna není super technologický či mega skok v naraci - to ani nemůžeš čekat. Krůčky, který teď děla herní průmysl jsou menší než před dekádou. Proč také ne. Hodně ze základního potenciálu už bylo využito. Přesto když porovnám co bylo např před 4 léty a teď? velký skok). O Deus exu se mluví hodně . jsou na něj vtipy, vyšla kniha a dost se o něm mluví. A Skyrim? Ten má zajištěný 3-4 roky slávy každopádně. Koukni se na Oblivion (který mne mimochodem v době jeho vydání vůbec neoslovil) jak si stojí díky modování. Nikdo po tobě nechce aby jsi si ty hry kupoval, ale hodnotit podle youtube videí se mi nezdá na místě. *7*
          • Jazz
            Posouvají leda howno, jen stará hnusná a opakující se čovina.
            • Ale ty posouváš howno ty geronte vypatlaná....
        • Pěkné, ale možná by stálo za to porovnat počty recenzovaných her ku počtu vydaných her. Jestli to číslo klesá tak se tím dá vysvětlit proč by průměrné hodnocení mělo růst.
          • Trol.diskuzni
            Jasně, tenhle argument jsem čekal... Že games.cz jsou takoví fajnšmekři, že si vybírají jen ty největší "pecky" a nezahazují se s tím přebytečným povlem.

Jenže:

1) games.cz jistojistě nepokrylo zdaleka všechny dobré hry, které letos vyšly (ani nemohlo, protože se musí zaměřovat na to, co zajímá velké množství lidí, to dá rozum).

2) Pochybuju, že z tohoto segmentu "sledovaného herního trhu" vyšlo cca 90 - 100 her, které by si v kontextu her vydaných za posledních 10 let (pokud beru dobu, po kterou tiscali games funguje a tedy lze srovnávat i se staršími známkami, přestože je dávala jiná redakce) skutečně zasloužily hodnocení 7 a výše.

Připomínám, že 7 je vysoce nadprůměrná (=kvalitní) hra... a že průměrná hra ( nerovná se špatná hra, ale dobře hratelná hra nejen pro fanoušky žánru či série, ale i pro některé další hráče) má dostat hodnocení 5.
            • Je pravda, že šest desítek za tok je stejně moc, ale je třeba si uvědomit, že očekávat že by nějaké herní medium dávalo známky s průměrem 5 je prostě nereálné už jenom proto, že nemůžou recenzovat všechny hry.
            • Trol.diskuzni
              Zajímavé, až tak daleko jsem se zatím statisticky nedostal (přestože úplný amatér nejsem)... V každém případě bych řekl, že pana Gausse můžeme nechat na věčném odpočinku - důvody pro ta vysoká hodnocení zde na games.cz budou daleko prozaičtější. *5* *15*

Jednoduše se změnila redakce a od té doby tady naběhl úplně jiný režim posuzování a hodnocení her... Jestli je to lépe nebo hůře, to nechám otevřené.
            • Zjistil jsem zajímavou věc, že pokud předpokládáš gaussovské rozložení kvality her (známkováno 0 až 100 bodů) se středem v 50 a pološířkou 40 bodů, tak absolutně nezaujatý recenzent recenzující náhodné hry by měl dávat průměrnou známku 55. Vzhledem k tomu, že renenzenti jsou zaujatí ve smyslu, že si vybírají pouze hry, které stojí za recenzi, a vzdledem k tomu že games.cz recenzuje pouze cca 11% všech her není divu, že průměrná známka může být dost vysoká.
            • Trol.diskuzni
              A co z toho teda odvozuješ? Pořád mi z toho nějak nevychází, proč by najednou v roce 2011 měla většina komerčně zajímavých her dostávat osmičky a výše... Games.cz je komerční web a aby se uživil (měl čtenost = reklamy, kontakty, relevanci na herním trhu atd.), musí se nutně zaměřovat na hry, o kterých si většina hráčů (nebo řekněme raději návštěvníků) přeje číst.

Ti znalci, co tady na diskuzích píší erudované rozbory her a jsou znalí ve hrách sahajících do do vzdálené minulosti, tvoří jistojistě menšinu... Většina lidí navštěvujících tento web nepíše na diskuzích příspěvky, neposlouchá podcast atd. = nejsou to žádní hardcore hráči, co by potřebovali znát každou indie hru a žili herní scénou... Jen příležitostní návštěvníci, které zaujme titulka ve stylu: "Skyrim superčlánek" či "Mass effect boří hranice"!

Vždyť i minimálně půlka diskutujících (včetně mě) tady nejsou žádní "opravdoví zapálení hráči", jestli chápeš, co tím myslím.

Jinak to, že Games.cz má svoji kvalitu, nezpochybňuju... Kdyby nemělo, tak tady ostatně ani nebudu chodit. *3*
            • Já jsem na metacritics napočítal za poslední rok 960 +- 30 titulů včetně DLC jenom na PC.
        • Trol.diskuzni
          Určitě jsem se mohl o nějaký ten údaj při vyhledávání seknout, ale základní myšlenku to ze statistického hlediska nemůže změnit.
  • seriously nějaký random video z youtube na hlavní stránce mezi recenzema?? kdyby to bylo v bleskovkách tak ještě dejme tomu...
  • cau hele pry uz vysel patch 1.1 ale nikde sem nenasel link .. nevi nekdo ?
    • Patch 1.1 vyšel v den vydání Skyrimu. Nepletete si s 1.2?
    • Kdyby byl tak se mi automaticky stáhne na STEAMU.
      Takže nejni.
  • Přečte si knihu a chcípne *1* *1* *1*
  • to uz opravdu nemate o cem na tiscali psat, když nác cpete takovýmahle kravinama???
    • je mi tě líto chlapče...si to nečti když se ti to nelibi a nepyskuj!
  • mám dotaz, když si koupím originálku pojedou mi savy ze stahnuté verze?
  • Tak tohle je mě fake jak k_rr_a_v_a.... a to uz mi odletěl jednou kůň, když sem z něj sesedl v kopci...

Btw... w*f tu nejde napsat K_rr_A_V_A?! K_rr_A_V_A je zvíře... http://cs.wikipedia.org/wiki/Tur_dom%C3%A1c%C3%AD zde to je popsané :-*
  • tak hrál jsem to asi dve hodiny, co me naštvalo že jsem chtel vstoupit mezi mágy ale mage guilda je asi pres celou mapu. wtf
    v oblivionu jste začínali poblíž imperial city a tam byli všechny guildy, tady když chci hrát mága musím šlapat pres celou mapu nekam do pr.ele wtf?
    • Na každé místo které jsi objevil se dá portovat přes mapu.
    • čo takto skúsiť povozy čo sú u každého mesta. SA dostaneš do akéhokoľvek iného ihneď.
    • ne, muzes tam je povozem za 50 goldu...
      • fakt? a kde najdu ten povoz
        • Napríklad pri stajniach Biely priesmyk alebo Whiterun alebo ako sa to mesto volá. Stačí ti trochu obísť hrad a niekde najdeš vždy
    • a nechápu kouzlo fury, je tam napsane že cíl začne utočit na nejbližší cíle, treba zacastím fury na jednoho ze dvou vlku kterí jsou vedle sebe a on se rozbehne 50 metru na me, misto aby utocil na toho vlka vedle sebe wtf
      • Není tam napsáno na nejbližší, je tam na kohokoliv, kdo je poblíž. Je to o náhodě. wtf wtf.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit