Přejít na výpis diskuzí
Assassin's Creed III: klávesnice a myš ano, ale...
28.3.2012 | levis
162 příspěvků
-
Mne to nevadi, ja stejne budu parit diablo 3 :-)
-
Mě spíš u nových her silně ... a to opravdu silně vadí, že nejdou většinou hrát s běžným gamepadem, hry jako napřklad SSF4:AE, Batman:AC, Prince of Persia (ten nejnovější). Všechny vyžadují jen a pouze Mrkvosoftí Xboxovej ovladač, nechápu proč. Vůbec nenajdou libovolný USB plug-n-play gamepad. Ještě že i na to už lidi vytvořili emulátor, bohužel nejde na všechny hry .... zrovna ten SSF4:AE prostě s běžným gamepadem hrát nejde ani po nahratí modifikace ... v tomdle jako zlatý PS3 ... kam si můžu připojit jakejkoliv gamepad ... když nechci utrácet za předraženej originál (i když zrovna na PS3 originál upřednostňuju ... protože sixaxis, ale to je věc jiná)
-
-
Problém je třeba to, že Microsoft vytvořil nové API XInput a starší DirectInput prohlásil jako zastaralý a už se nebude vyvíjet... XInput funguje jen s X360 ovladačem (ale zase nevím, jestli Microsoft brání výrobcům HW XInput podporovat). Možná je to dick move, možná ne vzhledem k vývoji na poli PC only gamepadů, každopádně výrobci her by podporovat všechny gamepady mohli, zvlášť když ta hra analogově nepoužívá triggery ani jiné věci specifické pro X360 ovladač.
-
-
Hmm, to je dost dick move.
Na druhou stranu je X360 ovladač jedním z nejlepších na trhu, takže si myslím, že spousta lidí má k PC právě ten. A fakt, že ho hry 100% automaticky podporují je jen další plus.
-
-
-
Mám gamepad za 200 už 4 roky a AC bych si ani nedovolil hrát s klávesnicí a myší.
-
Jestli to bude mít ovládání jako v BH, že pro určitou akci tam nebude "tlačítko ruky", ale "shift", tak ok.
-
"i když si ne třeba každý může dovolit přikoupit ke svému PC xboxový ovladač" - aha, takže dáme litr za hru (třeba měsíčně), ale ovladač za osm stovek je pro někoho nedosažitelný výdaj?
-
-
není to můj příklad, ale uvažuješ fakt jak naše vláda :) Mám měsíčně tisícovku a ta není natahovací a když ji roztrhnu na dvě půlky tak z ní dvě tisícovky neudělám... s tou tisícovkou můžu koupit buď jednu věc, nebo druhou. Před spoustou let jsem měl prostě taky jenom jednu "tisícovku", za kterou jsem mohl mít buď to, nebo to, zaplaťpánbu dneska mě už ta tisícovka netrápí, ale vím, že je spousta lidí, kteří ji prostě řešit musí a mám pro tohle pochopení. A teď schválně kolik frajerů v týhle zemi kteří mají jen tu "tisícovku" si radši koupí tu hru nebo ten ovladač? (ovladač vyhraje... hru si stáhnou... )
-
Šest stovek (zajímalo by mě, jestli i za toto budu nemilosrdně umínusován)
-
-
Hoďte se do klidu, všichni tu děláte, jako kdyby vám někdo zakazoval hrát na klávesnici. Kdo chce, koupí si gamepad, kdo ne, spokojí se s klávesnicí a tim to hasne. Proč je kolem toho takovejch keců mi vážně uniká.
-
Ohledně Ubisoftího prohlášení netřeba většího komentáře, maximálně tím chtějí nazančit, že už produkt nebude podporovat myš. Co už.
Co se týče ovládání her na klávesnici ... mám do jisté míry rád klasiku, a tak si umím sem tam zapnout EPSXE nebo Project64. Vše je ovládáno na klávesnici, kde si na alfabetické části napodobím rozložení ovladače a hry poté ovládám cirka šesti/sedmi prsty (palec a malík nejsou použity). Ať se jedná o Tomb Raider, Tekken, The Legend of Zelda, Crash Bandicoot, Super Smash Bros etc, vše se mi ovládá velmi příjemně a na rozdíl od ovladače (který jsem zkoušel) nemám otlačená bříška palců. -
Jsou hry, který se prostě líp ovládaj na gamepadu a AC je jedna z nich. Tak přestaňte fňukat.
-
zastrelit malo *11*
-
Ani jeden AC se nehrál dobře na klávecnici a myši :D, tak co řešit. Někdy je potřeba se rozvalit do křesla a mlátit do toho gamepadu :)