Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • TheGGG

    říkám to pořád, ubisoft produkuje šílené korporátní nalajnované bezduché cringefesty, které se snaží zalíbit každému.... přitom je to nudné, ohrané, zabugované a dobře to vypadá jen v trailerech a na obrázcích.

    Přesto se jim nějak daří vytvářet tu iluzi must have titulů a hype, který lidi zláká. Za mě nepochopitelné.

    • Derp_1337

      Ono to je pochopitelné. Někomu prostě ke spokojenosti stačí málo. S nevkusem některých lidí se nedá nic dělat.

      • Ristoro

        Já ti nevím, všeobecně je ve světě Valhalla vnímaná jako velice kvalitní hra, protože prostě je. Po 130 hodinách co v ní mám bych mohl sepsat spoustu důvodů, proč si vysoké hodnocení zaslouží, ale tady to absolutně nemá cenu.

        Samozřejmě se zase projevuje naše úžasná česká nátura, že všechno je na ho*no, můj vkus je lepší než tvůj, udělal bych to lépe, jak to někoho může bavit a můj názor je pravdivý a tvůj nikoliv.

        Chápu, že někoho Valhalla nebaví a naprosto to chápu, nikoho nebaví všechno, ale ty řeči o nevkusu jsou absurdní.

        Opět se zeptám, co jsou podle tebe ty kvalitní a vkusné hry?



        • DeathFish

          A mě by ty tvé důvody, proč si vysoké hodnocení zaslouží, celkem zajímaly 🙂 Valhallu jsem zatím nehrál, tak pokud můžeš, tak bez spoilerů.

          Našel jsi nějaké další dobré důvody, kromě "krásného prostředí a dobře vytvořené smyčky"? 😀

          • Ristoro

            Klidně ti tu něco hodím. 

            Asi největší změna/vylepšení Valhally jsou boční "mise" a aktivity. Ze začátku jsem opravdu nevěřil, že vůbec hraju hru od Ubisoftu. Už tady není 150 otazníků a vykřičníků posetých po mapě a desítky úkolů v quest logu. Aktivity a mini příběhy je třeba objevit. Mini příběhy mě velice příjemně překvapily kvalitou. Dokonce mi přišly zajímavější a zábavnější, než například v RDR2. Je tam i velice povedená deskovka, kterou bych se zábavností vůbec nebál porovnat s Gwentem z Witchera 3.

            Dále bych vyzdvihl příběh po určité době hraní a rozhodnutí ve hře. Rozhodnutí mají opravdu obrovský dopad. Není to jen lákadlo jako tomu bylo do teď u většiny her, už se mi stalo asi 3x, že jsem rozhodl špatně a hra mě o pár hodin později profackovala a dala mi jasně najevo, že jsem zvolil špatně. Příběh se rozjíždí pomalu, ze začátku není nic moc, ale po cca 20 hodinách hraní nabere na obrátkách a je opravdu zajímavý. Asi nejlépe napsaný příběh od dob Black Flagu. Psal to totiž stejný týpek. Chtělo by to větší tempo a ubrat na hrací době, ta je opravdu monstrózní a spoustu lidí to odradí.

            Ještě ti shrnu prostředí, ale jinak. Že Ubisoft umí dělat jedny z nejhezčích herních světů v herním průmyslu, to uznávají i hateři, to se prostě o nich ví. Ale v poslední době je vůbec neuměli zaplnit obsahem. To se u Valhally změnilo. V Origins a Odyssey jsem potkával pořád ty stejné kempy a pevnosti, které se točily na celé mapě pořád dokola. Střídaly se třeba 3 variace pevností, které se po celé herní ploše střídaly. Bilo to do očí. Ve Valhalle je skoro každá lokace naprosto unikátní. A to mi přijde při tak obrovském rozměru herního světa jako velice kvalitní ukázka world designu. Opravdu to funguje tak, že si vyhlédnu nějaký kostel, zajdu se tam podívat, najdu tam něco zajímavého a ještě mě hra odmění. Buď dostanu zkušenosti, najdu nějaké vybavení (které je unikátní, předměty se neopakují), objevím mini příběh a nebo najdu nějaký kus papíru na kterém je napsáno co se v daném místě stalo.

            Abych nepsal jen to dobré, nejvíce mě na hře štve až přílišná arkádovost a snové sekvence v Jotunheimu a Asgardu. Tohle AC vůbec nepotřebuje. Grafika jako taková je nádherná, hlavně v přirodě a ve městech, ale občas když jsou postavy v místnosti a mluví spolu, hra má příšerné nasvícení a animace taky nejsou moc dobré. Ale jinak se Valhalla velice povedla. Mohl bych toho napsat mnohem více, ale snad to stačí :).

            • Na hrách je krásný jak je každý může vnímat jinak a je tím pádem o čem povídat a co řešit. Většinu těch věci co jsi napsal vidím naprosto obráceně :) Teda s vyjímkou toho že mapa je opravdu nádherná (pro mě někdy až moc kýčovitá) a s tou stolni hrou s kostkama. Ta mě opravdu baví :)

            • DeathFish

              Wau, takovou rozsáhlou odpověď jsem nečekal. Moc díky! 🙂 Teď se na to těším mnohem víc 😀

        • Derp_1337

          Kolik dílů ze série AC jsi hrál? Tebe fakt nenudí ta neustálá opakovačka, kdy vychází prakticky totožná hra rok co rok?

          Pokud jsi pár dílů přeskočil, tak akceptuji, že tě ti to může přijít zajímavé.


          Jinak za dobré hry považuji hry s dobrým příběhem. Uvedu pár příkladů, i když toho je mnohem více:

          Astral Chain, Witcher 2 & 3, Nier: Automata, God of War, Uncharted 4, trilogie Shadowrun, SW: KOTOR 1 & 2, Divinity Original Sin 2, Dragon Age Origins, Final Fantasy 15, Mass Effect 2, Xenoblade Chronicles X, Neverwinter Nights 2, Kingdom Come Deliverance, atd. atd. atd.

          • Ristoro

            Většina z těch her jsou opravdu pecky, ale Kingdom Come a dobrý příběh mi nejdou k sobě, protože ať se na to dívám z jakéhokoliv úhlu, tak dobrý prostě nebyl. Od všeuměla (teď už i politika a mistra architekta) pana Vávry bych čekal daleko více.

            • Derp_1337

              Tak Vávra je papírovej tygr. Ostatní hry kritizoval a že sám by to prý zvládl lépe. Ale když už si konečně udělal svoji vlastní hru, tak se ukázalo, že skutek utek.


              Nicméně musím uznat, že jakési náznaky dobrého děje v Kingdom Come byly. Sice to bylo o několik řádů horší než ostatní zmíněné hry, ale určitá nostalgická hodnota tomu pomohla k plusovým bodům. Třeba u mise v opatství s knězem Godwinem jsem se fakt nasmál a dost mi to utkvělo v paměti.

              Což o jakémkoliv z posledních Assassin's Creed nemůžu říct. Absolutně nic hodného zapamatování!!! Jediný díl s dobrým dějem byl AC2 s Ezio Auditore. Od té doby se z AC stala generická fraška, kde forma vítězí nad obsahem.

              • Reakce na příspěvek:

                Kingdom come ma podle mne jednu obrovskou botu a to je obtiznost sermu rizena klasickym ovladanim. Pokud to chtel Vavra udelat takto, tak mel jedinecnou sanci udelat to pres pohybovy ovladac (hra samotna by nemusela byt VR, mohlo by se sermovat pred TV, monitorem). Sermovaci hra typu Oblivion ovladana pres interaktivni virtualni "mec", kde si clovek muze vyzkouset co se naucil v realnem sermu je muj herni sen.

  • Jak tam píše autor na konci tak stejně hraju asasíny a far cry já.  Hraju něco na co se soustředím třeba tři hodinky a pak abych si jakoby odpočinul si zapnu Odysey, pustím si k tomu nějakej podcast nebo lets play nebo když je víkend tak na mobilu si zapnu zápas premiér League a u toho pomalu čistím mapu Řecka a na příběh kašlu.

  • Maxianimal

    Na to, jak měla být Valhalla jiná, je až směšně stejná. Dal jsem tomu 25 hodin. Dá se to hrát. Místy je to hezké. Ale příběh... panebože ten příběh a postavy jsou jak ze hry z přelomu tisíciletí. Postavy bez mimiky, se stále stejnými grimasami a pohyby rukou... oproti RDR2 je ten rozdíl tak neskutečný, až by se člověku chtělo brečet - kdyby mu na tom nějak extra záleželo. Souboják oproti From Software nebo  Sucker Punch o dvě třídy níže.  K čemu je velká a relativně hezká mapa, když to hra vůbec nevyužívá. Žádná dynamika, žádný život, nic. Jen statické kulisy francoizského divadla.

    Dal jsem za to 400kč v Uplay + a jsem za to rád. Zahrál jsem si, dobrý, paráda, a jedeme dál. 

  • Lukass

    A opet  Homola objevil ameriku :D

    Co musim studovat,  abych tohle vedel?  Ubisoft nema krome AC2 a jakztakz Far Cry 3, jedinou zajimavou postavu nebo pribeh. 

    Vrchol trapnosti je Watch Dogs,  nebo Breakpoint.  A,  AC a stale se opakujici sablonovity postavy,  to uz muze bavit fakt jenom velky fanousky serie

  • Jarisko84

    Najlepsi su ti operatori v r6siege cool chlapici s ruzovim samopalom a winner tancom na konci ... a tak to dobre zacalo... az na tie opacne nohy :D

  • Já jsem naposledy podpořil UBI,když vyšel origin od té doby jsem jejich hru nekoupil.Je to škoda , nevím , co ho vedlo k tomu, aby dělal generický a plytký hry , jestli fakt jenom peníze ? 

    Zrovna tato firma má prostředky  nám dávat hry jako Witcher,RDR atd.

    Proto mě fakt štve když odstavame každý rok to same.....

    Btw: To že jsem ty hry nekoupil neznamená , že jsem je nesledoval , nebo nečetl recenze , přeci jenom kdyby to mělo fakt 10 recenze a dobrý ohlasy od hráčů , tak je mile rad podpořím , ale to co zatím dostáváme , mě za to hold nestojí.

    • Derp_1337

      Proč Ubi dělá generické plytké hry? Oni dávají svým hráčům přesně to, co chtějí.

      Díl od dílu se vždycky objeví jejich fanoušci a vychvalují si, jak dostali skvělou hru. Tak dlouho dokud množství prodaných kusů jejich her bude dělat několik miliónů, tak se nic nezmění.

  • Jarisko84

    Pretoze su umele a nasilu cool... nevedia spravit obycajneho pobudu ako bol napr trevor z gta

  • Paul_cz

    Valhallu jsem dneska skoro dohrál. Tak baj voko bych řekl že cca 40% je jí napsáno solidně, a 60% je průměr až odpad. Ale jako jo, to prostředí, atmosféra, hudba a samotnej gameplay mě u toho udržel. Nicméně fakt nečekám, že by Ubi někdy v dohledný době dokázalo vytvořit GOTY-level hru. Od toho je holt CD Projekt, Rockstar či Warhorse.

  • A ja bych rekl, ze hry se hraji kvuli gameplayi. Me sice ten z AC nebere, ale komu se trefili do stylu, tak si asi uzije kazdy dil.

    • Ono je spíš problém v tom, že všechno se jednou zají. A i když ty hyr můžou být fajn samostatně (a já se u prvních dílů tehdy bavil), tak když během 13 let vychází 24tý díl, tak je to prostě moc. (prostě stejný problém jako Telltale hry. První série super, ale to neznamená, že když funguje jedna nebo dvě, tak že nekrachne když jich přes copy paste udělám deset). Ubisoft prostě dělá tu stejnou chybu, že sám sobě zasycuje trh tak, že člověk ty jejich hry už ani nemá chuť hrát.

      • Mozna se to casem zaji... Ale tezko rict. Dorusta nova generace lidi.

        Mi se treba velice trefil do herniho stylu Doom Eternal. Nedavam to na nejtezsi obtiznost, ale i na Hurt plenty se to dobre a intenzivne hraje. Vubec bych se nezlobil, kdyby hra v tomto stylu vysla klidne kazdy rok. A nemusi byt nutne z prostredi Doomu, jednou by mohla byt hratelna postava Lelith Hesperax, jindy zase nejaky mag z predelavky Hereticu. Pak by se opet vzedmula kritika, ze je to furt to same, ale fanousci by byli radi a generovali zisk.

    • TheGGG

      já bych řekl, že jsi zaseknutý někde v 90. letech...

      jinak ani ten gameplay a čistě herní stránka není u ubi her nějaká sláva. Generický looting, průměrný combat, nudné mechaniky. Combat v odyssey byl naprostá břečka.

    • Maxianimal

      Špatně. Hry jsou komplexní zážitek. Příběh, gameplay, zvuk.. Pokud jedna část vyloženě zaostává, trpí tím celá hra. 

      • PCMR

        Naprostý nesmysl. Důkazem budiž arkádový hry - ve většině přídadů technicky jednoduché bez důrazu na příběh. Pak tu máme hry typu Factorio. Druhá nejlíp hodnocená hra v historii Steamu. Herní crack, který má praktický nulový příběh a žádný extra zvuk. Obráceně to ale moc nefunguje. Audiovizuál a příběh je k ničemu, když je hra nudná. Gameplay je prostě nejdůležitější prvek. Vše ostatní je podružné.

        • Ackoli se shodneme, musim trochu oponovat s tim, ze Factoria, Mashinky (vlastne obe jsou to jedine ceske hry, ktere povazuji za vynikajici) a podobne veci bych socialnim aspektem neradil k pocitacovym hram, je to spis virtualizovane lego, merkur a jine stavebnice dotazene do vyssi abstrakce nebo modelova zeleznice. Technicky samozrejme o hry jde. Stejne jako fotbalove simulace, sims a podobne.

          Gro clanku je mezi radky mysleno a cileno na hry v otevrenem svete, simulator zivota. A tam si stale myslim, ze je hlavnim prvkem gameplay. Co treba takove Diablo? Tak oblibena hra a pribeh naprosto genericka fantasy o zlem demonu. Na straslivy gameplay dojel zapomenuty, ale konceptem genialni Hellgate London.

        • Ristoro

          Souhlas. Hry se mají v prvé řadě hrát dobře, příběh je vedlejší. Samozřejmě dobrý příběh je vždy příjemný bonus, ale hratelnost má táhnout hru, jinak to není hra, ale film. Hry které nabízejí jen dobrý příběh a nic jiné člověk jednou dohraje a není důvod to zapínat znova.

          • Maxianimal

            A proč bych měl proboha hrát hru víckrát? Nových dobrých her je spoustu, proč se vracet k dohranému? Tohle jsem nikdy nepochopil. Hra je pro mě zážitek, ale jakmile to dohraju, nemám potřebu to hned pustit znovu. Asi máš hodně času, ten já nemám :)

            • Bioshocky hraju porad dokola. Prostredi steam-diesel punkove dystopie, kulisy rozpadajiciho se kdysi krasneho mesta, atmosfera mezivalecne doby, kupodivu (!!!) nezastaravajici pocit z akce a boju, v pripade Infinitu zase cisty viktoriansky steampunk. Pribeh, vcetne drobnych miniquestu uz davo znam nazpamet, ale rad to hraju pro atmosferu a pocit.

              Doom Eternal ma zase tak intenzivni a kvalitne udelane boje a prostredi, ze se da znovuhrat taky.  Neco takoveho bych klidne snesl i v deseti klonech v ruznych prostredich, od skutecne fantasy, pres steampunk az do future scifi.

              Zajimave je, ze hry ktere jsou redakcemi pro pribeh vynaseny do nebes, budu jmenovat napr: last of us 2, mass effect, zpravidla maji gameplay natolik nezajimavy, ci rovnou otresny, ze je nikdo znovuhrat nechce.

              • Maxianimal

                Reakce na příspěvek:

                No, TLOU 2 má dle mě solidní  gameplay, ale o tom se bavit nechci, většinou to spadne ke zbytečnýmu hejtu. 

                Jo, DOOM 2016 je geniální, Bioshock taky - to je koneckonců jedna z mála her, který jsem dohrál víckrát. Ale čím jsem starší, tím mám na hry míň času, a radši to strávím u nových her, než u hraní starých, byť skvělých.

            • Ristoro

              Tohle je hodně omezený pohled na věc :). Kolega ja_nice_nevim ti to shrnul pěkně za mě.

              • Maxianimal

                Reakce na příspěvek:

                Podle mě je omezené zamrznout na hraní pár her pořád dokola, ale každý to máme jinak.

        • TheGGG

          hry jako heavy rain taky mají QTE gameplay, ale luxusní příběh z toho dělá velkou pecku a zábavu, takže ne, gameplay není klíčový a pokud je výborný příběh, postavy atd. tak slabší gameplay vůbec nevadí

        • Maxianimal

          Ale my se tu bavíme o Assassins Creed, Watch Dogs a o podobných hrách, to sis nevšiml? Tam je příběh integrální součástí zážitku. Jasně, že v arkádovkách jde o gameplay, ale o tom se tu nikdo nebaví.

          "Audiovizuál a příběh je k ničemu, když je hra nudná." To učitě neplatí pro moderní adventury typu Walking Dead nebo Life is Strange. Herně to nestojí za nic, ale příběh je to, na čem to stojí a padá. Takže ano, funguje to, představ si, i obráceně.

          • PCMR

            "Ale my se tu bavíme o Assassins Creed, Watch Dogs a o podobných hrách, to sis nevšiml? Tam je příběh integrální součástí zážitku."

            Všiml. To ty sis nevšiml, že můj argument platí i u těchto her. Co bys preferoval? AC s nemastným příběhem, který má nejlepší combat na trhu, vysokou replayabilitu a návykovost nebo AC se super příběhem, který je nudný jako prase. Myslím, že odpověď je jasná...

          • PCMR

            1) Pokud hra podle tebe "herně" nestojí za nic, tak to logicky nemůže být kvalitní hra. Spíš kvalitní interaktivní film nebo kniha.

            2) Adventury byly vždycky postavený na puzzlech, odkrývání příběhu, interakci s postavama a světem, takže by se dalo úspěšně polemizovat o tom, že TO je jejich gameplay.

            3) Žádná z těch her, co si uvedl, nepatří k průlomovým hrám, které by všude sbíraly desítky, zapsaly se do historie nebo nějak zásadně ovlivnily herní průmysl.

            Takže... máš pravdu, může to sice fungovat, (to sem nikde nepopíral), ale to nemění nic na tom, že gameplay je u her prioritou. Hra bez gameplaye není hra, ale interaktivní film. Můžu se bavit příběhem a artem, ale pokud je gameplay repetitivní, nudí a musím u toho trpět, tak to nikdy nebude kvalitní hra jako celek. Obráceně to ale funguje bez problému, viz. třeba Factorio.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit