Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Že 99% vývojářů z nepochopitelných důvodů sahá po fantasy, scifi a podobných nereálných šílenostech je smutný fakt. Je mi jasné, že hry dokážou vytvořit něco, co si jindy nezkusíte (vesmírný pilot), ale na druhou stranu jsme strašně přesyceni tím nereálným balastem.
    Proto když vyjde nějaká hra na motivy reálného světa, je to jak smilování a takové hraní je pak uplně jiné, protože se do něj dokážete vžít mnohem více.
    Méně je někdy více! Vést "normální" detektivní rozhovor v Heavy Rain je 1000x lepší než po tisícíprvé vidět vybuchovat továrnu na mimozemšťany a zachránit tak svět.
    Važte si proto her s reálným základem.
    Proto třeba takové La Noire má potenciál být neuvěřitelným herním zážitkem.
    • Však tohle je sci-fi. :)
  • Článek je vynikající - víc takových. Zabrnkal přesně na ty struny, které jsem potřeboval slyšet k tomu, abych se rozhodl si hru zahrát. Dohrál jsem ji a musím říct, že s ničím podobným jsem ještě neměl tu čest. Hrané pasáže dodávají ději i postavám takovou autentičnost, až z toho mrazí. Postavy jsou dobře napsané a adekvátně zahrané. Jejich motivace a osobní pohnutky jsou tu předvídatelné, jindy spletité a člověk se občas musí stát skutečným psychologa, aby rozkryl vše, co před něj autoři a herci postavili. Dofám, že bude her podobného ražení přibývat, protože byť jen krátká procházka po světě The Curfew byla plná nových momentů, neotřelá a přitom znepokojující. Můžu jen doporučit...
    • Jak je ta hra cca dlouha? Jen na par hodin?
      • Tak tři hodiny. Nevím přesně, na sledování času nezbyly kapacity :-) Je ale nutno vzít v potaz, že to vlastně není regulérní hra, ale takový zajímavý projekt, respektive experiment. The Canterbury Tales nebo Dekameron v hodně malém formátu :-) Ale dovedl bych si představit, kdyby tohle univerzum někdo ropracoval do něčeho většího. Ono to není vůbec těžké vzhledem k tomu, jak blízko současné realitě je ta prezentovaná v The Curfew...
        • Jasne - vsak tech "jen" par hodin je u neceho podobnyho asi akorat.
          Taky se na to casem podivam
  • 13_11
    Další výbornej kus.

Mně by se ještě líbilo, kdyby se tady rozžehla debata na téma "ideální herní recenze očima samotných čtenářů". A protože je to příznačné (články/recenze od Lukáše Grygara jsou vším, jen ne všedními kusy, které vídáme na českém herním internetu), zajímalo by mě, jak se čtenářům líbí tento jiný styl psaní o hrách? Záměrně píšu jiný, nikoli nový, protože výmysl jako je Nová žurnalistika podle mě není - člověk buď umí psát poutavě nebo nudně, v souvislostech či bez nich. Nic víc, nic míň.
  • RakeW
    Moc pěkný.
  • Klikněte si na odkaz na hru a zkuste si ji. Na to nepotřebujete recenzi.

Jinak ten článek je pěkný. Uvidíme, jestli jde o revoluci nebo jenom další bublinu.
    • Tak pardon, ale od toho snad ctu recenze, abych nemusel kazdou blbost zkouset... A zvlast pokud je to hra tak dulezita jak pise autor, si snad recenzi zaslouzi?
      • Promiň, ale za tu dobu, co si sem psal, tak už sis ji mohl vyzkoušet.
        • Promin, ale slapat do flashovych s.....k ? To jedine po dukladne recenzi *4*
          • Tvůj problém, tvoje mínus. V článku je dostatečně jasně zmíněno, o čem to je. Možná, jestli to spustíš, tak to pochopíš, a pak si budeš přidat jako blbec, možná na to vůbec nezmáčkneš, svět se nezboří. Nám a zbytku světa tvůj názor chybět nebude.
            • The curfew game je takový interactive statement zaštiťovaný organizacemi za lidská práva a tím to hasne, není potřeba nic dodávat. Rozebírat to po herní stránce dle dnešních norem může jen idiot. Z tvé strany pak tady jde stejně už pouze o omezenost a nějaký pokus o trollování, takže tyhle řeči jsou stejně zbytečné.
            • Chybět nic nebude, jelikož pokud by se pan Grygar řídil dle tvých rad a napsal to jako recenzi na další iteraci dnešních her, tak by ze sebe udělal akorát vola. *12*
            • To jiste ne, ale recenze na tiscali games chybet bude porad *4*
          • Nevykladaj si to zle, ale ty musíš mať hrozne nudný život *4*
      • Je to flashovka , za pokus nič nedáš a aspom si názor utvoríš sám *4*
        • Za pokus das cas (u adventur klidne tydny - aby si pak zjistil jak je to hloupe - viz. Fahrenheit), a prave recenze ten cas muze usetrit, k cemu by jinak byla? To si mam vyzkouset vsechny hry?
          Navic cim jsi starsi, tim je cas drazsi. *4*
          • Mopped
            Tak jestli ti přišel Fahrenheit hloupý, tak by pro tebe byla recenze stejně k ničemu.
            • 13_11
              Nezbyly prachy na nápady a tlačil je čas, jak už to tak u geniálních věcí chodí.
            • kostejnesmrtelny
              Fahrenheit byl ve svý poslední třetině tak neuvěřitelně [zde_dosadit_slovo_vyjadrujici_hloupost], že mě to definitivně odradilo od opětovnýho hraní, přitom do poloviny to byla naprosto extatická záležitost, a byl jsem poměrně přesvědčenej, že hraju nejlepší hru, co jsem kdy nainstaloval.
              Dodnes to nedokážu pochopit, jak to mohl David Cage tak strašlivě dokopat. Všechno od smrti Tiffanny je těžce na pěst.
              To jen tak naokraj k tomu Fahrenheitu *3*
          • Ale práve u tejto by myslím recenzia len kazila zážitok z hrania , toto nieje žiadne Need for speed kde potrebuješ vedieť ako dobre funguje fyzika atd. tu je najlepšie prežiť si na vlastnej koži :-) Tak to je aj s vačšinou filmov , u hier skvôr výnimka
  • Jinak ta hra je docela dobrá, ale když jsem viděl ve flashi střílení terčů... plovoucí myš FTW :))
  • Trochu mi to pripomina, jak jste tady vyhlasili jako zajimavost roku (nebo co) minecraft a recenze doted chybi...
    • Možná to je proto, že Minecraft je pořád v Beta verzi...
  • Trochu mi chybi verdikt a neco k technickemu zpracovani. A taky jsem uplne nepochopil mechanismus hry, neco jako uncharted? Ale rozhodne to vypada zajimave i recenze zajimava, ale ohledne informaci trochu neuplna?
    • Jako Uncharted to naštěstí není :D
    • Nemohlo by to byť tým že to vlastne nieje recenzia ?
      • Dobre tak to neni recenze, ale pise se tady uvaha na zaklade hry a autor predpoklada, ze ji zname. Nebylo by tedy logictejsi nejdriv napsat recenzi (a s hrou nas seznamit) a teprve tyto uvahy a rozbory?
        • Tak si jí vyzkoušej, to bude asi nejjednodušší - www.thecurfewgame.com
        • Ono je možno zaťažko hodnotiť flashovku ( obzvlášť takúto ) a je to teda skvôr snaha upozorniť na jej existenciu než zhodnotiť a práve okolo toho aké vrhá svetlo na zvyšok " velkej" hernej produkcie je nabalený ten " komentár /zamyslenie/ jemný myšlienkový onanizmus *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit