AKTUALIZOVÁNO: PlayStation 5 stojí 13,5 tisíce korun a vyjde 19. listopadu
-
Já si právě když vyjde nová konzole koupím kompa o něco silnějšího než je dána konzole. Pak nemusím celý životní cyklus te konzole nic řešit a hraju vše na ultra.
-
Jaký CLO u digitálek, co to meleš?
-
To je otázka. Třeba JRC už to má za 1999,- ale to je podle mě jen startovací cena, aby lidi neodradili od koupě nových konzolí. Protože doteď hry stály 60 euro a JRC je mělo klidně za 1799. Divil bych se, že by se hry v Evropě zdražily o 20 euro a oni přihodili jen dvě stovky... Postupně to podle mě vyšponují ještě výš. Za dvojku je podle mě budou mít malé e-shopy...
-
Tak "dětem" na Vánoce?:)
-
Už i tu 2060 mi bude bottleneckovat procesor (4790k) takže nemá smysl do toho rvát cokoliv lepšího, až Budu stavět nový stroj tak bude venku řada rtx 4xxx, já chci něco s čím do té doby přečkám, u AC Odyssey mi dal komp najevo, že už potřebuje novou kartu.
-
presne :) Ja bych si to PSko i koupil, ale asi bych to pred zenou neobhajil, kdyz jsem po novem roce kupoval nove herni PC.
-
A myslíš, že to nebude stát těch 1900 max?
-
Ne, nemusí. Jenom si Murica a Asie myslí, že 1 dollar=1 €.
-
Neni. U zadny z tech her nemam vylozene nutkani ze ji musim mit day one. Takze ne, skoda to neni:)
-
Zaokrouhleno :D
Ty ceny Euro vs USD mi prijdou takove uz radu let, mozna se v ramci EU musi platit jeste neco navic, netusim.
-
Sakra. Jedina diskuze na gamescz kde to pořádně žije a já jako pc hráč můžu jen koukat 😂
-
I tak to nevychází. Vezměme teda 70 babek * 1,21. To je 84,70. Přepočteno na koruny nějakých 1900. Což je 72 euro. Tak proč to dávají za 80?
-
Já kupuji novinky od kámošů, nechce se mi vyhazovat 1700 za hry a ti prostě kupují v den vydání. TLOU II, GOW atd. a většinou za litr a týden po vydání. Bez mechaniky bych si to tak mohl točit na prstu:) Tohle mi přijde jako dost ušetřených peněz. Takže ne, stále nemám pochopení pro to, koupit rovnou digitální konzoli. Navíc to hraje do "noty" Sony, kdy dost nerada vidí přeprodej her a digitalizace tomu zabrání,
-
To radsi pockej na 3070, ta nebude o moc drazsi a pritom vyon bude minimalne dvojnasobny.
-
Ale v CR mate DPH na hry 21% pokud se nepletu.
-
DPH + clo atp. a neni se cemu divit ;-)
-
Není. Daň na hry je velmi malá. Mám americký účet na PlayStation Store a běžně jde o cca 5 % navíc:
Nově tedy 70 dolarů + 3,5 dolaru daň. 73,5 dolaru * cca 22,50 = 1650 Kč
Pro Evropu 80 euro * cca 26,50 = 2120
A to ani nemluvím o tom, že na US storu stačí vyplnit adresu pro Oregon nebo Alijašku a žádná daň se neplatí (tyhle státy ji mají nulovou). Takže hra pak vyjde na 1575 Kč.
-
To fakt po tolika ledech nezjistíš najednou něco nového, že tu mechaniku vlastně z ničeho nic potřebuješ :-D
Když bych si připlácel za věci jen z důvodu "k ničemu mi to teď není, ale připlatím si, co když bych zjistil, že se mi to náhodou hodí", tak bych na tom byl finančně asi hodně špatně :-D
-
Nevím no. Mě tam teda zatím přijde dost her, které si na PC nezahraješ. Takže zabalit celou platofrmu jen protože to vypadá, že někdy v budoucnu možná si některé z těch her zahraješ... není to škoda?
-
OK, tak v tom případě dodávám, že jsem viděl i levnější hry na discích, které nebyly novinky i když byly slevy na PS storu a samozřejmě naopak.