Přejít na výpis diskuzí
AHP radí rodičům s PEGI na bezplatné telefonické lince
23.12.2011 | Petr Poláček
40 příspěvků
-
Od svých snad čtyř let hraju hry, které by měli mít označení 18+ a vrah, nebo degen ze mě není...
Stejně jsem nikdy nepochpil tento systém ratingu, protože u knížek jsem ho nikde nevděl(možná moje chyba) a akční filmy(seriály) v televizi jsou mnohdy o dost brutálnější než kdekterá hra. A některé z nich běží i brzy odpoledne. -
-
no jo, jenže jsi měl taky normální dětský život. Kolo, fotbal, vzduchovka, kamarády (reálný). Když vidim svýho bratra, tak mi přijde, že ani žádnej život nemá. A jestli někdo jenom sedí celej život u her (a řekl bych, že takový jedinci jsou) tak bych taky řekl, že z toho bude trochu poznamenanej.
internet je nebezpečný místo. Poprvý jsem viděl, uříznout zajatci za živa hlavu až ve svých 21-ti letech a jsem zato rád, i tak to semnou otřáslo. Když si představim, že bych to měl vidět ve dvanácti, tak člověk zmagoří.
na druhou stranu, dneska už nejsou tak drsný hry, jako byl "Doom, Canon fooder, GTA...) -
-
V týchto prípadoch ide o hmmm vyspelosť? jednoducho kto nevie rozlíšiť hru od reality tak aj tak skončí....
-
-
Taky hraju "krvaky" od utleho veku a ted jako dospely pracuji s lidmi coz je velice psychicky vycerpavajici a obcas mam chut se rozebehnout do davu s motorovkou kdyz mi nkedo hne "pajslem" (tim to dekuji mamince za dobre vychovani..o), ale krev v mem pripade zustane vzdy jen za monitorem. Ale, kdyz se nekdo narodi jako blazen a nasilnik, pak nemuzete obvinovat autory GTA a DOOMa ze tesne pred strilenim do opravdoveho davu hral tyhle hry. I kdyby hral jen piskvorky a slovni fotbal tak stejne jednou vezme gun a pujde... je to jen v nas a neverim ze hry na to maji nejaky vliv. Rodice by si meli vice vsimat jestli jejich ratolesti nekde potaji nefetuju a vice si jich vsimat atd...
-
Tiež to tak mám, jediná hra čo mi zakázali bolo GTA 3 lebo som mlátil ľudí na ulici s baseballovou pálkou (2 alebo 3. trieda na základke)
-
-
No vidíš. To já hrál Silent Hill na PS1 asi v deseti letech. Byl to pro mě docela šok... dostal jsem se asi jen do školy a dál jsem nemohl...
-
-
-
proboha to je tak trapný :D:D:D kdo nechápe značku 18+ ?????? tvl to je opravdu k smíchu... moji rodiče byli na mě přísní, takže hry 18+, jsem mohl hrát teprve když mi bylo 15..... a mohu říct, že mi nic neuniklo.... ale prostě na tohle budou lidi srá* ...
-
-
Ty sis nechal rodiči řídit, co smíš a nesmíš hrát? Když mi ve 2. třídě nebo kdy zakázali GTA 2, tak jsem nelenil a hrál to někde jinde. Zakázané ovoce nejvíc chutná.
-
-
Jako mít linku je pěkný, ale dokud se o ní nikdo nedozví, tak je ta akce k ničemu. To by se museli dát letáky do škol nebo udělat rádiovou/televizní reklamu, zveřejnit PR článek na idnesu nebo novinkách atd.
Navíc ty jejich stránky jsou docela nepřehledné a třeba vysvětlivky pegi piktogramů jsou jako kontextová nápověda. -
Ten PEGI je stejně pěkná hloupost. Kdybych se tím dříve řídil, tak bych si moc nezahrál...
-
-
tak muze to bejt alespon nejaka napoveda pro neznaly rodice.. dejme tomu, ze nechces koupit pro 12ti lety dite manhunt, tak ten tam tech obrazku mel urcite dost :D..
-
-
Že v televizi přes den běží kdejaká sra_ka, od rána se tam jen souloží a vraždí, to nikdo neřeší, ale do her se bude pořád někdo navážet. *11*
-
Aha, tak tohle, z toho jsem fakt brecel:
http://www.herniasociace.cz/hlavni-stranka/jsme-proti-piratstvi/ -
No ak uz niekto nechape, co by asi tak mohlo znamenat "18+", tak potom mu asi ani infolinka nepomoze.
-
-
Hmm, no jo no. Spíš na to ti rodiče prostě kašlou. Nemají prostě čas řešit, že si jejich děti koupí Modern Warfare 2 2 nebo Battlefield 3: Modern Warfare, nebo Skyrim: Medieval Warfare.
Spousta by asi byla šokována, kdyby zjistili, co jejich děti hrajou. -
-
proc by byli sokovani? driv se pichalo vetvi do mrtvy veverky, dneska strilime do neexistujicich veci
-
-
Nebo solili slimáky *1*
-
-
Alebo palili mravce lupou :D
-
-
Hladový Somálec: Slimáci se solí normálně, jelikož je to škodná, ty trotle.
-
anebo se sikanovali takovi debilci co bezduvodne tyraj jine zive bytosti
-
-
-
-
-