Armored Core VI: Fires of Rubicon – recenze úžasné akce od autorů Dark Souls
-
Ja fakt netusim ako mohla taka dizajnovo nudna, archaicka hra tu dostat 9 ... Akoze fakt netusim. :D :D
Primitivny dizajn levelov, primitivne "questy", primitivne rozpravanie pribehu. Ta hra keby nebola od From Software, recenzent jej da maximalne 6/10.
Hry sa posunuli, FromSoftware sa posunulo so svojou Souls seriou, len Armored Core sa ako keby zastavilo v case a prinasa nieco, co bolo zastarale uz pred 10 rokmi. Vsak AC6 sa velmi nelisi od AC5 a vo svojom case uz AC5 malo take 6tkove hodnotenia.
Fakt nechapem, vsak AC6 nema o nic lepsi level design, ci misie. Uz len to, ze hra je v roku 2023 takto rozdelena na misie, ved to dnes snad robi uz len Call of Duty, inak je to prezitok. Keby tie misie mali hlbku, ale su to prakticky plytke 5 minutovky a smitec.
Ved uz len fakt, ze hrac musi opakovat misie, aby si zarobil na tie lepsie veci je fakt, za co by si hra zasluzila strhnut minimalne 2 body. Nie nie, absolutne nesuhlasim.
Nie, neocakaval som Souls hru, ale cakal som, ze hra bude evoluciou a nie len stagnaciou. Ked sa tak ale zamyslam, hra by s lepsim dizajnom a prepojenym svetom v style Souls bola definitivne neporovnatelne lepsia hra.
-
Jn, tohle je po vzoru asijských mecha mang a anime (Gundam, Full Metal Panic), kde jsou roboti podstatně agilnější, než v uměřenějších západním pojetí a la BattleTech.
-
Za mě taky 9-10. Ta hra ví co dělá.
-
Jen to ne! Ať si dál vymýšlí svoje originální světy. Poslední co bych od nich chtěl je SW.
-
Mechy miluju, ale ac6 jsem vrátil a vrátil se k mw5, kde mám pocit, že skutečně ovládám kovové monstrum a ne tryskoveho panáčka.
-
To je otázka. Returnal je roguelite, což pro spoustu lidí obtížnost navyšuje, ale já jsem rogue maniak, takže mě to nevadilo.
Ta podobnost je v tom, že potkáš něco nového a dá ti to strašně na zadel, ale po pár pokusech už víš a posuneš se dál.Ten tutorialový boss je slušný skill check, který mi trošku připomněl Grundyra v Dark Souls 3, na kterém pár mých kámošů, kterým jsem DS3 doporučil jako vstupní hru do žánru, ztroskotalo a přitom to byl boss, ke kterému se od startu dalo dostat za pár minut :)
-
Returnal je daleko těžší hra, řekl bych.
-
zahraj a uvidíš, dle popisu jsi to nehrál. Ta hra rozhodně není přeplácaná ani zmatená, frenetickou jsi ale trefil.
Pokud máš rád alespoň trochu mechy, pěkně zpracované sci-fi světy, dobrý gameplay, tak to zkus.
Ve finále je to docela unikát ta hra, první větší hra po x let, která nabízí strukturu misí.
-
Ano, ostatně průměr na Opencritic je 85, tedy někdy mezi 8 a 9, což tak nějak odpovídá.
Hra není perfektní, ale v rámci žánru je to fakt jízda. Naposledy jsem měl pocit, že něco nemám šanci dát a že je to totální chaos, abych po nějaké době nabral skill a v tom chaosu našel řád, měl u Returnalu.
-
Frenetická místi zmatená a přeplácaná hra má 9/10? To jako vážně?
-
to je recenze z PS4 verze hry?
-
strašně krásná je ta hra umělecky, nikdo nemá takové visty a art jako tihle borci. Chtělo byto od nich Star Wars😍.
-
Zas tak těžký mi to nepřišlo. Ze začátku možná, ale pak už je to jen o nalezení receptu.
-
Dohrál jsem to (zatím jen jeden konec). Je to hrozně těžký ale super řežba.