Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • CRYPT
    Pred X lety jsem vehementne tvrdil, ze v zivote nebudu platit mesicni poplatky za hru, kterou jsem uz jednou koupil (MMORPG) take jsem tvrdil, ze v zivote si nekoupim zadne zlodejske DLC (S laskou vzpominam na "DATADISKY") a dnes tvrdim, ze se*u na ty jejich mikrotransakce do her.

Aktualne jsem dopadl tak, ze jsem si x let platil mesicniho suba ve SWTORu, od SWTORu jsem presel do WoW, ktere hraji ted a platim si ho na ofiku samozrejme. DLC - Koupil jsme si Battlefield 1, hra mne tak neskutecne zaujala, ze jsem si rovnou koupil Premko, kde dostanu hned vsechna DLC a co se tyce mikrotransakci, par mesicu zpatky, kdyz jsem hral TES Online, hrozne jsem chtel skin na postavu, jako ten Dragon Priest nebo co to bylo ze skyrimu. Koupil jsem si za real love par featurovin vcetne toho skinu.

Chci tim rict, ze clovek si asi zvykne na vsechno, muze brblat jak chce, ale bohuzel takova je doba. On je taky rozdil, zda-li clovek si vydelava a muze si dovolit vyhazovat love, nebo ne. Diky tomu, ze jsem dospelej samostatnej clovek, uzjsem linej si stahovat warez, radeji si pockam na slevu, koupim hru a necham ji stahovat a o nic se nestaram. To se tyce i mikrotransakci a vseho v podstate. Jsem linej grindit, farmit apod kvuli necemu, co si za par chechtaku mohu koupit. To je ale zavisi na danem cloveku.

Osobne jsme zastancem spise toho, aby si clovek musel dotycnou vec zaslouzit co chce. Takze udelat grind a farm, diky cemuz seobjevi nutnost si platit treba mesicni sub a prodluzovat a clovek pak ma vetsi radost, kdyz danou vec ziska.
  • Jinak s tím P2W je to lehce modifikovaný příklad vězňova dilematu. Nikdo neplatí - je to vyrovnané, rozhoduje "skill" ; někdo si připlatí aby měl výhodu ; všichni platí - jsme opět ve výchozím bodě, ale s tím rozdílem že to něco stojí. Nicméně z dlouhodobného hlediska je to nesmysl, nejdřív bude sice pár hráčů ochtono platit a být "lepší", pokud se to s výhodami přežene, tak odradí ty, co neplatí a zbydou jen platící, ale tt už nebudou mít relativní výhodu mezi sebou a začnou víc a víc prohrávat a končit také. Zatím dlouhodobě jsou úspěšné jen F2P modely, které nedávají žádnou nebo jen nepatrnou výhodu, protože si udrží relativně slušnou herní základnu.
  • Např. F2P Battlefield - free zbraň = střílím kuličky, free vesta = papír ; premium zbraň = zabiják ; premium vesta = minimálně kuličky dokáže odrazit. Takže i když se člověk snažil, šel z boku nebo zezadu a překvapil nepřítele, tak stejně většinou potřeboval tolik ran, že pokud ten s placenou výstrojí nebyl úplný jouda, tak se stihl zorientovat, zjistit odkud jsem do něho mezitím vysypal 1/2 zásobníku a poslat jednu smrtící zpět.
    Age of Empires Online - už jen zamknuté předměty pouze na zelené, zatímco platící mohl používat všechny což s každým kvalitativním stupněm nahoru udělalo rozdíl několika levelů, k tomu speciální (silné) jednotky a rádci, zkrátka bonusy a ne malé všude a ke všemu. Free hráč si ani neškrtnul, pokud dostal někoho, s alespoň modrým vybavením.
    Traviany a podobné - tam to přežívá na sdílených účtech, kdy se náklady rozloží mezi více lidí, ale pro normální lidi to už není hratelné, pokud má někdo +25% surovin, +x% sílu vojska atd. V dřevníc dobách byly super divké kmeny, které měly za symbolickou cenu jen lepší UI, ale teď jsem zkoušel DK2 a tam se dá koupit snad vše, od urychlení stavby, surovin a armády, zvtěšení skladů, stavební fronty, zkrátka co vás napadne, to máte. Hnus. Jinak za 24h jsem byl v top 500. ta hra je absolutně mrtvá.
    Víceméně vše co nabízí až moc výhod, není dnes už moc hrané.
  • Khanemis
    Někdy mě vážně fascinuje, co všechno se dá patentovat...
  • MidnighT91
    Vždiť jsou geniální, jako jediní měli koule na to patentovat si P2W model. Třeba ho teď nikdo jinej nemůže použít *4*
  • MidnighT91
    Ty zkus jmenovat 5 P2W her co měly úspěch.
  • Jack1947
    Tohle povede jen k jedinému, hráči co budou znevýhodněni se na tu hru dříve nebo později vykašlou... prostě klasickej špatně nastavenej F2p model. Nechápu jak je to napadlo cpát do B2p her, není odsouhlaseno .. ale asi takhle když tohle se rozhodnou použít tak pak jedině snad dostanou brzkej krach a bankrot. Je to svinstvo fůůj a podporuje to tak maximálně stejnej bezmozek.
  • TheGGG
    evil corporation jak má být...
  • Jmenuj jich 5
  • Tak ted uz chapu proc ten dementni matchmaking v Activision-Blizzard hrach vono je to schvalne ze to dava novacky k veteranum *11* *12* *16*
  • Tj, mluvci unicredit taky uz tejden tvrdi, ze to funguje, ze ze problemy muzou mit jen (tisice) jednotlivcu ...
  • No ja nevim, netvrdim, ze financne na tom nevydelaj, to tezko rict, kdyz se nepochlubej, ale co sem kde mel tu cest videt, tak takovyhle veci hrace tak maximalne od hry odezenou.

Mno a takovehle uzasne system 10x rychlejs nez cokoli jinyho. Protoze ten novacek dostane cocku, coz ho rozhone nepovzbudi k tomu, aby dal hral, ale spis k tomu aby se na to vy...

Ostatne, jmenovat by se daly nejmin desitky her, kde je paradne videt, jak vsemozny vnucovani prodeje hru totalne odepsalo.
  • Jediny recept jak temto srackam do budoucna zabranit je nekupovat to. Pokud to stale delaji, znamena to, ze to lidi kupuji a jim to vydelava vice, nez kdyby tam zadne pay to win mikrotransakce nebyly. Hry jsou business jako kazdy jiny a business se dela pro penize, ne pro radost hracu.
  • U mě si patentoval leda tak to, že to budu naprosto ignorovat :-)
  • to nie je uplne pravda.
  • to si patentovali zavist?
  • ''tiše podporovali touhu po nákupu''
    *15* už mám dost, to je jako ty obchodní řetězce které si najímají odborníky aby vytvořily produkt který bude mít větší odbyt.
    Můj názor je, že jsou hráčí hrající pro radost jako já, neřeší super bedny a vip arzenál nesmyslů pro lepší skill, pak něco jako youtubeři, přece nebudou nudit diváky tak je potřeba nových hader atd. a nakonec hc pařani.
  • prostě multiplayerový pay-to-win se zakomponovanou umělou inteligencí, která bude souboje matchovat tak, aby maximalizovala pay. N.A.S.Я.A.T.
  • No pokud si odsouhlasíš souhlas s jejich "novými" podmínkami před instalací hry, jsi v tom ;)
  • nekromant33
    Zrovna když si člověk myslel, že nic horšího než season pass pro každou druhou pičičárnu nemůže přijít.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit