Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tak zrovna sex třeba je hodně přeceňovanej... Děti by o něm měli vědět už co nejdříve ze školy a od rodičů.. je to přirozená věc... měby by jsme se odprostit od toho puritánství a znovu přijmout svá těla tak jak jsou... Na sexu nikdy neni a nebylo nic pro děti nevhodného.. násilí a drogy to je na pováženou... myslím že spíš neš věkově omezit by se měli děti vyškolit a obrnit v tomto ohledu.. strategie nasazování dětem růžové brýle je chybná protože mnoho dětí se ocitne v prostředí drog a nasilí velice brzo a aniž by o tom rodiče věděli... Pak díte samo stojí před něčím na co nebylo připraveno.. takže násilí a drogy by se měli dětem spíš očkovat a pak ať si to klidně hrajou... Navíc by jsme měli rozdělit náslií ve hrách od reality.. protože po pravdě kolik z nás co jsme jako dítka hráli brutální hry dnes střílíme lidi na potkání?
  • EuroSamurai
    Násilný hry na mě neměli žádnej efekt to až když sem nastoupil do školy sem se naučil pár nehezkých slovíček a zvyků.
  • Od 7 let jsem hrál GTA, Carmageddon, Mafii, Hitmana a Soldier of Fortune, ale nikdy jsem neměl potřebu vyvraždit školu nebo vyzkoušet náplň těch her naživo a jediné, čím mě ty hry poznamenaly, byla skvělá zábava a krásné vzpomínky.
    • :) No zrovna Mafie se svým "Kreténe!" na každém rohu si vysloužila perrmanentní ztlumení zvuků .
      Jinak Carmageddon ; AVP ; Manhunt ..... Nějak se ti stupidní pohádky ve kterých vždy vítězí dobro nad zlem musí v zájmu vyrovnaného vývoje dítěte kompenzovat .
  • Black_Hand
    skoda, ze lidi tady moc nechapou vyznam techto hodnoceni. co to hlavne znamena je, ze jako rodic byste se meli zajimat o to co vase dite hraje. to neznamena, ze mu mate zakazovat sakum prdum vsechny 18+ hry. znamena to jenom to, ze byste se meli podivat co to je za hru a zvazit to sami. omezovani prodeju nezletilym mi take nevadi, opet jde jenom o to, ze rodic by mel vedet o co jde.
    todle neni navazeni se do her. nejsme v australii ani v nemecku. nic se nezakazuje, jen doporucuje.
    • Ses naivista. Decko si hru bud koupi nebo stahne a ty jako rodic to nijak nemuzes ovlivnit, v nejhorsim si pujde zahrat ke kamaradovi. Nehelde na to, nevsim sem si ze by pred vecernima zpravama (napr) bylo upozorneni, ze je to 18+ only. Vubec nemluve o smesnosti tehle hodnoceni ... (sex, byt v naznacich, je daleko nebezpecenjsi nez naturalne a do vsech detailu zobrazene vrazdy ...)
      • Black_Hand
        jasne, to nepopiram. ale jde mi pouze o to, ze rodic by se mel zeptat "co hrajes? muzu se podivat? rad bych vedel co te na tom tak bavi?"
  • To je vsechno jen a jen o penezich. Chces vydat hru? Tak nam pekne zaplat, at ti dame tu nasi bezcennou nalepku. Hraju od dob ZX Spectra a prvnich 286tek a opravdu jsem po zahrani Dooma 1 a 2 nezacal behat po ulici s motorovkou.
  • Je to trosku usmevne, pac kdyz jsme byli mali, tak hry jsme si shaneli sami... tim padem nejaky rejting je asi to posledni, co by nekoho zajimalo a rodice umeli pocitac sotva zapnout ;-)
  • Jako malý jsem hrál GTA a nic mi to neudělalo,pak jsem jednoho dne vyděl jeden krvák a od té doby se bojím tmy,přesto jsem slušný člověk,který nemá potřebu zabíjet a to i když jsem asi od tří let zkusil GTA........
  • Amylee.Anderson
    Já si pamatuju, jak jsem jako prcek hrála Mafii, nějakej dědek mi řekl "Kreténe", když jsem do něj najela a já byla celá vyjevená, co to ten pán řekl :D To mě poznamenalo.
    • S těma gravitigunama to bylo samozřejmě myšleno jako vtip :)
    • Seš fajn holka Amylee, nezajdem nekdy na kafco? *5*
      • Amylee.Anderson
        Máš páčidlo a HEV suit?
        • Samozřejmě, bez toho bych se ti to ani neodvážil nabídnout ;)
          • Amylee.Anderson
            Sakra, teď si mě dostal :D But this girl? In relationship ;)

PS: Pic or didn't happen :D
            • Amylee.Anderson
              O_o
            • Jestli někdy dostaneš chuť vidět mou sbírku gravitygunů napiš mi na
              drakocisko@seznam.cz ;)
  • První pořádná hra, co jsem hrál byla řežba Doom, kterou jsem hrál asi v 6 letech. Poté jsem přešel na Doom 2. Násilnosti a brutality 30+ hraju od raného dětství.
    Buď jsem tedy nenormální, že se ze mne nestal zločinec... nebo je chyba jinde? Problém je v rodičích a výchově. Pokud rodiče přenechají výchovu hře/televizi, je to pouze jejich chyba. Já jsem měl jasno: hra je úplně něco jiného, než reálný svět. Tohle mě rodiče učili tím, že se mi pořád věnovali. Ale když dítě posadíte před obrazovku a kašlete na něj, pak zná pouze obsah obrazovky. Není problém ve hrách/filmech, ale jako vždy v rodičích. A nějaké PEGI to nezachrání.
    Je lehké obviňovat sám sebe, ale ještě lehčí je vinit někoho jiného.
  • CrocoRay
    Já ty ratingy nechápu a stejně jako Eda si říkám, že leckteré dopoledne vysílané filmy jsou mnohy brutálnější než filmy a kolem filmů se ani zdaleka nedělá takový humbuk jako kolem her. Všude na netu je p*rno a raz se se ve hře objeví náznak erotiky, tak s tím dělají skandál jako např. s horkou kávou ze San Andreas. Já se osobně bez toho sexu a erotiky ve hrách obejdu a nemusím to tam mít, ale nebudu se kvůli takové pitomosti soudit, zda je to správné a mělo by to ve hře být. Všichni se už na základce sprostě uráží a kde je chyba? Nejspíše ve hrách, protože i tam občas nějaké to sprosté slovo padne. Když se v GTA IV můžu opít, tak proč v reálu nezačít kariéru zkušeného alkoholika, ne? *1*

A jako Kolacek si také myslím, že vrahové nebo deme*ti se s tím prostě rodí a záleží hodně na genu a rozložení určitých látek v mozku. Jasně, hry to můžou ovlivnit, ale osobně se myslím, že jsou až na x-tém místě a nejvíce člověka ovlivní prostředí a samotní lidi, kde vyrůstá. A pokud už má v genech, že to bude nějaký vyvrhel a prostředí se k němu nechová moc dobře, pak je jen otázkou času, kdy někomu něco udělá a někoho zavraždí a hraní či nehraní násilných her v tom nebude mít až zas tak velký podíl, jak hlásají někteří gamehateři.

Osobně se přiznám, že hraji násilné hry a nejsem žádný beránek, ale znám i spoustu lidí, kteří u takových her strávili mnohem více času než já a jsou to proti mně úplní andělé. A pak znám lidi, kteří hry nehrajou vůbec a čekají jen na příležitost někoho pořádně zmlátit do krve. Kde se to v nich vzalo, když ty hry - ďáblovo dílo - nehrajou? *8*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit