Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vzdy po precteni podobneho typu clanku si tez rad prectu tu inteligentni debatu v komentarich mezi temi vsemi anonymnimi vyvojari ci odborniky na vyvoj her, kteri denne navstevuji games.cz behem sve pracovni pauzy. Myslim si, ze sam Dean Hall by mel obcas navstevovat zdejsi prednasku o tvorbe her, aby si uvedomil, kde vlastne dela chyby a inspirovalo ho to k lepsi a efektnejsi vyvoji DayZ, protoze komentatori na games.cz vzdy vedi nejlip diky mnohalete zkusenosti a jsou pravem spickou v oboru.
    • Lidí už je na světě moc, takže se tomuhle vyhnout nejde a vždy se někdo najde. Ale zajímavé že většina je těch brečících a vše vědících, myslim že ti bystřejší a moudřejší chat proletí a bez komentáře se zasmějí.
  • Menší oprava Autora: Vydání nezdružuje hromada bugů, ale jen jeden problém a to je optimalizace aspoň pro 50 lidí, xxx zombií a xxx spawn lootu, Dean se zmínil že jak mile půjde hrát na serveru v 50 lidech při srozumitelným počtu zombií a spawn lootu tak uvolní public alphu.
    • sleepless
      Pravda, upraveno. Díky.
  • Stále lepší stav ako Warz. *8*
  • Vypadá to zajímavě, ale po zkušenostech z Arma II mě to prostě neláká. Tu jsem kdysi koupil, nainstaloval a nestačil se divit. Obrněn trpělivostí, prokousával jsem se single i multiplayerem, zapisoval si bugy a chyby a ty odeslal autorům. Pak mi ale došla trpělivost, znechuceně jsem to odinstaloval a zapomněl na to. Snad po dvou letech jsem to nainstaloval znova, stáhl si nejnovější patche a opět jsem se nestačil divit. Už fakt nemám na to ztrácet čas ve hře, ve které ani po dvou letech záplatách nejde dokončit základní výcvik, protože instruktorovi usekne hlavu rotor apod. Hra sama o sobě je pro hardcore hráče (kilometry a kilometry běhání lesem, pak kulka do hlavy a čau, neohrabané pohyby a celkem těžké ovládání apod), natož s bugama. Ne, fakt už ne, díky. A no jo, já vím, mám si jít zahrát CoD, nebo Battlefield, je mi to jasný.
  • Ludia nevedia ocenit ani snahu toho, ze ukazuje hru ako VYZERA v ALPHE.
    Kolko hier bolo pred vas predstavovanych takto ? Takmer kazda hra ktora vychazda v alphe ma na youtube desiatky videi a gameplayov ktore hru vychvaluju aka je bez bugov, aka je super, len aby ste si ju kupili hned. Hru si kupite a vyzera to presne na opak, tu aspon vieme co nas caka, ako to vyzera, takze komu sa alpha nepaci, moze si pockat na beta gameplay a pokial sa mu bude pacit beta viac, kupi v bete ak nie pocka si na celu hru...
    Taketo detaily by sa mali cennit pretoze dnes uz nevidime nic ine iba vychvalovane alphy v hype videach a potom plno placu o stave hry a bugoch.
    • trolo
      to je klasika. ale to ze im EA hodi alphu BF4 za 120€ im nevadi.
    • Ty jsi příklad zaslepeného fanboye, který hru brání do roztrhání těla. A takový lidé jsou pro vývojáře nebezpeční. Utvrzují je v tom, že co a jak dělají, dělají dobře a vše je pohoda, cool a super. Jenže není.
      • ty si zase priklad zaslepeneho gamera ktory si kupi alphu len koli "dobremu videu" a potom place ako hra vyzera naozaj a ako bol okradnuty....
        • C-BEAM
          neviem ako ty ale ja žiadne alpha verzie hier nekupujem.
        • Tohle video není dobré, takže neměj strach.
      • Podle tvého tvrzení jsem tedy i já fanboy, i když narovinu připostím velké nedostatky např u Arma 2/3 a Dayz módu. Kámo je docela velký rozdil mezi fanouškem a fanboyem. Když ti někdo řekne že to je teprve apha a že se to ješště zmení, tak to neznamená že je fanboy, to by pak byly skoro všichni. :D
      • C-BEAM
        presne tak, podobne to funguje v arme. Každý nezmysel je hneď fanboymi odbavený tým "že je to pre-alfa, alfa, beta..." a napokon je tu release a chyby zostávajú.
        • Radsi si prectete jeste jednou co psal, pak podruhy a pak teprve pro priste na neco reagujte vy "fanboyove". Tady pisete takovy rozumy, ze kterych je videt vetsi zaslepenost nez tech imaginarnich fanboyu, co vsude vidite.
  • No tak je hezký, že zapracovali na grafice, texturách, skinech a animacích, to se hodí vždycky. Ale skoro bych byl radši, kdyby začli tím podstatným. Server evidentně nestíhá, sekerou se trefuje do zombíka ale tomu to nic nedělá. Kolikrát mě tohle stálo v modu život, to bych nespočítal. Stejně tak se zombík evidentně netrefuje, ale životy ubírá. To je prostě BS, se kterým se v žádný hře/modu nedokážu smířit. Do alfy jsem plánoval jít, ale jestliže do tý doby nebude tohle funkční, tak fakt nee. A je to škoda, protože grafiku, počet předmětů a další bych nepodstatný věci bych oželel. Alespoň, že to ukázali na férovku.
    • Presne koli tomuto je video take ake je, komu sa to nepaci v alphe nech si to nekupuje a pocka na dalsiu fazu hry :) Naplno s tvojim nazorom suhlasim a som rad ze sa najdu ludia ktory to vedia napisat normalne a nie nadavat na celu BI a kecat o tom ako hru odlozili o rok.

Presne to ze to ukazali na ferovku sa mi paci tiez :) Neklamu ziadnymi marketingovymi videami, ukazu aky je stav hry, ber alebo neber, dufam ze v bete to bude lepsie a zmenis nazor :)
    • Tak si počkej na betu/plnou verzi. Tam by to mělo být 100% vyřešený :)
      • rancor1223
        Máš Armu 3? Já jsem si (jako dlouholetý BI kritik ("hater")) řekl, že se už museli poučit (tou dobou stále nadšený z DayZ modu) a koupil ji tehdá v alfě. Párkrát jsem to hrál, nebylo to úplně špatné, ale MP prakticky nehratelný. Pak vyšla beta, ale to jsem na to neměl čas. A teď plná hra, tak že to vyzkouším. No co sem nezjistil. Nedá se to hrát! Bugy jsou tam na chlup stejný co v alfě a FPS spadly z 40-50 na 10.
        • To je zas pravda, ale Dayz SA má jiné vedení :) takže od toho očekávám i jiný výsledek.
          • rancor1223
            Pořád je to BI. Pochybuju, že by Dean H. měl takový vliv. Beztak za 90% problémů Army může ten jejich příšernej engine a s tím prostě nic něudělá...
            • rancor1223: To je fakt, snad to v budoucnosti nějak vyřeší. Díky za pokec, je radost narazit na někoho ským si můžu pokecat/pohádat a nejsou v tom nadávky a schazování. :)
            • Jo ty animace jsou hrozný a pomalý než zareagují, hráč už je půl kilometru daleko a zombíci máchají rukama tam kde si byl před půl hodinou.
            • rancor1223
              "Překopat" se snadno řekne a těžko udělá. Je to ta nejobtížnější věc jakou můžeš při vývoji dělat. Finančně a časově nejnáročnější. Deanův tým určitě udělal nezbytné úpravy, ale spousta věcí je za aktuálního stavu prostě nezrealizovatelná. Příkladem je třeba navazování animací. Arma je toho prostě neschopná. Engine na to není postaven a tak to není ani v A3. A sami BA řekli, že v tuto chvíli nemají řešení.
            • To je fakt, že ten jejich engin by chtěl doladit, ale proč si myslíš že Dean ten jejich engin překopal? Právě kvůly tomu že ten předchozí engin neuměl nebo zkrátka nemohl dost věcí zvládnout.
      • to urcite:D
      • *15* *15* *15* *15* *15*
  • Hanzik815
    Aspoň je na co se těšit. I když to bude trvat asi ještě dlouho, DayZ bude pořád DayZ. Snad. : )
  • smejki
    ten warning je supr *1*
  • ucho
    no... je vcelku logický, proč se chtějí dostat na early access. protože finální verze je podle videa v nedohlednu, tak aby to vůbec zvládli financovat. i když je to prealfa verze, dělají na tom celkem dlouho na to, aby už měli mnohem víc... to už se dřív dočkáme warhorse hry jak tohoto...
  • No vypada to, ze je ceka jeste plno prace. Ale tak je to teprv alfa, v tehle fazi nema moc smysl cokoliv te hre vycitat imho.
    Ale davaji si na cas, nemelo to puvodne vyjit uz letos v obdobi Vanoc?
    • Ano malo to vyjst pred rokom, mal to byt upraveny mod ako standalone hra, oni to odlozili a prekopali cely engine aby mohol obsahovat viac moznosti a aby tie peniaze za zakupenie stali za nieco.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit