Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KIMCID
    rozhodně zbytečnost.... *3*
    • Tak někdo sbírá Mince,Známky.Staré ankovky,Knihy,Motýli,kamny ATD
      A někdo hry no. Jeho věc kolik tam hodí peněz za to XD. ALe určitě méně než zběrael starožitností co dá za smuchlanou starou bankovku i milion XD
      • KIMCID
        Tež jsem sbíral hry ,ale protože od roku 1985 by to bylo ještě na jeden byt tak jsem to vše vzal a rozdal. *3* takže opakuji z valstní skušenosti je to zbytečnost.Navíc s příchodem rodiny i nutnost.
        • Mopped
          Jo jednou ti tvůj kluk určitě poděkuje.
          • KIMCID
            žel bohu mám dceru a věřím že jí chytne muj druhej koníček víc než PC *3*
  • I když tím asi naštvu spoustu milovníků starších her, myslím, že archivovat starší hry nemá žádný smysl. A když se tu tak drze rouhám, asi by to chtělo zdůvodnit proč.

Knihy se archivují ze dvou důvodů. Prvním je nějaká myšlenka v knize obsažená, který časem neztrácí na ceně. Druhým je fakt, že ani forma není časem překonaná a je jedno jestli čtete 2000 let starou knihu nebo včera napsanou.

U filmů platí jen ten první důvod, filmy prostě po technické stránce zastarávají a na své nové fullHD televizi, velký jako fialové zvíře, co nám dává čokoládu, koukat na 40 let starý snímek v mizerném rozlišení, ev. poškozený analog, špatné nasvícení, zastaralé efekty apod. není to pravé ořechové. Tím spíše, že není problém a pravděpodobně se to i stane, natočit film nový, myšlenku zachovávající.

A konečně u her není ani jeden z důvodů. Hry, které mají nějaké univerzálně platné myšlenky, prakticky nevycházejí, pokud ano, tak mají nějakou předlohu (knihu, film). Technicky zastarávají překotným tempem a není problém s dnešními nástroji a výkonem vyrobit re-make čehokoliv. Co u her uchovávat smysl má, jsou herní mechanismy, určité nové věci, které hra přinesla a nebyly ve své době oceněny, možná příběh. Ale k tomu nemusíme archivovat hru jako takovou. Tohle všechno stači zdokumentovat jednou ze dvou předchozích forem (text, audio-video).

Nakonec mě napadá, že jsem pominul hudbu, ale i tak už je to dost dlouhé, tak jí tedy vynechám.
    • S těmi filmy to vidíš nějak moc negativně mě nedělá problém se klidně podívat na 30 let starý film a mam z toho stejný zážitek jako když koukám na úplně nový. A jinak hry patří do našeho světa tak jako filmy a knihy a stojí za to si je uchovávat pro další generace.
    • S tými knihami nesúhlasím, skús si prečítať cca 300 ročný román. Zvládnuť sa to dá, ale sú to už nestráviteľné záležitosti (archaický štýl, primitívana kompozícia, ťažkopádne dialógy). Všetko sa jednoducho vyvíja a za nejaký čas to bude mať hodnotu len pre pár nadšencov.
    • s hrami to bude jak s jinýmy sběratelskými artikly.Pokud budeš mít nějaký hodně vzácný kousek a to ve fizickém balení se vším všudy original,zájemce vždycky bude.....ta komunita tu je a budou stále přibývat další.....
      • No ano, ale to není to o čem jsem mluvil. Spousta lidí sbírá staré známky a nemá to žádný zjevný smysl. Prostě je to baví. Sbírejte si staré konzole a hry k nim a pak je po večerech hrajte s kamarády a já nevím co, pokud vás to baví, ok. Ale tady jde o nějakou plošnou archivaci, nějakou instituci, která jí řídí, např. nějaký státní fond jaký archivuje knihy - asi národní knihovna. A tam prostě ten smysl nevidím.
        • tak to je jasný...to co píšeš a myslíš je pravda.
    • Co se týče těch filmů, naváštěvu kina napřekoná ani plazma velká jako celý obývák. A je úplně jedno, jestli jdeš na blockbuster nebo padesát let starý film.
      • Ha, ha a ještě jednou ha. Jediné, na co má cenu jít do kina je 3D. Jaké jsou ostatní výhody? Debil křoupající popcorn tak, Harry Potter zmršený dabing a tuna užvatlaných dětí? Nemožnost stopnout si film, když se mi zrovna chce na záchod? A co třeba nutnost třeba tříhodinový film prosedět ve víceméně jedné pozici? Ne. Plazma kino nepřekoná. Ta ho rovnou pohřbí
        • Hm a že jsi nezmínil zvuk v kině který v domácnosti nikdy nemůžeš překonat.
  • pamatuji si jak jsem asi před deseti lety narazil na automaty s Prisoners of war a Night slashers a ztvrdl jsem u toho asi hodinu, protože jsem si říkal, že je to asi naposled...a dnes? na pc si můžu zahrát jakoukoli hru, která kdy v minulosti vyšla...což by mě tehdy ani nenapadlo
    • je to asi jako když jedeš do chorvatska a představuješ si u toho jak se opaluješ na pláži na Mauriciu a krmíš u toho makaka :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit