Přejít na výpis diskuzí
Americké studio chystá hru o Golemovi z historické Prahy
7.2.2013 | Pavel Dobrovský
121 příspěvků
-
A na tenhle obrázek jsme nějak zapomněli: http://www.hardcoregamer.com/wp-content/uploads/2013/02/Golem02.jpg
-
-
Golem Paroháč *15*
-
-
Stanovisko vrchního gynekologa: "Je otázkou národní bezpečnosti, aby určité části Prahy byly udrženy v tajnosti, avšak ve hře budou ukázány ve vysokém rozlišení. Nemůžeme dovolit, aby naše hlavní město, místo klidu a míru, bylo proměněno v krvavou válečnou zónu."
-
Upřímně doufám, že to nevyberou.
-
Peče!
-
kolik amiku as ví co je golem a kde leží praha
-
-
možná i víc, než kolik to zvládne Čechů. *2*
Zajímalo by mě, kolik Čechů třeba ví, kde leží Timbuktu, Sumatra, Džajpur, Saskatchewan, San Diego, Addis Abeba, Lima, Bretaň nebo celkem obyčejný Chicago. Vědět, jaká <>prdel je mou spádovou obcí není nic těžkýho a i to mnohej lidovej mudrc nezvládne. -
-
Až na Saskatchewan a Džajpur (u toho druhého mě alespoň napadlo, že to bude v Indii) bych věděl všechno. *3*
-
-
však jsi také vzdělaný chlapec. Teď zbývá znát odpovědi zbytku národa.
-
-
-
Zajímá mne kolik Čechů dokáže vyjmenovat všech 50 amerických států a umístit je na slepé mapě? Řekl bych, že dopadneme hůř než Američani...
-
-
Otázka je, kolik to zvládne Američanů
-
-
Uprime Praha jim rika vic nez Ceska Republika. Kazdopadne zajimavej herni namet.
-
Poté co byl pražský golem v jedné "čarodějnické" epizodě The Simpsons, si myslím že vcelku dost *5*
-
O důvod víc přát podobnýmu projektu úspěch.
-
-
Dle mého názoru je velká naivita domnívat se, že to bude hra pro české hráče. Tohle bude dělané pro americké teenagery, kteří se budou ukájet ničením historického města, protože ty svoje mrakodrapy už mají ohleděné. Ti neví ani kde leží Česká republika, natož tak Praha. Kdyby na tom pracovali třeba CD Project Red, tak skáču radostí. Američanům ale nevěřím, ti nemají cit pro tvoření tak nádherných her jako Zaklínač nebo Gothic. Už to vidím, golem v jejich podání bude nejspíše něco jako Transformer či Mechwarrior. A nebude chybět plno bojových komb a explozí.
-
-
Taky to je dlc mech do Mechwarrior online
-
Bylo by smutné, kdyby u akční rubačky s RPG prvky chyběla komba a exploze *7*
-
No nevim, vzhledem k tomu ze tvym ukolem je mesto zachranit, tak si nemyslim ze ho budes nicit ;)
Navic to studio nevypada ze by melo produkovat nejake dabelkse hry, takze byh to videl na odpocinkvou rubacku 12+ kde budu zachranovat Prahu -
Většina čechů taky neví kde leží Utah nebo Indiana. Natož polohu hlavního města.
Hlavní je že vývojáři nejsou líný, dali si tu práci a přiletěli sem sbírat reference. -
-
utah je na severu francie a indiana jones nevím kde právě teď je :)))
a souhlas!
-
-
Nádherný pesimismus. Typický český hráč. Jakmile něco není hra od jeho už existující modly, tak je jasný, že to bude na nic .
A třeba to na nic bude. Ale to ty zatím nevíš, kamaráde. -
-
V tomto případě budu raději pesimista než se těšit jak malý Jarda a potom plakat nad výsledkem. Dobře už vím, čeho jsou amíci schopní - viz poslední díl série Gothic.
-
-
Co má Amerika společnýho s posledním Gothicem? Dělalo to německý studio a vydala to rakouská společnost.
-
A co takhle nebýt hopsálek skákající mezi dvěma extrémy? Tedy nebýt ani pesimista, ani malý Jarda.
Prostě ber věci s nadhledem a bez předsudků... protože zatím ukazuješ jen předsudky a rychlé skákání k závěrům s pomocí nesouvisejících premis. To že "amící zmršili Gothic" neznamená, že jiná, s Gothicem naprosto nesouvisející, hra od "amíků" bude špatná.
Hra zatím vypadá zajímavě... a dál se ukáže jestli to bude dobrý nebo ne. Takže já budu radši realista bez hloupých předčasných úsudků.
-
-
-
-
"Goleme, poroučím Ti, vyber prachy přes Kickstarter!" O hru z naší vlasti bych měl zájem, ale americké studio? To nedopadne dobře. Danovi se asi v kapse otevíra nůž :D
-
-
Doufejme, že Amíci mají šém. *3*
-
-
Na to bych nesázel :D
-
-
Tak to z golema moc nevytlučou. *15*
-
-
Jeho ohnivý dech spálí studio :)
-
-
-
-
-
Upřímně doufám že tohle je nějaký vtip. A pokud ne, tak se na legendu o Golemovi američani vrhnou se zápalem sobě vlastním (zmáčkni A pro mega úder atp.) a úplně jí pohřbí. Tohle by měl někdo zarazit.
-
-
Samozřejmě! Běda aby si lidé plánovali hru podle svého přání a podle svých představ. Kam by ten svět potom dospěl *7*
-
Přečti si víc, než jenom nadpis.
-
-
Na druhou stranu zase nekde nekdo ve svete bude vedet ze je nejaka Praha a ze ma nejakou legendu a Gomelovi a to za to snad stoji ne?
-
-
Hodně lidí ví, že nejaká Praha existuje... Vem si třeba Pražský hřbitov od Umberta Eca.
A nakolik dobrá/špatná hra to bude teprv uvidíme... Řečí chytrolínů typu robotron si nevšímaj. -
-
Troufám si tvrdit, že cílová skupina čtenářů děl Umberta Eca věděla o Praze dřív, než vyšel Pražský hřbitov. Mj. o Praze se člověk mohl dočíst už ve Jménu růže, ale pokud někdo nevěděl do té doby ani to, tak si knihu asi ani neměl šanci užít.
-
-
Ne.
-
-
Proc ne? Ja vubec nevim ze to tu nekdo tak hrozne resi. Mne se naopak libi ze se nekdo o prahu zajima a jsem fakt zvedavej na jeji vytvarne ztvarneni.
Kdyz se nahodou ta hra nepovede ublizi to nekomu?
A co kdyz to bude dobra akcni hra ze stredoveke prahy s golemem? Bude to opravdu o tolik horsi nez kdyby to udelali uplne fiktivni? -
-
"dobra akcni hra ze stredoveke prahy s golemem" *1* RLY? Ale mi to je jedno, jsme svobodná země ať si každý plácá co chce, já jim ale peníze na to nedám. *5*
-
-
-
-
A co tak úžasného se tam dočte?
-
-
Že přístup autorů už od pohledu nemá nic společnýho s akčním brakem.
-
-
Golem Mechwarrior? *1* To je akční brak na n-tou *15*
-
-
A vidíš, mě to na první dobrou asociovalo spíš Shadow of the Colossus naruby.
-
-
Ale pán Grygar, je to přece Amerika! Tam nic něž akční brak přece nemají!
-
-
A co takovej Tommy Magnusek a Bastardi 3?
Kecám *1* Ale včera jsem bohužel shlédl celou trilogii Bastardů, takže ve mě ještě doznívají dojmy. -
Zrovna Woody Allen je podle me az na par starsich kousku uplne hroznej. Jinak amici maj samozrejme mnohem vic kvalitnich reziseru ale kdo to videt nechce ten to samozrejme neuvidi.
Mit alespon jedinyho Ceskyho rezisera co jeste dokaze natocit dobrej a zajimavej film tak bych skakal do stropu. -
To zas ne. Mají jednoho Woodyho Allena aspoň :)
-
-
-
-
-
-
pro me osobne je tema golema takova kulturni dedicna pamatka se svou histirii....spis legendou. Nelibi se mi ani trochu ze ji vyuzije cizinec k pofiderni paci. Praha jako prostredi hry taky nenadchla...doted nas jen v hrsch prznili, pocinaje soldie of fortune 2 .... kdyby to alespon delali evropani....jak tu nekdo psal, cd project red, tak se i tesim
-
Ačkoliv to zní jako volovina nejhrubšího zrna, nemuselo by to dopadnou zle. Dovedu si představit hliněnou rubačku v mysticko-fantastické zátiší pražských uliček a náměstí a finálový level na Bílé hoře
-
-
Já ne.
-