Přejít na výpis diskuzí
AHP radí rodičům s PEGI na bezplatné telefonické lince
23.12.2011 | Petr Poláček
40 příspěvků
-
Ten PEGI je stejně pěkná hloupost. Kdybych se tím dříve řídil, tak bych si moc nezahrál...
-
-
tak muze to bejt alespon nejaka napoveda pro neznaly rodice.. dejme tomu, ze nechces koupit pro 12ti lety dite manhunt, tak ten tam tech obrazku mel urcite dost :D..
-
-
Jako mít linku je pěkný, ale dokud se o ní nikdo nedozví, tak je ta akce k ničemu. To by se museli dát letáky do škol nebo udělat rádiovou/televizní reklamu, zveřejnit PR článek na idnesu nebo novinkách atd.
Navíc ty jejich stránky jsou docela nepřehledné a třeba vysvětlivky pegi piktogramů jsou jako kontextová nápověda. -
proboha to je tak trapný :D:D:D kdo nechápe značku 18+ ?????? tvl to je opravdu k smíchu... moji rodiče byli na mě přísní, takže hry 18+, jsem mohl hrát teprve když mi bylo 15..... a mohu říct, že mi nic neuniklo.... ale prostě na tohle budou lidi srá* ...
-
-
Ty sis nechal rodiči řídit, co smíš a nesmíš hrát? Když mi ve 2. třídě nebo kdy zakázali GTA 2, tak jsem nelenil a hrál to někde jinde. Zakázané ovoce nejvíc chutná.
-
-
Násilný hry na mě neměli žádnej efekt to až když sem nastoupil do školy sem se naučil pár nehezkých slovíček a zvyků.
-
tak zrovna sex třeba je hodně přeceňovanej... Děti by o něm měli vědět už co nejdříve ze školy a od rodičů.. je to přirozená věc... měby by jsme se odprostit od toho puritánství a znovu přijmout svá těla tak jak jsou... Na sexu nikdy neni a nebylo nic pro děti nevhodného.. násilí a drogy to je na pováženou... myslím že spíš neš věkově omezit by se měli děti vyškolit a obrnit v tomto ohledu.. strategie nasazování dětem růžové brýle je chybná protože mnoho dětí se ocitne v prostředí drog a nasilí velice brzo a aniž by o tom rodiče věděli... Pak díte samo stojí před něčím na co nebylo připraveno.. takže násilí a drogy by se měli dětem spíš očkovat a pak ať si to klidně hrajou... Navíc by jsme měli rozdělit náslií ve hrách od reality.. protože po pravdě kolik z nás co jsme jako dítka hráli brutální hry dnes střílíme lidi na potkání?
-
skoda, ze lidi tady moc nechapou vyznam techto hodnoceni. co to hlavne znamena je, ze jako rodic byste se meli zajimat o to co vase dite hraje. to neznamena, ze mu mate zakazovat sakum prdum vsechny 18+ hry. znamena to jenom to, ze byste se meli podivat co to je za hru a zvazit to sami. omezovani prodeju nezletilym mi take nevadi, opet jde jenom o to, ze rodic by mel vedet o co jde.
todle neni navazeni se do her. nejsme v australii ani v nemecku. nic se nezakazuje, jen doporucuje. -
-
Ses naivista. Decko si hru bud koupi nebo stahne a ty jako rodic to nijak nemuzes ovlivnit, v nejhorsim si pujde zahrat ke kamaradovi. Nehelde na to, nevsim sem si ze by pred vecernima zpravama (napr) bylo upozorneni, ze je to 18+ only. Vubec nemluve o smesnosti tehle hodnoceni ... (sex, byt v naznacich, je daleko nebezpecenjsi nez naturalne a do vsech detailu zobrazene vrazdy ...)
-
-
jasne, to nepopiram. ale jde mi pouze o to, ze rodic by se mel zeptat "co hrajes? muzu se podivat? rad bych vedel co te na tom tak bavi?"
-
-
-
Od 7 let jsem hrál GTA, Carmageddon, Mafii, Hitmana a Soldier of Fortune, ale nikdy jsem neměl potřebu vyvraždit školu nebo vyzkoušet náplň těch her naživo a jediné, čím mě ty hry poznamenaly, byla skvělá zábava a krásné vzpomínky.
-
-
:) No zrovna Mafie se svým "Kreténe!" na každém rohu si vysloužila perrmanentní ztlumení zvuků .
Jinak Carmageddon ; AVP ; Manhunt ..... Nějak se ti stupidní pohádky ve kterých vždy vítězí dobro nad zlem musí v zájmu vyrovnaného vývoje dítěte kompenzovat .
-