Přejít na výpis diskuzí
Age Of Empires - stručný průvodce historií slavné série
14.8.2011 | Karel Drda
64 příspěvků
-
dobrej byl cheat na okamžité stavění budov *1*
-
Článek je fajn, jen mám trochu jiné vzpomínky z hlediska českého hráče. Přišlo mi totiž, že AOE jednička profrčela naší zemí docela bez zájmu, zatímco dvojka byla tou hrou, která zejména díky luxusní grafice přitáhla k monitorům masy lidí - a hlavně - hrály ji holky, což mi tehdy někde na gymplu přišlo úplně boží :)
No a jinak ještě bych si dovolil polemizovat s tím casual konceptem dvojky - podle mě to tak úplně nebylo. Čtyři suroviny byly spíš nadprůměr, technologický strom v RTS je spíš vzácnost, byly tam formace, možnost stavby opevnění, obléhání (trebuchety apod.), nutnost vybalancovat si ekonomiku - spíš než v jednoduchosti byla podle mě síla v určité intuitivnosti a nikterak brutálnímu tempu, které umožnilo se zabednit ve městě a věnovat se zušlechťování svých latifundií. Ale mluvím zejména o skirmishových mapách, které pro mě měly mnohem větší kouzlo než kampaně. -
"Nechceme podceňovat naše momentální spojence za Atlantikem, ale dovolujeme si tvrdit, že výše vyjmenovaní vojevůdci pro mnoho hráčů v těchto končinách asi představovali první skutečné setkání se světovými dějinami." - ach, sorry ale tie vase dementne predsudky by ste si mohli aspon ako redaktori nechat pre seba. Trebalo takuto tupotu naozaj spomenut?
-
super mód pro AoE2 : "Age of Chivalry: Hegemony" v podstatě podle evropských dějiny - je tam i Bohemia a lze si tam vybrat i mezi husitama nebo luxemburskou dynastií :-D každá má jiný jednotky - u husiů ještě bližší rozdělení (třeba sekta Taborite *1* ) - monumen = karlštějn
-
Nezabudni na sipy vs. lietadla :D
-
Jedna z nejlepších herních sérií, budíž je země lehká, plnohodnotného dílu se již asi nedočkám.
Zajímavý počin zde http://wildfiregames.com/0ad/ -
prave teraz to hram na Titan difficulty, stuck in mission 23 :D
-
Uzasna hra :) hned sem si ji vytahnul z policky a zahral :)
-
Jo, AoM bylo asi nejpovedenější.
-
Jojo, máte pravdu - tohle mi přijde jako taková browserovka, ale uvidíme no, až to bude na monitoru tak to bude mít třeba svoje kouzlo..
-
skoda, ze nevydali age of mythology II, to sa mi spolocne s datadiskom the titans paci najviac z celej serie.
-
Pravda, pravda, upraveno!
-
uh, sorry, preklik, to patrilo vys.
-
Tak se podivej na tu krasnou grafiku jednicky a dvojky. Copak zestarla? ;)
-
To je pravda...ale jestli to ma byt online a pocita se stim, že se to bude hrát hodně dlouho tak tahle kreslena grafika nikdy nezestárne.
-
tehdy nebylo topení, jo?
-
trooper ftw:)) nejvíc nestíhali
-
Malá chyba sa tam vlúdila: to video, ktorého popis znie Age of Empires II: The Age of Kings (1999) - ono to ukazuje datadisk The Conquerors, dá sa to spoznať podľa toho, že hráč vyrábal Tarkanov, ktorí patrili k Hunom a tí boli až v datadisku *3*
Inak pekný článok, dobre padne si nostalgicky zaspomínať a občas zahrať takéto chuťovky *4* -
aoe2 první moje hra na PC hrál jsem to minimálně dva roky pravidelně.
-
Ano a je to stejný případ jako rozdíl mezi vraždou a zabitím resp. "úmysl". Evropané neznali teorie šíření nemocí a tudíž nakažení indiánů nebylo úmyslné. A úmysl je pro genocidu nezbytný. Navíc bylo zabíjení indiánů trestáno a to jak koloniálními zákony, tak později i zákony unie.