Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jedna věc je podpora DX12 a druhá věc rozdíl v grafice nebo alespoň vyšší FPS (oproti DX11). Alespoň u nového Tomb Raidera jsem tedy s DX12 nezaznamenal ani jedno z toho.
  • Radeon 9600 byl taky za jiný peníze, než FX5700.
  • Dotaz pro lv: co mas za auto?
  • Asharak
    Já vyměnil nedávno (2roky) GTX 460 a do teď prej běží, kupovaná při vydání. To samé kámoš s 4850 třeba zase u AMD (ATI, tady nastal asi ten zlom :D)
  • Asharak
    Spíš po té éře. Na 2600 XT s passivem si vůbec stěžovat nemůžu. Ale cekově po GTX 4xx/HD 5xxx to bylo kvalitně podobné. Teda až na fermi. Od té doby (2600) to střídám podle dostupnosti *4* Nejhorší jsou dneska cívky.
  • Jo, asi nejlepsi kartu co mi nejdyl vydrzela byla NV 270 GTX od ASUSu, mel sem ji snad 6 let, jeste sem na ni hral kus Dragon Age Inquisition (to uz krapet nedavala takze sem musel upgradovat). Tu 270 jsem prodal do bazaru jeste za celkem slunych 1000 korun:)
  • ja mel tenkrat radeon 9600 a teda zadna hitparada to nebyla. hral jsem tenkrat tusim Morrowind a byla to s ni dost hruza. takze jsem ji prodal a koupil NV 5700FX a bylo vse v pohode. A od te doby kupuju uz jen Nvidii
  • Asharak
    Od 7xxx to jde s AMD dost špatně. Buď se neumí poučit nebo se jen vezou. *1* Taky se to obrací a dneska hřeje AMD a vrací úder za OCL *5*
  • Kdysi sem měl Radeon 9800 Pro @ XT a neměl sem s ní jediný problém. Tuhle generaci tenkrát AMD vyhrála. Je fakt, že NV zase měla vždycky o něco lepší ovladače plus mám dojem podporu pro pár funkcí v OpenGL navíc, díky kterým některé starší hry vypadaly líp. Hlavně ty přes Glide wrappery.
  • jedna se o klasicke premerovani pindiku, to je muzske casti lidstva velmi vlastni, je to normalni, nelze se na ne zlobit:)
  • Cozpak o to AMD muze mit vykonne karty jak chce, ale kdyz vydaji ovladace na nejakou novou hru tyden po tom co vysla tak je to cele k nicemu. AMD bych si nikdy nekoupil, kdysi sem je mel a byli s nima jen problemy, NV kupuju uz dlouho a problemy prakticky nula.
  • Že diskuze o grafických kartách vždy přitahuje elitu národa *15*
  • Asharak
    A v čem ten svět spočívá?
  • Asharak
    980 Ti > Titan X. Takže odpadá argument "je levnější než Titan X, který stál přes 30 000,-". Dnes jím každý argumentuje, přitom je na trhu 980 Ti za 20k a Titan X dávno mrtvý, ale hlavně aby tam byla jeho minulá cena na ospravedlnění.
    Ano, četl sem některé komentáře na DD. Ty hlavní, které se šíří celým internetem, taky podporuji. A sice že jako nástupce GP104 nesoupeří 1070/1080 s High endem a "velkým" čipem, ale 970/980. Z tadyma vychází to pohoršení především. Už se těším na nástupce Titanu/980 Ti.

Bohužel jako pokus pěkné, ale ten nick ti nic říkat nemůže. Používám ho jen tady.
  • A největší svi*ě je závist.
  • Asharak
    A proto mě na*ral. Jak tu šíří dezinformace o tom, že nVidia má "lepší inženýry" než AMD, protože jeho daleko lepší nVidia od MSI/ASUS... s jejich top chladičem uchladí v idle nVidii na pasivu, zatímco AMD běží ve full loadu s ref. chlazením na 90°C a přehřívá se *10* *16* *1*
  • ohledně referencí máš pravdu. jakákoliv referenční karta má horší provozní vlastnosti než bude mít nereferenční a není fér je srovnávat.

druhý odstavec jsou trošku jablka a hrušky. on totiž mluvil o vypínání ventilátorů při nízké teplotě, ne o ryze pasivní verzi chlazení. v praxi napři MSI 970 gaming funguje tak, že dokud nezapneš graficky náročnou hru, karta běží s vypnutými ventilátory a teplotou do 60°C. v případě, že zapneš náročnější hru a teplota se přehoupne přes těch 60°C, zapnou se ventilátory... a nutno podotknout, že i tak jsou velmi tiché. *3*
  • Asharak
    Samé jako s DX11, naštěstí v té době se obě firmy předvedly a nebylo to hlavní měřítko výkonu jedné *1* Takže se stejně nakonec karta s DX 11 vzala že.
  • Asharak
    Open SW > Micro$oft
  • Asharak
    No jak jsem viděl graf RX 480 (ref.) vs GTX 970 EVGA SSC, tak už (zase) nVidii beru lehce s humorem *15*
    Samozřejmě AMD musím taky po tom co naslibovali, bohužel dneska mají obě firmy svoje top tituly a ty si používají hlava nehlava *16*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit