Přejít na výpis diskuzí
Activision si patentoval systém, který má v hráčích probudit touhu po mikrotransakcích
19.10.2017 | Václav Pecháček
66 příspěvků
-
System, ktery se libi Bobovi...myslim, ze tim je receno uplne vse.
-
Vždiť jsou geniální, jako jediní měli koule na to patentovat si P2W model. Třeba ho teď nikdo jinej nemůže použít *4*
-
-
Takže je to vlastně služba hráčům.
-
-
Pred X lety jsem vehementne tvrdil, ze v zivote nebudu platit mesicni poplatky za hru, kterou jsem uz jednou koupil (MMORPG) take jsem tvrdil, ze v zivote si nekoupim zadne zlodejske DLC (S laskou vzpominam na "DATADISKY") a dnes tvrdim, ze se*u na ty jejich mikrotransakce do her.
Aktualne jsem dopadl tak, ze jsem si x let platil mesicniho suba ve SWTORu, od SWTORu jsem presel do WoW, ktere hraji ted a platim si ho na ofiku samozrejme. DLC - Koupil jsme si Battlefield 1, hra mne tak neskutecne zaujala, ze jsem si rovnou koupil Premko, kde dostanu hned vsechna DLC a co se tyce mikrotransakci, par mesicu zpatky, kdyz jsem hral TES Online, hrozne jsem chtel skin na postavu, jako ten Dragon Priest nebo co to bylo ze skyrimu. Koupil jsem si za real love par featurovin vcetne toho skinu.
Chci tim rict, ze clovek si asi zvykne na vsechno, muze brblat jak chce, ale bohuzel takova je doba. On je taky rozdil, zda-li clovek si vydelava a muze si dovolit vyhazovat love, nebo ne. Diky tomu, ze jsem dospelej samostatnej clovek, uzjsem linej si stahovat warez, radeji si pockam na slevu, koupim hru a necham ji stahovat a o nic se nestaram. To se tyce i mikrotransakci a vseho v podstate. Jsem linej grindit, farmit apod kvuli necemu, co si za par chechtaku mohu koupit. To je ale zavisi na danem cloveku.
Osobne jsme zastancem spise toho, aby si clovek musel dotycnou vec zaslouzit co chce. Takze udelat grind a farm, diky cemuz seobjevi nutnost si platit treba mesicni sub a prodluzovat a clovek pak ma vetsi radost, kdyz danou vec ziska. -
-
No ano, to je "salámová metoda", nebo "metoda vařící se žáby". Něco tuhle, něco tamhle, pěkně krok po kroku zavádět pay2w(alk). A momentálně jsme v bodě kde máme ve full price singleplayer hrách quest DLC a lootboxy. *11*
-
ja jsem se taky vykaslal hrat warez ale zaroven jsem se vy*ral hrat ty pseudo AAA hry od pseudo AAA vyděr... tedy studii *1*
pak chapu tvuj hejt na zaklinace 3, ten daval dlc zdarma a nebyly tam microtransakce *2* -
Však oni ti to soudruzi naprogramují, tak abys měl radost jakmile uděláš oslíčku otřes se, ale musí to mít dobře spočítané, aby ta radost vyprchala v pravidelných intervalech a ty se k radosti musel opět otřást.
-
-
raději cod kupuji na šedině za dobrou cenu když to je
-
''tiše podporovali touhu po nákupu''
*15* už mám dost, to je jako ty obchodní řetězce které si najímají odborníky aby vytvořily produkt který bude mít větší odbyt.
Můj názor je, že jsou hráčí hrající pro radost jako já, neřeší super bedny a vip arzenál nesmyslů pro lepší skill, pak něco jako youtubeři, přece nebudou nudit diváky tak je potřeba nových hader atd. a nakonec hc pařani. -
Activision si patentuje něco co už třeba ve WoT existuje dávno. tam ale matchmaking nepodporuje jen nákupy, ale obsesivně/kompulsivní hraní.
-
Ako som už písal je to právne napadnutelne z rôznych dôvodov.
-
-
No pokud si odsouhlasíš souhlas s jejich "novými" podmínkami před instalací hry, jsi v tom ;)
-
-
to nie je uplne pravda.
-
-
-
Rozhodně chytrý tah. Je vidět že v Activision ví co dělají.
-
RIFT - p2w, neni s kym grat
BDO - p2w, neni s kym hrat
SW Battlefront - DLCcka, neni s kym hrat (a dvojka bude s tema boxama jeste horsi)
vse ala COD - DLCcka, neni s kym hrat
Diablo III - aukce ... a DLC (hra dokonce neumoznuje, aby majitel DLC hral obsah zakladni hry s hracem, kterej DLC nema)
Staci nebo mam pokracovat? -
-
D3 - tak Blizzard ty aukce aspoň zrušil.
-
Diablo už aukci dááávno nemá, tak nekecej kraviny...
-
-
tak musel tam dát aspoň něco co není vymyšleného, to že je to itak blbost to je věc druhá..
-
-
Ten jeblej system tady neumi dat post kam patri ...
-
-
Nemusi to byt uplne spatny napad protoze fair play je nekdy poradna otrava. Ja napr. hraju World of Warships, jsem na tieru V a porad proti sobe dostavam jen vyrovnane tiery. Pritom bych si pral dostat proti sobe nejake nooby s malym tierem.
Proste tohle je system kde parkrat dostanete na drzku a pak si to budete paradne uzivat. -
-
A co treba misto P2W zkusit... ja nevim... az kacirska myslenka... ale... skill?
Je ti jasne ze si defakto stezujes na to ze se stejnym equipem jako maj ostatni dostavas na pr*el (protoze pokud ne, tak te to musi bavit snad o to vic) => stezujes si ze jsi neschopny *1*
Ale co ja vim, ja treba nepochopil nikdy ze nekoho bavi hrat "soutez" s cheatama a tohle je k tomu stsakra blizko, jen je to legalni protoze si na tom pakuje kapsu nekdo kdo ma pravo rict ze je to ok. -
-
když je hra vyrovnana tak mas cca 50% win loss pomer. ale když si zapneš lepší gear tak to jede. neco jako když mlatis ve skole slabší spolužáky proste je to vetší sranda.
-
-
Jakýmkoli dalším příspěvkem nás akorát utvrzuješ, že asi v životě sis protrpěl dost. Ty si nemlátil slabší spolužáky tys jedním totiž byl!
Jojo 50% když máš štěstí 60%. Stačí nehrát sám a třeba se to i zlepší. World of warships mě mrzí že je po době tedy něco jako WOT. I když předtím to taky bylo spíše o štěstí...
Ted jsem četl že s příchodem RANKED je to i více toxické, škoda.
-
-
Noob skill to beru ale ne že mě sundá noob neskill ale gear fuj. Tak tak a na esportu by se tohle snad ani nemohlo. Je to zhruba to samé jako doping, teda horší.
-
-
To pak ale musí být hrozná nuda, ne?
-
-
Tak bob je pověstný troll který psal že právě by radši nějaký ty Nooby ve WOW pvp kydlil.
-
-