Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jakékoliv omezení po stránce postav nebo herního světa už není free to play. Tohle je celkem kruté tlačení lidí do toho aby platili a je pro tu hru poslední hřebík do rakve.
    Právě AOC úplně odepsali.
    Měli by vyzkoušet princip např. Perfect World (PWI).

Je vidět, že to rozhodnutí zase dělal kravaťák a ne pařan.
    • Jde vidět že si nejspíš AoC nehrál nebo si vůbec nečetl ten FAQ nebo nejspiše obojí. To já udělal oboje a můžu všem říct že model AoC je mnohem méně uzavřený než třeba LOTRO systém kde se bez zaplacení na max level dostanete leda tak šíleným grindem (spíše vůbec) a těch věcí je tam pro free hráče znepřístupněno MNOHEM více než v AoC. Z toho co jsem vyčetl tak v AoC budete moct vylevelovat na 80 zadarmo uplně stejně jako doteď včetně dost dungů, což bych řekl že je dost free to play přístup. Samozřejmě omezení tam jsou, ale nic co by bránilo v hraní (na výběr jen 4 classy, max 2 charaktery a podobné blbosti. Koho tyhle věci zajímají když to F2P začne hrát?). Pokud se mu hra zalíbí tak do toho stejně začne vrážet peníze nebo si začne platit měsíčně.

Určitě velmi dobrý krok společně s novým Barbarem Conanem v kině což plánují provázat. Dost velký potenciál zvednout AoC a že bych jim to hodně přál, protože to je velmi kvalitní hra (kdo jste hrali jen první tři měsíce po startu tak raději ani nekomentujte, hra je uplně někde jinde).

Peace
      • Ano, já soudím z prvních měsíců po startu. Je na tom něco špatného? Ano, hra může být jinde, ale to nevím. Vím jaká byla a za takovou ji mám a vinu na tom nesou jen autoři/vydavatel, protože vydali nevyladěnou hru, která měla být ještě ve stádiu beta. To, že prodávat nedodělky je dnes běžné, mne jako uživatele vůbec nezajímá (to platí i o laciném nedopečeném pečivu v supermarketech).
        • ano teď reaguješ na hru starou tři roky a mmáš na to právo. Hra byla v té době opravdu špatná pro spoustu lidí a nedodělaná o tom žádná. Jenže včera není dnes a proto mě F2P model a provázání s novým filmem (kterej má mimochodem rating PG13 což mě trochu děsí) zaujala a má možnost přilákat lidi s takovým názorem jaký zastávaš ty aby se na tu hru znovu kouknuli a třeba se jim teď když je konečně dodělaná a má spoustu contentu zalíbila. O tom že vyměnili/přesunuli tým včetně nového Game Directora netřeba hovořit *4*
          • V tom případě to má smysl, ačkoli je už tzv. FTP model zprofanovanej. Každá hra zdarma vlastně není zdarma ... slovíčkaření napůl za pomezní čárou je dnes ovšem taky ve všem ...auto za 199.000, které ovšem nekoupíte pod 230.000, hra zdarma, která není zdarma a onlinovka, která není onlinovkou (myslím World of Tanks, což je skvělá hra, ale tvrdí o sobě, že je MMO, což není zcela určitě) atd.
      • 4 classy z 12 je docela omezující.Tohle zajímá docela dost lidí vzhledem k tomu, že u hraní MMO to hraje celkem důležitou roli.
        Pochybuju, že se na tu 80tku nějaký F2P hráč vůbec dostane.
        A asi je celkem jasné, kterou věkovou skupinu má F2P + unrated , sexy atd. přilákat :)
        • Untrated neznamená že hra se změní v Hello Kitty. Myslíš že odstraní všechnu tu brutalitu, fatality, násilí a sex? Come on. Navíc game director řekl že Unrated neznamená proměnu v omalovánky, ale pouze že rating potřebovala krabicová hra, což už AoC nebude proto Unrated, ale změna se určitě v přístupu nekoná *3*

Jinak ano omezující to je, nikdo nemůže chtít celou hru zadarmo, ale pro příklad v LOTRO si mohl svobodně bez omezení questit pouze do lvlu 20-25 pak už grindit body deedama (šííílena sranda vám řeknu) nebo koupit přes shop body a pak koupit další lokaci s questama. Tady podle FAQu bude mít člověk přístup ke všem lokacím (včetně dungů v nich) kromě khitai datadisku což je end game lvl80. Takže když už si člověk vybere jednu ze 4postav tak může vesele questit bez velkých omezení (samozřejmě tu nějaká jsou,ale to by pak F2P nedával smysl že:).Navíc třeba lotro má také znepřístupněny dvě classy pro F2P. A to že má člověk jen dva sloty tak to opravdu nehodlám řešit, to je v moment kdy člověk začne hrát fakt ta největší ptákovina *1*

Jediná věc kterou jsem se zatím nedočetl a co mě zajímá je, že když mám datadisk kterej nebude pro F2P přístupnej,downgradnu na F2P z premium tak jestli mi zůstane otevřen (po vzoru lotro datadisků) nebo se uzavře. Jinak pro lidi kteří kdy měli aspon zaplaceno na měsíc to omezení na 4 postavy neplatí:)

peace
          • jako absolutního laika co se týče MMO jsi mě brutálně vyděsil:D věky se mi nelíbílo, že bych měl platit měsíční paušál za hru + když si vzpomenu na moje nolife spolužáky co neznali nic jiného než WoW+ ten tento post= MMO ještě dalších 10 let hrát nebudu:D
          • Lotro nemá zpřístupněny jen 2 classy.
            http://www.lotro.com/free.php?lang=en_GB&
            Nikdo se tu taky o slotech nebaví.Co se týče omezení.Radši trial bez omezení než F2P s omezeními.To, že v AoC dojdeš na 80tku bez omezení je sice fajn, ale tam jako F2P končíš.

Tvůj "peace" je fajn, ale tady nejsi v USA mezi negrama :)
  • Ten systém pro bezplatné hráče se mě zdá jako uplně na h*vno,strašně moc toho tam bude nepřístupné takže nemyslím že to hře nějak pomůže,možná na čas jak psal ValkoOo ale po ozkoušení podle mého hra velice rychle ztratí při free2play smysl a zaptalit za premium stejně nedonutí..
    • ucho
      když někdo odmítá za hru platit, nedonutí ho většinou nic. a buďme realisté, zadarmo hráči rovněž nic nikdo nedá...
      takto se mohou objevit noví hráči, kteří se blíže seznámí s fungováním hry. a když budou chtít, zaplatí a budou hrát dál, když chtít nebudou, hra je patrně zabavila na několik hodin zdarma (což taky nemusí být důvod k nadávání).
      samozřejmě ale existuje spousta her, u kterých se dá zabíjet čas... každého chytne něco jiného.
      • Proč mám pocit, že to co jsi popsal má dělat Trial :)
  • Tak EVE Online se drží pořád a nevypadá, že by se mělo něco změnit. Ale kvůli obtížnosti se na hru vykašle hodně českých a slovenských hráčů, což je docela škoda, protože komunita je velmi ochotná, ať už ta anglická nebo cz/sk. A myslím, že Age of Conan, to pomůže jen chvilkově. Přitáhne nové hráče, ale ti se vrátí tam odkud přišli. Aspoň to je můj názor. I když je pravda, že LOTRO tenhle krok hodně pomohl.
    • Nejak mi unika souvislost s EVE. EVE nikdy nebyla a nejspis nikdy nebude Free to play. Eve ma svuj system,kdyz muzes bud platit realnymi penezi,nebo herni menou.
  • tahle hra ještě funguje ? kdo to proboha hraje.. :)
    • A kdo proboha hraje ještě WoW? Tipnu 75% lidí už jen ze setrvačnosti. Možná taky aby si nepřipadali jako v*li, co vyhodili roky do koše, až přestanou.

>come at me bros
    • nam se to docela libilo na pvp serveru, taky jedna zmala her ktera neni klasickou MMORPG ktery mame uz plny zuby, libi se nam akcni styl hrani... si zarubame proti jinym hracum na 30-60 minut a jsme spokojeny... neni nutnost u toho drepet cely den... i kdyz je tu otazka jak pak draho ta hra vyjde...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit