Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No ak uz niekto nechape, co by asi tak mohlo znamenat "18+", tak potom mu asi ani infolinka nepomoze.
    • Hmm, no jo no. Spíš na to ti rodiče prostě kašlou. Nemají prostě čas řešit, že si jejich děti koupí Modern Warfare 2 2 nebo Battlefield 3: Modern Warfare, nebo Skyrim: Medieval Warfare.

Spousta by asi byla šokována, kdyby zjistili, co jejich děti hrajou.
      • proc by byli sokovani? driv se pichalo vetvi do mrtvy veverky, dneska strilime do neexistujicich veci
        • Veskoslav
          Nebo solili slimáky *1*
          • Alebo palili mravce lupou :D
            • Veskoslav
              Hladový Somálec: Slimáci se solí normálně, jelikož je to škodná, ty trotle.
            • anebo se sikanovali takovi debilci co bezduvodne tyraj jine zive bytosti
  • Že v televizi přes den běží kdejaká sra_ka, od rána se tam jen souloží a vraždí, to nikdo neřeší, ale do her se bude pořád někdo navážet. *11*
  • Amylee.Anderson
    Já si pamatuju, jak jsem jako prcek hrála Mafii, nějakej dědek mi řekl "Kreténe", když jsem do něj najela a já byla celá vyjevená, co to ten pán řekl :D To mě poznamenalo.
    • S těma gravitigunama to bylo samozřejmě myšleno jako vtip :)
    • Seš fajn holka Amylee, nezajdem nekdy na kafco? *5*
      • Amylee.Anderson
        Máš páčidlo a HEV suit?
        • Samozřejmě, bez toho bych se ti to ani neodvážil nabídnout ;)
          • Amylee.Anderson
            Sakra, teď si mě dostal :D But this girl? In relationship ;)

PS: Pic or didn't happen :D
            • Amylee.Anderson
              O_o
            • Jestli někdy dostaneš chuť vidět mou sbírku gravitygunů napiš mi na
              drakocisko@seznam.cz ;)
  • Eda.Frtan
    Od svých snad čtyř let hraju hry, které by měli mít označení 18+ a vrah, nebo degen ze mě není...
    Stejně jsem nikdy nepochpil tento systém ratingu, protože u knížek jsem ho nikde nevděl(možná moje chyba) a akční filmy(seriály) v televizi jsou mnohdy o dost brutálnější než kdekterá hra. A některé z nich běží i brzy odpoledne.
    • no jo, jenže jsi měl taky normální dětský život. Kolo, fotbal, vzduchovka, kamarády (reálný). Když vidim svýho bratra, tak mi přijde, že ani žádnej život nemá. A jestli někdo jenom sedí celej život u her (a řekl bych, že takový jedinci jsou) tak bych taky řekl, že z toho bude trochu poznamenanej.

internet je nebezpečný místo. Poprvý jsem viděl, uříznout zajatci za živa hlavu až ve svých 21-ti letech a jsem zato rád, i tak to semnou otřáslo. Když si představim, že bych to měl vidět ve dvanácti, tak člověk zmagoří.

na druhou stranu, dneska už nejsou tak drsný hry, jako byl "Doom, Canon fooder, GTA...)
      • V týchto prípadoch ide o hmmm vyspelosť? jednoducho kto nevie rozlíšiť hru od reality tak aj tak skončí....
    • Taky hraju "krvaky" od utleho veku a ted jako dospely pracuji s lidmi coz je velice psychicky vycerpavajici a obcas mam chut se rozebehnout do davu s motorovkou kdyz mi nkedo hne "pajslem" (tim to dekuji mamince za dobre vychovani..o), ale krev v mem pripade zustane vzdy jen za monitorem. Ale, kdyz se nekdo narodi jako blazen a nasilnik, pak nemuzete obvinovat autory GTA a DOOMa ze tesne pred strilenim do opravdoveho davu hral tyhle hry. I kdyby hral jen piskvorky a slovni fotbal tak stejne jednou vezme gun a pujde... je to jen v nas a neverim ze hry na to maji nejaky vliv. Rodice by si meli vice vsimat jestli jejich ratolesti nekde potaji nefetuju a vice si jich vsimat atd...
    • Tiež to tak mám, jediná hra čo mi zakázali bolo GTA 3 lebo som mlátil ľudí na ulici s baseballovou pálkou (2 alebo 3. trieda na základke)
      • No vidíš. To já hrál Silent Hill na PS1 asi v deseti letech. Byl to pro mě docela šok... dostal jsem se asi jen do školy a dál jsem nemohl...
  • První pořádná hra, co jsem hrál byla řežba Doom, kterou jsem hrál asi v 6 letech. Poté jsem přešel na Doom 2. Násilnosti a brutality 30+ hraju od raného dětství.
    Buď jsem tedy nenormální, že se ze mne nestal zločinec... nebo je chyba jinde? Problém je v rodičích a výchově. Pokud rodiče přenechají výchovu hře/televizi, je to pouze jejich chyba. Já jsem měl jasno: hra je úplně něco jiného, než reálný svět. Tohle mě rodiče učili tím, že se mi pořád věnovali. Ale když dítě posadíte před obrazovku a kašlete na něj, pak zná pouze obsah obrazovky. Není problém ve hrách/filmech, ale jako vždy v rodičích. A nějaké PEGI to nezachrání.
    Je lehké obviňovat sám sebe, ale ještě lehčí je vinit někoho jiného.
  • CrocoRay
    Já ty ratingy nechápu a stejně jako Eda si říkám, že leckteré dopoledne vysílané filmy jsou mnohy brutálnější než filmy a kolem filmů se ani zdaleka nedělá takový humbuk jako kolem her. Všude na netu je p*rno a raz se se ve hře objeví náznak erotiky, tak s tím dělají skandál jako např. s horkou kávou ze San Andreas. Já se osobně bez toho sexu a erotiky ve hrách obejdu a nemusím to tam mít, ale nebudu se kvůli takové pitomosti soudit, zda je to správné a mělo by to ve hře být. Všichni se už na základce sprostě uráží a kde je chyba? Nejspíše ve hrách, protože i tam občas nějaké to sprosté slovo padne. Když se v GTA IV můžu opít, tak proč v reálu nezačít kariéru zkušeného alkoholika, ne? *1*

A jako Kolacek si také myslím, že vrahové nebo deme*ti se s tím prostě rodí a záleží hodně na genu a rozložení určitých látek v mozku. Jasně, hry to můžou ovlivnit, ale osobně se myslím, že jsou až na x-tém místě a nejvíce člověka ovlivní prostředí a samotní lidi, kde vyrůstá. A pokud už má v genech, že to bude nějaký vyvrhel a prostředí se k němu nechová moc dobře, pak je jen otázkou času, kdy někomu něco udělá a někoho zavraždí a hraní či nehraní násilných her v tom nebude mít až zas tak velký podíl, jak hlásají někteří gamehateři.

Osobně se přiznám, že hraji násilné hry a nejsem žádný beránek, ale znám i spoustu lidí, kteří u takových her strávili mnohem více času než já a jsou to proti mně úplní andělé. A pak znám lidi, kteří hry nehrajou vůbec a čekají jen na příležitost někoho pořádně zmlátit do krve. Kde se to v nich vzalo, když ty hry - ďáblovo dílo - nehrajou? *8*
  • Kr.Pa
    Aha, tak tohle, z toho jsem fakt brecel:
    http://www.herniasociace.cz/hlavni-stranka/jsme-proti-piratstvi/
  • Je to trosku usmevne, pac kdyz jsme byli mali, tak hry jsme si shaneli sami... tim padem nejaky rejting je asi to posledni, co by nekoho zajimalo a rodice umeli pocitac sotva zapnout ;-)
  • To je vsechno jen a jen o penezich. Chces vydat hru? Tak nam pekne zaplat, at ti dame tu nasi bezcennou nalepku. Hraju od dob ZX Spectra a prvnich 286tek a opravdu jsem po zahrani Dooma 1 a 2 nezacal behat po ulici s motorovkou.
  • Jako malý jsem hrál GTA a nic mi to neudělalo,pak jsem jednoho dne vyděl jeden krvák a od té doby se bojím tmy,přesto jsem slušný člověk,který nemá potřebu zabíjet a to i když jsem asi od tří let zkusil GTA........

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit