Přejít na výpis diskuzí
Assassin's Creed se ohlíží za svou historií a představuje Darwina s Dickensem
26.8.2015 | Aleš Smutný
21 příspěvků
-
Málo platné, jednička byla prostě úžasná a jedinečná. V něčem naivní, v něčem by zasloužila různé větší či menší úpravy, ale pro mě je to prostě vrchol celé série, která má zejména v posledních dílech již prudce sestupnou tendenci. Kdyby došlo k remaku, na příběhu a pojetí bych nejspíš nic neměnil, jen bych přidal nějaké inovace z dvojky (zabíjení z krytu apod.), pro oživení pár vedlejších úkolů (ale zase ne nějak moc, spíš kvalitu než kvantitu známou z posledních dílů), a hlavně bych přidal to, co bylo na třech dílech s Eziem to nejlepší a co bohužel vývojáři počínaje trojkou až na malé výjimky vypustili, tedy interiérové prolézačky, ať už šlo o budovy nebo podzemí apod. I ta zápletka ze "současnosti" ještě byla taková zajímavá, podněcující fantazii, co se objevila Juno a spol., nestojí to ani za zmínku.
-
-
Hrál jsi vůbec dvojku? Jednička byla po stránce hratelnosti a technicky parádní, ale herní náplň byla příšerná. Ve dvojce byl koncept jedničky dotažený skoro k dokonalosti.
. -
-
Herní náplň nebyla příšerná.
-
Hratelnost dvojky nezpochybňuju, vždyť jsem psal, že bych některé prvky do jedničky naimplantoval hned a s chutí. Ale příběh postavený na pomstě za popravenou rodinu, tedy to největší příběhové klišé všech dob, mě zrovna už moc nezaujal. Celou dobu mě ale hrozně bavilo luštění hádenek (glitche, glyphy, co to tehdy bylo), jenomže ten konec s Minervou na mě zapůsobil jako studená sprcha a dost mi ten zážitek z dvojky zpětně znechutil. Od té doby mě přestala tahle rovina už zajímat.
-
-
Začalo to jako klišé, jenže ten příběh nabíral na komplexnosti, jak jsi procházel dál a dál.
-
-
-