Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • si asi nepochopil princip steamu. ON funguje jako patch server proto tam tu hru m usis mit nebo ty nepatchujes hry? viz treba zaklinac atd? Na steamu si jak trubec nastavis keep up to date nebo jak to je a mas neustale hlidanou a aktualizovanou hru. Ja to beru jako vyhodu steamu mi v nicem nevadi. Mam ho dokonce jeste hodne mezi prvnima tenkrat nutnost kvuli cs 1.6 . A tedka co maj ty letni pecka akce to je neskutecne ja ani nikde jinde hry nekupuju kdyz beru digitaly nema to cenu. Radsi mam samo krabicku pac sem takovy sberatel vetesi :DD
  • Když se vlastně člověk zamyslí, Valve k tomu musí mít důvod. Jak už bylo řečeno, moh by to pak chtít každý, EA taky může své severy vypnout a problémy se budou samozřejmě řešit tak, že za to může Valve. Přesto si myslím, že by to byla úspora pro Valve (co se týče serverů a tak), kdyby updaty tekly přes individuální servery určitého vydavatele, ale má to spíše nevýhody, konec konců i pro nás, zákazníky. Já prostě chci zapnout Steam a vidět, jaké hry se updatují a ne abych musel nějakej BF3 nejdřív zapnout. EA se může jít zahrabat, je to stejnej brak, jako v dobách před Mirrors Edge, pak se trochu vzpamatovali a dneska, škoda mluvit. Mám plné zuby jejich Originu, jejich chvástání a hlavně ničení dobrých her (Dragon age). A už mě vytáčí, jak si myslí, bůhví jak nejsou vtipní, když se každý týden navezou do nového Call of Duty (a to že Activision a jejich COD nesnášim)a porovnaj tyto dvě zcela odlišné hry ve svůj prospěch a pak ještě řeknou, že kvůli složitosti enginu (který, jak nedávno řekli je JEDNODUCHÝ) nebude ani SDK. No comment, EA by mohlo projít nějakou restrukturializací a začít by se mělo zezhora.
  • Hmm, souhlas, zvlášťě u SP her. Nejlepší je volba, chci/nechci Steam. Ono to jde, jen musí vydavatel chtít (například Focus Home vydával Cities XL 2011 na Steamu, ale krabicpvá verze a další jiné verze z internetu jsou bez Steamu. Pro vydavatele to ale asi bude extra práce, mít vlastně 2 verze stejné hry...
  • zx_spektrum
    Podívej, jen Portalu 2 se letos prodalo v krabicích pár miliónů, to by klidně mohlo znamenat, že EA prodalo víc Valve her, než Valve/Steam prodal EA her. Ačkoliv je to určitý důvod proč by z toho v EA mohli mít nafouklé ego, taky to znamená, že je to penězovod který si nemusí nutně chtít zastavit... Pro EA to byla win-win situace, vydělávají na obou věcech, když nebudou dávat hry na Steam, a kdyby jim Valve za to nedal další tituly pro retail, byla by to prohra pro EA na obou frontách. Stojí jim Origin za to?
  • Jestli je ten EA Origin stejně "kvalitní" jak Games for Windows Live, tak ať si ho narvou do špic *7*
    Nakupuju jen na Steamu (ve slevách) a měnit to nemíním. A nemusím mít každou hru hned, počkám si na -50, -66, -75%. Vlastně už hodně dlouho jsem nedal za hru více jak 10€.
  • Vis co je vetsi debilizmus nez deset uctu, nutnost mit Steam ucet kdyz si clovek kupuje krabicove verze hry. *3*
  • Ak battlefield 3 nebude na steame, dufam ze odpovedou hracskej komunity bude absolutne minimalny digi. predaj a kazdy radsej zajde po krabicu. Lenze ako poznam debilizmus ludi tak si narobia 10 uctov na 10 roznych distribucnych systemoch a kupia si to aj tak.
    Jedine ako vyjadrit nesuhlas s tym ze to na steame nebude je to, ze digi. nekupit nikde inde.
    Je mi upne putna preco to tam nebude a kto je navine. Faktom je ze steam je najpopularnejsi a najlepsi system a je v ich (ea) zaujme aby to tam bolo.
    A zacinam byt bf3 stale viac znechuteny, kecy kokolo SDK len koli tomu ze budu ryzovat na trapnych dlc za peniaze, no dakujem neprosim.
  • tak tieto ich problemi su mi uplne putna
  • prestigo88
    No, ale ten přepočet se týká jen zemí v Tier 2 (Valve si Evropu rozdělilo na dvě části, Tier 1 a Tier 2) v Tier 1 používá Valve $=€. Kam, která země patří najdeš na netu. Holt pro nás Čechy je nakupování nových her na Steamu HODNĚ nevýhodný. Zatracený Euro!
  • Urug
    Sry jsem si nevšiml tvých příspěvků níže. Tady asi holt bude problém na straně Steamu a nezbyde ti zřejmě nic jiného než čekat, případně se furt přípomínat. Je to vopruz, nasere to a naprosto tě chápu. Na druhou stranu nemůžeš očekávat, že by jakákoli jiná digitální služba fungovala bez problémů . Kolegovi vyřešili problém s transakcí při podobný slevový akci cca do týdne. Já osobně jsem se Steamem zatím žádný problém neměl. Ale přijde mi teda retardovaný, aby hry aktivovatelný na Steamu měli regionální zámky. Se jednou někam odstěhuju a půlka her mi nepůjde? O tom sem popravdě, v případě digitální distribuce, vůbec nepřemýšlel. Docela by mě zajímalo jestli tyhle kraviny má i verze koupená přímo na Steamu.
  • obracenyKybl
    Pokud narážíš na podivnosti s kurzem, tak je to ale rohodnutí vydavatele hry (třeba EA), že bere $ = € (mimochodem slavný Origin to má stejně). Hry od Valve (a zřejmě i něco dalšího) mývají přepočet kurzu správný.
    To, že ale v ceně nových her (krabice vs digi verze) většinou nebývá propastný rozdíl (jaký by člověk možná čekal), je ovšem věc druhá ...
  • Ethy
    Jednoduše: Steam > Origin
  • Ne, jako Steam je prima vec ale jen do chvile kdy si clovek chce koupit novou hru a za to digitalni holatko musi vysolit o 20% vic nez v "predrazenem" ceskem obchode. To pak cloveka nadseni ponekud opusti. *5*
  • Ja myslim,ze radi muzou byt oba,tedy az do ted.Valve byli radi,ze maji EA hry na steamu a EA bylo zase na oplatku rado,ze mohli pres steam distribuovat,protoze trzni podil steamu neni zanedbatelny.
  • smejki
    ne, u FNV se normálně stáhnou, jako update. hlavně se pak ale musí zaškrtnout v launcheru.
  • Já bych to mohl napsat opačně.

Valve může být rádo, že jim největší herní vydavatel distribuuje hry a oni se jim takhle odvděčí.

Si klasiký Valvefanboy...

osobně proti Valve nic nemam, mínuskaři.
  • zx_spektrum
    EA distribuuje všechny krabicovky Valve, vydělává na tom a teď se jim odvděčí takovýmto hnojem. Myslím, že pár markeťáků v EA potřebuje přes hubu.
  • Sak jsem psal,ze u BF3 jim to asi za to stoji,ale z dlouhodobeho hlediska,pokud stahnou vsechny budouci hry,tak to uz se jim az tak vyplatit nemusi,protoze ne kazda hra je tahoun jako prave BF3.
    A hazet ciframa ,jak to delas ty, bych si teda netroufl.
    Prece jen na steamu je 30+milionu hracu,coz neni zanedbatelny pocet...
  • Myslím, že na Steamu lze u každé gamesky spravovat DLCčka skrze vlastnosti ("properties" na pravém tlačítku myši). Tam mám zatím pořád jenom brnění, které bylo u sběratelské edice, jinak nic. Navíc mám ta DLC poslaná od kámoše jako dárek ("GIFT") a Steam mi je nedovolí přijmout, protože prý nemám základní hru, ale to už se opakuju...
    Přeinstalovávat se mi moc nechce, alespoň ne dokud se někdo ze Steamu neuráčí laskavě k tomu něco říct. Zkoušel jsem validaci a nepomohlo to, ale i tak díky moc alespoň za snahu mi pomoci!
  • Urug
    Některá DLC se vůbec nestahují/neinstalují jsou již v původní Steam verzi hry, jen je ingame odemkneš (např BC2 Vietnam). Počítám, že to nebude tvůj případ, ale kdyby přeci jen...
    Zkusil jsi třeba původní hru smazat a znovu nainstalovat nebo alespon validovat integritu hry?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit