Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Coffin.Corner
    Rozběhnou první díl i na současných OS je dnes velmi jednoduché, protože existuje fanouškovská modifikace SYSTEMSHOCK-portable (SSP)

https://www.systemshock.org/index.php?topic=211.0

Navíc obsahuje volitelné vychytávky, jako mouselook, nebo vylepšené textury, atd.

Edit: Omlouvám se MrSanta byl rychlejší a já jeho příspěvek přehlédl. *3*
    • Corvus
      Já hraju z této verze, kterou uvádíš, ale není to "všespasící". Jak jsem uvedl, hra má problémy pod Win 7/64 bit a jakmile se na ni snažím aplikovat české titulky, tak padá prakticky neustále...
      • Já to hrál na Win7/32 bit a hra běžela v pohodě i s češtinou.
        • Corvus
          Proto píšu 64 bit. Tam to padá (tedy aspoň mě)... Bohužel.
          • Coffin.Corner
            Já na W7/64 kupodivu problém neměl, ale s tou češtinou máš pravdu, stejná zkušenost.
  • sleepless
    Díky všem za připomenutí alternativních řešení, jak rozeběhnout SS na moderních OS. Odkaz na SSP jsem doplnil do článku.
  • Proč tragická? S Dosboxem jsem dohrál plnohodnotnou enhanced verzi bez problémů pod Windows 8.1 64-bit. Tragické by bylo, kdyby to nešlo hrát vůbec.
    • Taky mi to neni jasne, kdyz to bez problemu beha pod dosboxem. Nicmene, ta vylepsena verze vypada velice dobre a kecal bych, kdybych napsal, ze se na to netesim :)
  • SS2 jsem hrál nedávno. I v dnešní době je hra uplně v pohodě hratelná a má výbornou atmosféru. Kam se hrabe Bioshock (duchovní nástupce od stejného vývojářského týmu). SS1 je na mě už moc starý a v dnešní době asi nehratelný
    • C-BEAM
      tak na hratelnu podobu skoro dokonalého SS2 mal najväčší vplyv looking glass nie irrational. Na mňa je inak SS1 tiež už moc starý / technologicky.
      • MrSanta
        Dovoluji si oponovat. Podle mě má největší vliv na hratelnost dvojky Ken Levine.
        • C-BEAM
          máte pravdu ! poplietol som to, ospravedlňujem sa.
  • I hodně starý věci jde bezproblémů rozběhat i dnes. Taky proto jsem se starý AMD486ky na 100MHz zbavil. Nebyl důvod si jí nechávat jenom pro dobrej pocit.
    Na DOS hry DosBox, na starý hry pro Windows XP stačí VirtualBox nebo jiná virtualizace co umí i 3D akceleraci (myslím že i VMware Player to už zvládá) a na hromadu dalšího jsou emulátory.
  • Made my day.
  • No a nechce to jako Games.cz zkusit taky jako retrogamesplay, akorát že v češtině?
    • Teda až bude ten Citadel venku?
  • Pod DOSBoxem to musí šlapat jak hodinky bez ohledu na OS. SS jsem měl original v CD verzi, kde bylo navíc SVGA rozlišení a dabované logy. Bohužel jsem o něj přišel. :[ Remake je ok, ale chtělo by to pořádný remake třeba v UE 4. :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit