Assassin’s Creed Shadows – recenze vyžádaného výletu do Japonska
-
Z toho co som videl na YT je to do nemoty opakujuce sa rubanie nepriatelov katanou (chcem to vidiet ze by ustali uz 2 take seky ;)) a tym padom minimalne combat totalne priemerny.
-
Kdyby mi dnes nepřišla sběratelka, tak bych úplně zapomněl, že to vychází už dnes. Jsem teď úplně ponořený do Rise of the Ronin. Myslím si, že taková hvězdná konstelace her se samurajskou tématikou (Tsushima, Ronin, Shadows) tady dlouho nebude. Díky za to 🙏🏼
-
Krátká pauza od Jindry těsně před koncem a jdu to o půlnoci zkusit. :-)
-
Tak jsem dokoukal recenzi od Mortismala a i on tomu dal "don't recommend", což je velmi neobvyklé, protože on doporučí skoro všechno.
-
Takže klasika. Krásný prostředí a zbytek ubi průměr.
-
Přiznám se, že z textu se mi to čte spíše jako 7/10 s optimismem, ta 8 mě trochu překvapuje.
-
-
Taky mě na konci textu ta osmička překvapila.
Na druhou stranu u gameplaye kluci říkali, že je to výrazně lepší hra než SW Outlaws a ta tady dostala 7/10...
-
-
Takže vlastně cokoliv, co se stalo v předchozích 3 dílech jsme zahodili. Vývoj postav je retrospektivně, takže žádný pořádný vývoj. Vedlejší úkoly jsou tragické, meditační a jiné úkoly jsou naprosto otravné a nebaví snad ani poprvé.
Je to neskutečně grindovací, nepřátelé jsou zamčení za úrovně, takže pokud je člověk 3 úrovně pod nepřáteli, tak nemá šanci a pokud 5, tak si to rovnou může jít hodit. Pokud dobýváte pevnost, tak nikdy neodnesete všechno z pevnosti, protože Vám dojdou sluhové, kteří tu možnost mají, takže mnohdy necháte za sebou množství cenných surovin na další grind.
Vedlejší úkoly jsou vlastně o tom, že otevíráte další kola na zavraždění, které ale nemůžete splnit, protože cíle jsou rozeseté po mapě a nedostanete se tam skrze levely zamčených oblastí.
A defacto hra s AC sérií nemá skoro nic společného a mnohem lépe by i dané hře pomohlo, kdyby se jmenovala zcela jinak.
Zapomněl jsem na něco?P.S: Kdo vyloženě chce danou hru, tak bych počkal na 19.4. Je to Ubisoft hra, takže sleva minimálně 20%.
-
-
Spousta věcí, co popisuješ, nejsou negativa, ale jen herní mechaniky. Já třeba nevidím nic špatného na tom, že postava musí být na podobné úrovni jako nepřátelé. Nevidím nic špatného na tom, že neodneseš vše. Vlastně nevidím nutně ani nic zlého na grindu. Záleží na provedení. Myslím si, že "objektivněji" vzato, by negativem mohl být třeba příběh. Jen jsem to ještě nehrál, tak nevím. :-)
-
-
Mizerná herní mechanika je pořád mizerná herní mechanika...
-
Tohle mi už naprosto znechutil Syndicate, z toho důvodu, že jsem do chlapa v tričku nasázel z metru 6 ran z revolveru a nic, jen protože nad ním svítilo vyšší číslíčko.
-
-
Na Ubishit Connect teď všude dávají, že si můžeš koupit hru s 20% slevou za 100 coinu
Ta sleva tam už je teoreticky před vydáním aby to nahnalo pár omezenců
Čekal bych, že do měsíce hra bude za polovic
-
-
Ach jo, tezke to rozhodovani…
Mam AC rad… a prestoze je to opravdu vykradacka a kopirka sama sebe do zemdleni, vzdy si nove Assassiny zahraju s jistou chuti.
Ale i memuz Valhalla ubijela a prestoze hodnoceni zni veskrze pozitivne, porad se trosku bojim pocitu nastavovane kase, i kdyz ve vizualne krasnem Japonsku.
Zeme vychazejiciho slunce je pro me navic velka neznama, takze vsechny ty pojmy jako sinobi apod. ktere mistni japanofilove sypou z rukavu pro me budou neco jako spanelska vesnice.
Mozna se vrhnu spis do Ghosts of Tsusima a uvidim, jestli je Japonsko opravdu pro me…
-
-
Tsushima je vykradačka AC.
-
-
Jo to je asi pravda, o to smutnejsi je, ze mu novy AC nesahaj ani po kotniky.
-
-
netuším, nehrál jsem, ale Tsushima je docela průměr. Hlavní hrdina bez vývoje s jedním výrazem, příběh úplně o ničem, já vlastně už ani nevím, o čem ten příběh byl, nulová explorace, mapa naplněná balastem ve stylu hledaní lišky, původní Assasíni jsou daleko lepší hry, já skončil Black Flagem. Tsushima tak 5/10.
-
-
:-D Dobrej joke i když u Tebe mě to fakt nepřekvapuje. Jestli je Tsushima 5/10, tak prosím o číslo na dealera, protože to musí být tak skvělé zboží, že se z toho člověk sjede tak na měsíc...
-
-
prosím tě, běž si raději namodovat KCD a diskuzi nech dospělým.
Jinak představ si, že Horizon mám tak na 4/10.
Tak snad ti nerupne cévka, že lidi mají různý preference. Jinak Tsushima je za mě čirý průměr, takže 5/10. Průměr je pro tebe 7/10 nebo kolik?
-
-
Reakce na příspěvek:
Průměr je pro mě 5/10....Ale nejde o to číslo, ale čemu to dáváš. A jak říkám, u tebe mě to naprosto nepřekvapuje. Ty bys dal DS hře 7/10 i kdyby nešla spustit...
A dospělé myslíš sebe? Nenech se vysmát:)
-
-
Reakce na příspěvek:
prosím, neztrapňuj se(opět). Tsushima je průměrné spotřební zboží s naprosto nevýrazným protagonistou, ze hry si nepamatuji jediný sidequest, nepamatuji o čem byl příběh, jak se vyvíjel, jen nějakého mongola a strýce, nepamatuji jedinou oblast, kterou bych nějak sám našel a pustilo mi dopamin do těla, hra dělaná pro masy. Ta hra nemá nic absolutně nic, čim by byla zapamatování hodná, což je na hře vždy to nejsmutnější. Hraješ něco desítky hodin a pak si z toho nic nepamatuješ, ale to je standard pro Sony hry krom Returnalu, což je devítková hra, snad ti z toho nerupne cévka.
Je ale vtipné, že jsi takový lolek, že tady kritizuješ AC:S, který jsi ani nehrál, přitom tady obhajuješ stejné spotřební zboží, které má všechny aspekty AC.
-
-
Reakce na příspěvek:
Tak určitě. Vždycky se u sebelepší hry najde menšina jako ty. Tím bych to prostě ukončil.
-
-
Reakce na příspěvek:
přesně tak, masová většina jako ty je vždy spokojená, masa jako ty pak kritizuje AC:S, aniž by to hrála, přitom je to stejné spotřební zboží pro masy.
To jsou paradoxy mas, ale užij si býti v masách, strašně moc ti přeji.
-
-
Reakce na příspěvek:
Jo, protože ty vůbec nehraješ masové hry...Ty si fakt nevidíš prostě do huby:) A ano, většina her, co hraji, tak má prodeje v milionech. Zvláštní, že ve většině případů jsou to velice úspěšné hry u hráčské obce.
Nebo mi budeš začít mlít ho*na o tom, jak je třeba BG3 pro hloupé masy? Nebo Stalker? Space Marine? KCD2? AoE IV?:) -
-
Reakce na příspěvek:
"Jo, protože ty vůbec nehraješ masové hry.."
Co s tím mám společného já? Ty tady se oháníš většinou, ty tady kritizuješ produkt, který jsi nehrál, ty tady obhajuješ spotřební zboží postavené na stejných základech, které kritizuješ.
"A ano, většina her, co hraji, tak má prodeje v milionech. Zvláštní, že ve většině případů jsou to velice úspěšné hry u hráčské obce."
Napiš to do CV, jsi fakt borec, že hraješ hry, které se prodávají v milionech a konzumenti je mají rádi, tak se vždy pozná člověk se vkusem. Opět se oháníš většinou, což je dokonalý "argumentum ad populum."
"Nebo mi budeš začít mlít ho*na o tom, jak je třeba BG3 pro hloupé masy? Nebo Stalker? Space Marine? KCD2? AoE IV?:)"
Popravdě, je mi úplně u zadku, co hraješ, ty jsi zareagoval jako polodemetní opičák na můj příspěvek, dostal jsi od mě diskuzní k.o. opět, tak si běž lízat rány. Z tvých diskuzních schopností bych ti doporučil, se vykašlat na hry a začít studovat, číst, nebo pokud chceš hrát hry, tak začni těmi, kde je určitá fantazie pro hráče, je tam určitá možnost, aby hráč začal využívat i kritickou část mozku, protože evidetně to potřebuješ.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ja myslim, ze Ghosts of Tsusima by ti mohl ohrome sednout. Ja sem měl přesně tenhle stav, kdy Valhalu sem hral už jenom z donuceni, pak sem jí zahodil a už sem se nemohl ani podivat jejim smerem. Proste obri genericka nuda.
Kamaradi mi doporucili GoT a uplne me to odpalilo. Pro me to ma prave vsechno co mi u AC uz hodne dlouho chybi: super pribeh, dobry stealth, souboje co jsou nejaka vyzva, ale zaroven nejsou nepratele "bullet" sponge.
Takže urcite je dobrý napad zkusit GoT a kdyz budes mit pak porad chut na Japonsko, tak zkusit AC a aspon budes moc porovnat.
-
-
Ve zkratce: je to úplně stejná, generická hra podle šablony, jako je každá nová hra od Ubisoftu (když si vzpomenu, jak byl kdysi poplivanej AC 3......).
Děkuji nechci.
-
-
Ruku na srdce, už AC Unity na tom bylo dost bídně, kromě fantasticky vymodelované Paříže, ale noví asasíni nenabízí už ani to (a to jsem jim ještě naletěl se Syndicate a Origins).
-
-
A ex-kolega Pavel by tomu dal nejspíš čtyřku. Vtipnej kontrast.
-
-
Protože ten je krapet zatížený Soul hrama a tam je to automaticky 7/10 i kdyby to nešlo spustit...
-
Pavel dával mizerné hodnocení všem hrám, které neměly souboják srovnatelný se soulsovkami.
-
-
Akorát tedy v recenzi vytýká úplně jiný věci, nejvíc copypastu a blandness obsahu, což je ubisoft standard.
-
-
Opodstatněný čtyři, nutno podotknout. Pavel tu chybí.
-